Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Chromecast (2nd Generation)

 Lägg i lista  Jämför
 • Mediaspelare för att strömma video trådlöst till en bildskärm
 • Har stöd för upplösningar upp till 1080p
 • Fungerar bland annat med Spotify, HBO Nordic, Netflix och YouTube i telefonen
 • Anslut till ditt trådlös nätverk med WiFi 802.11b/g/n/ac
 • Efterföljaren heter Chromecast Ultra med 4K och HDR-stöd
 • Chromecast 2 lanserades under 2015
Stäng
 • Mediaspelare för att strömma video trådlöst till en bildskärm
 • Har stöd för upplösningar upp till 1080p
 • Fungerar bland annat med Spotify, HBO Nordic, Netflix och YouTube ...
Läs mer
Jämför pris på alla Google Mediaspelare (5)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.10)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter 1,5 års långt förhållande med min chromecast 1st edition var det äntligen dags att uppgradera.

  **Saker som jag var lite besviken på på 1st edition:**

  * Lite för lång starttid på filmklipp, speciellt via youtube och svtplay.
  - Fanns ett microlagg som alltid artade sig i början av varje klipp, där klippet startade och sedan hackade till för att sedan börja igen. Sjukt irriterande och påtagligt när tex reklamklipp startades i youtube.

  * Ingen 5gigHZ(802.11AC) support
  - Gick endast att köras på det vanliga 2,4gigHz bandet. Mycket störningar från microvågsugn samt grannars wifi.

  * Laggig bild vid skärmspegling
  - Körde man någon lokalt filmklipp på sin telefon hackade både ljud och bild. Körde man klipp via dropbox konto där wifi användes var användarupplevelsen obefintlig.

  * Spotify support
  - Gick att köra det via skärmspegling, men ack så ofta ljudet hackade till. I stort sett oanvändbart

  * Host appen, "chromecast" appen på google play.
  - Lämnade mycket åt ödet. Saknar sökfunktion, samt appar som stödjer chromcast på din mobil etc...

  ***Då är frågan om dessa saker är lösta i 2nd editon av chromecast.***

  + Starttiden har förbättrats avseevärt. Svårt att sätta en exakt förbättrings procent, men känslan är att det går betydligt fortare att starta nya klipp. Märks framförallt i svtplay och youtube. Skulle uppskatta att det som sämst åtminstone är dubbel så snabbt nu.
  Microlagget vid uppstart av filmklipp på SVTplay samt youtube vid start är helt borta! Underbart!
  Provade både netflix och viaplay, och ingen av dem har implementerat den nya funktionen fastplay än. Det skall innebära att klipp förbuffras innan du start dem vilket leder till att klippen startas nästan på direkten.
  Det kommer dröja lite innan alla app utvecklare bygger in funktionalitet, men när den väl kommer, kommer långsamma starttider vara ett minne blott! Längtar.

  + Kopplade upp min chromecast mot min värsting router på 5Gighz bandet med 802.11AC support. Det fungerar kungligt och nu verkar inte microvågsugnen störa strömningen heller som det gjorde tidigare. Förr kunde bildkvalitet på tex viaplay försämras just under användandet av mikrovågsugnen.

  +- Laggig bild vid skärmdelning
  - Har nu kört lite skärmdelning med lokalt hemladdad film med 720p upplösning, och jag har faktiskt upplevt några stunder av lagg. Det händer inte ofta men en gång var 15e minut kanske. Har en z4a Tablet med vlc som uppspelningsprogram. Funkar faktiskt riktigt bra nu.

  + Spotify funkar nu som en klocka. Du startar din spotifyapp och start en musikström. I fältet där "tillgängliga enheter" finns kommer du nu att hitta din chromecast modul. Klicka på den, och efter några sekunder ser du det kommande låtarna som skivfodral på din tv. Bara att tuta och köra. Hastigheten är reptilsnabb. Ungefär lika fort att starta låtarna på mobilen som på tvn. Äntligen säger jag bara.
  Hittade en lite bugg där "repeat hela playlisten" inte verkar fungera. Så står du på första låten i spellistan, så kan du inte gå till sista låten i samma spellista, vilket du borde kunna.

  + Funkar klockrent att casta filmer från min nya NAS server - Synology DS216Play.
  Sålde min dvd spelare hemma. Rippade in alla barnDVDer såsom pippi långstrump på rymmen etc (sådant man inte hittar på viaplay/Netflix). Lade dem på min NAS. Laddade hem appen DS Video som är byggd för synology NASar. Sedan kan jag casta över alla filmer direkt från servern till tvn. DVD spelaren är numera ett minne blott. Får även säga att det även funkar bra på en chromecast 1 att göra detta.

  *Host Appen, Chromecast visar nu vilka appar som du installerat som stödjer chromecast. Du kommer även i appen i framtiden kunna söka på utbudet i alla appar du har installerade i din mobil. Så tex, har du HBONordic och Netflix installerat, och söker på "true detective" kommer slutresultatet visa att den finns på HBONordic och att du kan klicka in på dem för att starta filmvisning. Klockrent!

  ****Summerar****
  Chromecast 2nd edition är en produkt där google gjort det mesta rätt. Man har förbättrat det som var dåligt med 1st edition och gjort det bättre. Den är snabbare, det har smartare lösning i host appen. Jobbiga lagg vid start av filmklipp har försvunnit och man har gjort skärmspegling till att vara skräp till att nu vara användbar.
  Man har även fått med spotify på tåget, vilket gör produkten än mer användbar för många.
  Det som gör att jag inte kan ge produkten en tia, är fortfarande starttiden av klipp. Det kan fortfarande gå snabbare, och funktionen FASTPLAY verkar vara det som löser det. När väl den funktionen utvecklas full ut av apputvecklarna, kommer denna produkt att vara en klar 10 av 10.
  För 390 kr får du en produkt som dödar din vanliga tv.
  Och slutligen till det bästa av allt.
  Dem flesta av det populära apparna som tex (Youtube,viaplay,netflix,SVTplay, Spotify) stöds av IOS (apples system).
  Dvs har du personer hemma som inte har en android enhet, kan de även "casta klipp/musik" från sin IPAD eller iphone till din chromecast.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag är extremt nöjd med den gamla versionen dock är den nya klart snabbare att ladda både apparna och starta streama än den äldre versionen.

  +Bättre på att streama musik.
  +Dualband wifi, den kommer stjälv välja det som funkar bäst vid streaming tillfället. Normalt borde det dock mena 5GHz wifit normalt.(allt enligt google)
  +Snabbare uppstart av appar och streaming
  +Nya chromecast appen klart bättre.
  +Ett tips är ju att ha en bra router, finns ju många som klagar på streamingen och sitter på en kalle anka router med 150mbit/s överföring.

  Kvar att testa:
  -Casta skärmen till TVn. var lite mycket lag med gamla modellen. funkade dock.
  -Fast play funktionen, Om du t.ex kollar på en serie på Netflix så ska chromecasten kunna förladda nästa avsnitt såfort du startar netflix för att den "tror" att du kommer fortsätta, detta är en av de nya funktionerna i CC2.
  ----------------------------------------------------------------
  Casta skärmen, inget för spel men att streama filmer och biler från telefonen funkar alldeles utmärkt.
  Fast play, man blir lite förvånad ibland att såfort TVn går i gång så har chromecasten dragit igång någon serie från netflix, så funkar gör det.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Chromecast version 2, var har du varit hela min tjejs liv?

  Ja, jag menar verkligen det. Tjejen är mycket oteknisk och tycker det känns obehagligt att hantera allt för tekniska prylar, men det enda jag behövde göra var att ställa in den åt henne på henne mobil och platta och vips så använder hon den som hon aldrig gjort något annat.

  Kort sagt en mycket lyckat present!

  Rekommenderas, även för relativt otekniska! :D
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  1 månad sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Den fungerar superbra! Men den är helt beroende av ett bra Wi-Fi, vilket kanske är uppenbart, men så har du ett strulande internet så kan det bli lite frustrerande.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 5 mån sedan
  Bra
 • Perfekt
  6 mån sedan
  Funkar utmärkt i 6 år
 • Dålig
  7 mån sedan
  Ej kompatibel med SONY BRAVIA KDL-40W705A och 42W805A.
  Blir ljud men ingen bild.
  Funkar däremot med Samsung-TV.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Helt värdelös produkt. Verkar som att vissa funkar okej - andra inte alls. Har testat tre stycken nu och två av dem funkar inte alls som dem ska. Det blir bakgrundsbild på TVn/Bildskärmen och jag kan ansluta till internet. Så långt funkar allt - men sen är det roliga slut. Ofta så hittas inte chromeblasken av andra enheter - men om den mot förmodan ändå gör det så går det inte casta. Men snart kastas den på riktigt. Har testat på flera tvappater/Bildskärmar mer samma olycka. 1 gång av 100 så kan man faktiskt få spela upp något. Men det går inte speciellt länge innan det ska buffras eller/och att skräpet startas om i tid och otid. Nästa underbara 'funktion' gör att jag inte kan bruka något annat än stereoljud. Google har börjat bli riktigt dåliga. Känns som dom ligger så långt efter många andra innovativa företag. Hur kan man ha så mycket resurser och pengar och kräma ut så dåliga produkter (såväl hård som -mjukvara). Chromecast/Google+(minus?)/nexus/ etc osv. Jag har inte gillat hur apple behandlar sina kunder - men dom ger ofta så mycket mer när det kommer till kvalité och användarvänlighet. Det spelar ingen roll om Google leker gränsöverskridande - när deras produkter inte ens funkar ihop med sig själva. Tanken är god - utförandet uselt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  En av de bästa och mest lätt-använda enheterna jag någonsin ägt. Funkar klockrent, även på resande fot med WIFI-delning från telefon.

  Rekommenderas!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Mycket bra med vissa förbättringar från gen 1.
 • Ganska bra
  1 år sedan
  ++ Fungerar med många appar.
  + 1080p går bra med den.
  + Enkel att få igång.
  - Svår att felsöka när den inte fungerar. Pga. "simplifierad" konfiguration.

  När jag startar om enheten, upptäcker ibland inte telefonerna den igen. Ett sätt att lösa detta är att starta om sin mobiltelefon. Vilken är en stor iritationskälla.

  Tror att Google vill att man ska ha den igång alltid så de kan spionera på en. Då kommer den att fungera bra! Men som miljömedveten, är detta ajjabajja. Man ska ju inte lämna sina prylar igång i onödan.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Lite småseg ibland men gör det den ska om än lite för sakta.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Fungerar bra då det fungerar. Men stoppar jag uppspelningen är det ett rent helvete att få igång den igen. Apple tv är mycket bättre.

  Har fiber och fjolårets Android mobil.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Så jävla bra att nästan alla betyg här är orsakade av inkompetenta användare och inte produkten i sig.
 • Usel
  2 år sedan
  Försvinner mitt under casting och går sedan ej att hitta igen, trots att både telefonen och chromecasten är ansluten till samma nätverk. Omstart av både router, Chromecast och telefon hjälper ej. Efter någon dag dyker den helt random upp igen för att sedan försvinna igen. De borde ta hjälp av apple om de inte har kompetensen själva, rebranda en appleTV kanske?
 • Usel
  2 år sedan
  Skräp! Ena dagen fungerar den som den ska, nästa dag fungerar den inte alls. Andra generation skulle ju fungera mycket bättre än första, men det stämmer inte.
 • Dålig
  2 år sedan
  Efter någon månads användning, så började den glappa. Började med enstaka gånger varje dag, men ökade successivt tills att den nu är helt oanvändbar. Fick gå tillbaka till den första generationen som jag hade tidigare för att det skulle fungera normalt igen. Dåliga exemplar finns således.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Rapp och gör vad den ska.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Tråkigt att 80% av problemen som folk nämner inte har med Chromecast att göra. Ännu tråkigare att folk är för korkade för att begripa detta...
  Klockrent! Har haft minst en hemma sen den slog igenom och har aldrig strulat.
 • Usel
  2 år sedan
  Urusel hade man kunnat ge 0 sjärnor hade den fått det..
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Har haft 2st i ca 1år nu och är mycket imponerad. Fungerar utmärkt när man vill kolla Youtube eller film.
 • Bra
  2 år sedan
  En produkt som skulle vara värd 10/10 stjärnor om den fungerade felfritt. För när den funkar, funkar den skitbra. Hur smidigt som helst att dra upp Netflix/HBO/YouTube på telefonen och med ett tryck har du sedan videon på storbilden.

  Dock är tyvärr mjukvaran instabil. Ibland kraschar den och rebootar från ingenstans, händer inte jätteofta men ändå irriterande när det väl händer.
  Desto mer problematiskt är att den ofta tappar anslutningen med t.ex. Netflix (misstänker att Netflix har en del skyldighet här också, då det inte händer alls lika ofta med YouTube, Twitch etc.) vilket gör att man inte kan styra uppspelningen. Ännu mer problematiskt för mig, då jag har hårdvara som inte vill leka snällt med varandra - min soundbar har tydligen bestämt sig för att den kan skicka ut 5.1 trots att den är ett 2.1-system, vilket ger ett hemskt brus så fort t.ex. Netflix byter avsnitt och defaultar tillbaka till 5.1. Lite synd att man inte kan ställa ljudinställningar i Chromecasten, men ändå överkomligt.

  Overall rekommenderar jag Chromecasten, för 400kr är det ett sjukt smidigt sätt att få tillgång till streamingtjänster på en TV som inte redan har tillgång till dem. Den har sina brister, men ingen av dem är en dealbreaker
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkar perf.

  Skulle vara att kvalitén inte alltid är den bästa på t.ex. twitch trots jag kör 100/10 mbit. Kanske har med appen att göra då iof...
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar alldeles utmärkt!

  Människor som klagar har antingen TVn för långt ifrån routern, för djup in bakom TVn bland sladdar och skit eller helt enkelt en för dålig router.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lite oklart varför jag inte haft den tidigare. En mycket bra produkt.
  Brett stöd för många videotjänster.
  Mycket stabil.
  Lätt att använda.

  Ska man anmärka på något så är det väl kanske att det kan vara lite förvirrande att den fortsätter spela även om man släcker ned streaming-appen på sin telefon.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar mycket bra att streama med.

  Har använt 2 st under en längre tid nu och har inga problem med dem.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det ända du behöver, fantastisk liten sak
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör allt den utlovar sig för att klara utan krångel till ett lågt pris.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har inget att klaga på, fungerar precis som jag tänkt mig.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt ok, snabbare wifi anslutning än föregångaren.
  Har provat att köra denna via MHL anslutning för att slippa USB Power, men upplever då sämre mottagning.

  Uppdatering. Efter en firmware uppdatering så har tyvärr denna börjat att krångla...tappar oftare nätverksuppkopplingen
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt kass produkt, förlorar allt för ofta castsymbolen i apparna för att sedan dyka upp igen efter 1h helt utan några ändringar. Ingen pålitlig produkt och krånglar allt för ofta.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Det bästa som hänt mänskligheten sedan sourcream-chipsen!
  Antagligen det mest prisvärda jag köpt. Används dagligen till att skicka medier av alla slag till TV:n samtidigt som man kontrollerar allt smidigt med mobilen. Efter lite inledande krångel som verkade bero på routern funkar nu allt klockrent i alla lägen. Gränssnittet är felfritt och att byta mellan appar går kvickt och känns otroligt responsivt.

  + Total integrering mellan internet, appar och TV
  + Krånglar aldrig
  + Smidigt gränssnitt
  + Billig!
  + Kompakt och diskret design
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har hela tiden problem med denna att ansluta till tv'n! Funkar felfritt ibland men sen går den inte använda.
  Blir lätt överhettad.
  Och den är inte ens en vecka gammal.
  Inte värt pengarna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Smart & stabil produkt. Enkel att installera. Bra köp!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder främst till SVT-play och Via-play. Mycket nöjd både med uppkoppling och laggfri bild.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Nästan perfekt! I princip alla video-appar har stöd för Chromecast.

  Det enda som skulle krävs för 10 stjärnor är om den stödde något fler codecs vilket skulle vara användbart när man strömmar från filserver lokalt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt bra, mycket bättre WiFi än 1st gen och blir inte alls lika varm som den förra. Detta var stora problem på den förra. Glad att dom löste det.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den hänger sig ibland så därför får den 2 stjärnor från toppbetyg - vilket händer ganska sällan.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Extremt smidig med plex och Netflix.
  Laggar dock apa på vissa youtube kanaler vilket är jävligt konstigt när youtube ägs av Google, inkompetenta idioter är nog rätt beskrivning.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Använder Chromecasten i princip varje dag för att streama Spotify som funkar perfekt, även filmer från Netflix, HBO och Viaplay fungerar problemfritt. Den är liten och får enkelt plats bakom en upphängd tv.
  Jag har än bara funnit fördelar under det halvår jag använt Chromecasten, men det enda som är lite jobbigt är att den måste använda en extra strömkälla och det blir extra kablar vid tv:n.

  + Liten och snabb
  + Många appar som kan spela upp på Chromecasten

  - Behöver extern strömkälla (USB)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har två chromecast 2nd generation, en i övervåning och andra i våningen under.
  Gäller såklart ha en stabil router, kan säga att Asus RT-AC68U och R7800 båda fungerat bra. Men R7800 har hanterat ha båda igång samtidigt medans med AC68U har det varit att den ena chromecasten bara stängt av streamen.

  Men för priset får man en hel del om man inte har lust lägga ut flera hundra lappar.
  Plus att chromecast är väldigt smidigt med din smartphone som fjärrkontroll.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  För 390kr är det ett kap, gillar möjligheterna som öppnas upp med enbart telefon och TV.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bästa pryl ever! Har redan 4st, behöver 2 till,..fungerar perfekt med IOS! Och 6st för Samma pris av en appletv? det kan man bara ge full pott! 10 skärnor!
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Med tanke på priset får man mycket värde för pengarna. Ett tips är att ta med dessa på resa, då man kan sätta in dem i de flesta tv-apparater och streama som om man var hemma.
 • Acceptabel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte den för Plex till min mamma och spelar upp utan problem över nätverket men den förlorar kontakt väldigt ofta med Andriod telefonen/Ipaden så man kan inte alltid stoppa vad man kollar på och att synka om fungerar inte alltid vilket är väldigt irriterande.

  Så om dom kan fixa det problemet så skulle den få högsta betyget.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Love it
  Den lilla makapären är en rolig liten sak. Enkelt att koppla upp mot mobilen, surfplattan. Kan kolla i mobilen samtidigt som jag är uppkopplad mot chromecast. Fantastisk liten sak
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Vilken lattjo liten pryl!
  Enkel att installera och fungerar alldeles utmärkt, den kan tom casta filmer öppnade i Google Chrome på datorn!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Otroligt bra produkt. Använder den för att streama allt möjligt från datorn till TVn.

  Enda negativa var att det var lite krångligt att streama filmer på datorn (AVI, MKV, osv) till TVn. Jag var tvungen att installera ett google chrome addon (Videostream for Google Chromecast) för att göra det, vilket såklart inte är optimalt. Fungerar väldigt bra när man har lagt in addonet dock.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Snabb som sjutton. Enkel att förstå, snabb intallation. Definitvt mer prisvärd än Apple TV!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte först en för att göra en gammal TV till en "smart-TV". När jag sedan köpte en ny (och större) s k "smart-TV" från LG insåg jag snabbt att Chromecasten kunde göra nytta även där.
  Det är ju mycket enklare att använda Chromecasten och plattan än att försöka navigera i dom inbyggda apparna med fjärrkontrollen. Och egentligen ser jag ingen vits med inbyggda appar i TV'n (handlar bara om att kunna ta mer betalt), Man kunde lika gärna köpt en skärm (i princip) och kopplat in en Chromecast.
  Apparna har man ju ändå i plattan eller mobilen. Apparna i TVn lär ju inte gå att uppdatera om ett par år iallafall.
  Chromecasten gör sitt jobb ypperligt. Händer dock att det tappar kontakten och man koppla upp sig igen (därför minus en stjärna).
  Dessutom stödjer den "bara" HD-kvalitet (om det nu är ett problem - vilket det kanske inte är om TVn är mindre än 65").
  Men för knappt 400:- är detta ett givet köp.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Suddig bild när man castar desktop. Youtube fungerar utmärkt. Deras support hävdar att man ska använda 2.4ghz istället för 5ghz och då tappar jag hälften av hastigheten.
  Inte alls en Plug n Play
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bättre än Gen1. Snabbare och kör på 5ghz.

  Finns inte mycket att säga, har man använt Gen1 så vet man att Gen2/Ultra är en självklar uppgradering.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Blev snabbt det vanligaste sättet vi tittar på TV.