Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Richmond & Finch Back Case for iPhone 6/6s/7/8

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag brukar sällan köpa dyra märkesskal till mina telefoner men nu var jag sugen på att testa något nytt för att jämföra skillnaden och därför föll valet på två skal från Richmond & Finch nya Freedom series, Camouflage och Black marble.

  Det första jag lägger märke till är hur olika skalen känns i materialet; Black marble är väldigt glansigt och känns ganska halt att hålla i medan Camouflage har som en gummiyta som känns mycket skönare att hålla i. Det nya med dessa Freedom series är att skalet består av två delar; en bumper i gummi som löper runt alla sidor och sedan själva platsskalet som täcker baksidan och sidorna av telefonen. Eftersom det är två delar är det lite svårt att få på telefonen men när det väl sitter där känns passformen väldigt bra. Det sitter hårt och tajt runt telefonen utan att göra den onödigt klumpig. Jag tror också att skalet kommer skydda telefonen hyfsat bra om den råkar slinta ur handen.

  Hur är då kvaliteten? Jag måste tyvärr säga att jag är lite besviken där. Gummibumpern känns väldigt billig och ger inget intryck av kvalitet. Den borde varit styvare för att ge mer skydd och dessutom lättare att få på runt telefonen. Skalet runtom i plast är helt okej. Camouflage modellen som är lite lätt gummerad är faktiskt riktigt bra. Det har inte blivit några repor eller fula märken där. Däremot Black marble blev det repor i efter bara någon dags användning och jag har inte ens haft det i närheten av nycklar eller andra vassa föremål. Det påverkar ju inte funktionen men det ser tråkigt ut med flera repor, dock ytliga. Jag saknar även något mjukt material på insidan av skalet för att förhindra repor om damm eller liknande skulle leta sig in under skalet.

  Ordinarie pris för dessa skal till iPhone 6/7/8 på deras egen hemsida ligger på 399 kr styck. Det är väldigt dyrt för ett skal tycker jag även om de är väldigt snygga, så betalar man mest bara för deras varumärke. Om du funderar på att köpa något skal därifrån rekommenderar jag något av de gummerade. De andra är alldeles för hala och blir snabbt slitna. På deras hemsida stod det leverans inom 1-3 vardagar, men jag behövde vänta 4 dagar.