Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Popcorn Hour A-110

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Popcorn Hour Mediaspelare ()
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.27)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kul, ganska väl fungerande. Bra bildkvalitet på 1080p mkv-filer. Lite sämre uppskalning av DVD.

  Borde ha stöd för att automatiskt känna av framerate! Rätt jobbigt med hackande bild...

  Synd att det är ext3-filsystem i den, som har så dåligt stöd på Windows och OSX. Tyvärr har jag inget bra tips på något som har bättre stöd på dessa båda system och linux. Lite sega menyer, men inget som stör alltför mycket.

  Men, jag gillar den, den är verkligen rolig att fixa med och använda. Köp den! Klart prisvärd!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra!
 • Knappt godkänd
  12 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  2013: Den började värmenypa som en tok efter ett drygt år och blev snart oanvändbar.

  ***
  Grym potential men den är inte klar än.

  Som många säger: att spela film gör den på ett ypperligt sätt men resten är klart underutvecklat.

  Jag kör den mot en NAS (typ, DLNA och Upnp) och popcornen hittade den på en gång helt själv. Väldigt "plug and play".

  Jag var förberedd på att musiknavigeringen skulle vara lite krånglig. Det är inte så krånglig som jag trott men hanteringen av många filer är inte bra. PCH:n för-buffrar inget vilket gör att varje sida man skiftar tar tiiiid. Dåligt flöde i användargränssnittet alltså. Borde inte vara så svårt att fixa tycker jag, men jag är ingen expert.

  Vad gäller Internet-tjänster så är jag lite mer besviken men ser oerhörda potentialer! Just Internet-delen är gruvligt underutvecklad men kan komma att krossa många digital-tv-konkurenter om de spelar sina kort rätt och skapar bra MSP:er (media service portals). En hint om att det inte kommit så långt på den fronten är att SDK (mjukvaruutvecklingspaketet) kom i augusti i år...

  Är du inte intresserad av det där med "internettet" och tycker att all form av sån där "fildelning" är stöld så köp inte, men tanken har antagligen inte slagit dig...

  Är du en helt vanlig oteknisk människa som vill se sina nerladdade filmer på tv:n och spela en och annan musikfil utan att slå på datorn så slå till!

  Är du ett teknikfreak som älskar att programmera Java, greja själv och insett att Internet är revolutionerande så slå till! Detta är Framtiden och du behövs!
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Uppdatering 2012-09-16:
  Har haft den i flera år nu och den är så bra. Jag kör uteslutande h264 1080p 4-25 GB.mkv. Ibland några mp4 och avi samt dvd iso. Fungerar lysande. Kan inte minnas när jag startade om den senast.

  Använder inte den till musik eller bilder.

  Gränssnittet är enkelt och den listar bara filmerna rätt upp och ner. Inga konstigheter. Nu är vi sugna på en ny spelare med gränssnitt à la 2012. Plex är grymt snyggt och vi har Plex Media Server i vår Synology DiskStation 1511+. Har dock inte hittat nått klockrent. Tittat på Roku, ATV3, Samsung Bluray, Google TV och HTPC men ingen av dessa berör magkänslan. När jag såg att det ska komma en ny Popcor Hour, en A-400 så började det pirra. Jag vet ju vad jag får om jag köper Popcorn Hour, en grymt bra videospelare.

  Min PCH A-110 gör jag mig aldrig av med, för enklare och smidigare än den blir det inte.

  -----------------

  Har haft min PCH i snart ett år och kör uteslutande 720p och iso.

  Denna pryl har också denna ändrat mina vanor i mitt mediahem. Jag har en server där jag kör allt ifrån. Jag har digitaliserat ca. 300 filmer och det är bara tidsåtgången som gjort att jag inte orkat mig på nästa 300 filmer. Jag lägger in DVD till iso samt att jag har råkat få tag i några mkv som den spelar upp förträffligt. Man ska hålla sig bort från att använda den till musik och bilder och allt annat som bara är en stor besvikelsen.

  Jag har programmerat min NAD HTRM1 och använder bara denna fjärr att styra den. Hade jag använt den medföljande fjärren så hade troligen betyget kunnat sjunka en stjärna då den troligen inte skulle leva upp till mina kvalitetsförväntningar.

  Så om man inte använder medföljande fjärr, bara spelar film på den, har i åtanke att den inte låter något alls då den är passivt kyld, samt att bilden är förträffligt bra och priset är så lågt som det är, så är detta en otrolig apparat. Den är ju dessutom legendarisk.

  Negativt:

  - Har hängt sig någon gång dock aldrig mitt i en film. De gånger den hängt sig är det bara att slå av och på strömbrytaren och man är igång igen.

  - IR-ögat är lite för dåligt för man måste verkligen sikta, men det är bara en vanesak.

  - Spelar av någon anledning inte upp mina okomprimerade avi-filer som jag får ut ur Adobe Premiere när jag gör videofilmer. Vet ej varför. Jag gör dock om filmerna till DVD ISO så det spelar ingen roll.

  - Tar lite tid att bläddra igenom biblioteket men man kan knappa in siffror dvs. om jag har 600 filmer så kan jag snabbt komma till mitten genom att knappa in 300. Mest min fru som tycker detta är jobbigt. Jag har överseende med tanke på allt annat den är bra på.

  - Saknar spotify i den.

  - Saknar bra musikspelare i den men det bryr jag mig inte längre om då jag numera har SONOS till det ändamålet.

  - Skulle önska ett smidigt sätt att tagga mina filmer för att snabbare och effektiva kunna söka upp en film samt även baka in annan information som årtal och skådisar. Detta får jag nu ha i filnamnet.

  - Har inte funnit hur man, eller ens om man kan, bläddra mellan bilder. Jag laddar ner filmomslagen från cdcovers.cc och sparar tillsammans med filmen och undertexterna på servern och det hade varit suveränt om man kunde bläddra mellan omslagen som att man kollade på hyllan i videobutiken. Men då jag döper filen till samma som filmen så får jag istället öppna bilden (en i taget) om jag vill se hur omslaget ser ut. Snälla gör en uppdatering...

  Positivt:

  + Klarar många filformat.

  + Priset och då tänker jag såhär att en DVD-spelare eller Bluray-spelare kostar vardera minst 7000 och då måste jag äga skivan för att ha den. Med popcornen kan jag köpa filmerna på nätet direkt på fil etc. för att ha filmen i mitt digitala bibliotek.

  + Slipper fysisk hantering framöver.

  + Passthrough av alla nya högupplösta ljudformat via HDMI men det har jag inte testat ännu då min förförstärkare inte stödjer detta. Återkommer när jag äger NAD M15HD.

  + Ljudet (optiskt) och bilden (HDMI) är otroligt bra. 10 poäng.

  Ja, det finns så många fina möjligheter med denna när det gäller film som jag inte nämner här och jag menar att BARA det billiga priset i förhållande till kompetensen fick mig att köpa den och jag ångrar inte köpet. Jag ser på filmer på ett helt annat vis nu. Behöver aldrig ladda en skivspelare som tar lång tid på sig att starta och jag behöver inte heller ha två stycken. etc. etc. etc. etc. etc.

  Min fru säger att det känns som en 8a och jag tror minsann att jag håller med fast jag lutar mer åt 8,59 dvs. 9. 8a pga. fjärren som jag dock inte använder samt dåliga IR-mottagaren.
 • Ganska bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Fantastisk videospelare. Det är med betoning på video, för ingen med vanligt, mänskligt tålamod kan använda den till något annat.

  + Plus
  Klarar nästan alla videoformat
  Bra bildkvalité.
  Klarar 1080p utan någon som helst lagg.
  Klarar subtitles ibland.
  - Minus
  Helt omöjligt att spela musik med.
  Ingen playlistfunkton att tala om.
  Helt fantastiskt seg att bläddra låtar på.
  Inte lika, men nästan lika fantastiskt seg att bläddra i filmmappar.
  Seg uppstart: Tar ca 5 minuter från on till den är igång och tjänster startade.
  Fjärrkontroll designad tidigt 80-tal.
  Fjärrkontroll med mycket snäv träffsäkerhet (IR).
  Internetradio, youtube eller något av de andra låtsastjänsterna helt obrukbara, tar flera minuter att bläddra en sida.
  Musiktjänsten, nämnde jag den, helt obrukbar.
  Kan inte browsa subtitles.
  Ingen digital ljudinställning, man kan välja mellan stereo, mono, left, right.
  Blir varm.
  Ingen stand-by-funktion. Disken snurrar 24h per dygn.
  Ingen on/off-knapp, måste dra i och ur sladden för att stänga av/på.
  Klarar bara 10mbit nätverkstransfer.

  Kortfattat:
  Köpte den för något år sen, finns, eller fanns inget bättre då, tyvärr har ändå utvecklingen inte kommit längre. Skulle jag köpa något idag skulle det bli en liten smidig dator istället.
 • Utmärkt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Lite buggig, men GRYM annars
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har fortfarande sina sina små brister. Gränssnittet är inte så upphetsande men det hindrar inte den från att bli den bästa mediaspelare jag någonsin haft.
  Har satt i SATA-CF adapter för att få den ljudlös och kör alla filer från en Samba server i ett annat rum.
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Köpte den 2009, fortfarande tok nöjd.
  Sväljer allt, har aldrig haft några problem med den!
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Grym
 • Perfekt
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Har haft denna nu i ca två år. Fungerar klockrent! Hängde sig nu precis under en film, men det visar sig vara filen det är fel på och inte PCH.
  Jag kan rekommendera er att skaffa något som heter YAMJ (Yet Another Movie Jukebox) med skinnet Aeon. Det är sjukt snyggt! http://www.refleksmedia.no/blog/wp-content/uploads/2009/09/YAMJ.jpg
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket bra produkt!
 • Bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Är kanonnöjd
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Gör det den ska - spelar upp allt som har med HD att göra.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Underbart smidig mediaspelare, använder min mestadels för HD-material.
 • Ganska bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Sänker mitt betyg:
  Var jättenöjd med min PCH. 2 år senare så dog dessvärre LAN-porten efter att den börjat lukta rök.
  Lite synd att en produkt som endast är 2 år gammal och ändå kostat 2500 kr ska gå sönder.
  Visst fungerar den fortfarande men LAN-porten är död vilket ställer till en hel del.

  Rekommenderar jag den?
  Nej! Lägg på några lappar och köp något med kvalité eller en HTPC.

  -------------------

  Som många andra säger så är det en klockren videospelare. Den spelar i princip allt.
  Har slängt in en samsung 1TB disk och den fungerar klockrent!
  Som musikspelare suger den kraftigt! Du kan i princip bara spela musik som ligger i en mapp åt gången. Den spelar musiken utan problem men om du vill spela alla låtar så går det ej. De andra funktionerna som torrentklienten, youtube etc är så grymt långsamma att man inte ens vill försöka sig på.
  MEN, vill du ha en skön enhet som spelar alla filmer så du aldrig behöver bry dig om att spara allt på datorn o hålla på och koppla in datorn till tv.n eller projjen så köp popcorn hour!

  Spelaren har aldrig hängt sig under en film.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Smidig om man har mycket film på hårddisk.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Gör det den skall med bravur. Käkar allt du slänger på den. Var lite orolig för själva bildkvaliteten innan jag köpte den. Alla pratar bara om dess mångsidighet men bildkvaliteten är mycket bra. Rekommenderas.

  Lite småbuggig och seg men den uppdateras hela tiden och har blivit betydligt bättre så den lär väl inte bli sämre med tiden vad det gäller mjukvaran.
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  riktigt bra spelare,tar alla format. Enda nackdelen är musikspelaren som är seg.
 • Ganska bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Buggig.......
 • Mycket bra
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Bra mediamaskin, lite buggig men överlag helt OK.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Underbar liten manick.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Klarar allt, ....lite seg att bläddra med dock...
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Spelar alla format och gör det alltid klockrent. Om jag ska klaga på nått så är det att menyerna är lite sega plus att det inte går att spola i MKV-filmer.

  Musikdelen är katastrofal men Popcorn hour ska användas för att spela upp film.

  Har aldrig varit med om att den har blir för varm. Har en 1 TB WD Caviar Green.
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  man får mycket för pengarna.
 • Perfekt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Mycket bra produkt för film. Däremot är musikläget ett skämt.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Kanon bra, tar alla möjliga format, plus srt!
  Lite minus för musikdelen, samt att den är lite seg.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  En klar10:a på både ljud och bild. Bilden tar jag in via component 1080p.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Lite krångel är det allt, men den spelar ju upp allt jag vill iaf. Med bättre interface och Bra manual även för Vista hade den fått full pott
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mycket bra mediaspelare. Kör enbart från extern NAS men den klarar allt som man skickar till den. Något seg i GUI:t dock.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Kanon spelare
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Har två och är mycket nöjd, spelar det mesta och med hög kvalitet. Stort plus att kunna köra utan hårdisk och fläkt. Funkar dock bäst som videospelare, för musik finns det bättre lösningar.
 • Dålig
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Stor besvikelse.
  Klarar absolut inte dom filtyper man kan förvänta sig. Min ville till exempel inte spela upp quick time.
  Den har helt eget liv och får spel till och från.
  En gång startade jag om datorn medans jag hade en film på, då tog det LÅNGT tid innan allt va som det skulle.

  Att man kan kika på youtube är självlurendrejeri, man ledsnar på att orientera sig omkring stötigt med en fjärrkontroll där man måste skriva söktexten på samma sätt som man skriver SMS med en gammal mobil.

  Funkar skitdåligt med Vista, har ingen vettig restartknapp, är otroligt seg, man kan inte göra spellistor i den, musikuppspelningen är ett skämt, bildvisningen är ett ännu större skämt och den har mer buggar än någon annan produkt jag någonsin provat oavsett kategori.

  Det enda positiva jag kan säga om den är att den va lätt att installera, gav en fantastisk bild när den behagade spela upp en film och att den inte låter mycket.

  Och ja jag lämnade tillbaka min.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Lite seg, men spelar upp allt med bravur.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Me love it long time! :D

  Spelar allt jag slänger på den, den spelar till och med en mkv som var korrupt videomässigt på pcn!

  Mycket lätt att komma igång med, en av dom mest prisvärda apparater jag köpt, någonsin.
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Jättebra apparat, bra bildflyt, relativt få buggar. Om man hade kunnat spela in också så hade det varit en fantastisk mediacentral
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Ett litet underverk
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Kanonsystem , slippa ha sina DVD:er som tar massa plats. Allt i en box som är lätt att ta med sig.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Klarar allt man matar till den
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Sväljer det mesta. Enkel att konfa. Kör utan disk.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  DavidGGG: Du verkar ha grova problem med din uppkoppling. Jag har inte haft några som helst problem med det du beskriver.

  Min PCH-A110 har aldrig krånglat. Spelar upp allt klockrent. Kör den ihop med en Western Digital Green 640gb. Verkligen att rekommendera.

  Får bara en 9a för att HDD inte slutar spinna när man trycker på av-knappen. Kan dock lösas enligt poster på deras forum, men inte orkat bry mig
 • Dålig
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Opålitlig spelare, därav betyget. Och jag hade ändå tänkt köra bara video (inte foton o musik, som andra klagat på) och med en universalfjärr (den som följer med är verkligen riktningskänslig) och bara xvid/divx (är ingen mkv-nörd) och bara med ext USB-HD.

  Första filmen (Hitta Nemo svensk xvid) blev direkt utan ljud, sen från en viss punkt började den hacka grovt och slutade aldrig med det; kunde ej ens starta om den då den envisades med att starta på samma ställe. Sen provade jag 5 filmer kortvarigt som funkade bra (men nån "bildförbättring" är där inte, har samma små defekter som när jag spelar dem på min 400 kronors DVD-spelare). Sen provade jag en dual audio xvid, när jag bytte mellan ljudspåren hände först inget, sen inget, sen gav jag upp, då spelade den 15 sekunder sen bytte den plötsligt ljudspår, men var helt osynkad. Jag kommer att lämna tillbaka den och köpa en Tvix.

  Om du trots allt köper den, har du nytta av detta tips om den obligatoriska firmwareuppdateringen: Jag försökte först via LAN (du måste då ha kunskap om hur man ställer in IP etc, automatisk detektering funkar ej), fick den att påbörja uppdatering (eller snarare nedladdning eftersom den börjar med det gissningsvis..), man vet dock ej vad som händer ty det står ingen info på skärmen och man kan ej avbryta. Jag såg att LAN-LEDsen blinkade så jag visste det var liv i den men efter 20 minuter upphörde även det och efter 5 minuter bröt jag strömmen. Det funkar mkt bättre att ladda ner uppdateringen med PC från deras hemsida, tog dock 1½ timme, och det skulle ej gått alls om jag inte kört Firefox o tryckte pause/resume varje gång den låst sig. När zip-filen är nere: zippa upp till USB-minne, sätt det i Popcornen och browsa till html-filen.

  Men med så kraftiga problem efter 2 timmars provkörning vill jag inte ha den.
 • Bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Kanske ett betyg i underkant. Men jag kände att detta inte var en maskin för mig, så jag har lämnat tillbaka min. Ska man sätta betyg på bara filmuppspelning så är den en klockren 10 av 10. Kvalitén är mycket hög. Men på alla andra håll så är den knappt godkänd. Navigeringen är fruktansvärt seg, musikuppspelning oerhört osmidigt och andra funktioner känns väldigt ofärdiga och buggiga. Jag kommer satsa på en HTPC istället då jag känner att jag vill ha en multimedia-maskin och inte bara film.
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Fantastisk är ordet man beskriver Popcorn Hour med! enda som är problemet med den är iso img stödet som bråkar lite då och då. men det är bara att starta om den så fungerar det. men det kommer att fixas i nästkommande firmwares.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Mitt tidigare omdöme på a-110 råkade jag på något vis ändra, så får väl ge betyg igen. Ger den en 9:a istället för tidigare 8:a eftersom det hänt en hel del positivt med firmwares och nya tillägg.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Fantastisk produkt som slukar det mesta. Ha inga förhoppningar på tilläggstjänsterna bara, såsom Youtube m.m. Det funkar, men vem vill sitta med en fjärr där? Annars tokgrymm!
 • Perfekt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Är supernöjd. Spelar allt man kan få tag på i princip.

  Det är för många plus att nämna, men på minus sidan så är överföringshastigheten till Popcorn hour rutten. (går lite fortare över ftp än vanlig fildelning i windows, men ändå ganska kasst)

  Sen är boxen seg o trött och filmerna hackar om man samtidigt FTP:ar över något till den.
  När man ska se på film bör man ej ha filöverföring igång med andra ord :)

  Torrent klienten e väl inte så snygg o bra. Men duger o gör sitt jobb bra.
 • Ganska bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Valde mellan denna och Tvix 6500, Tog denna för att det finns en bittorrentklient på den. Tyckte det verkade smidigt att kunna tanka ner direkt till enheten och slippa kopieringen från datorn. Nu är BTTKlienten väldigt begränad, den kan endast ansluta till 50 peers åt gången vilket gör att nedladdningen går oerhört långsamt och det händer i princip ingenting på seedsidan. Som Mediaspelare fungerar den oerhört bra, det fick bli en ny dator med ett par stora diskar i för min del och nu streamar jag allt över nätverket istället. Summasumarum, blev väldigt besviken på BTTKlienten men som uppspelare över nätverket fungerar det klockrent, hade gett fullt betyg om det inte var för att jag valde den specifikt för BTTKlienten.
 • Mycket bra
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  trevlig maskin som klarar det mesta. Ibland en del buggar, men inget allvarligt. Skulle kunna vara bättre på musik.
 • Utmärkt
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Sjukt grym filmmaskin, dock lite sämre på musikfronten, gillar inte att inte kunna lyssna på en låt medans man bläddrar i arkiven.
 • Dålig
  12 år sedan
  Uppdaterat: 12 år sedan
  Läs på innan köp! Spelaren har en hel del fel och brister men främst är den buggig, förvänta dig inte en "färdig" produkt.
  Kvaliten är ojämn, själv har jag haft "otur" med rena HW-problem som tex dålig respons på fjärrkontrollen och problem att boota enheten.
  Den är bra på att visa film men är _INGEN_ mediaspelare. Foto-visning är extremt långsam med bildbyte på 5-10s för 4-5 megs-bilder (HW-begränsning). Musik-uppspelning har ett väldigt rudimentärt interface med dålig navigering. Det finns separat mjukvara som ger bättre låthantering men är inget som finns "out of the box".
  Tyvärr kan jag inte rekommendera den, har lämnat tillbaka min.
  Många ursäktar buggigheten med att den är billig, men ett lågt pris på en dålig produkt är ändå ett för högt pris!