Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Lumia 950 XL

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Mobiltelefoner (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Smidig trots sin storlek, ligger bra i handen och inte halkig som andra telefoner med glas-baksida lätt kan vara.
  Separat knapp för kamera vilket var mycket efterlängtat och till detta en kamera med makalös kvalitet. Tack.
  Helt okej med inställningar, finns en del att välja på.
  Skärmen är helt underbar.
  Smidigheten/flytet är det inte många som kommer i närheten av enligt mej och hittills har jag inte upplevt någon nämnvärd bugg men det finns garanterat där. :)
  App-utbudet hade kunnat vara lite större men helt ärligt så är det väldigt få appar jag verkligen saknar och då kommer jag direkt ifrån Android och före det Apple. Jag bytte operativ mest av nyfikenhet och för att igen få uppleva känslan av en ny telefon. Android är Android oavsett vilket märke man har och lyser igenom även om tillverkare kör med egna "skal", inget fel med det men det ger mej inte den upplevelsen av ny telefon som jag vill ha. Hittills kan jag inte säga att jag ångrar mej det minsta och har man inte upplevt "Display Dock" så har man missat något. Microsoft sätter helt klart en ny standard iom den. Fantastisk. Och nej det är inte en spegling av telefonen det handlar om.

  +
  Skärm.
  Kamera.
  Iris scan.
  Flytet.
  Display Dock.
  USB C.
  Separat Kameraknapp.

  -
  Batteritid, egentligen orättvist då i princip alla telefoner har kassa tider men inte mindre viktigt för det.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag gillar denna mobil! Jag har haft flera Lumior förut såsom 800, 920, 1520, 630, 535 och 830. 950XL är så klart den bästa av dessa.

  Storleken är perfekt och vikten alldeles lagom, skärmen mycket bra, kameran är fantastisk och jag gillar Windows 10 Mobile även om det finns mycket kvar att finslipa. Irisscannern är trevlig. Med ett Mozo-skal istället för originalets lite trista design blir känslan i telefonen högklassig. Också positivt med möjlighet till enkelt utbytbart batteri även om jag inte har fått tag på något extrabatteri än.

  Batteritiden räcker till om man inte spelar för mycket spel men jag hade förväntat mig mer där. Den automatiska justeringen av skärmens ljusstyrka är klart långsammare än min Lumia 1520. Lite irriterande i mörker.

  Allt som allt en mycket trevlig mobil som jag varmt kan rekommendera!
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Min mammas telefon är helt kass. Den stänger av sig har dålig batteritid och blir väldigt varm, nästan så att det inte går hålla den.
  Men den har en bra design tycker jag. Men tidens tand har kanske nått den telefonen. Kameran är bra.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har nu haft Microsoft Lumia 950XL i 1 år och 6 månader och har haft mycket problem med telefonen.

  Den har varit inne på service 5 gånger via telefonbutiken som till slut gett upp och sagt att jag måste kontakta Microsoft själv. Helt värdelöst vid 3 försök på service på vilken annan telefon som helst hade köpes summan kvitterats ut och/eller man hade kunnat byta telefon, men nej... Har alltså 2 telefoner nu och har gått ifrån Microsoft Lumia 950XL till Samsung Galaxy S7 Edge som bara fungerar.

  Jag hade en Nokia Lumia 930 innan och den var fortfarande bra och servicen var bra.

  Telefonen är inte värt besväret.
  Man får vara beredd att felsöka själv uppdatera firmware själv och göra factory reset efter det och återställa från backup ett antal gånger. Har telefonen varit på service har det inte uppdaterat telefonen till senaste firmware vilket förvånar mig stort då alla andra telefontillverkare gör det.

  Telefonen säljs med massor av fina funktioner men dessa är inte värt något då telefonen ändå brakar på olika sätt.

  Listar saker jag har haft problem med telefonen är att den klarar inte av svensk vinter den lägger ner samtal plötsligt utomhus och eller när man pratar går ljudet från en elektronisk mygga till explosion i örat. Man kommer inte undan detta med headset eller bluetooth headset.

  Telefonen söker konstant bluetooth tillbehör och listar tillbehör som inte finns.

  Går glaset sönder som den gjorde på min så får man byta hela skärm modulen.

  Telefonen går jätte varm vid hög belastning.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Denna telefon kan vara det sämsta jag ägt när det gäller telefoner, köp inte!
  Finns mycket dåligt att nämna om denna men tar bara upp endel.

  1. Den blir lätt varm vid belastning.

  2. Windows mobile behöver jag väl inte säga så mycket om, buggigt och saknar massa appar,dom som finns är sämre än på IOS och ANDROID, detta visste jag dock innan köp då jag haft ett par windows lurar innan, tyvärr blir mjukvaran inte bättre med tiden.

  3.Sämst av allt byggkvaliten, har inte känt nån sämre telefon än och då jämför jag även med 500kr telefoner, det knakar i skalet och den känns allmänt billig, finns lite tips hur man lagar dom med post it lappar för att få dom lite bättre vilket egentligen säger det mesta, tro inte det blir en bra telefon med Mozo skal eller liknande, den blir bättre men inte ens ok.

  Jag gav 2500kr för telefonen och har räknat in priset i betyget annars hade den fått 0 stjärnor, dom stackarna som köpte denna för fantasi priset den hade när den kom tycker jag synd om.
  Det känns som en produkt som inte nån känt på efter prototypen lämnat bandet tills den nåt affärerna, totalt misslyckad.

  För att nämna nåt bra om telefonen, tangentbordet är bra.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gick från en Lumia 930 till denna telefon. Och jag blev otroligt besviken, appar fungerar inte eller finns inte som på gamla telefonen. Hårdvaran är väl helt OK förutom lite väl plastigt backstycke, men mjukvaran ? vad sysslar Microsoft med. Aldrig mer en Microsoft lur för mej. Har använt Windows telefoner 5 år och har funkat bra, men är otroligt besviken på 950XL. Nej Microsoft kan inte göra telefoner, fick bli en OnePlus 3 Android lur, som förövrigt är en helt fantastisk telefon. Bye bye Microsoft

  + Utmärkt skärm
  + Hello iris scanner

  - WiFi Krånglar alldeles för mycket
  - Appar Fungerar inte eller finns inte som i gamla 930
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En nyskapande telefon som brister i mjukvara och apputbud:

  Jag har haft denna som arbetstelefon i nästan ett år och tänkte berätta lite
  om mina erfarenheter.

  +Kameran. Läckert, superbra bilder. Tog semesterbilder på Rhodos som blev så skarpa, såg ut som vykortsbilder. Läste nån artikel om att MS hade en National Geographic ambassadör som brukade ta bilder med just Lumian 950.

  +Irisscannern. Riktigt bra, låser upp luren i helt ok hastighet(jag knappar in tyvärr snabbare). Provade se om den kunde se skillnad mellan mig och min pappas iris. Det gjorde den, 10/10 för säkerhet.

  +Continuum funktionen tillsammans med en Display Dock. Riktigt smidigt att kunna använda sin telefon för ordbehandling i Word alt. presentera i PowerPoint genom att ansluta en skärm via en Display Docka tillsammans med mobilen. Lägg till tangentbord och mus och du har det du behöver. Dock är du begränsad,det är inte en PC men det känns som framtiden!

  +Skärmen! Kan vara klumpigt och för stort för de som har mindre händer men är så sjukt bra för just spel.

  +- Win10 ser läckert ut, ovant kanske för en Android och iOS användare att navigera i men man lär sig. Det är inte överkomplicerat(lärde mig på några dagar). Däremot kan frustrationen i att telefonen startar om sig eller hänger sig vara påtaglig. Hänt många gånger. En annan konstig grej jag aldrig fick att fungera var att ha telefonen som en AP för att dela bredbandet trådlöst. Varken min Mac eller Xbox One kunde hitta den...
  Inte ok för en så grundläggande funktion.

  -Det magra apputbudet. Alla tjatar om det. Hänger ioförsig mer på utvecklarna än MS men är ett faktum; är du van vid Snapchat, vill ha vissa spel(typ Pokemon Go) osv så kommer du bli snopen. Ibland hittar du appar som ersätter funktionerna men det blir jobbigt(van vid iOS). Denna faktor drar ner betyget mest.

  -Värmeutvecklingen & batteritiden. Kan känna att telefonen blir alldeles för varm för att kunna spela bekvämt, har då endast spelet igång, inga andra processer. Batteritiden är ok, men något som är en vanligt även inom premiummobiler.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt nöjd med denna. Nu när även double-tap finns. Har ingenting att klaga på. Kameran tar verkligen kanonbilder. Skulle jag köpa en ny telefon idag hade det blivit denna igen! :)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag har den vita och det är min andra Lumia.

  Jag har haft den sedan i mars och det som den är sämre på är att det inte finns någon inställning för att använda skärmen ihop med vantar, ljudvolymen på alarm och timers (som är ett + eftersom det överhuvudtaget inte fanns på lumia 920 wp8.1) är alldeles för hög, det går inte ens att använda på lägsta nivå om man är lättväckt och inte vill bli skräckslagen när den sätter igång. På timers är den oxå hög och stegrar sig dessutom vartefter så det gäller att vara bredvid så man kan stänga fort! Om jag måste använda lumian som väckarklocka så använder jag lumia 920 tillsvidare. Det är oxå minus för att vissa appar kräver separat inloggning mot en server, det är väl nackdelen med det molnbaserad livet antar jag - har jag loggat in på lumian med mitt MS-konto förväntar jag mig faktiskt att jag ska komma åt mina kartfavoriter utan att det krävs en datauppkoppling. Men nu är det gjort så att har man ingen anslutning är man inte inloggad i appen kartor och då ser man inte sina destinationer (man kan inte använda sparade tiles för destinationer heller även om man så att säga ser själva tilen för den försvinner inte), loggar man in ser man inte det man gjort som utloggad heller i kartorna så det är som två appar eller vad man ska säga beroende på uppkoppling/inloggat läge. Det tar ett tag att vänja sig vid innan man fattar vad som pågår. Du kan skriva in destinationer manuellt och navigera ändå för offline-läget för kartor finns ju, men man känner sig lite dragen vid näsan om man förberett sig i inloggat läge med destinationer typ kvällen före man ska någonstans och sedan sparar de för navigering och sedan tror man är klar för offline-navigering utan att använda sin datauppkoppling... ;)

  Jag har en Nokia CR-200 bilhållare som jag tycker är fantastisk och den laddar min 920 trådlöst medan jag navigerar, lyssnar på musik etc. När jag sätter i min 950xl som bara går i på ett håll i min bil, eftersom den är på tok för hög för att kunna snurra runt, så säger den klar för laddning. Men jag har aldrig sett att den faktiskt laddar. Nu håller batteriet så pass bra att jag inte varit i närheten av att det skulle bli urladdat någon gång, men det är så att den har en funktion mot överhettning som gör att den kan bl.a. stänga av laddning, minska på hastigheten, stoppa bakgrundsappar från att köra osv så jag är inte säker på att den skulle ladda så länge jag navigerar med skärmen tänd och den blir varm, så det är möjligt att det inte är så användbart med en billaddare längre om man tänker sig att använda mobilen under körningen.

  Det är lite så den är, man får lära sig att tänka annorlunda och den har en massa funktioner som gör att saker går snabbare än tidigare, bara man lär sig hur det är tänkt. Det som man blir galen på skriver man om i Windows feedback, precis som på datorn och så kan man hålla med andra om deras feedback som man tycker verkar bra eller oxå har problem med. Det är en apparat att skaffa om man gillar att vara med och forma framtiden. Lumia 920 var inte bra ifrån början heller... ;)

  En fröjd är att nu kan man även på Svenska skriva genom att dra fingret mellan bokstäverna och släpa upp fingret så blir det automatiskt mellanslag. Det gick bara på andra språk förut. Däremot måste du använda t.ex. Engelska om du istället vill prata in ett meddelande. Eftersom MS tjatar på om Cortana och assistent liknande funktioner får vi väl anta att det snart kommer finnas röststyrning även på svenska i regionen Sverige. Det finns redan till fler europeiska regioner än det gjorde på wp8.1. :)

  Jag har inte provat några bluetooth anslutningar. Det kom en uppdatering för ökad stabilitet i det bl.a. för några dagar sedan dock.
  Det går dock att svara och prata i Plattan-hörlurar nu, det går inte på 920 så hurra för det! ???? ????????
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft min 950XL i nästan 2 veckor. Har mixade känslor. Använder min iPhone 6S plus och android lur samtidigt som denna. har nu börjat och lämna min android till fördel för denna lur. Gillar storleken och MS programmen.
  Den kommer inte i samma klass som verken iOS eller Android då det saknas en del att önska och även vissa appar saknas som Swedbank. Men jag är ändå hyfsad nöjd med luren. Det som drar ner betyget är avsaknaden av TouchID som jag har riktigt vant mig vid, funktionalitet som har tagits bort av MS (double tap för att väcka luren) och en del små saker som buggar som tex tangentbordet där man swypar för att skriva. Den är riktigt buggig. Jag får skriva samma ord två gånger för att det ska fungera.
  MS har en del att göra för att deras OS ska komma ut från beta. När det händer då blir denna lur ännu bättre. Som den är nu så är det mest vi telefon nördar som jag rekommenderar denna till. Eller om man inte har stora krav på en mobil så kan denna vara bra med. Men kör man en massa appar för media, rss, podcast etc så är detta inte det bästa valet. Inte ens Pocket Cast fungerar för mig. Får bara ljud och ingen bild.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Telefonen fungerar jättebra, tycker att irisskannern är smidig.
  Praktiskt att koppla upp sig mot stor skärm.
  Allt som allt..är mycket positivt överraskad, kommer från android så jag är van vid ett större programutbud, så jag hoppas på att det kommer..
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Älskar min 950XL, jag köpte den vita versionen. Finns inte mycket jag inte gillar med telefonen.

  Bra:
  - Skärmen är underbar
  - Kameran är i topp klass
  - Väldigt lätt och tunn
  - Snabb laddning
  - Windows 10 Mobile är sååå mycket bättre än WP 8.1 och flyter på grymt bra

  Mindre bra är "iris skannern",
  den är bra på så sett att den bara reagerar på mig men känns lite överflödig i en tid där fingerskannern på iPhone kan låsa upp telefonen på vad som känns som två millisekunder och Windows Hello gör det på runt 2 sekunder om du håller telefonen nära ansiktet vilket inte alltid är så bekämt.

  För att sammanfatta så är Windows Hello lite 'meh' men det är en liten grej när man tänker på hur bra telefonen är i helhet. Kommer uppdatera när jag har använt telefonen en längre tid.