Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Chromecast Audio

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mediaspelare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.09)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft Sonos i fem år och tyckt väldigt mycket om det. Superstabilt och smidigt handhavande. Men på senare tid har jag blivit allt mer trött på den långsamma utvecklingen av systemet samt att bara kunna använda sig av deras olika förstärkare och högtalare.

  I dag så förväntar sig många att kunna gå direkt in i den musiktjänst man använder och bara "köra". I Sonos så behöver man gå in och kolla grupperna först för att de uppträder så som de är grupperade, inte både som grupp och enskild högtalare. Och visst, man kan köra tex Spotify direkt därifrån också men ärligt talat så lämnar den integrationen mycket övrigt att önska. I Google Home appen kan man gå in och fördefiniera olika önskade grupper samtidigt som de ligger kvar som enskilda högtalare. Det leder till att när du väl gjort det behöver du inte gå in där igen utan du kan som i mitt fall gå direkt på Spotify och där kommer då samtliga enskilda högtalare och grupper upp som tillgängliga enheter.

  Varför Chromecast Audio (CCA) då? Jo för att jag kan välja vilken modell som helst av aktiva högtalare/soundbars el. likn. med signalavkännande autostart. Då får man samma funktionalitet som andra autonoma streamingsystem.

  Multiroomfunktionen som jag pratade om ovan då? Mycket smidigare att samtliga zoner/grupper dyker upp som tillgängliga enheter direkt i musiktjänster Nackdelar? Kan ta några sekunder att koppla upp när du väljer en grupp med flera CCA involverade.

  Jämfört med AirPlay? Som iOS/MacOS-användare så undersökte jag den möjligheten men två saker haltar: multiroom endast från ITunes/Apple Music på Mac samt att man spelar från den enhet man använder dvs. lite som bluetooth, använder du mobilen och det ringer så slutar det spela. CCA funkar där som streamingsystemen dvs. din mobil/surfplatta tjänar bara som fjärrkontroll.

  Jag tror att Chromecast Audio kan komma att bli stort just eftersom du kan koppla ihop högtalare från olika fabrikat. Det börjar nu också dyka upp allt fler högtalare/soundbars med "Chromecast bult-in" dvs. precis som det låter, funktionaliteten är inbyggd från början.

  En mycket bra pryl för ringa pengar!
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ny uppdatering för alla audiofiler! Samplar i 96kHz nu, samt stöd för ihopkoppling av flera Chromecast Audio's. Känns nu ännu mer som ett givet köp.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jättetrevlig produkt med en enkel installation och operation. I nuläget använder jag denna pryl för att skicka ljud till mina desktop-högtalare och driver den med hjälp av högtalarnas inbyggda USB-port (5V och 500mAh) vilket rullar på precis som tänkt.

  Vad det gäller ljudkvaliteten så var jag vid första anblick mycket missnöjd. Det lät skränigt och alldeles för hårt komprimerat, vilket jag var mycket överraskad över. Det visade sig att det finns en defaultinställning som kallas "High Dynamic Range" som när avstängd helt förstör ljudbilden. Slås "HDR" på så försvinner mestadels denna komprimering och manipulering och ljudkvaliteten lever upp till vad som kan anses rimligt (läs: utmärkt för avslappnad vardagslyssning).

  Sammanfattningsvis: Enkel att installera, fungerar som den ska, lättmatad, men slå för allt i världen på "High Dynamic Range" i inställningarna! Många av de som klagar på ljudkvaliteten har helt enkelt bara missat den inställningen.
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  11 mån sedan
  Så jäkla klockren grej.
  Att kunna smarta upp sin lite äldre stereo så man kan köra Spotify utan sladdar är guld värt, och har man google Home så kan man bara be snällt så får man musiken ut via henne.
  Jag kan för mitt liv inte förstå varför dom la ner produktionen av dessa.

  Litet minus för att den kan bråka lite ibland, men det är såpass sällan så man förlåter det.
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Uppdaterat: 11 mån sedan
  Funkar som den ska. Bra ljud med inbyggd DAC, går även att få digitalt ljud ut med en kabel. Smidigt handhavande.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mångsidiga och bra stöd för tjänster men minus att man inte fritt kan gruppera CC/GH i t.ex Spotify utan måste skapa grupp i Google Home först. Reultatet att varje CC och högtalargrupp syns i en milslång lista när man ska spela ut..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag är supernöjd. Ha en i varje rum. Jättebra uppkoppling, Ingen fördröjning. Inge brus.
  Lite synd de slutat sälja dem
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Har ofta dålig uppkoppling jämfört med andra motsvarande produkter jag provat på samma ställe. Fördröjning när man sänker/höjer volym och ett konstant lågt brus när man inte spelar upp. Utöver det har den inte stöd för att starta Spotify från datorn (pga Googles SDK) utan man måste starta musiken från telefonen.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Väldigt nöjd! Insåg att min gamla Rotel-stereo mest stod och tog plats trots att den ljudmässigt är överlägsen alla andra ljudenheter i huset. Guld att då kunna koppla in en Chromecast Audio och väcka liv i den gamla maskinen!

  Röststyr den genom Google Home och det fungerar klockrent!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bitrate update: Enligt Spotify så streamas Spotify Connect endast i 256kbps via Chromecast. Dvs inte lika bra som High quality 320kbps läget som går att få via andra enheter ex datorn. Dessutom oklart om Spotify går bitperfect via Chromecast, förmodligen inte.
  "Chromecast Standard quality for streaming Spotify with Chromecast is AAC 128kbit/s, and 256kbit/s for Premium." https://support.spotify.com/us/using_spotify/system_settings/high-quality-streaming/

  Multiroom update
  Kör 2 st numera i varsitt rum. Ena kopplat till stora stereon och den andra till en B&O Beoplay S3 i sovrummet. Skapat en grupp för mina båda Chromecast Audio i Chromecast appen. Sen är det bara att välja den gruppen i Spotify och spela på. Mycket enkel setup.

  Löjliga pengar för att ge Spotify Connect till din gamla aktiva högtalare, mobilhögtalare, stereo eller din DAC (kräver optisk ingång på DAC:en och en mini toslink kabel http://www.prisjakt.nu/kategori.php?&b=s262975854 ).

  3.5mm utgången är både en stereo out och en optisk utgång.

  Helt fantastisk nu när den inte omsamplar allt till 48KHz längre, tack vare uppdaterad firmware. Min Chord Mojo säger 44.1KHz när jag kör Spotify.

  Det låga priset gör ju att du kan köpa valfri portabel högtalare och få till multiroom audio för kaffepengar. Styrt via din mobil eller surfplatta.

  Har du problem med ditt Wifi kan du köra med Ethernetkabel istället. Går att beställa Ethernet adaptern direkt från Google för 169kr inkl frakt https://store.google.com/product/ethernet_adapter_for_chromecast
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Info: Produkten har slutat tillverkas, så passa på och köp innan de tar slut hos handlarna!

  Jag hade behov av en Chromecast Audio till mina nya aktiva högtalare så jag köpte en när jag hörde att de hade slutat tillverkas, och blev så nöjd att jag nu köpt en till för framtida behov/reserv.

  Det finns ett antal fördelar med att använda en Chromecast Audio istället för att spela upp musiken via bluetooth:

  * Bättre ljudkvalitet.
  * Mindre strömåtgång i telefonen eftersom musiken inte strömmas från telefon till högtalare, utan direkt från internet via Chr. Audio-enheten. Telefonen/plattan används bara som kontrollenhet.
  * Man behöver inte ha telefonen/plattan inom ett visst avstånd från högtalaren. Det räcker att man är inom wifi-nätverket för att kunna styra musiken. Man ska kunna köra igång en spellista och sedan stänga av telefonen eller lämna huset. Musiken fortsätter. (Har dock inte haft anledning att testa detta :)
  * Bas och diskant kan justeras via appen (Google Home).
  * "Dumma" högtalare och gamla stereoanläggningar kan förvandlas till nätverkshögtalare!
  * Kan användas till att skapa multiroomlösningar om man har flera enheter.

  Den enda nackdelen i jämförelse med bluetooth är att skärmen måste väckas på telefonen för att justera volymen när man spelar via Chr audio.

  - Det har hänt ett par gånger att en låt avbryts mitt i och hoppar till nästa när man använder Spotify, och någon gång att den avbrutits helt. Men jag är osäker på om det orsakas av Chromecasten eller om det är en brist hos Spotifys app/tjänst. Efter vad jag har läst på nätet verkar det troligt att det är det sistnämnda.

  Tråkigt att Google har lagt ner tillverkningen av den här smarta produkten. Vad jag vet finns inget direkt alternativ med samma funktionalitet, och knappast med samma pris-/funktionsförhållande.
 • Perfekt
  2 år sedan
  En billig och bra lösning för att ge gamla stereon liv i köket.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  inget krångel, gör det den ska. Otroligt simpelt att koppla ihop den med flera i google home appen så man får ljud överallt i lägenheten/huset.
  Fungerar klockrent med google home o smart system.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar som utlovat, har aldrig haft något problem med min.
 • Dålig
  2 år sedan
  Enheten tappar det trådlösa nätet och sedan måste man konfigurera om den. Detta sker minst en gång per dag, vilket blir irriterande då det tar tid att dra ut sladden, vänta en minut (enligt FAQ), sätta i den igen, konfigurera om den (med exakt samma inställningar som innan) och sedan koppla upp applikationen som man använder.
  Har några Chromecast video och dessa är mycket mer stabila. Satsa på något annat som ljudspelare om ni önskar problemfritt lyssnande.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Låter bra, lätt att koppla in. De senaste uppdateringarna som gjorts har gett stabilare uppkoppling och ännu bättre ljud. Så det ger högre betyg.

  Den har varit lite knepig att koppla upp mot ibland. (jag kör Spotify till den mest) Men båda mina enheter fungerar väldigt bra för det mesta - kan vara lite lägre volym på ljudet än andra enheter (t.ex CD-spelare) så man kan få justera lite innan man trycker på play för att inte skrämma familjen när man byter till andra ljudkällor.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Seriöst hur kan man släppa en sådant skräp . Ljudet ok. men den hittar ju inte sig själv.
  I home är den uppkopplad men i You tube finns den inte cast läge . Jag har haft denna i månad nu och jag är trött på att vara teknik bolagens försöktkanin. Jag har Google senaste app Android 8 och ändå kan den inte leverera det mest basala i nätverk som i övrigt fungerar klanderfritt.

  Skräp köp inte om du inte vill bli sur gång efter annan . Det finns idag för samma och mindre pengar suveräna blåtands uppkopplingar med 5.0 och 5.1 versionerna. FiiO BTR1K V1 är en suverän. 500 sek med frakt från tyskland och den har inbyggd amplifier DAC och aptx lossless bättre ljud finns inte trådlöst
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Som en audiophile är jag inte imponerad av denna när det kommer till ljudkvalitet, men det smarta med trådlös ljudöverföring och optiskt som val är bara perfekt.

  Jag använder en äldre NAD som låter väldigt bra med vanlig analogt uttag ut ur boxen, men tröttnade att använda aux sladd så det fick bli denna lösning.

  Ljudet är bra, men kunde låtit något bättre. Men vad hade jag förväntat mig för 365kr.

  Jag kombinerade denna med en extern dac via toslink så det skall låta bra tycker jag, men är inte helt nöjd och har använt denna dac med många andra enheter/högtalare och låter väldigt bra.

  + Smarta ljudlösningar trådlöst
  + Analogt 3.5mm samt digitalt ut (Toslink)
  + Lätt att installera

  - ok ljudkvalitet (Fungerar som en nödlösning) eller inte är väldigt kräsen
  - Sladdar in och ut som en skulle gå igenom enheten (sladdar från bägge håll)
  - svår att placera snyggt, snyggast att gömma hela enheten.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Så smidig! Producerar mycket renare ljud än mitt Soundblaster-kort som jag använde som Spotify-maskin förut. Ett tips är att köra optiskt ut, det förbättrade ljudkvaliteten för mig åtminstone.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Vad säger man? Den bara fungerar och gör precis det den skall. Till priset 333 kr så är det nästan ett rån. Riktigt roligt att se chromecast ekosystemet bli allt större. Bra ljudkvalitet och inga problem. Tveklöst köp.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar bara från mobila enheter. Windows desktop funkar bara i vissa väldigt speciella situationer.
  Bra med digitalt ljud ut.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  gör sitt jobb och klockrent med mini-toslink-toslink
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra produkt, värd 299kr som jag precis gav för den. Jag tycker dock att det är dåligt att det kommer ett kort ljud ifrån enheten när man kopplar upp t ex spotify mot den; PÅ HÖGSTA VOLYM (Har annars spotify på kanske 20-50%. Jag har fått sänka volymen på recievern istället vilket resulterar i att jag manuellt får höja upp den om jag vill lyssna med lite högre volym än annars.

  Utöver det så är det dåligt att man inte kan göra multi-room mellan Chromecast & Android TV - inget som direkt är denna produktens fel, men en ganska onödig blockering utav funktioner i mina ögon.

  Spotify Connect fungerar SÅDÄR. Hittar inte alltid min CC Audio direkt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Suverän pryl! Fantastiskt att ha toslink och Aux i samma utgång. Liten, välspelande, och prisvärd.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Suveränt att Google stöttar rena audioprodukter när man inte har ingångar för HDMI på uppspleningsenheten. Jag behöver digitalt ut till extern DAC, vilket på Chromecast Audio går via toslink. Dessutom fungerar Android Wear klockan som fjärrkontroll av streaming från telefonen. Volymkontroll, start, pause, föregående eller nästa spår, och sök låtar på Spotify. Dessutom kan man koppla samman flera Chromecast i huset och spela musiken synkront.

  Förbättring från 9 till 10 stjärnor vore om det fanns digitalt ut med coax istället för toslink, särskilt för 24/96 eftersom mätningar visat att toslink från Chromecast i denna upplösning introducerar jitter som ligger på -70dB, vilket är 25dB sämre än vid 16/44. I alla fall mycket glädjande att Google alls erbjuder denna produkt.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar perfekt och kan nu användas som multiroom, dvs. man kan spela upp synkad musik i flera chromecast audio enheter.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Absolut det bästa o billigaste sättet att skapa ett multiroom- system som inte låser dig till ett specifikt märkes produkter med inbyggd firmware. Många produkter har ju dessutom auto-on vilket är perfekt för chromecast audio.

  En bugg som nämnts i tidigare omdömen är att det inte går smidigt att i Spotify växla mellan olika CCA eller grupper. Man måste gå till en Spotify Connect-enhet eller "den här enheten" emellan.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt perfekt, rekommenderar den starkt! Var mycket simpelt att konfigurera den från mobilen, och nu går den över wifi och kan nås från alla enheter i hemmet, även min trådbundna dator. Sitter i skrivande stund i arbetsrummet och från min dator kör jag Spotify, som spelar upp på ljudsystemet i vardagsrummet. Fantastiskt. Via Google Cast kan även alla ens gäster enkelt byta låtar i Spotify utan något krångel, så man slipper få en massa kladdiga fingrar på ens kära laptop. :-)

  Hög ljudkvalité, busenkel konfiguration, och så förbannat smidigt. Värd varenda krona - 10/10
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt fantastik grej som jag inte fattar att jag inte lagt märke till tidigare trots att jag håller på en del med att ha musikanläggningar i olika rum i lägenheten.
  Det är helt klart köpläge.
  Enda minuset är att när man spelar musik t.ex. webspotify på datorn så är det inte gapless om man kör en uppdelad continuous mix. Det är mindre glapp om man streamar från spotify i telefonen dock.
  Det kommer säkert fixa sig efter framtida uppdateringar. Skulle även kunna bero på spotify/browsern.

  Uppdatering:
  Jag har 3 enheter hemma, det funkar alltid utan att problem att koppla upp sig till en enhet eller grupp, men vill man sedan ändra till att spela upp till en annan enhet så står det bara connecting och det händer inget mer. Oklart om det beror på min mobil eller begränsning i CCAn.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  När den väl fungerar så är det en bra produkt.
  Har 2 st o den ena kör jag med analog kabel o den har inga problem medans den andra kör jag optisk o den tappar kontakten ibland.
  Har köpt hem en supra kabel för att testa om det är kabeln som är av dålig kvalite men vet jag läst att andra haft problem med just kontakten in i chromecasten.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna för att streama spotify från mobilen (iphone 7) till en stereo som saknade bluetooth. Det funkar bra men finns 2 minus. Man måste "tända upp" dvs aktivera mobilen för att ändra volymen. Går alltså ej att göra i viloläge. Lite trist tycker jag. Sen blir faktiskt enheten rejält varm. Även när den inte används utan bara ligger i standby. Ungefär som en mobil-laddare som laddar för fullt. Om man som jag endast behöver funktionen att streama trådlöst till en gammal stereo då rekommenderar jag faktiskt inte denna produkten. Köp istället en mer traditionell bluetooth adapter.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag köpte två stycken Chromecast Audio till två högtalare Audio Pro T10 gamla modellen (1490kr/st). Den nya funktionen att kunna "para" ihop Chromecast Audio till en grupp gör plötsligt att det fungerar som multi-room lösning (om det räcker för dig att få ut samma ljud i samtliga högtalare). Setupen går snabbt, fungerar som jag hade tänkt och är en smidigt och flexibel lösning till ett riktigt bra pris. Just den här högtalaren har desseutm USB laddnings-utgång på baksidan så du kan ladda Chromecasten via USB och sedan sätta in ljudsladden i line in. På det sättet krävs ingen andra ful ström sladd.

  + Bra pris!
  + Hög ljudkvalité
  + Flexibel anslutning: Digital optisk out alternativt 3,5mm line out
  + Möjlighet att sätta fördröjning i millisekunder för att få ut exakt samma ljud i alla högtalare samtidigt (dvs undvika någon typ av "eko" effekt i ljudet)

  - Inget
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar fint till köksstereon!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För pengarna är detta oslagbart. Använder den till vardags anläggningen och har kopplat med 3.5mm - rca till stärkaren. Med FDR aktiverat så är det riktigt fint djup i ljudet samtidigt som detaljerna finns där. Hur mycket bättre resultatet blir med extern dac vet jag inte, men det går att koppla via samma uttag som nämligen dubblerar 3.5mm och optisk utgång. Kör på 5 ghz wifi och än så länge haft stabil uppkoppling.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Använder denna med Spotify till min stereoförstärkare och är efter 1 vecka grymt nöjd! Strömmar från min iPhone SE och allt har funkat kanon! Lätt att installera. Ljudet är också mkt bra om du slår på inställningen FDR som nämnts tidigare (viktigt)
  Formatet är riktigt bra, har gömt den bakom förstärkaren så man ser inte ens ser att den finns.
  Tror även det ska gå att strömma musik från en NAS via denna med tex PLEX, har dock inte testat än.
  Mycket prisvärd!
  Nackdelen är väl att du inte kan strömma vad du vill om du kör med iOS, du är låst till vissa appar som stöds tex Spotify ( dock måste du har premium) men med android ska det vara lättare tror jag.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bäst musikströmning just nu görs via chromecast?
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Positivt är att det är ett relativt prisvärt sätt att få musik i hela huset om man som jag redan har en del högtalare som saknar multiroom-funktion. En nackdel är att man måste gå runt i huset och slå på alla förstärkare man kopplar den till. Väljer man högtalare med inbyggd Chromecast/Googlecast, eller annan tjänst såsom Sonos kan man sätta på utrustningen direkt via platta/mobil etc.

  Några småsaker är privacy-aspekten (som alltid med tjänstyer kopplade till google-produkter), samt att enheten blir varm även i stand-by varför man undrar lite över standby-strömförbrukningen som man inte hittar någonastans. Det går inte heller att koppla ihop med Chromecast (video), inte ens senaste versionen, vilket man måste säga är uselt av Google. En sak som är värd att notera är att det inte går att strömma Youtube, vilket beror på Youtube, men det kanske är samma sak för t.ex. Sonos. Det krävs också Spotify premium för att strömma Spotify-musik.

  Ljudkvaliten är bra annars.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enkel, smidig och fungerar klockrent. Använder den i multiroom setup tillsammans med Sony-högtalare med inbyggt Cast-stöd, klockrent!
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Strålande om man enbart spelar från mobila enheter, men när det inte finns något stöd för att t.ex. spela upp Spotify från datorn är slutresultatet minst sagt mediokert.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vad ska man säga! Prisvärd har fått en ny innebörd, otroligt smidigt att streama ljudet från både Tidal och Spotify!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bättre ljud än min D-Link Home Music Everywhere Airplay-mottagare som nu förpassats till hyllan.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Useless. Loses connection repeatedly and then choppy playback oftentimes. Would not recommend, at all. Speakers goes invisible often. Very low quality product in my opinion. Get extremely frustrated often with this product.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar kanon! Otroligt bra ljudkvalité i förhållande till priset. Kör optisk ut till min digitala förstärkare. Funkar fint att skapa kopplade högtalare med bl.a. min Sony AV-receiver. Kommer köpa fler enheter för ljud i flera rum.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tycker den lägger av lite för ofta och inte går att nå med appen. Får dra strömmen emellanåt! Kör Spotify med denna som sedan går via min Nad 1050
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Stabilt och lätt att sätta upp.
  Prisvärd lösning.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fungerar utmärkt inga problem. Har lätt att få kontakt med mitt Wi-Fi, enkel att ställa in. Problemfritt att "casta" från alla mina enheter, även datorn.

  -1 stjärna för den medföljande 3,5mm kabeln som inte fungerade för mig. Den gav bara knaster och oljud. En ersättningskabel från kabellådan i källaren fungerar utmärkt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt klockren. Friktionsfri, snabb och smidigt för att få musik ut från i princip vilken uppsättning högtalare som helst.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Lätt värt sina ynka 300:-
  Kopplade in till stereon i garaget och nu spelar den gamla förstärkaren spotify.
  Perfekt!
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Använde den endast för att casta spotify ifrån Android-telefonen och datorn.

  Så länge man endast ska låta musiken gå och inte byta låtar så funkar den bra... MEN om man vill hoppa fram några låtar och trycker på next några gånger i följd så hänger sig uppspelningen och man måste vänta en stund för att kunna återansluta spotifyappen i telefonen med Chromecasten alternativt så startar man om Spotify-appen för att kunna återansluta igen. Samma sak ifrån olika telefoner och även när man ska byta låt ifrån Spotify på datorn. Ibland så hänger sig uppspelningen om man byter fem låtar i följd och ibland går det att byta tjugo låtar innan uppspelningen hänger sig.

  Jag är inte den enda som upplever detta problemet. Läs mer om det här:

  https://community.spotify.com/t5/Android/Problems-with-Chromecast-Audio-and-Android/td-p/1224071

  Har lämnat tillbaka Chromecasten nu. Rekommenderar Sonos istället då man slipper sådana här problem. Den är väldigt pålitlig och krånglar aldrig. Det enda som stör där är att man inte kan använda Spotifys app för att kontrollera musiken utan måste leva med Sonos integrering av Spotify i sin egna app som inte är lika lätt att använda och navigera i som Spotifys app.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Edit:

  Tappar konstant uppkopplingen, verkar tyvärr som denna är som allt annat Google släpper, av tveksam kvalité.

  Original omdöme:

  Fungerar som den ska med musik och multiroom men är långt ifrån användarvänligheten som man är van vid med Apple och Sonos. Installationen gick dock smärtfritt.

  Men att man måste lägga upp grupper med alla de möjliga kombinationerna av högtalare är inte bästa lösningen direkt. Hade varit bättre om man kunde välja direkt under uppspelning vilken/vilka högtalare som ska användas.
  Och att man måste stoppa uppspelningen för att byta högtalare hör heller inte till det positiva.
  Samma sak om man använder flera enheter att styra musiken med, då måste man sluta att casta och starta från den nya enheten istället.

  Fixar bara Google till detta så kanske man skulle kunna rekommendera Chromecast audio, men som det är nu så,nja... Iallafall inte i en multiroom-installation som jag använder den till.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enheten klarar inte gapless playback, så är du känslig för mellanrum mellan låtarna där det inte ska vara mellanrum, tex liveskivor eller klassisk musik, så är detta inget för dig.

  Annars är det bara plus:
  + Bra ljud
  + Enkel att få igång
  + Billig
  + Optisk utgång
  + Funkar med DS audio & LMS

  Men så länge google inte fixar gapless playback så blir det mycket lågt betyg...
  Läs mer här, https://code.google.com/p/google-cast-sdk/issues/detail?id=745
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vad ska man säga. Full pott. Med Toslink-kabel får man rikigt Nice ljud! Klockrent!