Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Ubiquiti Networks UniFi AP AC PRO

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.81)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Trodde denna skulle vara komplicerad att installera... Gick chockerande enkelt mot hemmaroutern. Kräver inte större kunskaper än att installera en vanlig router (instruktioner längst ned).

  Tar några minuter och inte många klick. Kan inte så mycket om nätverk egentligen. Jobbar med människor och inte datorer. Men vet skillnaderna mellan en Access Punkt (AP) och router.

  Det här är en proffsprodukt med en kvalitet i mjukvara och funktion som hemmaroutrar inte kommer i närheten av. Men med ett lägre pris än många bättre hemmaroutrar.
  Räckvidd och hastighet är på samma nivå som betydligt dyrare hemmaroutrar.

  Istället för att köpa en ny router kan det vara en bättre lösning att köpa accesspunkt och koppla in den till den gamla routern.

  Snygg. Ser ut som en stor brandvarnare.
  POE+ (24v, 30W). Men det medföljer en adapter för ström om man inte har POE på nätverket. Adapterna har hållare för vägg. Kan placeras bredvid din vanliga router och sedan drar du bara en nätverkskabel och APn kan placeras var du vill.

  Allt är toppen med denna AP. Synd att den är inriktad mot företagsmarknaden. Fantastisk produkt för att komplettera ett hemmanätverk.

  Visst, det finns en massa komplicerade inställningar som du har möjlighet att leka med men du behöver ju inte klicka på dessa menyer.

  Manualen är lite svåbegriplig. Men mjukvaran utomordenligt bra.

  INSTALLATION HEMMA
  Installationen är enkel:
  Du kopplar upp APn på nätverket. Installerar ett programvara på din dator. Sedan hittar programvaran routern och du kommer direkt in i inställningarna. Installationen tog under 3-4 minuter. APns ip-adress är förinställd på 192.168.1.20. Denna adress fungerar på de flesta hemmaroutrar.

  1. Använd strömadaptern koppla in kontakten där det står POE till APn.
  Den andra kontakten (MAIN) kopplar du in till din hemmarouters ingångar för skrivare, datorer etc.

  2. Gå till http://dl.ubnt.com/unifi/5.0.7/UniFi-installer.exe
  och ladda ned controller programvaran (windows) Finns även för Mac.
  Kan vara en fördel att slå av antivirus och brandväggar mm på datorn, men sannolikt inte nödvändigt.

  3. Konfigurera routern med programvaran steg för steg (4-5 steg). Du anger nu lösenord för routern, nätverkets namn och lösenord. Väldigt enkelt.

  Du loggar in på APn och klickar på symbolen som ser ut som en piltavla uppe till vänster (DEVICES). Nu skall du se APn.
  Högst upp till höger måste du nu klicka på ADAPT.
  Vänta två minuter och skit i alla andra funktioner som du sannolikt inte behöver.

  INSTALLATION PÅ JOBBET.
  Blev lite mer problematiskt på jobbet, där den måste installeras med en statisk IP-adress. Mycket säkert nätverk. Omöjligt att installera utan DHCP. Tog hemmaroutern till jobbet för själva konfigureringen och adapteringen och det fungerade galant.
  Ställde in nätverkskortet på DHCP, vilket gjorde att min internettillgång försvann.

  Tyvärr vill APn uppgradera en mjukvara utan tillgång till intern. Problemet löstes genom att koppla upp min iPhone mot datorn och använda denna för internet.

  Hade lite problem med en Netgear switch som inte levererade ström. Uppgradering av Netgear switchens Firmware löste problemet.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Började byta till Unifi nätverk i början av 2017. Körde innan D-Link och ASUS hemma routrar men ingen klarade att täcka hela huset. Försökte med ASUS extenders men det blev inte mycket bättre och en massa strul när telefoner/datorer byte accesspunkt. Så jag köpte två sådana här i frustration över att det var så sjukt svårt att få ett fungerande WiFi hemma. När jag efter lite strul fått upp en Docker image med Unifi controllern upptäckte jag att det faktiskt räckte med en AP för hela huset (minus lite av tvättstugan i källaren). Satte upp den andra ändå och sedan dess har jag eller frugan inte haft problem med WiFi:t hemma.

  Tips är att köpa en Cloud Key direkt det är inte värt jobbet att köra/underhålla din egen Unifi controller.

  Efter ungefär två månader köpte jag en Security Gateway och två PoE switchar och slängde ut ASUS routern, har inte ångrat mig en sekund.

  Plus är att det finns en väldigt aktiv community kring Unifi:s produkter. Jag rapporterade in en otydlig formulering på svenska (inte samma betydelse som original texten) och fick response direkt, efter lite diskussioner om ytterligare förbättringar accepterades fixen och en månad senare var fixen med i en uppgraderingen.

  En sak har strulat: det var att när jag höll på att slå på och av strömmen en massa hemma så blev controllerns SD kort korrupt, som tur var hade jag slagit på automatiska backuper (var inte på default) så jag slapp konfigurera om allting utan kunde bara ladda upp backupen. Så glöm inte att slå på dessa backuper! (det fanns en bug på detta men jag vet inte om det är fixat än)

  Uppdatering: I julas installerade jag samma prylar (fast lite färre) hos mina föräldrar. Så nu kan jag sköta deras nätverk från min dator/telefon utan att vara på plats.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk produkt. Jag har nog provat alla premiumroutrar för konsumenter och diverse olika extenders. Har alltid problem med klienter som inte kopplar upp, routrar som måste startas om osv. Samt att täckningen ibland är löjligt dålig.

  Nu har jag två av denna typ ihop med en EdgeRouter PoE och det fungerar klockrent! 140 kvm tvåplanshus med en AP nere och en uppe. Täckning och max hastighet i hela huset. Rekomenderar skarpt!
 • Alla omdömen

 • Dålig
  1 månad sedan
  Har denna AP och även lite-varianten i samma nätverk. Det har fungerat utmärkt tills nyligen då Ubiquiti valde att göra en automatisk uppgradering av kontrollprogram och firmware. Nu kan helt plötsligt inte mina chromecast-enheter ansluta till wifi. Har suttit i timmar och nedgraderat firmware till äldre varianter med oändliga omstarter för att få allt att funka igen. Noterade nyss att den ena APn åter uppdaterats till senaste versionen - trots att autouppdateringar är avslaget. Jag HATAR när företag vill fjärrstyra min hemteknik mot min vilja. Rekommenderar INTE att köpa produkter från Ubiquiti.
 • Perfekt
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 3 mån sedan
  Haft den i flera år och är lika nöjd än idag. Täcker en villa på totalt 150 kvm fördelat på tre våningar och större delen av trädgården med en enda AP. Fungerar överallt, men ger så klart lite sämre hastigheter när man är långt ifrån den. Ska nog utöka med ytterligare en.

  I min tv-soffa, 5 meter från AP:n mätte jag precis fram 290 Mbit ner och 320 Mbit upp (iPhone SE, Telia 250 Mbit). Klart godkänt!
 • Perfekt
  10 mån sedan
  Fungerar klockrent. Kör en controller på en virtuell maskin. Mycket trevligt med VLAN-stöd, kör ett management VLAN samt ett VLAN för varje SSID. Har än så länge bara en, men funderar på att utöka med flera.

  Som andra har påpekat så är det inte någon exotisk standard för POE, men inline adapter medföljer. Inte så snyggt, men den är ju i pannrummet.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Bästa märket på marknaden! Den här spöar alla sina konkurrenter utan direkt strid!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Hade tänkt köpa den enklare versionen men butikssäljaren övertalade mig att ta denna istället.

  Jag började följa en instruktion på nätet där man enkelt skulle kunna koppla upp med app i iPhone, detta var dock helt omöjligt, hittade aldrig enheten. Till slut kopplade jag in mig med min dator och nätverkskabel i routern, laddade med programvaran och vips så var den igång på nolltid.

  Vi har 250/250 fiber in i huset och har Max tidigare fått ut 50-60 mb/s och då nära routern. Nu snittar jag runt 150 mb/s i hela kåken 😊
 • Dålig
  1 år sedan
  Om du vill ha hög hastighet köp ej denna usla AP, köpte denna och en Edgerouter Max 5 POE, på wifi når jag max 280/240 mbit på en 1000/1000 mbit lina men med min gamla Asus Ac3200 når jag 820/770 mbit. kopplar jag sladd rakt in i edgerouter når jag 950/830 mbit så det är AP:n som är skrot, bättre Wifi i en 5 år gammal ASUS, bedrövligt KÖP EJ!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Fantastiska. Riktigt bra signalstyrka och konfigutationsmöjligheter. Nätverket räcker långt ut i trädgården med dessa.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Mycket sämre signalstyrka än min tidigare Asus RT AC 68U, som byttes ut främst för att den var ful. Jag har visserligen fortfarande täckning i alla rum, men signalstyrkan är inte i närheten av vad jag hade med den förra routern. Där jag tidigare hade klart över 100Mbit/s har jag nu kanske 40. Max bandbredd når jag nu bara på någon meters avstånd. Jag skulle behöva en AC PRO per rum för att nå till samma nivå som jag hade tidigare.

  Smidigt med remote management, men skulle önska att produkten kunde prestera i nivå med min gamla Asus router.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Så enkelt det kan vara. Efter äventyr med både D-link och Asus har jag funnit ro med Ubiquiti. Började med en accesspunkt som komplement till min Asus AC-66U som inte klarade av att ge wifi i hela huset. Efter ett tag slog jag av wifi på Asusen då jag upplevde det instabilt jämfört med det nya. Nu har jag kompletterat med en till AC Pro där Asusen var placerad tidigare och nu finns inte ordet instabilt längre.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Herregud! Varflr har jag inte bytt tidigare? Satte upp den och konfigurera den på 10min. Från att ha haft 40% ner 90% upp så har jag nu 97% ner 100% upp. Alltså mer än fördubbling i hastighet!
  Appen är överkomlig, funkar helt ok.
  Helt värt 1590kr som jag betalade!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Positivt

  + Mycket enkel att installera och använda
  + Utmärkt prestanda och är riktigt stabil
  + Kan drivas med PoE
  + Täcker stora ytor utan problem (räcker med en för 104 kvadrat i min lägenhet)
  + Två Ethernet-portar (ena för data/PoE, andra för data till sekundär nätverkspryl)

  Negativt

  - Speciell UniFi-mjukvara behövs för att dra full nytta av accesspunkten (kör mjukvaran på Raspberry Pi utan problem)
  - Fungerar bäst i ett större nätverk med flera Ubiquiti UniFi-prylar (som gateway & switch)
  - Kan kännas tämligen stor på väggen, beroende på vart den sitter
 • Perfekt
  2 år sedan
  När du letar efter en AP som bara fungerar så behöver du inte leta längre. Har aldrig haft några problem med denna AP och den levererar hög throughput. Mjukvaran som ni inte behöver köra är dock enkel att köra, Raspberry eller i en docker container vilket möjliggöra bra övervakning och inställningar.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Kalas! Grymt med POE och lätt att uttöka rangen på WiFi. Köp fler av dessa i större hus så blir du garanterat nöjd. Dock något dyr om man behöver fler samt andra enheter från samma märke, men vad gör man inte för bra uppkoppling :-)

  Gick från 22Mbit på Telias router till 80 på Airport Extreme till 120Mbit på denna accesspunkt. Stängde av 2G nätet och kör endast denna på 71kvm stor lägenhet. (100/100 lina) Har lite problem i sovrummet då 1 meter betongvägg är mellan detta och accesspunkten, men kommer upp i samma hastigheter men har "bara" halv signalstyrka där, dock som sagt på 5G.

  Har bytt allt till Unifi med Cloud Key och är kalasnöjd.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Fungerar alldeles utmärkt, har 1st av denna AP.
  Använder primärt 5Ghz bandet och stängt av 2.4GHz bandet på de flesta SSID för att slippa att de trådlösa enheterna att gå tillbaka på långsam hastighet.
  Ubiquiti PoE Switch och CloudKey styr det hela med enkelhet.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fantastisk produkt!

  + Bra täckning
  + 80MHz AC-carrier (5GHz)
  + 802.3af/at (har även passive PoE. Det ingår konverter) Jag tycker det är så skönt att slippa separata nätaggregat till APs. Det blir så lätt rörigt med alla sladdar. Istället sätter man bara i en "ethernetsladd" och så kör den data och el över den.
  + Unifi controller - Om du har fler prylar från Ubiquiti så är det väldigt praktiskt. Fördelarna blir dock betydligt större om du har många enheter. Från Unifi controller kan man administrera alla sina Ubiquitienheter väldigt bekvämt. Man kan dessutom lätt konfigurera olika WLAN-grupper och tilldela dessa till olika frekvensband. T.ex. kan du låta 2,4GHz och 5GHz gå under samma SSID, eller t.o.m har flera olika WLAN-grupper per frekvensband. Man kan tilldela VLAN till dessa WLAN-grupper (har dock inte testat själv än). I mitt fall kör jag Unifi controller på min NAS från Synology, med att ha den på Windows/Mac/Linux går också bra.
  + Ubiquiti har fantastisk support. Jag blev helt chockad av all den support och hjälp de tillhandahåller. Jag vet inte om jag hade tur men jag tycker i alla fall att det kan var värt att nämna.

  Ubiquiti verkar rent generellt ha riktigt schyssta produkter till bra priser.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Det här är en superduper bra pryl! enkelt att installera & vilken förändring på räckvidden! fullpott är det minsta jag kan ge.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra täckning, enkel att sätta upp. Kräver kontroller-mjukvara att köra för all listad funktionalitet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt, kör 3x AC-PRO hemma i huset. Ca 10 trådlösa klienter som hanteras men den har aldrig haft problem. Bra täckning i hela huset och man slipper oroa sig för döda punkter. Puckarna är monterade på väggar och smälter bra in i omgivningen.

  Uppgraderade nätverket med deras USG för någon månad sedan också. Kommer att uppgradera med deras switchar så småningom. Kör en liten Asus Vivo-stick som controller för att hantera gästnätverket viket fungerar väldigt bra.

  Vi har haft diverse Routers med inbyggd wifi tidigare men när Unifi-nätverket kom upp så finns ingen anledning att se sig om efter annat.

  Kör även liknande lösning på jobbet med 4x PRO viket fungerat felfritt senaste månaderna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar utmärkt med fler som bildar en zon.
  Kanske inte snabbast av alla, men stabil och enkel att handha.
  Kommer att bygga vidare med fler enheter. Jag har tre våningar och uterum.
  Täckning med bara två, men ändå bättre med fler...

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ersatte två Asus accesspunkter, gick från halvkasst wifi som kopplas ner och jävlas med jämna mellanrum till otroligt bra nät. 5GHz bandet täcker nu in hela huset.
  2.4GHz bandet som det är helt tvärtjockt på fungerar alldeles utmärkt det med.

  Relativt enkelt att installera. Valde själv den kanske mest avancerade varianten med att installera kontroller mjukvaran i en docker container och då tog det max 10minuter så var jag upp and runnig.

  Najs med app i tfn som kan sköta det mesta dessutom.

  Rekommenderas varmt!
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Plus för trivsamt enkel och hyfsat ren design
  Plus för att den verkar skyffla data hyfsat snabbt

  Stort minus för extremt krånglig konfigurering. Den kräver lokal programvara för att konfigureras. Programvaran kräver java för att installeras. Firefox som jag kör stödjer inte java, samtidigt som den inte är kompatibel med internet explorer som stödjer java. Känns lite moment 22... :-( Lite oklart för mig om java behövs när den väl är installerad...

  Stort minus för att det inte verkar gå att logga in på WiFi-nätverket om inte nätverket i andra änden har kontakt med internet, det går således inte att flytta filer lokalt utan att ha kontakt med internet...

  Webinterfacet verkar rätt primitivt när programvaran väl är installerad, det visar en massa avstängda funktioner som hör till deras gateway, även om gateway:en inte finns i systemet...

  Jag hade gett den en nia i betyg om den gick att konfigurera direkt från webläsaren utan att installera en massa krånglig programvara, det känns lite DOS och åttital över installationsprocessen...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa APn hittills, bättre än alla andra jag testat.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag kan bara instämma och bekräfta tidigare recensioner. Jag har haft flera toppmodeller av wifi-routrar för konsumentmarknaden, men aldrig riktigt fått till en fungerande och smidig wifi-miljö. Jag bestämde mig för att testa denna och är supernöjd, funkar klockrent! Bara för att vara extra tydlig ifall någon har missat det; detta är en accesspunkt för wifi, man behöver fortfarande en router i sitt nätverk.

  + Funkar klockrent!
  + Bra täckning!
  + Samma SSID för både 2.4 och 5 GHz
  + Samma SSID för flera accesspunkter
  + Priset (proffskvalitet till konsumentpris)
  + Lätt att installera, strömförsörjning via PoE
  + Möjlighet att styra och övervaka hela deras ekosystem i samma SW

  - Möjligen lite svårare att installera programvaran än för en konsumentrouter, men om man är osäker är det bara att ta hjälp av en IT-kunnig polare.

  Den är hyfsat enkel att installera. Rent fysiskt så ska den helst monteras i taket som en brandvarnare, jag läste någonstans att radiovågorna sprids ungefär som en munk. För den med två plan i huset borde det därför funka bra att sätta den i taket på bottenplanet för att få täckning även på övervåningen (har dock inte testat det själv). Jag har monterat min ungefär i mitten av ett enplanshus på totalt 180 m2 inkl garage, och har bra täckning både ute och inne. Jag hade till och med köpt en till accesspunkt för att montera två st, men returnerade den ena då det räckte bra med en! Ett annat plus är att den strömförsörjs via PoE, dvs det räcker att bara dra en nätverkskabel till den. Det gör det enkelt att montera den tex på vinden, utan krav på nya eluttag el liknande. Det följer med en PoE-injektor ifall att man inte har en switch som levererar PoE.

  Den mjukvarumässiga installationen är också smidig. Det görs via deras controller-SW som laddas ned gratis. Möjligen var det lite förvirrande att man måste skapa separata användare för det centrala användarkontot och den lokala miljön, men det ger sig ganska snabbt. När programvaran är igång så hittar den accesspunkten direkt, och det är bara att driftsätta den. En stor fördel med denna lösning är att man bara behöver ha ett SSID (nätverksnamn) för både 2.4 och 5 GHz, även om man har flera accesspunkter. AP:n styr automatiskt olika klienter mellan frekvensband och accesspunkter, det upplevs som helt sömlöst för användarna.

  Man kan även enkelt sätta upp flera SSID med olika lösenord, nätverkspolicies, osv. Man kan till och med ha en gästportal med separata inloggningar via en webbläsare, men det är nog överkurs för de flesta... (kan ju vara intressant om man driver en publik anläggning typ camping, café, osv) Värt att notera är att controller-mjukvaran måste vara igång hela tiden för att man ska kunna samla in nätverksstatistik, använda deras Android-app, osv. Absolut ingen nödvändighet för att ha ett bra wifi, men om man vill nörda ned sig i alla funktioner så kan det vara bra att köra programvaran på en dator/server som alltid är igång, alternativt köpa denna lilla "minidator" från dem: https://www.ubnt.com/unifi/unifi-cloud-key/

  Det är bara att konstatera att detta är proffsgrejor till konsumentpris. Har du en wifi-router som funkar halvdassigt idag så går det bra att behålla den som router (det gjorde jag), det är bara att slå av wifi på den och koppla in denna via en nätverkssladd.

  Om man vill ha ännu högre överföringskapacitet så kan man kika på deras "AP AC HD" (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4149300) som dock är betydligt dyrare, om man inte har behov av max kapacitet så kanske man kan klara sig med deras Lite-modell (https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3393875). Det går som sagt också bra att kombinera flera modeller i samma hus, tex en HD utanför tonåringarnas rum och en Lite i gästrummet i källaren.

  Den som vill ha mer inspiration kan kolla på denna review: https://arstechnica.com/gadgets/2015/10/review-ubiquiti-unifi-made-me-realize-how-terrible-consumer-wi-fi-gear-is/

  Själv så hoppas jag nästan att min gamla router ska paja så att jag "tvingas" att köpa en ny router/gateway och PoE-switch ur deras sortiment... :-D
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Äntligen en lösning som fungerar! Efter alla år av knackig wifi med olika, en del dyra, konsumentprodukter är problemet nu löst. Snabb, täcker hela huset (har tidigare behövt minst två AP) och dessutom estetisk. Valde denna version framför de billigare då den har standard PoE.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Toppen!
  + Bra räckvidd, har nu hyfsad täckning i hela huset med 1 AP (2 vån + källare)
  + Clienterna switchar sömlöst mellan 2 och 5GHz
  + Kör controllermjukvaran på FreeNAS Corral. Enkel Docker installation.

  Minus är att det är beroendeframkallande... måste köpa fler av deras produkter.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ja, bara läsa resten av omdömena, det här är ett klockrent köp helt enkelt.
  Vi köpt två stycken som vi placerat på två olika våningar, ger superb täckning med riktigt hög hastighet!
  Plättlätt att installera med dom medföljande POE-injektorerna, bara koppla in mot routern, installera mjukvaran på en dator som är kopplad mot routern och ställa in lite basic-grejer. Finns även en mängd avancerade inställningar för de som har behov av sånt (företag osv). Vill man ha full kontroll med loggning osv så bör man köpa deras gateway, men för hemmabruk funkar det ypperligt med en vanlig router. Vi använde vår befintliga trådlösa router som vi helt enkelt stängde av det trådlösa nätverket på så den fick bara agera vanlig router.

  Bästa IT-köpet jag gjort på väldigt länge, supernöjd!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  PROS:
  + Lätt att bygga ut systemet med fler enheter
  + Många administratörsval
  + Smidig design och funktion att sätta upp på väggen/i taket

  CONS:
  - Långsam! Maxar på 500-600 mbps på 5ghz bandet.
  - Slö hårdvara (upplever lagspikes)

  Idén med produkten är fantastisk, men slö/utdaterad hårdvara gör att denna inte uppfyller mina behov för wifi. Får lagspikes i spel och långsam hastighet som inte i närheten täcker min 1gbit-lina hemma i lägenhet. Köpte en Netgear X4S och det blev enorm skillnad, slapp lagspikes och wifi gick upp till 750-850 mbps istället på samma macbook pro.

  Uppgraderingen som kommit; Ubiquiti AC HD har enterprise versionen av kretsen som Netgear X4S har och ska prestera väldigt mycket snabbare än AC PRO, men då är den ju 2-3 ggr så dyr också.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Äntligen kom en 802.11ac variant till rimlig kostnad, nästan 3år efter Apples Airport Extreme visserligen en helt annan produkt (router vs accesspunkt) men ändå...efterlängtat...

  Räckvidden är identisk med Airport extreme, placerade brevid varan och gått runt hela huset och jämfört med Netspot, unifi har en uns bättre 2,4ghz räckvidd medans airport extreme verkar ha något bättre räckvidd på 5ghz, men resultaten är så lika att man nästan skulle kunna tro det är samma enheter.

  Utseendet är rätt plastig och känns inte så premium, färgen är nästan blåvit, enormt vit som ett A4 papper och matchar inte ett nymålat vitt tak. Och den blå LED ringen var väl cool 2005 tack och lov går det att stänga av. Önska man kunde ändra ljuset till vitt, det går om man SSH ar sig in i enheten men det återgår till blått av sig själv efter någon timme...:(

  Perfekt för kontor, hotell m.m. där man kan utnyttja POE matningen men för ett vanligt hem vet i tusan. Ja jo varför inte...Hade dock högre förväntningar när det gäller räckvidden.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inget att anmärka på
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra räckvidd och hastighet. Stabil. Bra gränssnitt. Standardiserad PoE matning, vilket är positivt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft denna 1 månad. Mycket nöjd. Mycket bra räckvidden och stabil.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket bra och stark signal. Just nu drivs den via PoE av min Zyxel GS1900-8HP vilket fungerar klockrent. Eftersom detta är min första produkt från Ubiquiti har jag en del kvar att lära vad gäller mer avancerade funktioner och inställningar.