Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Lumia 550

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Mobiltelefoner (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Operativsystemet uppgraderas ganska ofta så vissa fel åtgärdas, jag har redigera här emellanåt för att ta bort minuspunkter.. Man lär sig även efterhand, den är värd en stjärna mer nu än förra veckan:)
  -Inget headset
  -Väldigt få appar har push
  -Inte avtagbar USB-kabel till laddare, sladden till laddaren skadades redan den andra dagen.
  -SVT Play funkar inte att streama med mitt långsamma mobila bredband, 1,1 Mbit. Halva tiden står videon still, andra halvan dubbla hastigheten alternativt synkar inte ljudet.
  https://www.youtube.com/watch?v=i27gmSSUrGs

  - De flesta appar verkar bestå av endast en länk till webläsaren, efter att ha öppnat en del appar några gångar vardera kan man ha väldigt många flikar av webläsaren öppna.
  - Officepaketet kan inte öppna dokument med formulärkontroller eller låsta cellområden, tidigare office tog bort kontrollerna och låste hela dokumenten, men kan kunde i alla fall läsa dokumenten och om olåst - redigera. För övrigt är officepaketet bra. iPhone kan för övrigt också läsa officefiler.
  - Precis som med gamla Windows Mobile 5.0 så kan man emellanåt inte svara på telefonsamtal, med ringande telefon får man snällt se på medan uppringare slutligen tappar hoppet om svar. Då man svarar måste man först svepa uppåt och sedan klicka på "svara". Svepet uppåt följer inte med ända upp ibland, och man får lugnt acceptera att det samtalet får man missa. Då är telefonen ofta helt lamslagen, tar man ur batteriet och startar om framgår inte vilket nummer man har missat, så det får förbli en gåta resten av livet. Kanske är det vad Windows 10 Mobile har gemensamt med Windows 10 - att enheten ibland är helt lamslagen, upptagen med att göra jack shit? mina w10 datorer är likadana. De bestämmer sig ibland för att syssla med något helt annat då jag behöver använda dem. Ibland är det defragmentering av hårddisk, ibland större uppdateringar emot min vilja, ibland vete gudarna vad datorerna sysslar med.

  +Stor skärm
  +Ganska låg vikt för storleken
  +användarvänlig
  +snygg
  +fint Officepaket ändå. Kan redigeras, lättöverskådligt
  +skypemeddelanden bland SMS, skype väl integrerat
  +billig för prestandan, mycket billigare än iPhone 4s som är mycket segare.
  +gratis offlinekartor hela världen och väldigt bra navigator, Windows Maps.
  +Då telefonen kopplas till USB i min Mazda 3 2016 kan telefonen styras från bilens knappar avseende musik, samtal, SMS, allt, även över Blutooth. Att W10M stöds framgår inte av Mazdas hemsida, men det fungerar väldigt bra.
  +man kan visa video från telefon till TV med wifi, klippen måste dock vara korta då det buffras hela tiden. En långfilm visas 2 sekunder, sedan laddar den över från telefonen till tv, sedan 2 sekunder film, o.s.v.
  +Windows Central har efterfrågat uppladdning av iOS-appar för hjälp till konvertering som visat sig lämpligare för konvertering än Android-appar. Förhoppningsvis kommer många appar ut inom några månader, men nu är det alltför skralt.
  +Office Remote - att styra Powerpoints, Word Excel från telefonen till datorn med pekare, fungerar numera, och MYCKET BRA! Detta är även en formidabel jobbtelefon avseende kalenderhantering och e-posthantering. Ännu bättre än iPhone då man vant sig vid det.

  Jag har denna telefon som jobbtelefon och en iPhone 5S privat. Det är en utmärkt kombination, Officepaketet är utmärkt i denna telefon och skärmen ovanligt bra för en stor budgetmobil. Har man två telefoner är detta ett väldigt bra val som andratelefon/jobbtelefon.
  Jag brukar dela internet från min iPhone för att läsa på denna telefon istället.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den bästa budgetmobilen jag har haft hittills. All kritik ska tas med en nypa salt;
  jag var väl medveten om att sänka kraven när det gäller en budgetlur.

  Mjukvara

  +Windows 10 ser klockrent ut. Hade inte väntat mig det på
  en budgetlur

  +Microsoft Edge är supersnabb på luren. Hade en Iphone 4s tidigare och kände att Safari där segade sig betydligt. En annan app som jag är imponerad över är inbyggda Maps som kan mäta sig med Google Maps. Har samma möjlighet att t ex navigera vid bilkörning och kollektivtrafik med data ifrån SL.

  +Gamers som är anslutna till Xbox Live och har en Xbox One kan känna
  "bekvämlighet" att du kan ladda ner Xbox Live anslutna spel och
  fortsätta samla dina achievements fast på mobila spel

  +- OS flyter på bra dvs responsen är oftast riktigt bra.

  Däremot så kan det bugga ur en del. Har fått starta om mobilen flera gånger när det hängt sig, ett spel har buggat ur, just nu t ex så verkar den ha problem med SD kortet?

  - Apputbudet är som många nämnt fortfarande fattigt. Hittar t ex inte bankappar, spel som är anslutna till Xbox Live kunde vara fler.

  Däremot är trots allt MS Edge en bra ersättare som webbläsare istället. Har du inga större krav och vill endast ha de "vanligaste" apparna så hittar du de flesta här.

  Hårdvaran:

  +Utrustat med 4G. Underskatta inte fördelarna med detta, speciellt vid nerladdning.

  +Upplösningen är bra och touchresponsen är helt ok. Snabbheten i OS är kännbar då det är inte något som jag förknippar med budgetlurar.

  - Kameran är ju inte någon höjdare så om du är Instagram-nörd så blir du besviken.

  -Alla appar verkar inte kunna installeras på SD kortet vilket är viktigt när förinstallerade utrymmet är lågt.

  -Batteriet räcker endast under dagen, även om man kör sparfunktioner som att stänga av platstjänster, bakgrundsprogram & push. Detta är något alla mobiler verkar ha dock, även premiummodeller.

  Summering:

  Prisvärt! Det är ju absolut den största fördelen. Du får senaste Windows 10, 4G och Office, framtidssäkrad för en tusing. Har du inga större krav på apputbud, hårdvara och vill ha en snygg, användarvänlig lur ev. ens första smartphone som flyter på mestadels så är detta ett val självklart
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra telefon för priset.
  Nu ville jag testa Windows 10 och det är enda anledningen sen tycker jag telefon är snygg, stilren.
  Jag använder Outlook/Swish/bankid/bank appen och är nöjd.

  Man får vad man betalar för och jag är inte den som använder kameran så mycket. Ska jag ta positivt/negativt ändå så kommer det här.

  - kameran
  - kvalitén på telefon , får se hur länge den håller.
  - Örat ska vara på rätt ställe för att höra tydligt.

  + Snabb/kvick telefon i menyer m.m
  + Bra och enkla menyer
  + Viktigaste apparna finns:)
  + Går byta batteri och sätta in minneskort.
  + Tycker batteritiden är bra.

  Tumme upp för Windows phone. !
 • Alla omdömen

 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering: Sedan några månader håller telefonen på och startar om flera gånger om dagen, vilket förstås dränerar batteriet också, samt att den fastnar vid min pinkod för SIM-kortet, så att folk inte kan ringa mig. Har testat en massa saker som inte fungerar. Man kan läsa om många fler som har samma problem här: https://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-performance/lumia-550-random-restarts/d3b9d38a-97d5-4494-b406-650c2e65aa6e Riktigt uselt av Microsoft faktiskt, att de inte tagit problemet på allvar och fixat det. Visst, det *går* att använda telefonen mellan omstarterna, och det hade annars varit en rätt trevlig telefon, men den är inte pålitlig, då den kan dränera slut batteriet med sina omstarter vid helt oväntade tillfällen.

  (För info, min frus Lumia 650 har inte alls samma problem, så det verkar vara någon kombination av hårdvara och mjukvara på 550:an, som inte funkar).

  Originalrecension:

  Köpte just för 799 kr på ICA MAXI. Kommer senast från en Samsung Note II och har inte varit nöjdare med en mobil än denna lumian!

  + Extremt snyggt system
  + Mycket mer användarvänligt system (visar relevant info på ett snyggt sätt utan krafs)
  + Bra batterisparfunktioner
  + Lätt
  + Utbytbart batteri
  + Härlig känsla i material och knappar
  + Plastskärm(?), så man slipper krossa glaset, som på min gamla mobil.

  Förstår inte varför folk klagar på tröghet? Visst, det är inte världens snabbaste telefon, men den är inte långsam på samma störande sätt som android, där hela systemet fryser när den inte hinner med, utan UIt är med hela tiden, även om man kan få se en vänteskärm för tyngre operationer ... men allt vanligt funkar ju hur bra som helst!

  Om jag ska hitta på något minus så är det kanske att skärmen samlar mycket fingeravtryck. Saknar även en app: Google Hangout, så ok då:

  - Skärmen samlar en del fingeravtryck (inget jag tänker på)
  - Saknar någon app (men so what, folk får nå mig på annat sätt)

  Telefonen lever upp till förväntningar jag skulle ha haft på en 2-3 gånger dyrare mobil, och det blir därför full pott!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft telefonen sen början av augusti. Jag ger telefonen 7/10. Generellt är jag nöjd med telefonen, men saknar Nokias kvalité på kameran. Nu är inte jag någon instagram-nörd eller så men jag vill kunna ta bra detalj foton ibland och det kan vara svårt. Priset väger upp nackdelarna alla gånger för det mycket prestanda för priset man betalar.

  Positivt:
  + Snabbt och smidigt operativsystem som uppdateras lite till och från.
  + Synkroniseringen med mejl och OneDrive fungerar riktigt bra och enkelt.
  + Riktigt bra app för Excel, Word, PowerPoint, OneNote och PDF:er.
  + Smidig hantering av bluetooth och WiFi. Har inga problem att koppla ihop med min Audi.
  + Automatiska ljusregleringen fungerar riktigt bra. Även när man är ute och går på gatan i mörker.
  + Användarvänlig, lätt att hitta inställningar o.s.v.
  + Lätt i vikten trotts stor skärm.
  + Mycket prestanda för pengarna. Garanterat!
  + LTE (4G). Underbart vid nedladdning.

  Neutralt:
  ~Okej mängd appar. De allra populäraste finns inte men jag har inte så stort app-behov heller.
  ~Flera olika ljudvolyms val. Dock är lägsta ljudnivån lite för hög.
  ~ Webbläsaren Edge är godkänt snabb. (Vissa sidor tar år och dagar att ladda fram)
  ~ Telefonen behöver startas om ibland. Ha för vana att göra det i alla fall 1 gång per månad.

  Negativt:
  - Bugg: Råkar man hålla in Win-knappen för länge så får man en halv skärm nedtill som inte går att öppna till större. Work-around: stäng av skärmen till idle-skärm och vänta en liten stund så har man stor skärm igen.
  - Kameran: Suddiga bilder i mörker och en dle noise. Svårt att få skärpa på bilderna ibland. Den automatiska focusen är lite seg och får inte fram focus alltid. Bildkvalitén är sämre än min gamla Lumia 925.
  - Bugg: Vissa samtal går inte att svara på. (Händer sällan)
  - Ibland kan vissa appar stänga av sig utan förvarning. (Händer inte allt för ofta. Går oftast att starta igen).
  - Bugg: Microsoft Edge - vissa hemsidor som använder Mobilt BankID kan krångla. Trycker man på bakåt pilen längst ned till vänster för att gå bakåt ett steg på en hemsida. Så kan webbläsaren krascha. (Händer typ 3 av 10 gånger). (Men efter senaste firmware uppdateringen verkar det vara mer sällan).
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket telefon för pengarna. Perfekt för samtal, sms, e-post och kalender samt att kolla på webbsidor etc. Bra batteritid, praktiskt att kunna utöka minnet med ett minneskort då det är lite för litet lagringsutrymme. Windows Mobile lider tyvärr av ett begränsat app-utbud. Jämfört med de lite dyrare modellerna är denna långsam. Det kan ta några sekunder att starta större appar.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt värdelös!

  Långsam, kraschar kontinuerligt, appar stängs ned eller öppnas inte alls och kontakter från diverse konton raderas! Har försökt att ominstallera men ingenting verkar hjälpa...blir retur p å denna.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Köpte denna som jobbtelefon mest för ett billigt sätt att testa Windows 10. Hårdvaran är lite för klen för att det ska flyta på smidigt och mjukvaran buggar lite här och var men det gav ändå mersmak. Skulle kunna tänka mig att köpa en Windows-telefon igen med lite bättre prestanda. Kanske en 650 om den kostar max 1500 kr.

  EDIT: Sänker mitt betyg nu efter att ha använt den ett tag. Har haft problem med att appar slutar fungera, inte går att uppdatera i Windows Store osv. och häromdan var den totalt oanvändbar, fick göra en återställning och börja om från början. Får se hur länge det håller men tyvärr verkar Microsoft tagit med sig alla problem från desktop-versionen till telefonen. Windows känns helt enkelt inte som ett pålitligt alternativ när man är beroende av att det ska fungera utan strul varje dag. Android som jag använt i många år är betydligt stabilare.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vet man med sig att denna telefon inte är en toppmodell så kan man inte klaga.

  Köpte min från Telia.se för 795. Inte operatörslåst.

  Skärmen är förvånansvärt bra för de priset.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Verkar vara den mest prisvärda mobil jag haft.
  Har inte stött på några hinder eller problem förutom att W-lan'et slutar funka dagligen så man måste re-boota telen.
  Har inte undersökt problemet än.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra och prisvärd telefon. Windows 10 känns enkelt att navigera och har ett genomtänkt användargränsnitt. Telefonen känns stabil och många appar finns numera till skillnad från tidigare. Swish, BankId, Netflix, SVT Play och mycket mer. Kalendern och mailen är enkla och smidiga att använda.

  Skärmen känns lagom stor och perfekt att kolla på film via netflix eller SVT play.

  Köpte telefonen hos Telia för 795 kr. Riktigt prisvärt.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket trevlig mobil. Priserna stämmer inte här. Går att köpa hos Telia för 795:- inkl årskort surf. :)
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mer som stör än glädjer med denna mycket ologiska telefon för folk med en ängels tålamod. Helt klart för ny för att man ska förstå sig på den då tillverkaren inte heller har svaren. Den lever sitt eget liv och ändrar inställningar själv ibland. Irriterande att behöva swipa för att kunna svara men det ligger i linje med denna telefons ide' som verkar gå ut på att stjäla så mycket tid som möjligt från användaren. Batteriet laddar ur bara man tittar på den och även om man inte ens surfar utan bara kollar runt i telefonens inställningar så rasar batteriet direkt. Mycket inställningar med konton för att kunna göra något och säkerheten känns väl inget vidare för vad man än gör riskerar man ju att råka ut för kriminella. Den här lär inte klara att man tappar den i golvet så ett rejält skydd är ett måste. Ska du skaffa denna ska du först "gå i skola" på nätet och studera instruktioner men Microsoft beskriver saker i menyerna som inte finns på denna telefon eller som heter något annat. Lumia 550 känns som en produkt som stressats fram och så hoppas man lösa saker med tiden. Har verkligen inget positivt alls att säga om denna telefon men är du ologisk som person och kanske har en bokstavsdiagnos så är du hemma med denna.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra pris, relativt snabb

  Minuset är dåligt med appar i windows phone.... Android ligger hästlängder före där.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En fantastiskt bra mobil i förhållande till priset. Bra skärm, lätt, hyfsat snabb och bra batteritid. Kameran är helt ok för priset. WP 10 känns som ett lyft jämfört med WP8.1, man känner igen en hel del från PCn med Windows 10.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt prisvärd mobil. Windows 10 Mobile är ett lyft.