Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

XTZ SUB 10.17

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla XTZ Subwoofers (8)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.90)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick mina två nya XTZ SUB 10.17 i fredags och kopplade in dem ganska omgående.

  Ljudet:
  Direkt ur lådan spelar de djupt och fint, kanske lite okontrollerat men efter bara två timmars inspelning så börjar det låta bra. Jag har labbat med inställningarna en del och hittat ett bra läge till mitt rum. Det finns många inställningsmöjligheter för ljudet. Dels så det passar ditt rum men också så det passar dina önskemål. Jag föredrar båda portarna pluggade, volymen på "ref" och EQ på Normal. Då tycker jag att ljudet blir optimalt i mitt rum och till den musik jag lyssnar på. Om jag kör film så tar jag ur den vänstra pluggen och sätter Volymen på +1 för att få en härlig filmupplevelse med mycket djupbas.

  Utseende:
  Otroligt snygg subbas måste jag säga. XTZ har tagit ett rejält kliv upp i kvalitetskänsla sedan förra generationen. En läcker sammetssvart låda. Elementet är snyggt med sin XTZ-relief.

  Anslutningar och reglage:
  Mycket generösa anslutningar av hög kvalitet. Både RCA och XLR förpliktigar. Rattar och switchar känns bra och har rätt känsla. Speciellt det lilla klicket på volymratten när man ställer den i "ref"-läge.

  Positivt
  * Snygg design
  * Rejäla anslutningar
  * Imponerande djup och definition på basen.
  * Trevlig upplevelse i uppackningen.

  Negativt
  * Ingenting jag har hittat än.

  Slutsats.
  Även om priset på 10" basen har dragit iväg en hel del jämfört med tidigare generation så ligger .17 på en annan kvalitetsnivå och faktiskt ändå ger mycket ljud för pengarna i sann XTZ-anda. Den är helt ensam i prisnivån med att ha så mycket som 500W rms i slutsteget. Ett klart köpläge om du söker maximalt med subbas för dina 5000kr.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 18 dagar sedan
  Första intrycket är att det verkar vara bra kvalitet på låda och emballaget.
  Ljudmässigt så får jag nog återkomma då den behöver spelas in en del för att nå sin fylla potential.

  + Stabil låda
  + Många inställningsmöjligheter

  - Otroligt kass högtalargrill då man får slå fast den med stor kraft för att få fast den.
  Sen när den väl är på plats så låter det skit då den har en tendens o fladdra pga portarna.

  2019-07-xx
  uppdaterade till det nya edge slutsteget. Fick lite bättre kontroll känns det som.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Helt underbar subbas som jag nu haft i två år och den har funkat utan minsta problem.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Känns mer än vad den hörs, välbyggd och stabil, gillade föregångaren 10.16 och den här är trots det flera snäpp bättre, galet mycket bas för pengarna.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jättenöjd - rappa och bra tryck för pengarna!
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  2017-02-28 Skriver ner mitt betyg då subben efter 2 månader fick fullkomligt frispel.
  Startade en vinylplatta då den verkade drabbas av någon sorts rundgång. Den stod och brummade med fullt konutslag. Bytte till CD och bytte subwoofer utgång. Den verkade sköta sig bra i några minuter, men tappade mer och mer effekt. När musiken hade bas runt 30 Hz började baselementet plötsligt slå helt okontrollerat till det bottnade (talspolen låter som en kastanjett) några sekunder åt gången. Bröt strömmen skruvade tillbaka nivåerna till hälften och startade om. Nu finns det nästan ingen kraft kvar i burken.
  Troligen slutsteg eller talspole som brunnit. :\

  2017-03-10 Edit/ Fick hem ett nytt slutsteg på garantin som jag (med viss möda) kunde byta själv. Nu spelar subwoofern kontrollerat, reptilsnabbt och musikaliskt igen. Det låter otroligt snyggt, rent och balanserat i hela registret. Den kan spela riktigt djupt, men i de regionerna är det fortfarande inga gigantiska decibelnivåer. Det får man helt enkelt leva med när det gäller XTZ SUB 10.17. :)

  2017-10-11 edit/ Höjer en stjärna nu när den funkat felfritt i 7 månader.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Betyget baseras på pris/prestanda!
  Används primärt till film men körs även till musik. Kalibrerad med Lyngdorfs Roomperfect

  + Ljud, kör med Lyngdorf Roomperfect
  Stramt/Rappt/Hårt och djupt (för priset)
  + Inställningar/möjligheterna
  + Byggkvalité
  + Priset

  - Än så länge inget för priset
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra sub. Välbyggd och utstrålar kvalitet. Krävdes en del testande i början för att få det att låta bra, även en tids inspelning. Numera fungerar den ypperligt! rekommenderas!
  Köptes för 3990 plus frakt från XTZ, lätt värt pengarna.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra sub för pengarna! Den levererar djup och stabil bas i de flesta frekvenserna och var i princip "plug'n'play". Lätt värd pengarna!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Prisvärd bas.
  Känns som ett kvalitetsbygge och låter bra.

  Lite orolig för att den blir väldigt varm dock.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte för att efter 5 år, kompletera till mina xtz 99.26 mkii.
  Ställt vol på 25%
  Freq på 0 (bryter vid 35hz tror jag, där stativarna tar över)
  Inga eq eller andra effekter på och då, då spelar den som en förlängning av stativarna.
  1 plugg i.
  Tar aldrig över, spelar inte på resonansfrekvenser utan bara spelar som stativarna, där stativarna inte klarar gå ner.
  Helt ypperligt!

  Släpar nog 0.2sec mot stativarna vilket förmodligen kan fixas med room analyzer, kan leva med detta, dem är rappa och exakta nog för nu.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har bara pluggat ena porten och ställt eq på Ref för att få ut den lägsta/djupaste basen till film och detta uppfyller mina behov med råge. Spelar verkligen djupt och starkt. Filmerna har fått nytt liv iom denna härliga sub. Har inte laborerat med inställningarna för att passa musik (inte mitt syfte med denna). Finishen är helt outstanding(matt vit).

  En riktig toppen sub som jag starkt rekommenderar.
  Klar 10-poängare.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra.....
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Stabil
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Instämmer i det positiva lovorden som andra lämnat om denna subbas. Jag använder den enbart för musik och den spelar mycket distinkt och tydligt. Uppgraderade från en Argon 8" subbas och XTZ SUB 10.17 går betydligt lägre i frekvens och jag är helnöjd. Har även ett antal AudioPro subbar med ganska många år på nacken och äntligen har jag hittat en värdig ersättare till dem när de kastar in handduken.

  Är även imponerad att subbasen är helt tyst då det inte finns någon signal in, dvs inget som helst tomgångsbrus eller brummande från nätdelen! Det har jag sällan upplevt tidigare från andra motsvarande produkter. Jag hade litet brum först men lyckades identifiera källan och kopplade in ett filter till den enheten och då blev det knäpptyst.

  Det enda som är litet negativt är att autopower-läget kräver ganska hög signal in för att subbasen ska starta. Om man vill lyssna på låg volym så kan man tvingas att ställa in reglaget så att den alltid är på och sätta en extern brytare på strömkabeln. Det finns smarta strömbrytare som man kan koppla så att subbasen slås på automatiskt när förstärkaren slås på som löser det problemet.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt klart överraskad över ljudet direkt ur lådan när den kom hem idag men något stel och osynkad. Andas kvalite jämfört med föregångaren till denna låda. Inspelning påbörjade idag på allvar för att se hur den växer sig till sig efter lite justeringar. Efter 7h lyssning har den börjat svänga på och blir bara bättre och bättre med tiden. Har den plaserad bakom lyssningen efter lite omplaceringar i rummet och där trivs den som handen i handsken. Lär bli en till vid flytten när vi skaffar större! Rekommenderar starkt denna juvel för denna prisklass och krämar på riktigt ordentligt även vid låga volymer. Väntar med det höga testet ett tag till när familjen är ute på vift!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Knappt inspelad än, men trots det så spelar den grymt bra!
  Personligen har inte jag hittat nån annan sub i denna prisklass som ens kommer i närheten utav denna.
  Spelar riktigt bra vare sig du ser på film lr spelar musik.
  Toppbetyg för mig!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra för sitt pris mycket trög start genom auto sense, alternativet är konstant påslagen.
  Tyvärr fungerar dessa två inte fullt ut hemma hos mig. För mig drar tyvärr fyndbörsen ner känslan av köpet än mer då deras då buy try verkar vara en pappersporodukt som dom inte är intresserade av att fullfölja.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den här sub-basen som komplement till mina Argon 7460A fronthögtalare och efter att ha använt den i cirka 1 månad kan inte säga annat än att jag är oerhört nöjd! Bashögtalaren hänger med utan problem i både film, spel och musik med ett ordentligt tryck. Det är numera ett rent nöje att lyssna på all slags musik etc. om än grannarna kanske inte är lika nöjda!

  Med det sagt har jag aldrig ägt ett ljudsystem av bättre kvalitet förut utan jag har enbart haft 2.1 högtalare från Logitech för ~500kr. Något som överhuvudtaget inte kan mäta sig med de jag använder nu, vilket är förståeligt med tanke på prisskillnaden. Känner därför att jag inte kan ge mer än 9 stjärnor eftersom jag aldrig haft annat att jämföra med. Tvivlar däremot att det finns någon bättre bashögtalare i denna prisklass med så pass mycket watt och tryck som den kan leverera.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Snygg och krämar på för det jag behöver.
  Svårt att se att jag kunnat köpa en bättre sub för 5000:- från butik.

  Helnöjd!