Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nexus 6P 32GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (31)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.34)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Vilken grej! Telefonen är så nice. Svårt att säga var man ska börja. Men i alla fall överraskade den mig trots alla lovord den fått. Att ljudet i högtalarna skulle vara så bra kunde jag inte fatta. Skärmen är skön och fingerläsaren sitter precis där jag vill ha mitt stödfinger. Blir nästan som en liten skål att vila fingret i. Allt flyter skönt. däremot så kan det vara värt någon hundring mer för lite extra utrymme och få en 64gb. Laddaren är riktigt bra och fyller den snabbt med kräm. Det som impar minst även om den är riktigt bra är nog kameran i dagsljus. Men då kommer jag från en bra redan innan. Skillnaden är så klart bilder i skummare miljö som blir ett riktigt lyft. Här hänger nog ingen mobil med som finns idag.
  Man måste nog använda den en stund för att förstå vilken evolution det faktiskt är. Enda som inte är ställt utom all tvivel är batteritiden. Men den är i alla fall ganska bra. Och det känns som om normal användning ger bättre resultat än vad alla benchmarks säger. Jag såg att IP 6s+ fick snäppet bättre benchmark, men när de i ett test öppnade och stängde ett visst antal med exakt samma appar så fick 6p 40 sekunder mot 51 sek för IP6s+. 11 sek bättre. Och det är väl så jag upplever den. En ulv i fårakläder.Lite lättare lite starkare, lite snabbare, lite bättre skärm, lite större skärm, lite bättre ljud, lite bättre kamera, lite bättre laddare. lite bättre finger sensor. lite smalare, Mycket bättre pris.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sjukt bra Nexus telefon. Så otroligt nöjd med den. Kan garantera att ni också kommer vara det. Äntligen en telefon som är "lik" iPhone fast i Android anda..nog den bästa Android mobilen där ute också. Har absolut inget och klaga på när det gäller den här nallen..
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bästa mobilen Huawei någonsin gjort. Har kört Nexus 6P och Huawei Mate S nu i två veckor. Väldigt jämbördiga men Nexus'n vinner pga ren å härlig 6.0 Marshmallow.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Utan tvekan den bästa telefonen jag haft även om jag haft andra efter denna
 • Usel
  2 år sedan
  Mobilen hade ett stort potential att bli en suppermobil, men när batteriet dör vid 60% så kan jag helt enkelt inte kalla denna telefon funktionsduglig!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Kunde varit så grym. Om den funkade jämt. Kameran kan lägga av vid intensiv användning. Min Nexus dog nyligen bootloopsdöden. Garantin gav den nytt liv igen. Men nu strax efteråt har den fått Nexus batterisjuka. Blir in på garantin på måndag igen.

  Varje gång på service förlorar jag 120 spänn när de drar bort mitt skin från dbrand eller xtreme skins. Seegt.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Hade bara batteriet klarat mer än ett halvår hade det varit en kanonprodukt. Idag, två år efter köp, håller det 10-15 minuter.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Varit en 10'a i två år för mig, eller drygt två år.

  Jag hann med att bekosta ett batteribyte á 700kr med tanke att ha kvar telefonen i 1-2 år till, så nöjd var jag.

  Tyvärr fick jag "bootloop of hell" felet på min telefon, alltså att processorn i telefonen gått sönder så pass att den inte ens kan starta om ordentligt nog för en återställning. Enda lösningen är att installera tredjeparts OS på telefonen som också klockar ned processorn med ca 75%. Det skippar jag.

  Går inte på garanti eller försäkring.

  Så, från att ha en fullt fungerande telefon till en tegelsten på 1 sekund.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Högtalarna och 2k skärmen är top klass. Jag kan verkligen inte byta till en annan lur nu som saknar dessa förmågor. Snabb laddningen är super bra när du har bråttom ut. Dock så saknar kameran någon riktig stabilisering, visst har den software stabilisation men det är inte samma sak, videorna blir fortfarande skakiga. Men i största allmänhet är jag positivt inställd till kameran och min Nexus 6P med.

  Glömde nämna att folk som klagar på att den saknar minneskort snälla ni, det finns en usb typ C port av fler än en anledning. Den kan ladda ens Nexus super fort och överföra filer super fort.

  Trots dens ålder är Nexus 6P fortfarande mycket bättre än vissa andra mobiler som kommer ut idag.

  Det sämsta med den här mobilen är att den använder hela sitt chassi som en kylare vilket resulterar i att telefonen kan bli riktigt varm när processorn verkligen sätts på test (i vr t.ex.).
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + hög prestanda i förhållande till priset (på pappret...)
  + Fin skärm
  + Riktigt bra kamera

  - väldigt laggig! Har aldrig haft en telefon som borde vara snabb men som krånglar så mycket som denna. I Facebook-apppen hänger sig ofta telefonen en stund om man vill visa en bild eller ett filmklipp. Samma sak händer i tex Snapchat, om man försöker dela något (till annan mapp), när webbsidor laddas m.m.
  - telefonen blir väldigt varm under belastning, eventuellt relaterat till ovanstående problem?
  - min GPS visar ofta fel riktning även när den är säker på att den inte gör det. Skakar man på telefonen så brukar den rätta till sig... (Behöver upprepas OFTA)
  - folk hör inte vad jag säger. Måste hela tiden vrida och vända på telefonen...

  Jag har haft min Nexus 6P nu i strax över ett halvår och har redan börjat kolla andra alternativ. Tidigare telefoner har jag använt i över tre år innan jag bytt ut dem. Med andra ord, en riktig besvikelse. Jag får dock intrycket av att Nexus 6P är en bra telefon, egentligen, men det finns otroligt många dåliga exemplar i omlopp. Därför skulle jag inte rekommendera den till någon, förutom om du känner att du har tid och ork att bråka med din återförsäljare... Det har inte jag.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft denna i snart ett år nu efter att ha haft en Sony z2 i två år. Sammanfattat kan man säga att allt är bra förutom batterietiden

  +Bra att man alltid får senaste Androidversionen. Riktigt nice att känna hur mobilen faktiskt blir bättre med tiden efter varje uppdatering
  +Bra ljud och skärm
  +Riktigt snabb. Händer aldrig att den laggar. Alltid responsiv. Även nätverkshastigheten är riktigt bra

  -batteriet är riktigt dåligt. Jag tycker om att kolla på youtube. Den klarar max 4 timmar tills den dör. Trodde först att det var nåt fel på mitt exemplar men sen googlade jag och det verkar vara ganska standard. Nu är klockan fem och jag har 15% kvar vilket är en ganska standard dag med denna mobil
  -Av någon anledning funkar inte fingeravläsaren som den ska. Men efter ett tag så öppnar man mobilen med pin utan att tänka på det
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har kört Nexus 5 i flera år och tyckte den va så g.rym. köpte Nexus 6p och den krånglade typ från s
  tart. När man filmar får man nått knäppande ljud, pratar man i telefonen så funkar inte internet samtidigt, bluetooth hackar när man lyssnar på musik. Dåligt gjord
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte min Nexus 6P för 2500:- spänn i vintras och är väldigt nöjd. Kommer från en LG G2 som jag varit nöjd med under drygt två år men kände att jag ville ha en större skärm.

  + Otroligt bra skärm!
  + Riktigt bra kamera! Vill man ha bäst bilder låter man HDR vara på, men vill man hellre ha en supersnabb kamera så slår man av det. HDR-bilderna är dock märkbart bättre.
  + Helt ok batteritid. Inte lika bra som min G2 (ens efter 27 månaders användning), men det får man räkna med eftersom skärmen är större, mer högupplöst och ljusstarkare.
  + Riktigt trevligt med en "ren" Android utan tillverkarens egen bloat.
  + Får Android O. (Men sen är det stopp)

  - Blir väldigt varm när man spelar vilket gör att den throttlar och då laggar spelet.

  Allt som allt så kunde jag inte vara mycket mer nöjd med tanke på vad jag betalade!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har nu haft Nexus 6p 32Gb i ca 1 år.

  Jag har varit totalt allergisk mot stora telefoner och att använda skal.
  Nu sitter jag med en 5.7 tum skärm med skal runt.

  Det är den absolut bästa telefonen jag haft alla kategorier.
  Nexus levererar precis som de alltid gjort (exkl. nexus 5x) fast denna gången med en riktig premium telefon. Huawei har gjort ett digert arbete!

  Jämför dagens android telefoner som pixel, huawei p10, galaxy s7 etc.. den håller fortfarande måttet och på vissa punkter till och med bättre.

  + Prestanda
  + Oled skärm
  + Kameran + SW integration är fantastisk
  + byggkvalité
  + USB-C (hur har jag klarat mej innan?) --> laddning
  + batteri
  + stereo speaker!
  + priset = wow! vilken valuta för pengarna

  - storlek om man inte är van
  - något skärm jidder men inget man stör sej på
  - vikt
  - fingerprint scanner (kunde kanske varit snabbare)

  Kan bara rekommendera köp med en liten tår i ögat att det är det sista vi ser av Nexus.
  Än så länge finns det inget incitament att köpa en pixel för dubbla priset.

  //W
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tråkigt med att batteriet dör mellan 20-50%. Känns mindre bra... För övrigt mycket trevlig mobil.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är väldigt nöjd med denna telefon!

  + Superbra skärm, tillräckligt ljusstark, bra färger i mitt tycke, hög upplösning
  + Väldigt bra ljud i stereohögtalarna
  + Ruskigt snabb, speciellt i kombination med vanilla Android
  + Riktigt snygg, aluminiumchassit och loggan på baksidan
  + USB typ-C, skönt att inte behöva tänka på vilket håll man vänder kabeln
  + Fingeravtrycksläsare, riktigt smidigt och den är snabb!
  + Jättenöjd med batteritiden. Utan problem 2 dagar vid normal användning
  + Relativt prisvärd
  + Snabba uppdateringar, i nuläget Android 6.x

  - Något hal, så jag har satt på ett skydd över baksidan
  - Kanske i det största laget, men det är ju en smaksak och jag har vant mig

  I prisklassen så är detta den bästa telefonen man kan köpa enligt mig.

  Edit: Kände att jag glömde kommentera att den inte har plats för minneskort. Detta är ingen dealbreaker för mig. Jag har en NAS hemma som tar hand om alla bilder jag tar med telefonen och jag streamar musik från Spotify. Klarar mig utmärkt med det interna minnet (har 32Gb-versionen).

  Edit 2 (2017-02-09): Ville bara tillägga att nu har jag ägt telefonen i ungefär 1 år. Jag är den typen av människa som alltid köper ny mobil en gång om året. Nu, för första gången har jag absolut inte något sug på att byta. Detta är utan tvekan den absolut bästa telefon jag ägt. Tycker fortfarande att den är snabb och snygg! Kommer att ha denna ett år till, utan tvekan!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Superb lur och nästan löjligt att få så mycket lur för under 4000:-

  Snabb !
  Grym kamera, man ska aldrig haka upp sig på siffror utan TESTA kameran på en mobil.
  Grym skärm !
  Grym batteri tid, snabb laddning.
  Usb-C ser jag som ett +
  Bra OS med rent android.
  Rejäl konstruktion i metall, ogillar skarpt billiga känslan i plast.
  Jag har bra ljud i min lur vid samtal, funkar bra med de bluetooth headset jag kör med.

  Fingeravtryck läsaren sitter perfekt och funkar mkt bra.

  Jag sparar alla foton i molnet så minnet är inga problem för mig.

  Mitt enda minus är storleken då jag inte når hela skärmen med tummen.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  INGET MINNESKORTUTRYMME. vad är det här??

  och skum laddkabel så alla vanliga kablar funkar inte. TRAMS.

  vidare så 12 mp kamera som är 4:3 ?????

  köpte den här då min note 4 kraschade.
  men lämnar tillbaka den och köper en annan istället.synd.för mobilen i sig är ju helt okej men de tre sakerna ovanför är stora deal breakers.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fick den igår än så länge är det högt över förväntan, bästa mobil jag skådat/ testat!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättetrevlig lur!

  Som svar till en av de andra omdömena här så finns det små USB-C adaptrar att köpa som man kan sätta på sina micro-USB kontakter och fortsätta använda alla gamla laddare och sladdar.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Telefonen i sig är underbar men innan man köper den bör man veta att den inte har sedvanliga micro USB kontakt för laddaren utan USB C som i stort sett ingen annan mobil har så man måste byta alla laddsladdar man har hemma och har minimal chans att kunna låna någon annans när man är ute.

  Vissa kanske tycker no big deal men för mig var det en rejäl deal-breaker.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  After 3 month use.

  Best phone I've had so far(coming from old Nexus 5). Best value of any current phone according to me. Price performance ratio must be best in class.

  The size has its pros and cons. With a slim cover you need fairly large pockets to carry it comfortably. Screen is simply stunning though and I will have hard time going to something less in the future. I would easily buy a Huawei phone in the future now that Google abandoned the Nexus brand(big mistake according to me). The phone no longer fits in my generic phone holder thing in the car for navigation. Should have ordered that at the same time as the phone.

  Camera feels much better than N5. Images and videos are very clear even in fairly low lighting conditions.

  No problems with wifi and I have tested with a lot of different ones travelling for a month.

  Finger print sensor works as expected but mostly a gimmick to me. Side affect of using is that just using it with slightly wet finger fail. Somewhat annoying.

  The rapid charging over usb-c is a highly underestimated feature I wasn't aware of. It is insanely nice. Don't know numbers now but it is really sweet.

  It is nice to watch Netflix in bed with a tablet but this thing is actually better. It is not uncomfortable to hold but still gives a great viewing experience.

  The only negative thing with this phone is that Google will only give me up until AOSP 8. After that not sure what to get. Google Pixel is just priced way too high.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  grym telefon på alla sett

  tyvärr för dåligt batteri för den ska gå att använda en hel dag
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Mkt bra stillbildskamera med hdr på (dock lång postprocessing efter att bild tagits). På nivå med s7 edge och senaste iphone. Kanske t.o.m bättre i sämre ljus.

  - Videoinspelning inte samma klass. Klarar inte 60fps varken i 720p eller 1080p!

  -Ser "classy" ut, byggd i metall. Det svarta glashöljet överst med kameran inbyggd gör att telefonen skiljer sig från mängden av genersikt designade telefoner.

  + mkt snabb i användande med senaste version av stock android.

  - stock android kan vara rätt "feature-fattigt" jämfört med ex. senaste Touchwiz. Exempelvis saknas miniräknare-widget, widget med anteckningar som man kan scrolla direkt på hemskärmen.

  - Batteritiden är inte så bra som batterikapaciteten (3450 mah) kan ge sken av; 3-4 timmar SoT i genomsnitt och jag märker av en bugg där batteriet tappar 2 procent åt gången som kan vara rätt irriterande.

  - Skärmen är knivskarp. Den kan även användas i direkt solljus med högsta brightness.

  + fingeravtryckläsaren är i stort sett hundraprocentig så länge fingret är torrt och smutsfri.

  - 32gb i lagringsutrymme och inget utrymme för micro-sd kort. Trodde det skulle räcka gott men när man ska resa och bara kan få in 4 säsonger GoT så önskar man att man hade 64gb.

  Telefonen kan i skrivande stund köpas för 3000-3500kr. I stort sett alla nya telefoner från denna prisgrupp och uppåt är mer eller mindre lika snabba i de vanligaste användningsområdena (surf, youtube,facebook). Men från detta prissegment har ingen telefon en kamera som kan mätas med Nexus 6ps. Hade en galaxy s6 innan med dess hyllade kamera. I jämförelse med nexus 6p är s6:s bilder gryniga och dess detaljer mer utsmetade. Och s6an kostar runt 4000 kr i dagens läge!
  Med andra ord är det svårt att hitta en telefon som är lika prisvärd som Nexus 6p i dagens läge.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Om det inte spelar roll vilket märke du vill ha utan snarare bra prestanda till ett lågt pris så behöver du inte leta längre!

  +Mycket responsiv med android 7.1.1
  +Mycket bra batteri tid med android 7.1.1
  +Snabb laddning med usb-c
  +Fina bilder både i mörka med framför allt ljusa miljöer
  +Prisvärd
  +Riktigt bra skärm

  -Ingen trådlös laddning
  -Halvbra dac
  -Halvra externa högtalare
  -Har du otur får du ett måndags ex med dålig Mic så ingen hör vad du säger..!

  Tröttnade på dålig mig så lämnade in på garanti. De böt Bl.a. micen och nu fungerar telefonen som en dröm!

  Rekommenderar till köp!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Oerhört nöjd med denna telefon!

  Har haft den nu i snart 10 månader och den är fortfarande snabb, har bra batteritid och har inte haft några buggar eller liknande.

  I början tyckte jag den var lite stor. Jag hade en Galaxy S4 tidigare på 5". Men nu kan jag inte tänka mig att ha en mindre telefon. Allt får plats på skärmen, den är skarp och har oerhört bra svarta. I direkt solljus funkar den OK på högsta ljusstyrkan. Om jag ska klaga på något så är den lägsta ljusstyrkan lite ljus i ett helt mörkt rum.

  Med senaste uppdateringen av Android känns den ännu bättre och modernare. Jag kommer inte byta mobil på ett bra tag.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra telefon som jag är nöjd med!
  +Fingerläsaren är en riktig höjdare.
  +Kameran riktigt bra oxå.
  +Skärmen är en fröjd.
  +Premiumkänslan
  +Snabb!

  -många som klagar på dålig samtalskvalite med mig. Verkar tyvärr vara ett relativt vanligt problem
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft telefonen i cirka 10 månader nu och kan med säkerhet säga att det är det absolut bästa telefonen jag någonsin ägt. Även nu efter snart ett år så fungerar den fruktansvärt bra och är lika snabb ännu. Telefoner brukar ju ha en tendens att bli slö redan efter det dryga året, men det är som sagt inget jag har upplevt med denna.

  Skärmen är stor med en riktigt krispig upplösning och har inget o klaga på där heller. Telefonens storlek kan däremot ibland vara problematisk om man har på sig ett par jeans.

  Telefonens känns väldigt exklusiv med sig metalliga finish. Kan dock vara väldigt hal om man inte använder något slags skydd.

  Lite för och nackdelar.

  +Skärmen
  +Batteritiden
  +Snabbheten
  +Prisvärd

  -Kan kännas lite för stor vid vissa tillfällen
  -
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppentelefon. Trodde jag skulle skrämmas bort av den stora skärmen men har vant mig snabbt. Telefonen är ganska glatt på baksidan och kan behöva ett extra skal runt. Har dock upplevt kompabilitetsproblem med headsetet plantronic legend pro, fick lov att köpa det dyrare 5200 för att få det att fungera. Problemet är att den tappar anslutningen hela tiden. Irriterande när man förväntar sig att det bara ska fungera som med andra telefoner och det där headsetet.

  + Batteritid
  + Kameran
  + Skärmen

  - kompabilitetsproblem med plantronic legend pro
  - startar om sig lite då och då
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Akutköpte den här efter att min Nexus 5X blivit förstörd. Egentligen ville jag inte ha en sådan här stor mobiltelefon, men jag kände inte att det fanns alltför många alternativ med snabba uppdateringar och ren Android samtidigt som jag tycker att Google Pixel i nuläget är alldeles för dyr. Det är runt ett år sedan Google släppte den här telefonen och jag var rädd att den kanske skulle kännas "efter" eller långsam, men det är den absolut inte, inte ens med alla de nya uppdateringar och Nougat. Den fungerar helt utmärkt och det har förmodligen att göra med minnet på 3gb och en snabbare processor som jag önskat att Nexus 5X också haft. Telefonen flyter på otroligt bra. Skärmen då? Ja, egentligen ville jag inte ha så stor skärm, då telefonen inte går ner i alla fickor och det är irriterande men samtidigt är det en otroligt skarp skärm. Trots den stora skärmen är inte batteritiden dålig, telefonen håller en dag, vilket är helt normalt. Om jag ska jämföra den med den mindre Nexus 5X så upplever jag att den här håller laddningen något längre än den. Baksidan och knapparna är av aluminium och det är jättesnyggt. Det ger en premiumkänsla. I övrigt är resten av telefonen väldigt lik Nexus 5X. Avslutningsvis kan jag konstatera att det här är ett mycket bra köp, även ett år efter release. Priset ligger dessutom helt rätt nu. Jag har nog aldrig köpt en telefon där jag fått så här mycket för pengarna.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Finns inget dåligt att säga. Grymt telefon ;)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte mobilen för den underbara kameran och storleken på skärmen.
  Att ljudet på stereohögtalarna och prestandan på mobilen i övrigt var bra, blev ett fint plus i kanten också.
  Sedan har vi även dom snabba uppdateringarna till android som är trevliga att få.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kan inte annat än stämma in i hyllningskören. I det närmaste en perfekt mobil, dessutom till rimliga pengar. Trevligt med ren Android med ett bra flyt. Kan dock vara värt att prova och känna på storleken först, det är en ganska rejäl pjäs. Lite småhal utan skal, men det går ju att ordna. Men i övrigt en mobil med bra skärm och ljud i och med de båda högtalarna framtill. Osar kvalitet rätt igenom!

  Rekommenderas starkt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastisk telefon!
  Har tidigare haft LG G2, LG G3, Iphone några varianter och Huawei P8. Denna telefon är den jag är mest nöjd med.

  + Bra skärm
  + Bra kamera
  + Fantastisk fingeravtrycksläsare
  + Kvalitativ
  + Snabb och bloatware-free

  - Kameraappen är sådär

  Kan inget annat än rekommendera denna telefon! Köp!
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den sämsta smarttelefonen jag har ägt. Hade en Note 5 innan klart mycket bättre än denna. Kommer inte att rekommendera denna till någon.

  Här är några synpunkter:
  -Långsam att starta appar
  -Hänger sig ofta
  -Program kraschar ofta
  -Startar om då å då
  + Bra display
  + Bra kamera
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Håller med alla 9-10 ovan.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Riktigt prisvärd och stabil telefon! Gick över till denna Nexus från en iPhone 6S och är otroligt nöjd.

  Efter 2 veckors användning:

  * Bra batteritid, klarar helt klart av en hel dag och lite till.
  * Fin och skarp skärm. Blir bättre med inställningarna med Nougat 7.0.
  * Bra stereo-ljud.
  * Tar fina bilder.
  * Stabilt och blixtsnabbt operativsystem. Inget lagg, precis som att använda iOS.
  * Inget bloatware, helt klart bästa valet ifall man vill ha Android, stilrent.
  * Kvalitetskänsla, gedigen pryl.
  * Riktigt snabb fingeravtrycksläsare.
  * Snabb laddning
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En vecka med den nu och älskar den.
  Hyffsad batteritid, grym skärm, ren android som blir uppdaterad snabbt. Den är så värd sitt pris, tar hellre denna än en mobil för 8000kr.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Härlig pryl, mycket bra egenskaper. Har haft luren i tre veckor och är helt och hållet nöjd. Kan inte komma på något som jag inte är nöjd med. Rekommenderas starkt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag kan bara konstatera att jag är mer än nöjd med telefonen.

  + Bloatware existerar inte.
  + Helt suverän batteritid.
  + Stor och tydlig display.
  + Bantat operativsystem (Android)
  + Lättnavigerade menyer.
  + Snabba uppdateringar (7.0 Nougat släpptes idag 08/23)

  Listan skulle kunna göras evighetslång. 10/10 helt enkelt.

  Sen till minussidan:

  Nej just det: Det finns inga minus.
  Känner ju att jag måste gnälla på någonting, så IP68-klassning hade vart grymt.
  Får väl skippa simturen med telefon helt enkelt.

  KÖP DEN! :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Grym lur, bra kamera och bra batteritid var mina största krav. Lite stor skärm men funkar klockrent.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Första gången jag köper en smartphone som inte är iphone, och jag måste säga att jag är förvånansvärt nöjd 10/10!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  10/10 no problems
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar lur! Valde mellan denna och S7 Edge, och valde denna pga prisskillnaden och för ren android.

  Bytte från min älskade Nexus 5 efter tre års tjänst. Nexus 6p har allt femman hade plus lite till. Det femman var svag på, har 6p blivit stark på:
  *Skärmen är större och bättre.
  *Kameran är riktigt bra, blir imponerad varje gång jag tar bilder.
  *Batteritiden är bra. Håller lätt en hel dag vid normal användning.
  *Fingerprintsensorn läser sällan fel, och den används flitigt.

  Ångrar inte mitt köp en sekund!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Sjukt bra, inte massa Bloatware™ och "funktioner" som ingen behöver bara för att ha mer att skriva på pappret.
  Här får man Googles vision av android, för allt övrigt finns en fin sak som heter Play Store.

  Positivt är:
  + Byggkvalitén.
  + Mjukvaran och uppdateringar ifrån Google.
  + Batteri kapacitet.
  + Högtalarna.
  + Gillar även den rappa lilla vibratorn bättre än andras när man skriver.
  + Fungerar klockrent med Android Auto, Android Wear m.m inget strul som med andra tillverkare.

  Negativt är:
  - Mobilen är hal utan skal, men riktigt snygg.
  - Färgerna i skärmen är överdrivet starka, går dock att ställa om till sRGB i developer options.
  - Svårt att hitta (bra/snygga) skal ute i butikerna, bara att beställa ifrån nätet.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade denna telefon haft plats för minneskort hade den varit felfri. Utöver det är jag mycket nöjd. Lite väl stor kanske men jag börjar vänja mig mer och mer.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Trevlig skärm, skönt att slippa bloatware men tyvärr lider vissa exemplar av problem med brusreduceringen vilket gör att samtalspartners har svårigheter att höra vad man säger. Detta problemet är väldokumenterat men varken google, huawei eller återförsäljare låtsas om det.

  https://productforums.google.com/forum/#!topic/nexus/g70qCHkqLA4

  http://www.swedroid.se/forum/threads/samtalskvalite-brusreducering-daligt-ljud-ut.130623/

  m.m
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det stora problemet med Nexus 6P är att den ligger i ett segment där den konkurrerar med den i skrivandes stund 1600 kr billigare (3395:-) Motorola Moto X Style som slår den på, för många köpare, alltför många viktiga punkter. Gör därför en +/- mot den telefonen så köpare kan välja om det är värt det innan dom beställer.

  +AMOLED-skärm. Bättre svärta och mer briljanta färger.
  +Stryktåligare glas. Gorilla 4 istället för Gorilla 3 = dubbelt så starkt.
  +Fingeravtrycksläsare.
  +Lite bättre batteritid, fem timmar i Geekbench jämfört mot fyra och en halv för Moto X Style. I dynamiska tester i olika recensioner så är dom dock närmast identiska.
  +Något högre premiumkänsla beroende på hur man konfigurerar Motons skal (ska sägas dock att silikongummit är extremt bra ur en funktionell synvinkel - repar inte, blir inte skitig, samlar inte fingeravtryck).
  +Mer högupplöst frontkamera.

  -Ingen MicroSD-läsare. Moto X Style går att utökas med 128GB.
  -Mycket mindre ljusstark skärm.
  -Inte vattentålig. Moton är klassad med IP52 vilket innebär att den klarar regn och är skyddad mot damm.
  -Värmeutveckling. Snapdragon 810 och Snapdragon 808 har visat sig prestera ungefär lika bra pga att den tidigare tappar prestanda när den hettas upp. Kollar man på VR i Cardboard-headset av plast kan det också innebära att det blir för varmt och telefonen överhettas.
  -Dimensionerna. Moto X Style är förvisso något tjockare mot mitten på grund av ergonomisk kurva men pga att kanterna är smala så märks inte detta i hand annat än som ett mer komfortabelt grepp. Den stora skillnaden ligger istället i höjden där Nexusens extra 6mm gör att den känns som den betydligt större telefonen.
  -Mindre högupplöst kamera. 12,3 megapixlar i Nexus jämfört mot 20,7 megapixels Sony sensorn som sitter i Moton. Efterbehandlingen är "bättre" i Nexusen och den presterar bättre i lågt ljus, men den har sämre digital bildstabilisering och zoom och är inte lika naturtrogen.

  Utöver detta är skillnaderna små. Båda kommer med stock eller nästan helt stock Android. Båda har 1440p-skärmupplösning på 5,7 tums skärm. Båda stödjer snabbladdning. Båda väger knappt under 180 gram. Båda har fronthögtalare. Båda är genomgående väldigt bra byggda telefoner med en premiumkänsla som vida överstiger de några år gamla flaggskeppen.

  Så är Nexusen värd de extra kronorna?

  För mig personligen så är bristen på kortläsare en deal-breaker då jag bär omkring på mycket musik, podcasts och tv-serier samt har ofta stora appar typ spel med mera. Lägg till sämre kamera, ej vattentålig, värmeutvecklingen, den (klart) sämre ergonomin och dimensionerna, samt slutligen det högre priset, så är svaret ett ganska klart "nej". Jag köpte till ett 128GB minneskort med 40MB/s skrivhastighet och hamnade fortfarande under 4000 kr liksom. 7000:- hade jag fått betala för samma minneskapacitet i Nexus (eller nästan samma, Moton har ju 32GB internt minne också...)

  Om man däremot använder telefonen till att ta selfies och surfa så är kanske Nexusens bättre frontkamera och stryktåligare Gorilla 4 AMOLED-skärm ett bättre alternativ? Tveksamt, enligt mig.

  Mer åsikter om detta:

  https://www.youtube.com/watch?v=rrcxHugZFSc

  Sätter sex stjärnor eller "ganska bra" för det representerar telefonens position mot konkurrenterna. I en annan prisklass, eller i en värld utan Moto X Style, så hade den fått toppbetyg, men som det är nu... mjäe.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  De enda 3 negativa punkterna som jag har är att:

  Den är för stor (har gått från en SGS5:a)

  Den är för tung (min SGS5:a var väldigt lätt)

  Metall höljet är "halt" så man måste fixa nån typ av klibbigt skal.

  Annars är den grym!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den i 3 månader nu och jag ÄLSKAR den! batteritiden är riktigt bra då jag har runt 30% kvar efter en en dag som jag endå använt den en hel del! Kameran är riktigt skarp och tar fina bilder. Ljudet är en helt annan ribba än andra topptelefoner! Skärmen är helt fantastisk med 1440 upplösning. Ser inget negativt med denna telefon så ger den full pott!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt trevlig lur.
  Jag har tidigare haft både en iPhone 4 och en HTC One M8, som jag kommer att jämföra denna telefon med.

  Till en början måste jag säga att det absolut mesta på telefonen är enbart positivt. Snabb laddning, bra högtalare, byggkvaliteten, mm.

  Jag börjar med batteriet / laddningen. Den laddar snabbt! Usb typ c kontakten är möjligtvis en nackdel, pga. bristen av kablar, dock jämnas det ut av fördelarna med en robust kontakt som man kan stoppa in åt båda hållen.

  Högtalarna är högljudda och låter väldigt bra, om möjligt lika bra som dom på min M8.
  Byggkvaliteten känns även den bra, kanterna av telefonen är platta vilket leder till att jag får ett bra grepp runt telefonen.

  Kameran är även den väldigt bra, framförallt i lågt ljus där den får till väldigt bra bilder trots mörkret. I dagsljus är kameran dock inget speciellt. Den gör fina bilder, men inget jag märker skillnad på. Viktigt är dock att nämna att jag själv sällan använder kameran och är därför inte heller särskilt insatt.

  Det jag dock har upptäckt är att den annars väldigt färgrika skärmen väldigt lätt får en grön hy, så snart man bara har en lite konstig blickvinkel, vilket iallafall händer mig ganska ofta på grund av telefonens storlek. Om man kommer från en LCD sen innan borde man veta att färgerna skiljer sig en del från hur dom visas där, i synnerhet vit, som jag lätt kan uppfatta med en gul hy. Detta skulle jag dock bara kalla en vanesak.

  I slutändan tycker jag att telefonen är värd ett köp. Priset gör det lite svårare, då 5.400 SEK kan vara ganska mycket för många. Om detta är fallet kan det vara värt att titta på Moto X Style som kostar 1000 kr mindre och vars enda egentliga nackdel är att den inte får uppdateringar på programvaran lika snabbt som Nexustelefonerna.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  +Designen och materialen är i toppklass.
  +Supersnabb med bra flyt i hela gränssnittet.
  +Skärmen är riktigt bra. Kontrasten och svärtan är i perfekta och allt är superskarpt.
  +Högtalarna är framåtriktade och har bra ljud.
  +Laddar snabbt.
  +Ren Android.
  +Fingeravtrycksläsaren är snabb.

  -Kameran är bra men inte perfekt. Den är långsam och bilderna blir inte lika bra som Samsungs bästa.
  -Med AMOLED-skärm finns alltid risk för "inbränningar" av statusbar och navigationsknapparna i skärmen.
  -Kan vara för stor för vissa.

  Jag har både Nexus 6P och Nexus 5X och Nexus 6p är helt klart i en klass för sig.
  Dock kommer jag nog enbart behålla Nexus 5X då storleken passar mig bättre.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Haft denna skönhet i snart 2 veckor nu och vilken lur!
  En klar 10 poängare från Huawei/Google.
  Det jag gillar mest med 6P är Android upplevelsen, byggkvaliten, skärmen och att det flyter på så bra. Inget lagg alls. Ljudet är riktigt bra. Fingeravtrycksläsaren är sjukt bra med.
  Batteriet räcker ca 1-1,5 dag för mig och då använder jag mobilen rätt mycket.
  Om jag nu ska klaga på något så tycker jag att mobilen kan vara lite hal på baksidan om man inte använder ett skal. Jag köpte ett Spigen rugged armor som passar bra och har ett bra grepp.

  Rekommenderas varmt