Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Chord Electronics Mojo

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.13)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hej.

  Kort sammanfattning:

  Jag har haft Mojo+Poly ihop med ett par Oppo PM3 i ett par veckor nu och lyssnat några timmar i princip varje dag. Det är en fantastisk kombo. Mojo är ett rejält kraftknippe som får fram hörlurarnas fulla potential. Det är troligtvis inte en produkt för alla men om du älskar musik, är kräsen och kan tänka dig en lite omständligare setup än bara ett par trådlösa hörlurar samt kan tänka dig att lägga lite mer pengar på "perfekt" så är det en potentiell produkt för dig.

  Långt utlägg (för en som orkar läsa):

  Egentligen skulle jag vilja ha en helt trådlös lösning. Så jag har lyssnat på flera trådlösa hörlurar (toppmodellerna) från de stora märkena med brusreducering, ex; Bose, Sony, Sennheiser, B&W, B&O, Beats. Sen har jag lyssnat på några till utan, ex. Audio-Technica, Denon och Focal. Av alla dessa tyckte jag att Focal Listen Wireless lät bäst. Sen lyssnade jag på några med kabel, ex; Denon, B&W, Oppo och Audio-Technica. Missat Beyerdynamic och säkert många andra. Men eftersom jag framförallt var ute efter en trådlös lösning så har jag inte lyssnat på allt. Jag ville dessutom att de skulle vara slutna.

  Sen lyssnade jag på Oppo PM3 ihop med en Chord Mojo och då var det färdigt. Trådlösa rår inte på trådade lurar. Jag testade igen flera av ovanstående för att verkligen ge dem en chans till. Audio-Technica ATH-DSR9BT lät bra tyckte jag. Focal Listen Wireless likaså. Testade inte dessa vid samma tillfälle så jag kan inte säga vilka jag gillade bäst. Jag kommer bara ihåg att jag tyckte Focal var bättre än de flesta andra. Focal och Audio-Technica är mycket mer neutrala än ex. Bose, Sony, Denon, etc. i 4.000 kr-klassen, gillar inte den förstärkta basen som de flesta av dessa lider av.

  Så efter att testat hörlurar vid ett flertal tillfällen bestämde jag mig för ett par Oppo PM3 och en Mojo. Jag bestämde mig för att köpa till Chord Poly för att göra Mojo:n trådlös. Detta var en chansning då jag inte lyssnat med den samt att jag visste att det var/är en ny produkt där appen GoFigure inte släppts ännu.

  Innan jag köpte så testade jag även Oppo PM3 och Audio-Technica ATH-MSR7 (1.800 kr) direkt från min iPhone 6s Plus. När jag lyssnade på dessa bredvid varandra från bara min iPhone så tyckte jag att Audio-Technica var en bättre hörlur eftersom telefonen kunde driva dem varpå telefonen hade svårt att driva Oppo:na. Hade jag haft mer begränsad budget hade jag utan tvekan köpt Audio-Technica ATH-MSR7 (dessa finns med brusreducering men de lyssnade jag inte på, det skulle jag gjort om jag inte köpt Oppo:na). Hur som helst, det jag ville få sagt med detta är att Oppo:na inte kommer till sin rätt med bara en telefon men Audio-technica skulle funka och de är ett par ruggit bra lurar för de pengarna.

  Men jag slog till på ett par Oppo PM3, en Mojo och en Poly. Men nu ska ju detta omdöme handla om Mojo:n, men jag ville ge en bakgrund till hur jag kom till att köpa den och vad jag använder den med.

  Jag har faktiskt inte jämfört Mojo:n med ex. Oppo HA-2 eller HA-2SE. Jag valde rent av Mojo:n för att det är en lillebror till Chord Hugo som jag egentligen ville ha (Hugo 2) men som jag tyckte var för dyr, och för stor faktiskt. Samt att jag tyckte den lät fantastiskt bra med Oppo:na. Utan Poly:n är Mojo:n lite klumpig då man måste ha Apple Lighting Camera Kit-kabel och en USB-kabel därifrån till Mojo:n. Därav valet att köpa även Poly.

  Idag är första gången jag lyssnar på Mojo+Oppo via min MacBook Pro med Tidal MQA Master. Det är ytterligare ett snäpp upp med MQA. Det låter fantastiskt. Mojo:n har tillräckligt med resurser att driva hörlurarna. Det låter extremt tight och sammanhållet och hörlurarna är väldigt neutrala vilket jag gillar. Utan Mojo, dvs. musik direkt från hörlursuttaget från datorn? Nej, det vill man inte, efter att ha testat denna setup. Mojo är fantastisk.

  Batteritid har jag inte kollat. Jag brukar ladda den på kvällen och ibland över natten så att den är redo för dagen. Det går att lyssna på musik och ladda samtidigt. Den blir varm men det går bra. Den kan låte en del när den laddas vilket känns lite oroväckande men det står på Mojo:s supportsida att det är vanligt både att den blir varm och att den kan låta när den laddas.

  Bollarna som man styr volymen med är fantastiska. Färgerna är väldigt användbara för att hitta en bra volym. Jag brukar ligga mellan gult och grönt. Att power-bollen visar vilken samplingsrate som spelas är också riktigt bra.

  Mojo har dubbla hörlursuttag men det har jag ännu inte sett så användbart. Jag har lyssnat lite ihop med min fru men vi vill ha olika volym så det kommer vi inte göra så mycket, troligtvis aldrig, förutom när jag vill att hon ska lyssna på en låt lite snabbt.

  Jag har inte testat Mojo:n till stereoanläggning då jag inte har sett behovet. Jag har inte heller testat optisk eller coax in. USB eller Poly (kopplas in via USB) är det jag testat.

  Mojo:n är, som någon skrev, en pansarvagn.

  Jag skulle inte vilja vara utan Mojo.

  Är den värd priset? Jag tycker det. Det är klart att man skulle vilja att den var billigare men man brukar få vad man betalar för. Många vet inte vad en extern DAC och/eller hörlursförstärkare är. Dessa är det svårt att få att förstå och motivera priset för. Men för er som läst hit :-) så tror jag att ni är som jag - ni vill ha riktigt riktigt bra ljud, för ni vet att det finns mycket mer än Bose och Beats a la Elgiganten.

  Jag ger Mojo 9/10. Halv stjärna av för att batteriet inte räcker "all day" och en halv stjärna av för priset som kunde varit lite lägre.

  Jag kommer kanske skriva omdöme om Oppo PM3 och Poly också. Oppo PM3 tycker jag nästan att jag täckt in här så det blir kanske bara en komplettering. Poly skulle jag kunna nämna en del mer om.

  Hoppas att ni tyckt detta omdöme var till hjälp för ett eventuellt köp. Jag kommer kanske uppdatera omdömet längre fram.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  7 mån sedan
  Köpte min för 4500:- när det var specialerbjudande på den, det hade nog inte blivit något köp vid ordinarie pris 5700:- Nu när jag ägt den i ett par månader så är 5700:- ett helt rimligt pris och jag skulle betala det för den om jag tappat bort min och var tvungen att köpa en ny. Den låter helt jävla fantastiskt med mina i sammanhanget billiga HD58X jubilee. Det negativa med den är att den egentligen inte är gjord för att vara vardags-portabel utan mer är för att lyssna på musik framför desktop pc'n eller tas med vid längre resa med typ tåg. Dessutom är min erfarenhet hittills att den låter mycket bättre via den optiska ingången än via USB, särskilt när man matar den från mobilen och det känns ju lite trist. Men jag lyssnar mest vid desktopen och kan ha överseende med alla praktiska brister den har för att den spelar musik för mig som inget annat kan för pengarna. Innan jag köpte denna så hade jag köpt en ifi hip-dac för 1900:-. Den var betydligt mera portabel men lät så trist i jämförelse att man lika gärna kan se på färg som torkar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Finns inte så mycket mer att säga än vad alla andra redan sagt, oj vilken trevlig liten dac att ha med sig.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Oh, wow. Vilket fantastiskt trevligt och avslappnat ljud!
  Med full dynamik och alla detaljer såklart.
  Chord vet hur en bra DAC ska låta :)
  10cm laddkabel var väl i kortaste laget, tur jag hade en hel bunt micro-USB hemma ;)
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Portabel DAC/Amp som även kan ersätta din desktop DAC, så bra är den. Håll bara in båda volymknapparna vid påslag så fungerar hörlursutgången istället som en line-out till stereon. Bra synergi med bla Audeze LCD-2 (non-fazor) och Focal Spirit Pro. Den förvandlar Sennheiser Momentum till en hårt slående partylur. Och den har helt fantastisk synergi med Hifiman HE-560, bland det bästa jag hört med den hörluren.

  Inbyggt batteri så du kan koppla den till androidmobil med rätt OTG kabel, finns på ebay. Jag använder denna: http://www.ebay.com/itm/1M-3ft-Right-Angle-Micro-USB-B-to-Left-Angle-Micro-USB-B-Host-OTG-Adapter-Cable-/291404563654?hash=item43d910c4c6:g:PFoAAOSwBahVAUq5

  För mig är Chord Mojo årets pryl 2015!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering:

  En av världens bästa DACar i sin prisklass och, tillsammans med sina dyrare syskon, i flera klasser över. Rob Watts vet vad han sysslar med. Stram, varm, finkornig, silkeslen upplösning. Digitalt ljud som låter analogt, här finns ingen hårdhet så långt ögat kan nå.

  Och hörlursförstärkaren är en ulv i fårakläder; den driver ju för fan nästan vadsomhelst utom de trögaste magnetostaterna (LCD-4, Hifiman Susvara/HE6, Abyss etc) och det är inte ens säkert att du behöver komplettera med något mer.

  Byggkvalitén är som en liten tysk pansarvagn, bortsett från de klotformade reglagen som snurrar lite väl plastigt i sina hålor.

  Andra minus är den idiotiska typ 10 cm långa USB kabeln (ska den hänga från väggen när den laddar?) som inte sitter stadigt i ingången och gärna tappar kontakten, batteritiden som kunde varit bättre och att ljusen lyser alldeles för starkt i mörker även på dim-läget.

  Annars en underbar produkt, underskatta inte hur bra den är bara för att den kostar mycket mindre än Hugo!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vad skall man säga!???

  Vad mer begär man för dessa pengar? Organiskt, upplöst, stramt och naturligt!

  Mycket kraft har den också, är inte i närheten av att pressas när jag driver mina Sennheiser HD800S med Mojon (lugn som en filbunke).

  Det finns ingen anledning att köpa något annat i prisklassen och en bit upp.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Okej efter några dagars testande, vilken magisk liten svart låda till hörlurar!
  Har haft en dragonfly 1,2 innan jag köpte denna, tyckte dragonflyen lät bra, men alltså med denna kommer musiken verkligen till liv! Svårt att förklara, lyssna så förstår ni :)
  Volymregleringen är också helt underbar, väldigt fina steg och inte det minsta antydande till obalans! Kraft finns det gott om också!
  Nu till mina minus!

  1. Har testat den med min stereo hemma via line out läget (hålla alla knappar inne samtidigt när du startar den) och tycker inte det blir speciellt bra resultat med min Naim förstärkare, bassen blir väldigt kraftig och tycker allt låter lite grötigt. Kanske bara en dålig matchning? Men min slutsats är att denna ska användas med det den är tillverkad för: hörlurar.

  2. Batteriet verkar tömas snabbare än utlovat och det kommer gå sönder en vacker dag, hoppas inte ett byte blir kostsamt.

  3. Känns klumpig att använda "i farten"
  hellre då på längre tågresa eller att plocka fram på hotellrummet tex.

  Slutsats: Äger du någon dyr hörslursförstärkare + dac där hemma. Gå och lyssnar på denna, den kan bli det enda du kommer behöva i framtiden till dina hörlurar. :)
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft min Mojo i drygt ett halvår nu.
  Mycket smidig liten dac och hörlursförstärkare, med bra ljud och fina kraftresurser. Vid optimala förhållanden presterar den riktigt bra, när jag har haft den kopplad till min Sony Xperia Z3+, letar sig dock aldedes för mycket störningar över usb-anslutningen och ligger som ett lite prassligt brus i bakgrunden hela tiden. Kör jag telefonen i "flygplansläge" blir det betydligt bättre, men inte perfekt. Använder jag telefonens till något samtidigt som jag spelar musik så upplevs frekvent svagt "knaster" och då i synnerhet när mobil data eller wifi används men även bara om displayen är "på" och man belastar telefonens processor lite.
  Jag upplever det liknande när Mojon kopplas till dator, men mer sällan och endast när processorn tillfälligt belastas lite extra.
  Har även provat koppla Mojon korta stunder till Samsung s6 och frugans Lg g5, då har det funkat helt utan detta symtom. Min bedömning utifrån detta är att Mojon behöver en "bra" källa för att funka väl över usb.
  Min Sony behöver för övrigt startas om varje gång jag ska använda min Mojo, vilket jag ser mer som ett problem som beror på min telefon... men det är ändå ganska drygt...
  Har provat den som dac även i min stereoanläggning och kört usb från min Auralic Aries under några veckor när min vanliga dac var på hårdvaru-uppgradering. Funkade hur bra som helst.

  Sammanvägd bedömning är att det är en mycket bra och smidig dac som ställer relativt höga krav på signalen från källan, då dess usb inte är galvaniskt isolerad.

  Ska släppas en intressant modul till Mojo i mars 2017, som heter Chord Poly. Den har samma format som Mojon, fast ungefär halva bredden. Ska gå att "smäcka på" direkt på Mojo och då är det plötsligt en komplett mediaspelare, som även kan spela från lokal server i form av det micro sd-kort som ska kunna tryckas i modulen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har grym kraft för sin lilla storlek. Ljudet är väl något mera instängt än storebror Hugo, vilken jag var dum nog att testa innan, men å andra sidan så får du inte något i den prisklassen som är mera portabel och mera välljudande.

  Stor öppen ljudbild där musiken är mixad sådan, och kraftig, men inte överdådig bas. Diskant går högt, men blir aldrig riktigt "vass", vilket är bra.Toppar av ytterst lite så i alla fall jag inte blir lyssningstrött (Detta är individuell åsikt från mig).

  Mellanregistret... tack snälla säger jag bara! Flera detaljer, och nyanser som inte tidigare fanns där. Bara plötsligt så finns det mera än bara ljud, det är faktiskt musik som den var tänkt att höras.

  Om mitt inbyggda ljudkort ändå tidigare "dög" för mina Beyerdynamic DT990 så blev det som att lyfta på ett tjockt drapperi som dämpade allt.

  Kan bli lite varm vid laddning/användande, men inget som stör. Skönt att kunna sänka ljusstyrkan på lamporna genom tryck på volym (+)(-) samtidigt.

  Jag har nog inte riktigt förstått funktionen för "line out" från denna enhet, så har inte testat att koppla till större system. När jag testade att få igång Line-out läget genom att hålla Volym-(+)(-) knapparna inne samtidigt som enheten startar, så fick det först mina högtalare att dista (båda volymknapparna var blå) så pass att jag genast drog ut ljudkabeln till stora systemet.

  Sammanfattning: För bra hörlurar finns det inget i denna prisklass som kan utmana i ljud i förhållande till pris. Hugo låter bättre, men skillnaden är inte väldigt stor för någon som inte är van att höra sådana detaljer, och dessutom kostar den ganska mycket mer.

  Rekommenderas starkt! 8/10

  Mitt tips är att testa dem om du är i marknaden av en DAC/Hörlursförstärkare, som kan mäta sig med de riktigt stora märkena.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk liten portabel DAC/Amp! Grym byggkvalitet och design. Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Best DAC at this prize level, soundstage is huge (when recording allows it). First time analogue (heart) warmth is paired with digital detail/silence (brain) at this price level.
  Runs it with Surface Pro 4 (Roon & Tidal) over Audio Analogue Puccini and Atohm GT1-HD.
  Match in heaven 😎
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Löjligt mys liten dac! Extremt djup i soundstagen, kraftfull för det minimala format och ett detaljmonster! Mest prisvärda dac/amp jag har provat! Just amazing!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Magisk lite pryl. Driver allt från små IEM till stora tröga 800ohm lurar med podus och detalj. Det enda lilla lilla minuset är att den inte är Apple kompatibel utav CCK. Dock så är det inte ett tillräckligt stort minus för att dra av ens en halv stjärna. Har du tänkt att spendera mellan 0-15000sek på en dac/headphone amp? Du behöver inte leta längr!,Vill du ha bättre? Köp Chord Hugo, punkt..