Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Canton Digital Movie DM 100 Glass

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Canton Hembiosystem (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag vill börja med en brasklapp och säga att jag inte är något hifi-mästare.
  Jag köpte min DM100 under en rea när priset låg på 5000 sek. Målet var att få undan mitt fula system med 5 små satelliter och 1 baslåda (ett Proson-paket med Onkyo-receiver för ca: 6000 sek inköpt 2010) från tv-rummet. Rummet är 25m² stort och lådan har inte några problem med att fylla det.
  Till att börja med är installationen löjligt smidig. Det svåraste var att välja vilken av de medföljande kablarna jag skulle dra mellan TVn och högtalaren. De som följer med är optisk kabel, stereo RCA och en digital RCA som även går att använda till att koppla in en extern bashögtalare.
  Jag har testat att koppla in min 8" bashögtalare, men har valt att inte ha den igång. Volymen från DM 100 är tillräckligt även för de låga frekvenserna för mig.
  Ljudet är både klart och fylligt, det låter bra både för musik (lyssnar mest på olika sorters populärmusik och hiphop), filmer och vanligt tal hörs också väldigt tydligt. Basen är kvick och volymen går att justera upp och ner stegvis. Detta går att göra även med treble, men detta är det enda som går att ställa in när det gäller equalizer. Det finns tre olika förinställda EQs, men dessa ska väljas beroende på hur högtalaren är placerad (på bänk med vägghängd tv, på bänk med tv ovanpå eller i en bänk). Jag kan dock inte höra någon skillnad på de olika inställningarna.
  De två största ljudmässiga skillnaderna mot mitt förra system är dels mellanregistret som är mycket bättre i DM 100, då jag bara hade satelliter och baslåda tidigare, och dels är det balansen mellan de olika frekvenserna som Canton har lyckats med riktigt bra enligt mig. Jag tycker att ingen del får övertag direkt ur kartongen, men om en föredrar mer bas går det som sagt att justera.
  Så här mot slutet vill jag slå ett slag för IR-inlärningen, detta tillsammans med auto på/av för att Canton-fjärrkontrollen inte behöver ligga framme då jag kan sköta volymen från TVns fjärrkontroll.
  Jag kan verkligen rekommendera denna högtalare och skulle säga att den även är värd sitt rekommenderade pris på 7000 sek, då man får ett välljudande och mycket sobert system som är väldigt enkelt att sätta upp snyggt i tv-rummet.
  Det som gör att jag plockar en stjärna är att det inte finns så avancerad equalizer (något jag i och för sig inte saknar).
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har länge funderat på att byta ut mina gamla golvhögtalare med tillhörande förstärkare mot något mindre.
  Har varit inne på att gå till mindre högtalare och en bättre förstärkare, då naturligtvis kollat mycket på XTZ och deras utbud.
  Har även varit inne på en soundbar eller liknande, och haft koll på cantons 100 ett bra tag då den fått fina recensioner.

  Och så sänktes priset lämpligt med 2000kr på en rea som Dustin hade, så då passade jag på att slå till.

  Högtalaren försvinner helt och hållet under TV'n, inte längre några högtalare och kablar på golvet, helt underbart, men ljudet då?

  Ljudet tycker jag är riktigt bra, jag är jättenöjd med det. Vill jag lyssna på riktig HIFI så sätter jag på mig mina gamla AKG 701:or och njuter, men för allt annat ljud så går det genom Canton 100, och den klarar allt galant, musik, film, mm.