Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nexus 5X H791 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.49)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Positivt
  + Gillar "Stormtrooper"-designen med vitt/svart.
  + Fingeravtryckssensorn fungerar i princip alltid och placeringen är lysande. Mycket bättre än både IPhone 6S och Samsung Galaxy S6 (som jag provat).
  + Var oroad för batteritiden men det håller längre än vad jag trodde.
  + 3A laddare medföljer. Borgar för snabb laddning.
  + USB typ C. Du kan vända kabeln hur du vill... inte en dag för sent.
  + Högtalarna sitter på fronten, till skillnad mot Nexus 5X där placeringen var usel då man lätt täckte högtalarna med handen.
  + Eftersom det är en Google-telefon kommer de senaste uppdateringarna snabbt.
  + Precis lagom stor för enhandsgrepp. Har "mellanstora" händer.

  Negativt
  - Var är den trådlösa laddningen? Med den hade telefonen varit top of the line. Saknar det riktigt mycket.
  - Högtalarna sitter på fronten, skapar stora oanvända ytor ovan och under display.
  - Har en vit variant men kan ändock skönja fingeravtryck i visst ljus. Ingen stor grej och inget jag störs av.
  - 2GB minne känns snålt även om jag inte märkt av några negativa effekter.
  - Extern SD-kort borde vara enkelt att klämma in och öka lagringen flera gånger om.

  Observera
  * Ljudet i högtalarna är väl ingen höjdare, men har inte så mycket att jämföra med.
  * Känns som ett antal "glitches" lite här och där om man jämför med Nexus 5-mjukvaran som blev riktigt bra efter de senaste uppdateringarna. Detta kommer säkerligen fixas efterhand dock.
  * USB typ C kablar är fortfarande snuskigt dyra i Sverige och det finns få att välja mellan.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Google Nexus5X rättar till det som inte var helt OK med gamla Nexus 5. Skärmen är lite större och personligen tycker jag storleken är helt optimal då jag absolut inte vill ha en större skärm på en mobiltelefon. Batteritiden är så bra att en laddning räcker mer än väl en hel dag, med normal användning. Personligen hade jag kunnat acceptera en marginellt tjockare lur för ännu bättre batteritid. Kameran gillar jag starkt. Bilderna man tar i dagsljus blir bra, men det blir de å andra sidan från de flesta bättre mobiler idag. Den stora förändringen när det gäller kameran i Nexus5X är hur sjukt bra den tar bilder i mörker. Det går att ta bilder utan blixt i mörka rum och ändå få både perfekt skärpa, färg och minimalt med brus. Jag har aldrig använt en mobilkamera som klarar nattbilder så bra, så jag är djupt imponerad. Det går att filma i upplösning upp till 4K / UHD vilket är trevligt. Telefonen är väldigt snabb, man får hoppas att det håller även med kommande uppdateringar. På nya Nexus5X har de flyttat hörlurskontakten från toppen till botten av telefonen och det är en förändring som jag inte är helt nöjd med. En annan nackdel är QI-laddning (trådlös laddning) inte finns på den nya modellen. Den saknar även Qualcomm quickcharge 2.0 stöd, vilket känns lite märkligt. Hur som helst så laddade den trots det väldigt snabbt när jag stoppade i den i min Qualcommladdare. När det gäller laddning så finns det även fördelar. Telefonen laddas riktigt snabbt med den medföljande 3A laddaren. Fingeravtrycksläsaren fungerar utan anmärkning. På Nexus5X har Google gått över från Micro-USB till USB-C, som gör att man inte längre behöver tänka på vilken del av kabeln som är upp eller ner. Det är bra, eftersom kontakterna slets en del när man ibland satte fel. Lite synd bara med alla laddare och sladdar som man inte längre behöver dessutom är den medföljande USB-C kabeln i kortaste laget tycker jag. När det gäller kvalitetskänslan så känns den som en bra produkt och överlag så är det här en väldigt bra telefon.

  +Bra kamera (imponerar särskilt med hur den hanterar mörka miljöer)
  + Lagom stor skärm
  + Filmar i 4k
  + Laddar snabbt
  + Mycket telefon för pengarna
  + Uppdateringarna kommer direkt då det är en Google-telefon
  +- OK batteritid
  - Hörlursuttag undertill
  - Inget Qualcomm quickcharge stöd, inget QI-stöd

  Uppdatering: Redan efter 3-4 månader efter telefonens release och uppgraderats med diverse uppdateringar från Google så blev den långsammare. De senaste Nougat 7.0 uppdateringarna har till viss del gjort den lite mindre långsam, men tyvärr en ganska rejäl prestandasänkning jämfört med när den levererades. Något man bör ha i åtanke om man tänker köpa den nu. Antar att ramminnet på 2Gb kanske är lite i underkant.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hurra för:
  UI
  Kamera vid låga ljusförhållanden
  Låsupp-mekanism med fingret på baksidan
  Låg vikt
  Skärmen känns skarp
  USB C

  Mindre hurra för:
  Skärmens matta färger (men man dör verkligen inte)
  Mindre batteri än min föregående telefon
  Kort USB-sladd

  Annat grubbel:
  Ljud-ingång underifrån

  Notiser:
  Kommer från Samsung Galaxy Note 2
  "USB C-till-USB Standard"-sladd finns o köpa på Kjell CO för ca 100kr om man vill plugga in grejen i datorn. "Hur ofta är det..." :-)

  Efter 10 dagar:
  Skon klämde som tusan när jag skulle stoppa i hörlurar till den. Den glappade som tusan i början men efter två dagar märkte jag av att man måste döda in hörlurssladden i Nexusen så att den klickar, sitter sedan som berget. Ovanligt mycket kraft man måste ge pluggen.

  Annarsvis nöjd och 6.0.1-uppdateringen kom här om dagen. Skärmen känns nu mer bara bra efter mina första tveksamheter med färgerna. Det är nog Samsungen som "blommat över" i sina färgskalor.

  2017-11-11 hamnade den i koma (bootloop). håller på kikar efter pixel 1.... hm.
 • Alla omdömen

 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Jag förväntar mig mer än såna här nybörjarmisstag från ett mångmiljardföretag.

  - Går inte att hantera med en hand. Lägg åt minstone ner fem minuter på den fysiska designen om ni inte kan bemöda er med att kompensera för det i mjukvaran.

  - Jag loggar in i Play Store, och arroganta som Google är så loggar de därför in mig på Gmail. När sa jag att jag ville vara inloggad i Gmail-appen? Inga alternativ verkar finnas för att ta bort kontot därifrån, utan detta är uppenbarligen sedvanligt Google-tvång a la Google+ där de -- i brist på att kunna skapa incitament som gör att vi använder dem av fri vilja -- kör ner sina tjänster och appar i halsen på användarna. Väx upp för fan, ni är pinsamma.

  - Jag tvingas använda mitt riktiga namn när jag skriver recensioner på Play Store. Alternativt tvingas jag byta mitt namn så att en pseudonym används överallt i alla Google-appar, t.ex. Gmail. I varje mejl jag skickar står då istället för mitt namn en meningslös pseudonym som jag egentligen endast ville använda på Play Store. Alltså wtf?

  - Jag gav Gmail-appen en chans. Det gick inte ens att flytta ett mejl från utkorgen till utkast. Vid det här laget är jag inte ens förvånad.

  - Telefonen ber mig installera samma OS-uppdatering 5-6 gånger. Jag har tappat räkningen på hur många omstarter telefonen gjort till synes utan resultat. Att designa saker så att de ter sig meningslösa är kanske inte så jättesmart.

  - Chrome: Ytterligare ett exempel på att Google inte kan se skillnad på de mest grundläggande koncept, som i det här fallet är en synkfunktion i en webbläsare och en inloggningsfunktion på en webbsida; när jag aktiverar synk i Chrome så förbjuder Google mig från att logga ut från exempelvis google.com. När jag försöker logga ut från google.com blir jag utloggad från Chrome synk. Ooookej? Jag förstår inte varför de anstränger sig så mycket för att vara såna här skitstövlar.

  - Inte en enda app jag testat har ens lyckats med något så grundläggande som att lösa en .local-address. Är det amatörer som skrivit de tillgängliga nätverksramverken eller? Vi kanske borde skylla på Oracle -- det var säkert deras API som Google kopierade.

  - Googles egna plattform Cardboard funkar inte ens -- känner inte av magnetknappen. Det verkar som att de bara består av en marknadsföringsavdelning nu för tiden för jag ser inga tecken på teknisk expertis...

  + Plus för 3,5 mm och USB-C.

  Jag antar att det enda som finns att göra för att bli av med detta vidriga företag är att installera LineageOS eller nåt. Konstigt att man ska behöva göra det -- men det kanske aldrig var en speciellt bra produkt från början.
 • Dålig
  1 år sedan
  Bootloop
  Håll er borta från detta skräpet. Alla 5x kommer råka ut för samma problem förr eller senare.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Typiskt att sista mjukvaruuppdateringen man får någonsin, innehåller en bugg som drar ström under standby ca 3-4 gånger så fort som normalt. Satans perkele! Får dra in Lineage bara för det. Annars var det en bra telefon.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  2019-02-26
  Usel i dagsläget då den fastnar och lagar genom att använda bara snapchat. Blir extremt varm när den börjar jobba med lite mer avancerad appar som snap eller spel osv. Dåligt mängd RAM som gör att man kan inte jobba smidigt med flera appar samtidigt i bakgrunden.
  _______________________
  Grymt bra mobil! rekommenderar den starkt.
  Jag har haft en massa Samsung mobiler och t.o.m. en oneplus one men denna slår alla dem enheterna alla dagar i veckan.

  det som gör denna mobil så annorlunda från alla andra är att du kan exempelvis ladda andra enheter via den. Det är en häftig feature att ha men skulle nog inte rekommendera någon och göra det då batteriet på denna mobil inte är så värst stor men den räcker för en hel dag iaf. Sedan har den även fingeravtrycksläsare men den sitter på baksidan på ett riktigt bekvämt ställe så länge du använder dig av pekfingrarna.

  om du råkar vara en oneplus användare eller är bekant med den mobilen så vet du att den hade något grymt material på baksidan av mobilen så att den satt bra i handen. Denna nexus 5x har något liknande till det fast utan den där sandpapper känslan som man fick från oneplus one.

  Vanligtvis har jag alltid varit missnöjd med mina mobiler och på något sätt fått dem att starta om sig själva, frysa osv. men med just nexus 5x har jag inte haft något utav dessa problem.

  Det enda problemet var att man fick inte med någon usb kabel eller en micro usb-c till micro-usb adapter, utan man fick bara en usb-c till usb-c kabel för att kunna ladda.

  Adapter hittar du iaf hos Kjell&Co och usb-c till usb 3.0 kabel hittar du billigt på amazon.co.uk jag köpte denna https://goo.gl/jIQb1p vilket kommer kosta dig ca 45kr ink. frakt, kabel till usb-c till usb är 1m lång.

  Sen är det även lite svårt ibland att googla lösningar till problem då det brukar komma upp men massa länkar till nexus 5 istället för 5x på google.
 • Usel
  2 år sedan
  Köpte 2st åt mina föräldrar. Båda två tvärdog efter ungefär 2 år, gissningsvis batteriet som tappat spänning och Android kan inte hantera det som iOS kan.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte begagnad som använts begränsat under 1 år. Dog ett halvår efter. Bootloop.

  Google outsourcade produktionen till LG och ingen tar ansvar för sin produkt. Men det slår hårt mot deras anseende. Det här var min första och troligtvis sista produkt från Google och LG.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Helt enkelt klockren. Första Nexus luren då man tröttnade på enheter som blir outdated efter 1 år och inte får uppdateringar.

  edit: Inom loppet av 2-2,5 år, så hade båda 5x dött av bootloop.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Världens bästa mobil som var långt före konkurrenterna.....tills 1,5-2 år då den började bootloopa. Fixade det själv genom att ladda ner och installera om os. Efter det höll den i flera månader sedan bootloop och inget fixar den. Har inte hittat en likvärdig ersättare ännu. Lär inte göra det heller. Telefonen när den funkade var klart 10 stjärnor men bootloop sänker den till 5. Svårt att sätta betyg men 2 år är ju ganska lång tid för en telefon idag.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hej
  Jag också hade problem med bootloop exakt efter 1;5 år men dom fixade till mig utan jag betalar
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Katastrof telefon som lider av bootloops problem.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  efter 1.5 år så fick jag som så många andra bootloop.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta var en av de bättre telefonerna som jag ägt. Alla andra som har skrivit här säger allt jag vill säga men passar på att varna er som tänker köpa denna.

  Jag fick en uppgradering till oreo (8.0) efter uppgraderingen så blev den väldigt långsam och för en vecka sedan kraschade ett program och den hamnade efter detta i en bootloop som jag inte lyckats flaska mig ur med varken ota eller factory images.

  Uppgradera inte till 8.0 är min rekommendation. Den var fantastisk upp till och med 7.1.2
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerade bra i ett år men drabbades sedan av bootloop. Skickade in till verkstad där de kunde se att lite fukt tagit sig in (vilket inte hade något att göra med det faktum att jag inte kunde starta mobilen) fick förljaktligen inte tillbaka en krona trots att det var ett produktionsfel som gjorde att mobilen inte startade. Extremt frustrerande särskilt eftersom garantin fortfarande gällde. KÖP EJ DENNA MOBIL
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klockren mobil för pengarna. Min enda anmärkning är att batteriet börjar bli lite slött efter 2 års användning men det är nog ungefär vad man kan förvänta sig. Jag har egentligen inget argument till att byta ut mobilen, funderar snarare på att köpa ett nytt batteri och låta den tuta på ett par år till.

  Dessvärre kommer google sluta supporta 5X i september 2017.

  + det mesta

  - usb-c kontakt men endast usb2.0 överföring (har dock aldrig använt usb överföring)
  - som vanligt hade man inte tackat nej till plats för minneskort
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Undvik! Fick som så många andra det fruktade och väntade boot loop-problemet efter ca 14 månader. Boot loop innebär att telefonen aldrig kommer förbi google-logon när man startar den, den startar om några gånger och sen dör den. Detta är tydligen pga ett konstruktionsfel som alla modeller har (iaf de från 2016 och tidigare). Oanvändbar nu då den inte går att starta. Innan dess har den fungerat utan några problem.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min mobil lite mer än ett år nu. Gillar den, generellt sett.

  + Bra prestanda för pengarna.
  + Bra kamera, särskilt jämfört med många andra telefoner i lite halvdåligt ljus.
  + Rent Android. Dock kommer den nog inte få många uppdateringar framöver då den börjar bli gammal.
  + Fingeravtrycksläsaren fungerar utmärkt. Personligen inga problem med att den är placerad bak.
  + USB-C för mycket snabb laddning. (kan dock ställa till problem om laddaren glöms någonstans, då många inte har en sådan att låna ut).

  - Drar mycket ström även vid surf och dylikt. Batteriet håller därför dåligt över dagen om man använder telefonen mycket och inte kan ladda. Annars är det ok.
  - Blir mycket varm vid långvarigt spelande.
  - Telefonen kraschade och fastnade i omstarts-loop efter mindre än ett år och var tvungen att repareras. Ska visst vara ett känt och ganska vanligt problem.

  I dagsläget skulle jag nog köpa en ny mobil i mellanklassen med bra kamera istället. Lika bra prestanda, mindre värmeutveckling och bättre batteritid. Synd att Google bara verkar satsa på premiumlurar numera...
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Telefonen var ett bra köp när den var ny. Nu finns det nog bättre budgetval.

  + Klart prisvärd telefon.
  + Native android och senaste versioner

  - Märkbart långsammare än verkliga premiumlurar
  - Plastig känsla och ser sunkig ut efter ett års användning...
  - Har råkat ut för en del händelser när batteri fallit från 50% till 0% på en gång
  - Dessutom gick den sönder helt vid ett tillfälle och fastnade i boot-loop
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick boot loop-problemet som så många andra. Den enda telefonen jag har ägt som har gått sönder av sig själv.

  https://productforums.google.com/forum/?utm_medium=email&utm_source=footer#!msg/nexus/lCnDlxi_OIo/cvJPlNSoBAAJ
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu använt denna mobil i 13 månader och är oerhört nöjd med den. Jag hade en Nexus 5 innan som råkade bada och skaffade denna efteråt. Otroligt fin prestandaökning från föregångaren.
  Jag är en flitig mobilanvändare och använder den flera timmar om dagen. Med de senaste programvarorna är det oerhört bra batteritid på denna. Det är ytterst sällan batteriet tagit slut under dagen.
  Otroligt bra reptålighet på skärmen. Trots att jag har den i fickan med många andra saker, jobbat med den i verkstad, tappat den både i golvet och när jag arbetat i trädgården så är skärmen fortfarande blank.
  Kameran är riktigt härlig både på dagen och natten, och med OneDrive synkas detta ihop med mina datorer där jag kör Windows 10 och kan arbeta vidare med dem. Testa att ta nattbilder med denna mobil, du kommer att bli imponerad!

  Jag tycker att storleken på denna mobil är helt perfekt. Den ligger skönt i handen och materialvalet på telefonens baksida känns skönt att hålla i.
  Snabbladdningen gör att man på bara några minuter kan få batteritid, men även att man kan vara säker på att ha en fulladdad mobil även efter att man använt Waze eller andra krävande appar.
  Snuskigt bra noggrannhet på enhetens GPS.

  Hade denna mobil även varit vattentät hade den helt klart fått full pott i betyg.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Prisvärd. Köpte den här för ett drygt år sedan att ha som jobbtelefon.
  Fick en Samsung via jobbet som jag bara vägrar använda.
  Nexus / Stock Android är vägen att gå om man ska ha en android lur imo.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fruktansvärt batteritid, ofta är telefonen helt slut på vägen hem efter arbetsdagen. Riktigt stor irritationsmoment på en annars bra telefon.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +Bra mjukvara
  +Bra Kamera
  +Bra flyt(ibland laggar den men blivit bättre med uppdateringar).
  +Ren Android
  +Senaste Android pga Nexus
  +Relativt prisvärd
  +USB C och snabb laddning
  +Bra skärm. Tydlig och bra färger
  +Väldigt lätt

  -2 GB ram är för lite år 2016
  -Plastig och undermålig byggkvalitet
  -Tappar du den blir det märken direkt. Den är gjort i någon form av "mjuk" plast. Skönt att greppa men blir lätt märken.

  -Blir lätt fuktskadad som min blev. Så undvik alla fuktiga miljöer. Ha den inte i badrummet eller andra ställen där luften är fuktig. Ska du jogga när det regnar osv rekommenderar jag en annan telefon eller att ha din Nexus 5x i en zip-lock bag

  Jag köpte min februari 2016 och i november 2016 blev den fuktskadad av att bara ligga i badrummet där jag badade. Jag använde den alltså inte och den fungerade perfekt efter badet. Jag satte den på laddning som vanligt på kvällen(då den fungera) och tänkte inte mer på det. På morgonen nästa dag var den inte laddad och gick inte att ladda. Det lilla jag såg när jag startade telefonen var att det kommit fukt under skärmen. Försökte ris tricket några dagar men när jag testade den efter det så blev (ladd)sladden otroligt varm och telefonen luktade bränt. USB 3 -uttaget på mobilen luktade därefter mycket bränt.

  Jag har tidigare använt en LG G2 som jag tom använt när jag badat som fortfarande fungerar perfekt. Så det verkar som Nexus 5x lätt drar till sig fukt och blir fuktskadad. I varje fall mitt ex.

  Hade Nexus 5X inte varit tillverkad så undermåligt hade jag gett telefonen 8/10 då allt fungerar, men byggkvaliteten är undermålig.

  Enligt min åsikt inte en tålig telefon. Bra specs men för billigt gjord. I och med att RAM-minnet bara är 2GB så skulle jag rekommendera någon annan mobil november 2016. Att köpa den nu är inte speciellt framtidssäkert.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte till denna lur i mitten av oktober -16 för kamerans skull och för en ren Android 7.0 och snabba uppdateringar.

  Nexus 5X är bra på många sätt. Det bästa är kanske kameran med sin sensor med 1.55 mym stora pixlar och rätt ljusstark optik F= 2.0 i bakre kameran. Samma kamera sitter förresten också i Nexus 6P.

  Det som gör att jag skriver här i Prisjakt om mobilerna Google Nexus 5X och 6P är för att meddela att du själv, om du redan har eller tänker skaffa en av dessa två mobiler, kan förbättra kamerafunktionen ytterligare en hel del genom att ladda ner kameraappen till den nya Google Pixel (tillrättalagd för 5X och 6P av Google, passar tyvärr inte de äldre Nexusmobilerna).

  Det som skiljer Pixels kamera från 5X och 6P's är att sensorn förutom lasermätning har fasdetektering i autofokusen. Pixel har också antiskak vid filmning och tar bilder, även med Hdr+, snabbare än vad 5X och 6P förmår. Plus en del annat.

  De förbättringar som 5X och 6P får med den nya appen är bland annat:
  - En mycket effektivare hdr-funktion
  - Autofokusen kan nu riktas mot valfri punkt genom touchfunktion, och...
  - Exponeringskompensation kan samtidigt ställas in genom att dra fingret uppåt resp nedåt, man ser hur bilden ljusnar resp. mörknar plus att en skala visas.
  - Gridfunktionen har utökats och flyttats till skärmen där inställning för timer, hdr och blixt redan finns. Det är dessutom genom detta du lätt kan skilja den gamla och nya appen åt.

  Kanske finns det någon förbättring till som jag inte har upptäckt. Eftersom båda kameraapparna läggs sida vid sida i appmappen kan du jämföra dem och bildresultaten.

  Så länge du har Android 7.0 kommer den hdr-inställning du valt att vara oförändrad även när du fotar nästa gång. Vilket jag föredrar eftersom jag oftast vill ha hdr+ påslagen. Den fördelen kommer att försvinna med Android 7.1 då kameraappen då alltid kommer att starta med hdr+-auto.

  Det fina i kråksången är att du i och med den nya gratisappen som Google bjuder på - när detta skrivs - kan skaffa dig en närapå lika kompetent kameramobil som Google Pixel, Samsung Galaxy 7 och Iphone 7 är för endast tre papp.

  http://www.phonearena.com/news/Get-the-Google-Pixel-camera-on-your-Nexus-6PNexus-5X_id86563
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det kom ett par droppar vatten på den och sen var den förstörd.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag köpte denna på Webhallen och upptäckte efter några dagar ett störande ljud vid uppspelning av video som spelats in med mobilen, ungefär som att någon står i bakgrunden och poppar popcorn. Åter till Webbhallen och fick tipset att kontakta LG support, för att se om de kunde hjälpa till. Svaret från LG var att reklamera mobilen. Resa nr 2 till Webhallen för att reklamera. Efter ett par veckor kunde jag hämta mobilen, så jag åkte till Webhallen och hämtade den. Den var fint inslagen, så jag väntade tills jag kom hem och packade upp den, och fick då närmast en chock.

  Mobilen var inte korrekt ihopsatt, det var en ordentlig glipa mellan bakstycket och mobilen, och exempelvis de två "halvorna" till hörlursuttaget satt förskjutna sinsemellan. Dessutom återstod ursprungsproblemet med popcornljudet. 4:e resan ned till Webhallen p.g.a. denna krånglande mobil. Bägge personerna i butiken höll med om att ursprungsproblemet återstod. Dessutom var det så att eftersom mobilen varit ofullständigt ihopsatt någon vecka kan det vara så att den exempelvis fått in fukt på ett sätt som orsakar problem efter att garantitiden gått ut, dvs jag hävdade att mobilen var förbrukad. Jag önskade byta till en ny telefon, men tyvärr hade Webhallen slutat sälja den, så jag lämnade tillbaka mobilen och fick tillbaka pengarna.

  Den uruselt utförda reparationen där LG struntat att montera ihop mobilen ordentligt var så uppenbar att vilken lekman som helst såg direkt att den inte var ihopsatt. Så illa kan det bara gå om reparatören helt enkelt inte bryr sig. Detta strul kostade mig 4 resor till och från Webhallen, en massa timmar och energi. Jag hörde av mig till LG och berättade allt, samt bifogade bilder på mobilen efter deras "reparation". Jag frågade om de var villiga att ge mig någon form av kompensation, för att på något sätt markera att denna hantering inte matchar deras egen syn på sitt varumärke. Svaret jag fick var att "Om det felet kvarstår efter servicen så måste telefonen skickas in igen. Det måste vara samma fel 3 gånger innan man får utbytt telefonen." Dvs trots att telefonen kan ha fått bestående skador som ännu inte märks borde jag inte fått lämna tillbaka den. Någon kompensation var inte aktuellt.

  Aldrig någonsin mer en LG-produkt för min del. Fullständigt oseriöst företag.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ägde den här mobilen i drygt 1 månad! Gillade verkligen skärmen och fingeravtrycksläsaren. Men, jag märkte ganska snabbt att batteriet gick åt väldigt snabbt! Även med sparläget, så drogs det typ 30% på tre timmar och det enda jag hade på var spotify, där jag lyssnade från min offline spellista. Vad som var mer problematiskt var att det inte gick att prata i telefonen ordentligt fören jag installerade om mobilen. Hade även problem med att den blev otroligt varm efter vanlig användning och även Bluetooth krånglade när jag koppla den till bilen (värt att tillägga är att det går utmärkt att koppla med min gamla/nuvarande xpeia z1 compact).
  Nu kanske dem här problemen endast gällde just min mobil, då resterande omdömen har vart mer positiva än min! Kan även tillägga att jag köpte mobilen från Elgiganten och lämnade även in mobilen på reparation men de bestämde sig för att skrota den istället för att laga den.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +Bra kamera
  +Mycket snabb ibland
  + Bra skärm
  + Nexus (får Android-uppdateringar)
  + Ok batteritid (Bättre än Galaxy s4)

  - Långsam kamera
  - Ibland mycket långsam (oftast är den lite varm då)

  Var nöjd med min tills den inte startade efter 6 månader. (Fastnar precis efter Google logon visas)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kommer från allt möjligt .senast från
  Nexus 6p, huawei p9 samt lite version av huawei., Tycker att det storebror är klart den bättre telefon av dessa nexus. Men å andra sidan fick ja tag på denna 5x för endast 1990 från webbhallen. Så jag är ganska nöjd med det. 6p var alldeles för stor för mig och tung.. men denna 5x väger knapp något och man kan hålla den i handen länge utan att tröttna på den. Dock är den något hal ,

  personligen har ja tröttnat på att byta mobil ständigt , då ja alltid hittar något som stör mig, på dem. Tanken att köpa de senaste för upp till 8500 för en mobil idag är mina ögon ingen mobil värd ???? samsung e skrot . Likaså iphone skrot. Lg gör bra mobiler . Huawei är uppe bland de bästa idag. Och nexus är alltid bra .. men inte på sistone då de släpper sina senaste alldeles för dyrt.

  Idag kan man lugnt säga att middle range phones is the shiiitt
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa mobilen för priset! Grym!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ren vanilla Android i snygg förpackning. Näst efter N6P den bästa mobilen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft den här telefonen i några månader och rekommenderar den starkt!
  Detta måste vara en av de mest prisvärda telefoner på marknaden idag, speciellt om du tycker att en bra kamera är viktigt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte först en Oneplus 3 men valde att byta till denna, framförallt för den smidigare storleken som verkligen känns optimal för min del. Andra positiva saker jag upptäckt är hur smidigt det är att låsa upp med fingeravtrycksensorn, som funkar utmärkt, och den låga vikten. Det mest negativa är batteritiden, trots (rootad + xposed) Greenify och Amplify.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Varning! Baksidan tappar färg efter 2 veckor. Vita materiellt är väldigt billigt och värdelöst. Byte till en oneplus 3. Bästa telefonen jag har ägt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har ägt iPhone, Windows phone, diverse Kina mobiler och ett antal Android telefoner. Nexus 5x är utan tvekan den bästa. Jag har ägt Nexus sedan förra 5:an släpptes och jag kommer aldrig att byta. Den gör precis det som en telefon ska göra, och lite till.

  Kameran, samt att det är Android original är ett stort +
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har sneglat på Nexus lurar i många år, men nu äger jag en Nexus 5x.

  Tröttnat på att vänta efter att få senaste mjukvaran. Har ägt både Samsung galaxy S3 och Lg g3. Skit bra telefoner, men tänkte att det vore kul att testa ren android någon gång. Jag uppskattar verkligen denna telefon. Snabb, snygg och skön att hålla i.
  2gb ram 32GB minne Snapdragon 808, räcker alldeles utmärkt för mig.
  Usb typ C ⚡ laddar snabbt. Inga problem att hitta sladdar, som tex usb c till usb a. Så man kan ladda i bilen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt mycket lur för pengarna. Det bästa med Nexus 5X är kameran. Skulle personligen säga att kameran är uppe bland topp tre mobilkameror. Speciellt nattbilder. Plus också för att det finns mycket custom firmware att ladda ner. Minus för att USB-kabeln som medföljde endast var USB-C till USB-C.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar telefon. Har kommit från en Nexus 5 och det är en stor skillnad, även om jag älskade min gamla Nexus 5.

  Kort sagt: Allting har blivit bättre.

  Än så länge har jag inte någonting att klaga på. :)

  Jag kör inga spel eller liknande. Övriga appar som jag testat fungerar så bra som de kan göra.

  Kameran är väldigt bra. En rejäl förbättring från den gamla Nexus 5.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpt för 2990:- på elgiganten (32gb)

  + ren android (inget bloat)
  + fingeravtrycksläsaren som funkar klockrent, wow!
  + usb-c
  + storleken 5.2
  + kameran! Tar otroliga bilder!

  - skärmen lite gulaktig
  - usb c tillbehör är snordyrt
  - för mycket skakning när man filmar, ingen bra bildstabilisering tyvärr
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag kommer från Samsung Galaxy S4 som fungerade allt sämre med de senare uppdateringarna. Därför ville jag ha en ren Android och valde mellan Nexus 5X och 6P. Eftersom 6P är för stor för mig så valde jag 5X vilket var rätt val av dessa. Däremot skulle jag i efterhand hellre valt Galaxy S7 trots att S4 blev sämre och sämre.

  Bra:
  + Ren Android

  Dåligt:
  - Högt störande vibrationsljud
  - Inkommande samtal hörs inte i hörlurarna när jag har på vibration (vilket det gjorde i t ex S4:an)
  - Fingeravtrycksläsaren klarar inte att läsa av tillräckligt ofta
  - Nertoning av skärmen (t ex på natten) fungerar betydligt sämre än för en LED-skärm
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering 160323: Jag har nu kört Mars-uppdateringen från google i en vecka och det är en helt annan telefon! Lagget är borta, kameran krachar inte. Nu funkar den nog som det är tänkt. Här kan ni läsa originalrecensionen från januari 2016.

  Det här är mycket en jämförelse mot min Nexus 5 som jag råkade bryta av och blev tvungen att köpa en ny lur.

  + Helt ok batteritid, klart bättre än min gamla Nexus 5 (förutom ibland, se nedan)
  + Bra skärm
  + Grymt bra kamera (när den funkar, se nedan).!
  + Fingeravtrycksläsaren funkar snabbt och bra, mycket smidigt.
  + Laddar snabbt!
  + Bra byggd och snygg (trots plast)
  + Senaste andorid (men det hade min gamla Nexus oxå)

  - Lite laggig ibland. (Men inte efter Mars-uppdateringen)
  - Batteriet töms snabbt ibland, känns glitchigt.
  - Googles kameraapp crashar titt som tätt och hänger sig när man startar den. (Men inte efter Mars-uppdateringen)
  - Exponeringskompensation funkar inte
  - Behöver nya laddare/sladdar :(

  Sammanfattningsvis gillar jag telefonen men tyckte bättre om storleken på den gamla. Jag tycker dock den känns lite "halvfärdig". Smågrejer som att batteriet en dag kan ta slut mycket snabbare än normalt, systemet blir ibland laggigt, kameraappen är ibland superseg eller hänger sig helt. När allt funkar, som det oftast gör känns telefonen snabb inkl kameran. Men det verkqar helt klart finnas en del mjukvarubuggar som behöver rätas ut.

  Jag tycker det är anmärkningsvärt att kameraappen är så buggig och att exponeringskompensation inte fungerar (oavsett kameraapp). Detta har tagits upp i många recensioner så det kommer väl säkert en fix så småningom.

  Annars är kameran den största uppgraderingen, bilderna blir verkligen väldigt bra och auto fokusen är snabb och tillförlitlig. En jätteuppgradering jämfört med gamla Nexus 5 och jag är väldigt nöjd med bildkvaliten. Fingeravtrycksläsaren är också ett stort plus. Tidigare hade jag en sån där fingermönsterkod vilket alltid tog lite tid men nu öppnar man telefonen innan jag ens fått upp den ur fickan, mycket smidigt! Det mesta annat är väldigt likt min gamla Nexus 5.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag hade tidigare en Nexus 4, och det var den bästa telefon som jag har haft. Mina förhoppningar var höga för 5x. Tyvärr måste jag säga att jag är underväldigad.

  Pros
  - Fingeravtrycksläsaren är toppen. Bra placering också.
  - Högtalarna på framsidan.
  - Billig

  Cons
  - Känns plastig och bakstycket knarrar runt Fingeravtrycksläsaren, vilket kanske låter som ett futtigt problem, men det är sjukt irriterande.
  - Dålig batteritid. En dags normal användning så tar batteriet slut på kvällen.
  - Apparna funkade bättre på Nexus 4an, men det kanske blir bättre med tiden.

  Sammantaget jag gått från Google Nexus fanboy till att allvarligt överväga att byta till iPhone. Trist.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Som vanligt med Nexus lurar så är det perfekt!.

  Hade tidigare en Nexus 4 som började bli lite åldersstigen. Allt är bättre på denna, framförallt kameran!

  Dock så gillade jag inte att skärmen vaknade varje gång man rörde den. Vill man stänga av denna funktion så går man in under Inställningar->Skärm->Aktiv låsskärm och stäng av denna funktion.
  Detta förbättrade även batteritiden till det positivare då mobilen inte vaknar hela tiden.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gillar designen, det är även extremt bra prestanda för den lilla slanten. Det är inte den bästa prestandan på marknaden, utan precis vad man behöver. Lite synd att den inte har möjlighet att expandera minnet med SD-kort, men å andra sidan behövs det inte alltid beroende på användaren. Lagom, helt enkelt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Valde mellan denna och honor 7.
  Valde denna på grund av usb-c kontakten och en ren Android version.
  Då jag kommer ifrån år av Apple produkter visste jag inte vad jag skulle förvänta mig, men hittills är jag positivt överraskad.
  Jag gillar placeringen av fingeravtryckssensorn och den fungerar väldigt bra.
  Att Chrome synkas mellan min PC och telefonen är jätte skönt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  +Extremt prisvärd. Jag gav 2890 kr på Elgiganten.
  +Lätt och smidig med minimalistisk design.
  +Riktigt snabb. Jag upplever den som snabbare än min Samsung Galaxy S6.
  +Bra Multitasking. Den behöver sällan ladda om appar eller flikar när man byter.
  +Ren Android och alltid först med uppdateringar.
  +Laddar snabbt.
  +Fingeravtrycksläsaren är snabb och sitter bra placerad när man tar ut telefonen ur fickan.

  -Kameran tar ok bilder, men den är något långsam.
  -Skärmen har bra skärpa och färger, men svärtan och kontrasten är inte de bästa (om man jämför med AMOLED).
  -Högtalaren är framåtriktad och lätt att höra, men ljudet är en aning tunt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Laddar relativt snabbt
  + Fingerprint fungerar över förväntan
  + Priset om man tänker på vilken hårdvara man får ( 2890:- )
  + Ljusstyrkan för skärmen
  + Ren android

  - Storleken, önskar den fanns som 4.5", men det är en smaksak.
  - MicroSD saknas.
  ´

  Kan bara säga att jag är supernöjd. Priset är lågt med tanke på vad man får.
  En av de bättre, men till halva priset.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grymt mobil!

  - fingerprint reader funkar utmärkt
  - bra batteritid
  - pure Android, inget skräp och bloatware
  - mycket snabbt respons på alla sidor
  - bästa kameran på marknaden (med 6P)
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grymt bra telefon!

  +Snabb fingeravtrycksupplåsning som är perfekt placerad
  +Bra kamera
  +Snabb laddning

  -Inget?
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Alltid föredragit "pure" android. Även om jag byter runt telefoner otroligt mkt så kommer jag alltid tillbaka till en Nexus telefon.

  Det negativa jag har om just denna telefonen är att den inte har QI vilket jag saknar. Hade också gärna sett att de hade klämt in ett lite större batteri. Mest för att jag är anti att kameran sticker ut så, hade gärna haft mer kräm och lite tjockare telefon för att slippa detta...
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Grym mobil med det senaste från Google! Gick över till 6P då jag ville ha större skärm men denna mobil passar en publik som föredrar "mindre storlek". FullHD,rapp,skön och framförallt framtidssäkrad. Fingeravtrycksläsaren funkar extremt bra och kallas Nexus Imprint.
  Undrar när Samsung byter ut sin mot en liknande då den inte funkar alls så smidigt ;)

  Överlag jättenöjd med allt förutom storleken.