Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha YSP-5600

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Hemmabiosystem (17)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft limpan i drygt två veckor nu och är riktigt nöjd.

  Gick från 5.1 system och visst, surroundljudet blir inte lika effektfullt med limpan men är ändå imponerande. Har bara vägg halva högersidan som annars är öppen mot hallen men trots detta hörs de tydligt att ljudet kommer från sidan.

  Köpte kit med subbasen NS-SW300 och den jobbar på bra, kompletterade även med 2st basshakers monterade under soffan, något jag verkligen kan rekommendera. Gör att basen känns fysiskt och att man inte behöver dra på så högt för att få effekt. Perfekt då jag bor i lägenhet. Och kostar bara en tusenlapp för 2st inkl förstärkare, väl investerade pengar!

  De som imponerar mest är Atmos surroundljudet, tagit hem demofiler från Dolbys websida samt tittat på några filmer med Atmos ljudspår. Man sitter med ett leende på läpparna! Men även "vanlig" surround låter riktigt bra och effektfullt, ljud som röster och pistolskott låter kristallklart, tydligt och naturligt.

  Spelar filmerna på en HTPC och befarade att Atmosljudet skulle bli problem att få till men de fungerade direkt.

  Läst om andra som förbättrat sidoljudet ytterligare genom att manuellt justerat beam-strålarna i setupen. Inget jag tagit mig tid för än.

  De enda negativa jag har att säga om limpan är att firmwaren har en del buggar/barnsjukdomar. Bla så går den automatiskt över till trådlös subwoofer när man kör kalibrering med mikrofonen, jag har kopplat med sladden då suben står brevid limpan. Vet inte hur mycket de påverkar kalibreringen men jag tänkte koppla in suben med den trådlösa dosan och se om de blir någon skillnad. Denna bugg innebär också att om man väljer ett inställningsminne med direktknapparna på fjärren kopplas suben ur och man måste in och slå på den igen i inställningarna. En annan bugg jag råkade ut för var att de inte gick att ansluta med bluetooth till limpan men de fixades när jag installerade senaste firmware versionen.

  En lite märklig sak är att Yamaha inte lagt mer möda på att fixa ett bättre menysystem, ser ut som något från 80-talet och är inte särskilt användarvänligt kanske. Bla så måste man klicka en gång till på setup-knappen för att se vissa inställningar, exempelvis uppdatera fimware. Detta trots att de finns massor av plats för en plattare menystruktur på TV skärmen.

  Som summering håller jag med de professionella recensionerna att YSP-5600 är den absolut bästa ljudlimpan just nu med ett övertygande surroundljud!
  ...och otroligt skönt med bara en högtalare och slippa alla sladdar osv.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag börjar den här som jag börjar nästan alla mina recensioner - med rätt förväningar så blir man absolut inte besviken!
  Pga diverse omständigheter går det inte längre att ha en full 5.1 anläggning i vårat vardagsrum. Så jag tittade runt bland soundbars för att hitta en som kunde iallefall ge det en match. Efter en del sökande hamnade jag på den här och trots priset beställde den via Hembiobutiken då det skulle vara "den bästa soundbar för film - ever".
  - Direkt när jag fick den fick jag ett problem - lådan är lång. Så pass lång att säten behöver fällas ner i bilen för transport. Redan då insåg man att man kanske tog i!
  - Inkopplandet var förvånansvärt lätt! HDMI till TV:n, coaxial till subben (för lixom alla soundsbars kräver den här en sub "på sidan om") och pang, allting bara lirar!
  - In med Gravity i Bluray spelaren och ... ja, inte imponerad.
  - Japp, glömde köra kalibrering! I paketet ingår en mic och en lika löjlig som effektiv papp-hållare för den att komma upp i huvudhöjd. In med den, kör kalibrering.
  - In med Gravity i Bluray spelare och ... njae, inte riktigt där.
  - Vad är det här för knapp, "3d Surround"... let's do that!
  - In med Gravity i Bluray spelare och ... SÅDÄRJA!

  Det där var över en månad sen nu. Sen dess har det tittats på julkalender, åtskilliga filmer, musik från spotify och testats med olika kopplingsmöjligheter. Och jag är faktiskt nöjd med köpet! Jag skulle vilja säga "imponerad" men för en pjäs som kostar mer än ett helt 5.1 set med förstärkare så är det svårt att använda det ordet för det är ju det man jämför med! Den imponerar över hur mycket den kan låta och surround effekten den ger, absolut, ingen tvekan om det. Men den är inte heller en match mot ett riktigt 5.1 system. Men så slipper du ju löjligt mycket kabeldragning och montering med bara den här pjäsen!

  Mina enda klagomål, och något jag bara kan hoppas dom löser med en firmware update
  - HDMI växlaren inte fungerar optimalt! Ibland tappar den ljudet när man byter till annan HDMI enhet, och man får stänga av/sätta på den. (UPDATE: Detta har blivit bättre med mjukvaruuppdatering)
  - Ibland när man ändrar kanal på satellitboxen (Viasat) så blir bilden bara rosa och inget ljud alls. Även då är det stänga av/sätta på så går det igång igen. Känns som det är HDMI copyright skyddet som slår på på t.ex TV4. (UPDATE: Detta har blivit bättre med mjukvaruuppdatering)
  - Den skickar signal till min PC att upplösningen inte är optimal, men det är den upplösningen som TV:n har, men inte optimalt för Yamahan vill ha större, men det klarar inte TV:n?
  - den slår automatiskt inte på/av Surround när den känner av den DTS signal. Slår man på en film med DTS så kör den i stereo även om det i dekodern i Yamahan står klart och tydligt att det är DTS 5.1 signal. Och det är även irreterande att när man går tillbaka till vanlig stereokälla som musik eller TV så är den fortfarande i surround läge. Hoppas bara jag missat en inställning där som automatiskt hanterar det för det är inte alltid man är helt med på att ändra det!

  Dessa saker är irreterande och det löjliga är att just HDMI växlarfunktionen är en sån billig grej att det inte borde vara ett problem när man köper något i den här prisklassen!
  Fördelen är att att går att lösa med firmware uppdatering vilket jag hoppas dom gör (och för er som tycker "men koppla all HDMI till TV:n då", ja den har bara 3 HDMI, om en går åt till att skicka ljudet till Yamahan är det bara två kvar - inte riktigt ok)

  Men det här är ju primärt en högtalare och ljudmässigt är den helt fenomenal! Och riktigt trevlig remote oxå, plus för den! Hade jag bara gått på ljudet hade den lätt fått 9. Men dom där buggarna med HDMI växlingen drar ned det till 8.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har utvärderat denna under strax 5-6 månader, kan börja med att säga att detta är en soundbar för sig, jag sitter på ett riktigt bra system också så jag vet hur en riktig konfiguration låter.

  Till att börja med så är den riktigt maffig, bred, hög och lagom djup, välbyggd med svartlackat finmaskigt galler med lite svart metall. Diskreta knappar och en dold display som visar info bakom gallret. Den går i viloläge om man vill så den är helt utan leds mm under filmtittandet.

  med sina 40+ högtalare som studsar ljudet runt i rummet så får man ett riktigt övertygade ljud, här är det sk riktigt surround och inte emulerat. Front närvarokanalerna gör ett riktigt övertygande och bra jobb. I vissa filmer blir jag helt övertygad om att t.ex regnljud kommer uppifrån. Spelar riktigt stort man får en trådlös sändare till subwoofern så detaljrik lättare att placera den. Jag kör en Yamaha sw300 subb till denna och de samspelar riktigt bra. Bra tryck och jag rekommenderar en sub till denna.

  +
  Fräsch, välbyggd och ser riktigt bra ut uppsatt på väggen, passar riktigt bra med en 75"
  Spelar stort och surroundljudet är sjukt övertygande ++ för övre front (atmos)
  Trådlös sändare till subbwoofer ingår
  Musicast och Spotify connect
  Hdmi 2.0 med 4k 60mhz
  Atmos och dts X
  Audio return channel dvs tv ljudet går tillbaka via hdmi = mindre kablar
  -
  Synd att de inte valde en finare och bättre kontroll (den till rx à-3050 t.ex)
  Inget väggfäste ingår, kostar 900 kr till
  Dyr ca 17000 + subbwoofer + väggfäste och man är uppe i 21000 lite saftigt men endå prisvärt
  Ful lösning på displayen bakom högtalargallret men gör sitt jobb de få sekunderna man behöver den

  För den som värdesätter en allt i ett lösning och vill få så bra ljud som möjligt. Jag har 2st och funderar på att sätta en i sovrummet också. Rekommenderas starkt!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar bra som den är tänkt, till film. Musik levereras inte som ett bra hifi stereo setup men helt ok. Har man högre krav bör man lyssna innan köp.

  Detta är förmodligen den bäste ljudlimpan, men den kostar ändå mer än den smakar.
  Köpte paket med subb och den gör ett bra jobb ihop med limpan.

  Uppdatering:

  Med bra 5.1 kodat material eller atmos låter den riktigt trevligt ihop med tillhörande subben. Den är känsligare med materialet jämfört med ett vanligt fullskaligt biopaket.
  Växer betydligt med bra material.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den fungerar bra. Men den kunnde ha varit billigare eftersom den saknar litte!