Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Cleanmate S800

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Cleanmate Robotdammsugare (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det var med spänning som jag började använda Cleanmate S800, och det ska tilläggas att jag inte har någon erfarenhet av robotdammsugare sedan tidigare.
  Det är väldigt smidigt att sätta igång dammsugaren och så sköter den städningen, och jag tycker att den infriar förväntningarna.

  Jag har nog inte tillräckligt robotsäkrat hem, för att det ska vara lönt att programmera så att den går igång själv vid viss tid.
  För det är så att den kan fastna på mattor och trösklar, som är lite högre (ca >2 cm). Likaså gillar den att suga in gardiner som hänger ner till golvet. Den har hittat ett par ställen där den lyckas kila sig fast, typ under soffan. Och när den kilat fast sig så trycks ibland touchknapparna på ovansidan ner... och det brukar sluta med att maskinen stannar.
  Likaså förstår jag inte hur den ska hitta hem för att ladda, om den inte råkar befinna sig i det rum där laddstationen är. När den letar "hem", kör den slumpmässigt omkring och måste komma rätt nära laddstationen, för att känna av den (typ 1-2 meter).
  Men som sagt bortsett från dessa saker, som ju faktiskt beror på att vårt hem inte är robot anpassat, så tycker jag denna manick är värd pengarna.
  Det finns ett par olika lägen, bl.a. att den ska följa kanterna i ett rum eller så kallad spotcleaning. Dock verkar den efter ett tag alltid gå tillbaka till normal städning.

  UV-lampan är ju en häftig detalj, men jag vet inte hur stort behov jag har av att få golvet desinficerat.
  Våtmoppningen är det lite mer nytta, med, men då såklart inte på mattorna.
  Något som är bra med denna dammsugare, jämfört med andra är att den "suger" upp dammet, och inte använder "rullborste" som kräver en hel del rensning.

  Batteri och laddningstider verkar vara ok, jag har inget att jämföra med.
  Tänk på att tillbehör, som nya sidoborstar är rätt dyra att köpa.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  har varit sugen på en robotdammsugare ganska länge.

  Turligt nog hade tidningen M3 ett större test av dessa fiffiga saker och Cleanmate s800 fick rekommenderat köp.
  Så jag slog helt enkelt till då priset dessutom var nersatt till 2800:-

  Den är snygg, den är relativt tyst och den gör sitt jobb riktigt bra om du frågar mig.
  Denna modell kan även moppa golvet med ett tillbehör som du får med och för den som är bakterie allergisk så har den även UV-Ljus som tar kål på de mikrobiska sakerna.

  Du kan ställa in när den skall städa varje dag vilket är bra, dock kan du endast ställa in 1 tid vilket är lite snålt tycker jag då jag kanske skulle vilja att den städa på lite olika tider beroende på veckodag.

  Som det är nu får den toppbetyg, drar dock av 1 stjärna för jag hade gärna sett att man kunde styra den med mobilen, du får med en fjärrkontroll som du kan styra den med, men det är ytterligare en kontroll som ska ligga framme bland resten man har.

  Men för de pengarna den kostar är den ett givet köp.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpt för 2000 kr vid jul 2016.

  + Väldigt lättanvänd
  + Tystare än jag trott
  + Snygg design
  + Två uppsättningar borstar + filter + moppduk
  + Container som går att tömma, inga påsar
  + Tidsinställd start

  - Fastnar under grejer som är precis lika hög som roboten
  - Meddelar väldigt högt när den är klarladdad (utan avstängningsmöjlighet)
  - Blanka ytor verkar den inte våga åka så nära som andra väggar

  Städprogram för dammsugning/moppning:
  1. Slumpmässig
  2. Kantrengöring
  3. Puktrengöring

  Funktioner:
  1. Dammsugning
  2. UV-ljus-rengöring
  3. Moppning

  Moppen trycker man bara på under bakre delen av roboten och har en liten tank bakom roboten.

  UV-ljuset är delvis blockerat när man fäster moppen, så kör man med moppen får man stänga av UV-ljuset manuellt.

  Donkar in i stolsben titt som tätt, men tack vare stötdämparen fram gör det inte så mycket. Grejer som är avsevärt smalare än roboten verkar den inte se förrän det är försent, men inget stort problem.

  Det hängde med två halvmeters-magnetremsor för att sätta vid trappor el dylikt för att skärma av var man vill roboten ska åka, testade sätta dem på en tröskel, men verkade inte vara någon stor skillnad.

  Roboten är irrar runt utan städplan, vilket inte gör så mycket om man inte har väldigt stora ytor.

  Borstarna verkar bli rätt spretiga snabbt, men har hållit hittills. Vet inte riktigt var man köper nya om man skulle behöva det. Men det följer med ett extra par iaf.

  Den tar ungefär 4 timmar att ladda och efter ungefär 2 timmar städning tar batteriet slut.

  Det går att ställa in periodvis städning, men då startar den samma tid varje dag, det går inte att sätta olika tider beroende på veckodag eller varannan dag. När tidsinställningen är på kör den alltid slumpmässiga programmet, oavsett senaste inställning. Om man vill använda ett annat städprogram måste man ställa in det när den är ute och åker.

  När roboten är klarladdad skriker den ut att den är klar, vilket kan vara lite irriterande om man hade tänkt sova i samma rum. Har numera ställt in den på städning mitt under dagen, så man slipper vakna av laddning klar-rösten som inte verkar gå att stänga av.

  Det hänger med en fjärrkontroll som jag inte haft så stort behov av. Det man kan använda den till är att ställa in annat städprogram, på/av, gå till laddare, vilket man alla lika gärna kan trycka in på knapparna på roboten. Det unika med fjärrkontrollen (i förhållande till knapparna på dammsugaren) är att du under städning kan visa vilket håll den ska gå åt, men hela grejen med en robotdammsugare är väl att man ska slippa övervaka den, så har inte använt det förutom att leka lite vid första användning.

  Sammanfattningsvis: Roboten är väldigt lättanvänd, för att starta den tycker man bara på EN knapp. Om du vill använda tidsfunktionen, behöver man ställa klockan, sen ställa tid på dagen för städning. Det är det.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Säger "charging complete" ungefär en gång per dygn (och det är tydligen normalt) även fast den redan är fulladdad, ofta mitt i natten. Finns inget sätt att stänga av ljudet annat än att skicka in den till Cleanmate, fast då får man betala frakten själv.

  Verkar inte någon som helst intelligens vid laddning så räkna med att batterierna är HELT döda efter två-tre år.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  En helt ok robotdammsugare för det priset (köptes för 1500 kr). Största problemet var att den sällan hittade hem för uppladdning samt att den mest åkte runt på måfå istället för att mappa upp rummet men jag förmodar att priset speglar avsaknaden av den, och för den delen, många andra funktioner.

  Säckade ihop efter ca 2 år så ingen garanti.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Har haft s800 i ungefär 5 år och är inne på våran andra nu. Vi bor i lägenhet på 75m2 med "rullstols trösklar" Med tanke på pris och resultat så är det en helt klart godkänd maskin. Dammsugaren hittar väldigt mycket damm och är ett bra komplement till den vanliga dammsugaren då vi har husdjur i hemmet. Största skillnaden med att ha en robotdammsugare är att man slipper köra med den vanliga lika ofta, det lägger sig inte alls lika mycket damm på fönsterbrädor/hyllor.

  +Lågt pris
  +Bra komplement till den "vanliga" dammsugaren

  -Fastnar på trösklar, mattor
  -Börja låta mycket efter ett tag
  -Hittar inte hem alltid

  Tror att vi är inne på våran sista s800 nu, nästa gång är jag villig att lägga till lite extra för att få en dammsugare som tar sig runt i hemmet (mattor/trösklar)
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Fungerar i princip bara på släta golv. Fastnar lätt i stolar, mattor mm.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Fungerar mycket bra, kommer fram på de flesta ställen och både sugförmågan och moppfunktionen är över förväntan.
  Är dock lite klumpig när man har det trångt / maximalistiskt, låter relativt högt och har svårt att hitta laddningsstationen.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Mycket nöjd med "Emma" Cleanmate S800, sköter sig bra hittar alltid damm och annat småskräp.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Köpte denna dammsugare till min mamma som bor i en enplansvilla tillsammans med mig o min lillasyster. Det e det bästa jag gjort. Den går överallt i huset, ibland fastnar den men tar sig loss majoriteten utav gångerna. Inställningarna är lätta. Den kör varje dag och allt damm den suger upp e helt sjukt, vart kommer allt ifrån liksom?! Älskart bara🙏🏼 E utmärkt för öppen planlösning o den går ändå in i sovrum o ut igen när den e färdig, vi har inte rört vår gamla dammsugare sen denna o det bästa e att mamma älskar den!
 • Bra
  2 år sedan
  städar mycket bra och tar sig bra över lister lite sämre med hur den ska försöka få med alla rum missar lätt en eller två rum.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Super duper bra! Fastnar dock i gardinerna och ryamattan.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  När den väl fungerar så är det en bra dammsugare för mindre lägenheter. I lite större lägenheter (50kvm+) med två eller flera rum hittar den inte tillbaka till laddstationen. Den dammsuger på måfå men verkar täcka majoriteten av ytan.

  Dammsugaren gick sönder efter ca 1 års användning. Den började köra hejvilt i dubbelt så hög hastighet utan att dammsuga och den körde in i alla möbler/väggar.

  Skickade in på reparation och Cleanmate konstaterade att moderkortet behövde bytas ut.

  Efter ett byte av moderkort gick dammsugaren sönder igen efter 3-4 månader. Har inte orkat skicka in den på reparation igen sen dess.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kampanjpriset på 2000kr är ett vansinnigt bra pris jämfört med konkurrenterna. Har sedan många år kört på iRobot Roomba med enbart borstar, och är oerhört missnöjd. Den kör in i det mesta, fastnar lätt och det samlas snabbt damm bakom IR-sensorn på främre delens som studsar. Flera av dem har efter bara ett par år börjat löpa amok istället för att städa efter sina principer (maxfarten kan tydligen bli ungefär dubbelt så snabb, vilket i kombination med icke-fungerande krock-sensorer gör att möbler osv får väldigt många fula märken).

  Har hittills endast hunnit köra denna från Cleanmate i någon månad:. bra sugkraft och bästa av allt: den kör nästan aldrig in i möbler; den stannar några mm innan och vänder.

  Ett stort problem: den vägrar köra nära kanter. Inte ens med det som heter "kantprogrammet" kör den nära kanterna. Ca 15cm från kanter vänder den. Oerhört irriterande, och det måste ju vara något som är fel på just min modell.

  En mycket irriterande sak: Rösten säger "Charging Complete" ca 1gång/dygn när den är dockad i sin laddare. Går endast att undvika genom att stänga av maskinen helt på sidoknappen.

  Uppdatering: Lämnade tillbaka till slut pga. trött på skiten. Vägrade städa kanter, underliga röster som sa saker då och då, och generellt dåligt programmerad för optimal städning. Köpte en Xiaomi Robot istället och DÄR snackar vi robot. Herregud vilken skillnad.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är så nöjd med denna dammsugaren! Billig och bra!
  Sparar så mycket tid på att låta den dammsuga åt mig. Smidigt att man kan ställa in tid på dygnet då den startar!

  Jag vågade inte ha för höga förhoppningar när jag köpte den men den var bättre än förväntat och smidig att använda.
  Att den både dammsuger och moppar ger verkligen +betyg!
 • Bra
  2 år sedan
  Kört dammsugaren i en månad i mitt nya hus och är otroligt nöjd. Kunde inte tro att en robotdammsugare i den här prisklassen kunde göra ett så bra jobb och vara så "självgående". Mina tidigare erfarenheter av billiga robotdammsugare är att de fastnar överallt och att man konstant behöver vakta den.
  fortsätt läs för en mer ingående recension...

  Dammsugaren kör igång varje tid varje dag. Det går inte att ha ett separat schema för vardagar och helger så då får man leva med att robotdammsugaren åker runt medan man myser framför nyhetsmorgon, alternativt säga till den att åka hem till laddaren igen.

  Den är inte jätteintelligent men den gör ett tappert försök att dammsuga mellan stolsben. Den växlar mellan olika rörelsemönster. Många klagar på att den vänder långt från kanter, vilket den gör i vissa lägen. Dock har den också ett läge där den kör längsmed kanter och fånger upp smutsen där. Längst in i hörn tar den inte, men jag vill påstå att det blir mycket renare även i och med att den städar varje dag så inte damm "sveps" in i hörn och kanter när man rör sig i rummen.

  Den klättrar inte över vanliga trösklar. Har två stycken "platta" mattor som den klarar utan problem. Den har säkert problem med tjockare mattor.

  Den har något sätt att känna av var laddaren finns för att "hitta hem" lättare. Dock är den väldigt trög om det står ett hinder, i mitt fall ett bordsben, 1.5 meter ifrån laddaren. Den åkte rakt in i stolsbenet om och om igen i evigheter utan att försöka hitta en alternativ väg. Flyttade bordet och därefter har det inte varit några problem. Man behöver med andra ord ha relativt fri väg fram till laddaren för att den ska hitta tillbaka själv.

  runt två dagar i veckan så fastnar dammsugaren på lustiga ställen, oftast när den kört snett in och kilat fast sig under köksbänken eller när den kört snett uppför min enda tröskel på våningen där den sen blivit stående.

  Dammbehållaren har jag tömt två gånger per vecka. Skulle gissa att den klarar sig max 5 dagar. Den säger till när den är för full och måste tömmas.

  Har ej testat moppfunktionen eller fjärrkontrollen.

  Sladdar kan den dra med sig som vissa säger, men varför har man lösa sladdar liggande på golvet från första början?

  Sammanfattningsvis är det en otroligt prisvärd dammsugare. Trodde att jag skulle behöva betala minst 6000 kronor eller mer för en robotdammsugare som "går att leva med". Jag tänker ta bort trösklar till samtliga rum i huset och köpa en till varje våning. Den lilla uppoffring man måste göra göra (byta trösklar och skippa stora mattor) är lätt värt att slippa gå runt och dammsuga själv, samt att leva med dammråttorna som byggs upp mellan varje dammsugning om man inte gör det stup i kvarten.

  De flesta större klagomål som jag läser om verkar bero på att folk har alltför höga förväntningar, att man har höga trösklar till varje rum, tjocka mattor etc. Det finns dammsugare som klarar de utmaningarna, men då får du betala 8000 kronor. För ett hus på tre våningar betyder det en kostnad på 24 000kr. Istället byter jag trösklar, skippar ryamattor och kommer undan med 3st S800 för 6000 kronor!

  Den minimala städning som kvarstår i vissa svåråtkomliga hörn, i trappan och så vidare tar jag snabbt med den batteridrivna "handdammsugaren".

  Rekommenderar alla som går i robotdammsugartankar att först testa den här innan ni köper en dyrare. Köp förslagsvis från en butik som har öppet köp så ni kan testa den i 30 dagar och lämna tillbaka den om ni inte gillar den.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Otroligt nöjd med denna dammsugaren! Den dammsuger, moppar och har uv-lampa som dödar bakterier, det innebär att man behöver inte använda medel!
  Den tar sig igenom bort och stolar galant, den tar sig upp på mattor (dock inte mattor som lätt glider runt) och den dammsuger upp allt ifrån hår, katthår och kattsand!
  Första gångerna den används så lär den sig hemmet, så den ser förvirrad ut. Men efter några gångers användning så kan den hemmet utan och innantill. (OBS den tar alla kanter och hörn sist och den fixar det galant)
  Man får med 2 moppdukar, ett extra filter och två extra borstar.
  Vår första dammsugare och vi kan inte vara mer nöjda! Rekommenderar verkligen!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att ha lusläst både recensioner och kollat diverse videos så föll valet på S800 pga priset var inom vår ram men också dess mångsidighet. Vi har ett gammalt hus med 3cm trösklar som vi ska göra om men testade ändå att köra den och den klarade faktiskt av dessa ett par gånger! Den städar kanter, folk som skrivit tvärtom har nog inte haft tålamodet att vänta då den verkar ta dessa sist. Smidigt med våttorkning som fungerar helt ok.
  Om man hjälper till med köksstolar och ordnar till i hemmet så städar den godkänt för en robotdammsugare.

  Rekommenderas varmt.

  Positivt:

  * Väldigt prisvärd
  * 60db trodde jag skulle vara värre men så lönge man inte kör på natten är det inga problem.
  * Våttorkning!
  *Städar på ställen jag aldrig trodde den skulle komma åt, är ofta duktig på att ta sig loss från obekväma situationer men visst kan den fastna. Löses enklast med att göra hemmet robotdammsugarvänlig och använda magnetbanden som följde med till tex kattskålar m.m.

  Negativt:

  * Synd det ej finns schemaläggning men ingen dealbreaker för oss.
  * Behållaren för skräp är liten men det går fort att tömma den. Har sett vissa som tyckt att det skulle vara svårt men då har man dålig teknik eller dåligt tålamod..
 • Perfekt
  3 år sedan
  Använt min S800 i snart 10månader.

  Trösklar? inga problem
  Om den suger upp mycket damm? mer än vad man tror!
  Om den är värd vartenda krona? värd mer än dubbla!

  Övrigt.
  Min S800 slutade fungera efter 5mån, mailade support fick hem fraktsedel skickade iväg och fick tillbaka min (extra mamma) efter 1vecka reparerad o klar för användning igen.

  Gav 2000:- för min och har även fått vänner att köpa samma modell. Alla är lika nöjda!

  minus- Hade varit skönt att kunna starta dammsugaren via mobilen när man inte är hemma. men för detta priset kan man leva med det!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt klart över förväntning för priset.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan möjligen fungera förutsatt att ditt hem helt saknar:
  Sladdar
  Trösklar
  Mattor

  Kan annars inte rekommenderas.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dammsugaren gör ett bra jobb, man ser skillnad. Efter ett par dagar ser man inte längre skillnad då det är ständigt rent. Ändå behöver vi tömma den efter någon dag då den är ständigt full av damm. Enkelt att komma igång, med timer så kommer vi hem till nystädat hem varje dag.

  Vi har bytt mattor då de förra haft för (väldigt) tjock kant.

  Under de 3 månader vi haft dammsugaren är det 2-3 ggr den inte hittat hem till laddningen, en helt acceptabel siffra.

  För övrigt är den relativt tyst, lätt att rengöra och bra support från leverantör. Laddstationen upphörde att fungera och de skickade direkt en ny.

  Till sist, den är prisvärd för den som vill testa en bra robotdammsugare. Jag köpte den för att den fick så bra testbetyg och priset.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den här robotdammsugaren funkar jättebra att göra rent stora, öppna ytor från damm.

  Den klarar inte mattor, kan inte göra rent närmast väggar och hörn (där damm samlas) och gruset i hallen kan du glömma att den tar upp. Det ironiska är att den ofta blåser iväg dammet när den vänder. Var det hamnar? Längs väggar och i hörn, där S800 inte kommer åt.

  Om du väljer att köra den när du inte är hemma bjuds du på en rolig kurragömmalek när du kommer hem. Vem av barnen hittar först dammsugarens nya gömställe?

  Ibland känns det som att den letar saker att köra fast emot. Vi har två barstolar med sluttande fot som den kör upp på och fastnar, och när man har lyft bort dammsugaren därifrån ("Please put the machine in a safe place") dröjer det oftast bara några sekunder innan den sitter fast på samma plats igen.

  Men - med allt det negativa så blir vi ändå ofta förvånade att behållaren behöver tömmas så ofta, vilket borde innebära att den faktiskt tar upp damm som vi inte ser.

  Personligen tycker jag att en batteridriven (laddbar) handdammsugare för 1500 spänn är ett bättre köp för att komplettera en vanlig dammsugare då den går extremt snabbt att plocka fram och efter 30 sekunder vet du att den där grushögen/dammtussen är borta. Med Cleanmate S800 känns det som ett lotteri.

  Tillägg: Den har ovanan att deklarera högt och tydligt när den är färdigladdad, oavsett tid på dygnet. Har vaknat fler än en natt av "BATTERY CHARGED!". Detta går att ta bort genom att skicka in dammsugaren till tillverkaren/generalagenten för en mjukvaruuppdatering. Du får själv bekosta frakten.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ganska så korkad robotdammsugare. Går inte att styra via mobilen, går inte att programmera att köra ex en viss dag i veckan utan endast ett visst klockslag. Tycks inte bilda sig en uppfattning om var den kört eller hur ett rum är uppbyggt. Kör också fast då och då. Med det sagt dammsuger den dock riktigt bra och det blir rent. Klarar även tunnare mattor. För 1500 kr är det okej.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Cleanmate S800 robot dum-sugare....... För dum är bara förnamnet!

  Jag chansade och gick efter de delvis positiva kommentarerna här samt facktidningsrecensioner på nätet. Recensenterna måste rökt svamp eller varit mutade av importören!

  Man kanske inte ska begära för mycket när man bara betalat 1490:-. Men denna robotdammsugare är inget för normala hem.

  Har du en stor öppen yta helt utan mattor kan den nog fungera hjälpligt då den planlöst kan irra omkring tills dess att slumpmässigheten städat utrymmet. Finns ingen som helst ai.

  - Klarar inte mörka mattor. Trappsensorerna indikerar avsats på mörka absorberande material då IR-ljuset inte reflekteras. Inget konstigt med detta förvisso. Men det fullständigt idiotiska är att trappsensorerna inte går att stänga av! Då hade man kunnat komma runt problemet. Testade ful-lösning med tejp mm, ingen succe...

  - Planlöst irrande. "som en gummiboll kommer jag tillbaks till dig......"

  Betyg: 1 / Usel.

  EDIT:

  Tillägg. Har efter att ha skruvat isär maskinen nu fysiskt modifierat de 5 trappsensorna så de inte indikerar för avsats. Nu fungerar Cleanmate s800 faktiskt helt ok och kör över samtliga mina olika mattor (ca 1 cm höga) utan problem. Bor i lägenhet i ett plan så fungerande trappsensorer är ointressant för mig. Denna modifikation är dock inget normalkonsumenten gör själv.

  Betyg: 5 / Acceptabel med hänsyn till det låga priset (efter isärtagning och modifikation).
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt ok för priset, de har fixat buggen så den inte säger att den är färdigladdad mitt i natten längre
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min höll i ett och ett halvt år, skötte sig utmärkt under den tiden. Den klarade inte fransar på mattor och kunde någon gång ibland trassla in sig i sladdar.

  Jag köpte min för 2800, och det tycker jag väl såhär i efterhand var lite dyrt för vad man fick. Men för under 2000 skulle jag säga att den helt klart är värd pengarna.

  Det klagas lite i recensionerna på att den inte är så smart och inte städar systematiskt. Om man är ute efter det så tror jag man missat lite poängen eller är ute efter en annan produkt. Min körde runt och snappade upp en hel del damm varje dag medan jag var på jobbet. Eftersom man inte övervakar den spelar det ju ingen särskilt roll att den inte tar den optimalaste vägen. Och även om den någon/några gånger missar ett ställe så är inte det heller hela världen. I.o.m. att den suger upp så pass mycket damm så finns det liksom mycket mindre som sprids runt där hemma, så även ställen där den inte når (typ uppe på skåp) eller missar blir inte alls lika dammiga.

  Jag köpte en S600 när min S800 gick sönder, tänkte att det var en nyare modell och jag använde aldrig våttorkningen på min S800 så jag tänkte att jag provar. Men S800 var bättre, S600 har lite problem med mina trösklar, trots att dem inte alls är särskilt höga - S800 klarade dem utan problem. I mellandagarna, efter att jag köpt min S600, såg jag att dessa två fanns för samma pris. Hade jag vetat det jag vet nu då så hade jag väntat tills dess och köpt en ny S800.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klockren, tar hela lägenheten och hittar tillbaka till laddstationen varje gång! Skönt att komma hem till städat golv varje dag. Moppfunktionen drar ner en stjärna då den inte var särskilt bra, inget jag räknade med dock.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har svårt att förstå att detta skräp ens kan få mer än 1 stjärna. Jag har nu använt den i 3 veckors tid och den är helt värdelös , på alla punkter.
  Den saknar all form av intelligens utan åker planlöst omkring och vänder håll när den stöter emot nånting. När den tycker att den studsat omkring tillräckligt så ska den vända hem för att laddas...När den nu senast irrat runt i 35 min utan att ens hitta laddaren så fick jag nog , nu åker den ut och jag dammsuger själv istället. Kasta inte pengar och tålamod i sjön , betala mer för nått som fungerar eller dammsug själv....
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En maskin som jag önskar att jag köpt för länge sedan! Har sneglat på de dyrare som kostar ca 6000 kr, men omdömen om denna var sådana att jag chansade när priset var 1990 kr. Jag kan inte jämföra med de dyrare, men är så nöjd att komma hem till ett hus utan smulor, katthår och dammråttor lite överallt. Dammsugaren rör sig mellan rummen och hittar alltid hem. När jag vill att den ska vara i ett rum med tröskel, så ställer jag in den där en stund och låter den jobba medan jag gör annat. Väldigt smidigt att slippa dammsuga under soffor och sängar.
  Någon skrev att timerfunktionen kunde varit bättre och det håller jag med om. Har ställt in den på en starttid, men hade önskat att det var som på gräsklipparen, att det är olika alternativ för olika veckodagar.
  I morgon ska den få moppa golvet medan jag är på jobbet :-).
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Förstår inte hur denna kan vara så populär och omtyckt, har sedan tidigare en Neato Robotics XV. Denna nya iofs. budget robot klarade varken av 1.5cm trösklar eller att hitta hem. Blir en retur under veckan.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Prisvärd robotdammsugare med enkel hantering. Bra sugförmåga och den tar upp mycket damm och smuts här hemma. Enkel att tömma. Tar upp det allra mesta av smutsen som annars lätt bildar dammråttor.
  Programmeringsläget ger en endast möjlighet att ställa in timern på att starta samma tid varje dag. Hade gärna sett en veckoprogrammering eftersom det passar olika bra med tiderna olika dagar, samt att man kanske velat hoppa över det någon dag. Saknar också möjlighet att enkelt stänga av programmeringsläget, åtminstone tillfälligt. Dammsugaren har slumpmässigt läge, punktläge och kantläge. Den missar allra längst in mot listerna samt i hörnor, men detta hade jag räknat med redan innan köp. Mattor klarar den oftast bra, men kan ibland vända när den går emot en tjockare mattkant.
  Hittar oftast hem till laddstationen (hade nog svårare med det i början då den inte lärt sig de olika rummen).
  Moppläget har jag endast testat lite snabbt, så det kan jag inte direkt uttala mig om mer än att det kändes helt okej då.

  Sammanfattning: Prisvärd maskin som underlättar en hel del för en småbarnsfamilj! Man måste såklart plocka undan för att robotdammsugaren ska komma åt, men det ser vi endast som ett plus att det är upplockat och iordningställt här hemma.

  Plus: Prisvärd, Enkel att hantera

  Minus: Saknar veckoprogrammering, Saknar enkel avstängning programmeringsläget
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Är positivt överaskad till hur mycket denna hjälper en. Vi låter den köra tidig morgon innan vi går upp. Den kör på nedervåningen och vi sover där uppe. Inget problem att sova till den även om man hör den om man lyssnar efter den.
 • 4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar mycket bra. Lägre ljud än Miele Scout RX1, t ex stängs dammsugning av vid återgång till ladd-basen. Prisvärd då man även kan göra moppning/avtorkning med speciell tillsats. Kan inte bedöma om den suger bättre eller sämre än andra robotar. Miele Scout RX1 höll inte så länge, bara ett år sedan börjar "ålderssymtom" visa sig; lägre hastighet på borstar, filtret svårt att göra rent mm.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det här är min andra robotdammsugare.. Har en Neato Botvac D85 nere och denna Cleanmate S800 uppe... Neaton är mycket bättre och iofs mycket dyrare.

  Köpte Cleanmaten för strax under 2000:- och den funkar helt okej med tanke på priset. Vi har tre hundar hemma så det blir mycket hundhår under en dag. Väldigt låga trösklar och helst inga mattor är ett måste. Rekomenderar denna med tanke på priset!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar över förväntan. Köpte en runt jul för 2000:-
  Med barn och katter som springer in och ut blir det en hel del skräp på golvet och har man inte lust att städa manuellt varje dag är denna värd varenda krona.

  Tycker att den har bra systematik och att den "irrar omkring" känner jag absolut inte igen. Min hittar dessutom till laddstationen varje gång även om den inte är särskilt intelligent utan då irrar den faktiskt omkring lite innan den kommer fram. Däremot har den alltid hittat

  De olika städlägena fungerar absolut på olika sätt och fungerar precis så som beskrivs i instruktionsboken på http://www.cleanmate.com/pdf/bruksanvisning_cleanmate_s_800.pdf

  Ganska tyst (för att vara en dammsugare) så även om man inte har "robotsäkrat" sitt hem så att man kan köra den på programmerad tid när man inte är hemma så är den ändå inte extremt störande tycker jag.

  Vad har jag stött på för problem då? Jag hade en nivålist som var lite skarp och hög som den ofta lyckades fastna på så jag bytte ut denna mot en annan för att lösa det. (Ett tjockare golv omlagt i vardagsrummet), Jag tog även tag i att rensa upp bland lösa sladdar som jag hade på golvet under TV-bänken då den kunde trassla in sig i dessa. (Jobb som jag ofta funderat på men som aldrig blivit av innan). Hade även ett par gardiner i sovrummet som låg långt ut på golvet som jag fick sytt upp då hjulen gärna sög in dessa och fick dammsugaren att stoppa. De vanliga trösklarna osv har den inga problem med. Dock går den ju inte in i badrummet som har en högre tröskel men dit in vill jag inte ha den i alla fall. Har inga mattor utöver en hallmatta som den klarar utan problem. Fransmattor kommer den garanterat att trassla in sig i.

  Vad kunde vara bättre? Fjärrkontrollen tycker jag är så där. Har inte lyckats förstå riktigt vad den kommunicerar med. Tror det är IR men verkar vara någon underlig frekvens eller något då jag inte kunde programmera min Harmony fjärrkontroll med den. Sedan tar den lite kasst. Hade varit bättre med RF eller ännu hellre via wifi. (Hade ju varit trevligt att kunna starta och kontrollera den även på distans. Fast nu pratar vi iofs om en dammsugare för 2000:- så det kanske är att begära lite väl mycket :-)

  Även om den faktiskt tar bättre än jag trodde på kantprogrammet så missas en del i hörn.

  Hade den bara gått under soffan hemma hade jag varit nästan helt nöjd.. men det gjör inte ens min vanliga dammsugare så jag fick flytta dessa om jag skulle städa där innan med.

  Har INTE testat våtmoppning alls så den ingår inte i min bedömning.

  Rekommenderar absolut denna och mina föräldrar var så imponerade att de också beställde en.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  KÖP INTE ROBOTDAMMSUGARE (ÄN PÅ LÄNGE)

  Jag köpte min för 1700 kr för några veckor sedan. Det är min första robotdammsugare. Efter hittillsvarande erfarenhet av hur den fungerar är jag inte ett dugg imponerad:

  * Den tycks inte ha någon som helst systematik i sitt sätt att arbeta. Irrar omkring till synes planlöst.
  * Dammsuger länge på något ställe i ett rum, försvinner sedan iväg till ett annat rum och dammsuger en kort stund, men återvänder sedan till det första (som ju redan är klart) och håller på länge igen.
  * Fastnar i fransarna på en matta och behöver hjälp att komma loss.
  * Den har inte en enda gång själv lyckats hitta tillbaka till laddstationen när batteriet börjar ta slut, utan den har alltid havererat någonstans när batteriet tagit slut.
  * Oavsett vilket av de fyra olika städlägena som väljs så verkar den bete sig precis likadant (man undrar nästan om städlägena bara är marknadsföringssnack utan någon teknisk funktion).
  * Manualen är fåordig och erbjuder inte mycket till insikt i robotens arbetssätt.
  * Bullret är betydligt högre än min klassiska dammsugare som har en väldigt mycket kraftfullare motor. Visst skulle man kunna ställa in den att städa automatiskt på en tid då man inte är hemma så man slipper höra det, men det fungerar inte eftersom maskinen garanterat fastnar/havererar någonstans så att man behöver passa den och alltså måste använda den när man är hemma och alltså tvingas höra bullret.

  Behovet av att städa manuellt är precis lika stort som förut. Robotdammsugaren har med andra ord inte adderat något värde överhuvudtaget. Om andra robotdammsugare inte är bättre än den här så råder jag alla att spara sina pengar och vänta med att köpa robotdammsugare tills tekniken tagit några rejäla kliv framåt.

  [Representanter för CleanMate är välkomna att kontakta mig om de tror att jag fått ett felaktigt intryck]
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  bra maskin som suger rent, även om hörnen och kanterna ibland blir svår. grus från hallen brukar åka med till närmaste tröskel där den lämnar dessa prydligt mot kanten i vidare färd mot nästa rum.

  Däremot har jag fått lite problem med min maskin redan 1 månad efter köp, används ca var 4de dag. Framhjulet börjar gnissla, via kundtjänst sade de att jag kunde ta bort framhjulet men inte lyckats fastän jag är rätt händig av mig. När det börjar kännas som våld är lösningen slutar jag, jag borstade rent runt hjulet och det var gnisselfritt i 2 dammsugningar.
  Slutligen har även det börjat strula med batteritiden, Den säger "charging complete" upprepandes med 10-20sek mellanrum när den påstås vara fulladdad men vissa gånger orkar den köra 5 minuter och andra 20-25. Har nu mailat angående detta och hoppas på lösning. Det kan vara så att jag har måndagsex.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att jag har gått och sneglat på robotdammsugare i över 6 månader bestämde jag mig och köpte min Cleanmate S800 för 2000 kr (nedsatt från 2800 kr).
  Kunde inte få en bättre dammsugare för pengarna!

  Jag tittade på allt från Roomba 860 till Severin Chill, läst alla möjliga tester vilket är en ren djungel.
  Finns säkert de robotdammsugare som har bättre sugkraft, men då får man vara beredd att betala 3-4000 kr extra, för en exempelvis Roomba 860... är det värt det? NEJ!

  Plussidorna för denna maskin är överhängande, med tanke på dessutom priset.

  Lyssna inte på recensioner från bl a M3 om att den inte tar tjocka mattor. Den tar min dotters ryamatta på 1-1,5 cm utan problem, även tröskeln in till hennes rum på 1,5 cm.

  + Bra pris
  + Bra sugkraft och borstar
  + Smidig moppfunktion

  - Tar inte hörn
  - Schemaläggningen hade gärna kunnat vara inställning med dagar/intervaller.
  - Ingen smart städning. Kör runt på måfå, men lyckas ändå få till ett bra resultat.

  UV-ljuset tror jag är mest hokus-pokus, men jag har den på, funkar den så funkar den :)
  Man måste göra hemmet robotsäkert, jag glömde kvar tvättställningen en dag, sluta med att dammsugaren hade fastnat i den :)

  Allt som allt är jag helnöjd! Så skönt att komma hem varje dag till lägenheten helt rent från smulor, grus, hår m.m på golvet.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Min nyinköpta maskin känner av väggar och föremål och vänder innan den kommer närmare än ca 10 centimeter. Tyvärr finns ju det mesta dammet intill väggar. Byta städprogram, så att den ska följa väggar, löser inte problemet.

  I jämförelse så stötte min förra maskin (Roomba) in i allting och följde sedan ofta kanten på väggar och möbler.

  + Många funktioner
  + Bra pris
  + Ingen rengöring av borstar

  - Mer planlöst städprogram. Följer inte kanter och hittar inte in överallt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den här prisbilliga apparaten hjälper oss att minska städtiden, jämför gärna med en robotgräsklippare för utemiljön. Allt manuellt arbete försvinner alltså inte men apparaten städar bra. Bäst om man plockar undan och vänder upp stolar mm.
  Vi har mycket mattor och tog denna för den är konstruerad för att suga utan borste. Ger mindre slitage.
  Jag kan inte rekommendera att bara släppa loss den i huset. Placera den i stället i ett eller ett par närliggande rum och låt den arbeta där en timme. Bär sedan tillbaka den nära laddningsstationen, som den inte hittar på längre avstånd.