Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos Play:5 II

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sonos Mobilhögtalare (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Knappt godkänd

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra ljud, dålig byggdesign.

  Sonos Play:5 II besitter på ett klent 802.11bg trådlöst "Wi-Fi" – en teknik som togs fram år 2003. Detta gör att ljudfiler över 30MB hackar och fryser under uppspelning.

  Ska man använda nätverkskabel har dom även där en gammal teknik som endast klarar 100Mbit/s. Förvisso lite bättre än att köra trådlöst, men även denna hastigheten kommer nå en flaskhals väldigt snart.

  Jag tycker det är uselt att man i sin nyrevision av den ursprungliga Play5 inte bestyckat högtalaren med anslutningsteknik som åtminstone varit aktuell det senaste årtiondet. Det vore intressant att veta hur Sonos tänkt.

  Positivt: En högtalare med bra ljud för den vanliga lyssnaren. Passar in i hemmet.

  Negativt: Usel anslutningsteknik, dyr, inte framtidssäkrad.
 • Alla omdömen

 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Genuin produkt i det stora hela. Aningen plastig design. Riktigt bra ljud men krävs två för att fylla ett stort rum.
  Äger inte produkten längre.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Älskar mitt Sonos system. Kör det separat från mitt ”vanliga” Klipsch Atmos 9.2 system som förstås har mer watt och kraft.

  Denna play 5 har jag i mitt vardagsrum. Perfekt för att pausa och lätt återuppta musik. Mer tryck i ljuder än sonos One. Men det ska det vara då den kostar mer och räcker för att fylla ett medelstort rum. Tycker ljudet är riktigt bra för musik. Distinkt till och med på de högre volymerna.

  Ett minus är och fattar inte varför är att installera högtalaren i mitt Wi-Fi nätverk var krångligt. Sonos appen hittade högtalaren. Efter otaliga försök gick det till slut. Märkligt då mina One och Symfoni gick att ställa in utan problem. Ett minus till är att det inte är världens snyggaste pjäs. Men inte hela världen för mig. För de flesta högtalare är inte speciellt snygga.

  Tillägg: köpte en till. Nu kör jag stereo. Jag kan beskriva ljudet (musik) som mycket rappt och bra bas. Mycket nöjd. Hade inga som helst problem att interagera denna pjäs i mitt system. Så kanske bara var tillfälligt att min andra play 5 var så svår att koppla till mitt nätverk.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra ljud och design en är ok men lite tråkigt att jag inte kan köra direkt från Spotify utan måste använda Sonos app som inte är helt hundra. Sonos säger att felet ligger i min router från comhem. Priset är lite väl högt och motsvarar inte riktigt vad man får.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Älskar Sonos systemet
  Enkelt, relativt små högtalare som ger ett grymt bra och fylligt ljud. Lag till denna till mina 1:or
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Oerhört kompetenta högtalare för det priset. Jag gjorde som tidigare recensent rekommenderade, gick till HIFI klubben och provlyssnade utan några som helst tankar på att köpa sonos från början. Det finns bättre högtalare, med bättre ljud, för en bra mycket större slant. Men för min budget var valet givet. Du får inte bättre ljud för dessa pengar. Givet köp!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sjyst tryck i den. Klart ljud, tajt bas. Givetvis inte din vanliga köksstereo men livet är för kort för dåligt ljud. Bra uppgradering från play3.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kommer tidigare ifrån Audioengine A5+ med tillhörande SUB & förstärkare och är kanonnöjd med bytet. Ljudbilden kan ni läsa mer om i övriga recensioner, men tycker mig ha fått ett renare ljud med större dynamik (möjligen saknas något i de lägre frekvensområdena med en ensam 5:a). Bytte primärt system för att jag ville ha något smidigare och mer estetiskt tilltalande.

  Dock upplever jag lite problem med Spotify Connect, ibland går det inte spela alls. Däremot fungerar deras egna app alltid klanderfritt rent tekniskt. Tyvärr är jag inte alls vän med det föråldrade gränssnittet i denna.

  Sen kan mina apple airpods få volymen på 5:an att drastiskt öka så fort man tar ut de ur etuit. Enda sättet de borde påverka varandra är om airpodsen försöker starta Spotify och då pausa på 5:an, men nu höjer den bara volymen ist. Alltså lite buggigt trots senaste uppdateringarna på alla enheter vilket inte borde vara fallet på en så pass etablerad produkt. Det är dessa problem som drar ner mitt helhetsintryck.

  Hade gärna sett airplay också så man kan köra youtube på datorn och få ut ljudet i sonosen. Men det är väl mer en feature request för framtiden :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd med denna. Detaljerat och behagligt ljud med helt OK tryck i basen.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Samma som med Play:1:

  "Det är väl bara att stämma med fårskocken - Sonos är grymma! Kommer från Samsung Multiroom som jag för all del var nöjd med, men Sonos blåser dem ur vattnet alla dagar. Riktigt enkelt att koppla in, bra ljud, bra app - allt är egentligen bra, utom möjligen priset, men som med allt annat så får man vad man betalar för.

  Några Play:1 så fyller man huset med behagligt ljud."

  Play:5 II är löjligt komplett. Fett ljud, väldigt enkel att använda och driftsäker. Extra plus för att Sonos har app för PC/Mac.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nöjd med denna. Den är stor men bra ljud. Tycker nog att 5390 är en 1000 lapp för mycket. Jag har jamfört med två ettor. Jag kan inte bestämma mig men tycker ofta att stereo effekten blir bättre på två ettor och därav ett bättre lyssnarupplevelse. Men ger du denna lite volym är den grymt bra!
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Provlyssnade denna hos en kompis. Låter faktiskt dåligt jämfört med hifi högtalare som Canton eller svenska Audio Pro. Väldigt klent mellanregister och bas.

  En sak ska man veta om högtalare och prisjakt. Ljud är subjektivt och svårjämförbart. Människor som lagt mycket pengar på det vill så gärna att det ska vara bra att de sätter högt betyg efter sitt köp. Jämför INTE betyg hos tidigare köpare. Gå istället till hifiklubben och lyssna!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Att ljudet fortsätter spela även fast det ringer är bra. Rumskallibreringen med iPhone fungerar bra! Appen är bra! Det mesta är bra. Det enda som är dåligt är att man blir sugen på att ha en i varje hörn i huset. Men det är bara dåligt för plånboken, så det är väl också bra egentligen.
  Ljudet är riktigt bra, oavsett om det är högt eller i bakgrunden till middagen. Vi har vår i köket och den uppskattas av hela familjen.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt tungt/fylligt ljud - riktigt nöjd med andra ord
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har monterat 2st 5or under takfoten mot vår uteplats och kan säga att jag är inte besviken.
  Har testat många andra Multiroom-högtalare bl.a. Bose SoundTouch 30 och BOs Beoplay.
  Play:5 II slår båda dessa på fingrarna i helheten, men SoundTouchen har lite övertag ljudmässigt, dock är den kass om man vill hänga upp/dölja sina högtalare.
  Så funderar ni på Multiroom-högtalare så är Sonos herren på täppan.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sonosifierad sedan ett par månader. Play:5 blev det komplementet som jag hoppades att det skulle bli. Bra bastryck och ett rejält tillskott till mina två Play:3. Nästan så att jag vill para ihop två 5:or ;) Det vore brutalt...

  Edit:

  Sålde mina två Play:3 till en glad köpare (supernöjd kompis).
  Köpte därefter en Play:5 till och BooM...
  Nästan overkill i mitt vardagsrum men det går att blasta på hårt och jag har absolut inte högre krav än så här.

  Dyra grejer men i min värld så överväger smidigheten, ljudet och designen så stort att det blir en perfekt 10:a.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Var inne på att köpa trådlösa(bara strömkabel) högtalare då jag fick ett klåfingrigt barn.
  Var först inne på Heos, men när nya play5:an kom så fanns det inga tvivel på att det skulle bli Sonos.

  Är nöjd och det är ett fantastiskt ljud för en så pass liten högtalare. Bästa ljudet kommer dock när man har ljudnivån mellan 20-80%.

  Kommer bli en andra play5:a inom kort så man får riktig stereo men änsålänge funkar det bra.

  Det negativa är prisklassen som är otroligt hög, men det är alla trådlösa högtalare i dagsläget.
  Spotifyappen kunde dock varit bättre i Sonosappen.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  För 5400:- så finns det betydligt bättre alternativ att tillgå. Att säga att det är dåligt ljud vore en lögn. Men ljudbilden känns inte alls så fyllig som man önskat sig efter alla fina recensioner.
  Köpte i somras i desperation en förstärkare och två mindre högtalare för 300:- på blocket. Tanken var nu, ett halvår senare, att byta ut detta mot en Play:5a. Blev grymt besviken när min 300:- anläggning hade betydligt trevligare ljud.. och då är de högtalarna jag har verkligen inget speciellt.
  Försökte spela in 5:an ett tag för att se om den "vaknade till". Men till slut kunde jag inte motivera de pengarna för det ljudet. Skulle antagligen blivit kanon med ett par ettor och subbasen också.. men bara den kostar ju drygt 7 papp. Kan få en rätt bra anläggning för runt 15 000.
  Avsaknande av Spotify Connect var också en vattendelare då man tvunget måste köra Spotify via Sonos app, vilken inte alls håller samma klass som Spotifys.
  Om man endast kör Spotify, så finns det bättre multiroom alternativ, där man kan få två nästan likvärdiga högtalare till samma pris.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är inte värd pengarna om du vi spela soft musik i huset, då skall du lägga pengarna på 3st Play:1. Högtalarens ljud och kvalitet framträder först vid 75% volym. Håller med tidigare användare att den är lite plastig för dessa pengar om man jämför med Bose liknande modeller, max pris för denna borde vara 4000.
  På plus sidan ligger att man kan byta låt på denna modell genom att dra fingret över volym kontrollerna åt båda hållen.
  Har sedan tidigare 4st Play:1 och 1st Play:3
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Låter mycket bra! Jag är väldigt nöjd.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Väldigt bra ljud med överraskande bra bas för en så pass liten burk.
  + Enkel att installera och hantera.
  - Lite dyr enligt mitt tycke.
  - Återupptar inte automatiskt ljudströmmen via internetradio efter avbrott på internetuppkopplingen.
  - Ingen Trueplay för Android, endast I-fåne.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Andra generationen av Sonos Play 5 är förbättrad på alla sätt.

  Högtalaren ger en realistisk, djup ljudbild med distinkt bas och klar diskant, men det krävs två stycken högtalare för att få stereokänsla, vilket blir dyrt.

  Men om pengar inte är ett problem så ser jag ingen anledning till att inte köpa denna högtalare.

  Visst kan man få mer ljud för pengarna, men enkelheten och designen är oslagbar.