Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Philips SHB9850NC

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Philips Hörlurar (128)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.52)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Läste M3 test och bestämde mig för att köpa dessa då de var ”Over ear” modell och fick en 9:a i testet. Men när jag provade hörlurarna så blev jag besviken över att de inte satt runt örat utan till viss del på örat. De är små och smidiga, men det kräver att du har små öron. Annars så tyckte jag att de var utmärkta. Hade lite problem med Touch funktionen, men det var mer att man var ovan. Aktiv brusreduceringen var väldigt bra. Det stora felet var att jag hade ett lågt brummande ljud när lurarna var kopplade mot telefonen (S3). Slog jag av Bluetooth så försvann brummandet. Efter som jag inte har någon erfarenhet av moderna hörlurar så bestämde jag mig för att åka och köpa ett par Plantronics Backbeat Pro (som också fick en 9:a i samma test) för att ha något att jämföra med och vilken skillnad. Backbeat Pro sitter runt örat och inte på örat samt att funktionerna var klockrena. Jag tror att brusreduceringen är snäppet bättre på Phillipsen men helhets upplevelsen vann Backbeat Pro överlägset. Hade jag haft små öron så hade jag gett dessa en 9:a
  Hoppas detta hjälper kommande köpare
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Måste kommentera tATu. Detta är inte träningslurar. Förstår inte alla som tror alla hörlurar är för träning. Testa istället Monster Freedom Wireless eller Urbanears Hellas, verkar vara mer för dig. Dessa är mer på resan/kontor/hemma.
  Läst andra (andra modeller som tycker att inte ex Plantronics Backbeat Pro är bra för de svettas på träningen med dom...ja men de är inte ens för träning, samma med dessa!)

  Jag var tvungen att testa dessa efter att de vann M3:s test.
  Efter några timmars användande så är följande mina reflektioner:
  1: M3:s test känns rättvis
  2: Brusreduceringen är absolut bästa jag testat, det är som att stänga av ljudet på alla runt omkring, man hör inte massa surrande och pratande. Vet inte om 99% men det är inte långt ifrån.
  3: Ljudet de levererar är bra, det är inga hifi lurar men de levererar det man förväntar sig och lite till. Gillar man bas så blir man inte besviken, det är inga problem att lyssna på house eller hiphop/trap. Skulle rekommendera att testa lite olika EQ inställningar kring högre frekvenser men i princip bra från start för de flesta musikstilar.
  4: Väldigt sköna att ha på, lätta och bekväma. Jag har stora öron men kände inte något problem att ha dessa på.
  5: De är lätta men även plastiga på vissa delar och fingeravtryck går inte att undvika på den glatta ytan.
  6: Styrfunktionen med volym har gått bra att använda, har inte haft problem att höja/sänka volym. Fungerar på ena luren, andra är för ihopparning (nfc).
  7: betyget är 10 av 10 (ändrat 9/10 nu pga svag brus vid blåtand och brusreducering. Men inget jag märker av när jag lyssnar på musik, faktiskt inget som stör mig alls men tar bort en stjärna ändå för det går då att göra bättre. Med kabel finns inte detta och då är de ändå bättre än Bose Quiet Comfort 25 så fortfarande riktigt kap!) på grund av pris/prestanda/funktion, har inte sett eller hört på bättre jämfört med alla funktioner dessa har. I mitt fall var brusreduceringen viktig. Utan brusreducering och trådlös användning så finns det bättre modeller. Men trådlösa och med så effektiv brusreducering och så bra ljud så har jag inte hittat än.
  8: Fördel jag tror på, men ej bekräftat pga kort tid: De känns tåliga, som att man kan ha dom i väskan eller slänga runt med dom utan att de skall gå sönder. Ta detta med nypa salt då det bygger på enstaka gånger när man faktiskt har gjort ovan utan problem, men inte så ofta att man skall känna att de är gjorda för regelbunden tuff behandling. Men de känns bra än så länge.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag hade samma problem med ett tickande ljud hela tiden när jag hade ANC + Bluetooth aktiverat. Var inne på webbhallen och de konstaterade att de var defekta. En annan kund hade också varit inne med liknande problem en timma tidigare. Jag bytte mot ett nytt exemplar och de fungerar riktigt bra. I en tyst miljö hör man ett jämnt White noise brus vilket jag gissar är som det ska vara, men t.ex idag när jag flög tog de väldigt effektivr bort motorljudet. Så alla som har knäppaste och andra konstiga ljud i samband med Bluetooth bortsett under några sekunder då de kopplas samman, byt lurar.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  6 mån sedan
  Plasten i bågen gick sönder efter drygt 1 år. Gick inte använda efter det.
  Använde de på jobbet och ljudkvalitén var bra och alla funktioner.
  Kunde inte riktigt mäta sig med de bästa i klassen men dessa var mycket prisvärda. Avdrag för dålig kvalité, annars en stark fyra.
 • Bra
  1 år sedan
  Höll i 1 år och 9 mån. Plasten på bågen gick sönder, vilket gör att de idag trycker mot huvudet och därmed inte går att använda. Har använt dem flitigt, allt som oftast 5 dagar i veckan. Köpte dem för 1190 kr på Cdon.

  + Bra ljud.
  + Bra brusreducering.
  + Hög volym.
  + Touchkontroll på höger kåpa.
  + Batteritiden.

  - Tight passform. Går att använda ca 2-3 timmar i sträck, sedan börjar det göra ont.
  - Bluetooth-mottagaren inne i kåpan trycker mot örat i vissa positioner.

  Utan tvekan de mest prisvärda hörlurarna i sin prisklass!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Wow vilket ljud. Bäst i prisklassen.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  + Prisvärd
  + Väldigt bra ljud och bra bluetooth uppkoppling och bra brusreducering.
  + Beroendeframkallande och man stör sig på allt oljud man hör från omgivningen när man tar av sig den. Haft den på mest hela tiden. Hemma och på kontoret.

  - Den höll bara i 1 år pga väldigt flitig användning. Flera känsliga plastdetaljer som lätt går sönder. Gick sönder på tre ställen. Varav två utan att jag tappat den. Var dock en flitig användare. Den hade ordinariepris på 1690 kr när jag köpte den och då kan man förvänta sig en mer robust konstruktion.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har kört dessa i ca 8 månader i ganska begränsad utsträckning (vid resor samt hemma till spel med datorn och i övrigt vid promenader och ibland på jobbet).

  + Jättebra ljud
  + Stora och sköna kåpor, har stora öron men ser absolut dessa som over-ear.
  + Bra noise cancelling (störs inte så mycket av bruset då jag aldrig har på NC utan ljud)
  + Grym batteritid

  - I dagarna gick plastbågen sönder när jag skulle ta på dom vilket är helt obegripligt. Återstår att se vad Elgiganten säger om det.
  - Jag har ganska avlång/långsmalt/ovalt huvud och för mig gör den plastiga känslan/tunna vadderingen på bandet att jag får ont ovanpå huvudet efter +30 min användning. Jag kan flytta runt den lite så att den "skaver" på nya ställen hela tiden, men lite störande.
  - Microfonen får jag inte att funka alls, så det är jobbigt om man t.ex. är ute och promenerar och det ringer.

  Rätt tunga negativa punkter men det blir ändå en 8 av 10 för att den är såpass prisvärd och är rätt unik i sin prisklass (går att hitta för runt 1 000 - 1 200 oftast). Blir såklart 2 av 10 om den inte omfattas av garantin.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gick sönder efter 2 månader och ljudet för det priset var inget imponerande. Knappt någon bas känsla son Sony hörlurar har.

  Uppdatering: Rekommenderar ej! Denna är känd för att plasten runt huvudet går sönder.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra ljud. Bra passform. Bekväma. Inte lika bra brusreducering. Ibland för tunga. För mig är det irriterande att touchpanelen är känslig när man inte vill trycka på den. Stänger ofrivilligt av ljudet. Och okänslig när man vill starta den igen.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mina första NC- och första trådlösa lurar. Dock har jag haft over-ear i många år nu på jobbet. Nu fick jag mina lurar i present men även om jag hade köpt hade de varit oerhört prisvärda. De har sina tillkortakommanden men för de priset de betingar är de rätt oslagbara.

  Förutom prisvärdheten är några positiva saker, i slumpad ordning: att de går att vika ihop hjälpligt, rik på funktionalitet och smidigt med möjlighet att ha sladd. Batteritiden upplever jag positiv med.

  Nackdelarna då? Som headset till telefon är de i princip oanvändbara. Den man pratar med hör inte vad man säger. Mic felriktad? För dålig? Felplacerad? Synd. Touchkontrollen på höger sida är svår att vänja sig vid och det blir lätt felaktiga kommandon. Fysiska knappar hade varit enklare. NC funkar rätt bra men tyvärr bäst på statiskt ljud, som motorljud i bil etc. Prat sänks markant men försvinner inte på nåt vis.

  Sist men inte minst, trots att jag har små öron låg de *på* öronen snarare än "over". I minsta laget med andra ord, för att vara over ear. För mig funkade det dock, men det är värt att veta tycker jag, att de ligger på öronen och trycker. Inte hårt, men ändå.

  Totalt sett: lurar med vissa brister men som givet priset levererar nåt väldigt bra. Synd att hunden tuggade sönder mina bara... :/
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jag har haft mina i 16 månader nu och älskar dem. Använder dem dagligen och mest bara som trådlösa BT-lurar utan att ha NC på. Jag har i stort sett bara på NC när jag flyger. Jag gillar ljudet i dem. Lyssnar mest på podcastar, böcker och film med dem.

  Jag tycker att de sitter väldigt skönt. Jag skulle dock inte ha dem när jag tränar eller cyklar. Dels tror inte att de hade suttit fast då och dels är touch-kontrollen så känslig att det räcker med att armen kommer förbi för att den ska "pausa" eller göra något annat jag inte vill.

  Touch-kontrollen på höger kåpa är sjukt irriterande. Jag hade mycket hellre haft knappar som inte hade varit så känsliga. Här ryker en stjärna.

  Tyvärr som är de visst rätt sköra. Mina bröts av nu, precis som så många andra beskrivit tidigare :-( Här ryker två stjärnor.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  En snabb recension:

  Passformen är god, trots stort huvud (hjälmstorlek 62). Lurarna täcker öronen utan problem och de känns inte tunga. Jag skulle dock inte använda dem för träning.

  Bullerdämpningen fungerar makalöst bra. När jag använder dem i bilen så känns det nästan trafikfarligt. Låga frekvenser dämpas särskilt bra, och man blir nästan chockad om man slår av dämpningen efter 10-15 minuter på motorvägen med dämpningen på.

  Ljudet i lurarna är bra för att vara trådlöst, men kan inte jämföras med en hygglig sladdlur i samma prisklass under goda förhållanden. I kombination med bullerdämpningen så fungerar uppspelning mycket bra och jag upplever en klart förbättrad dynamik (jämfört med vanliga lurar i bullrig miljö). Särskilt tal (typ podcast eller liknande) blir mycket mindre ansträngande att lyssna på.

  Touch-kontrollerna för volym och spårval fungerar bra och intuitivt. Övriga kontroller får man fumla lite efter, men det ger sig efter ett tag.

  Vill man hitta fel så tycker jag att de känns lite för plastiga och ömtåliga för en lur i denna prisklass, och någon form av skyddad förvaring för dem hade varit bra. Där ryker två stjärnor.

  UPPDATERING:

  Lurarna gick av på mitten när jag skulle ta på mig dem, alltså ingen onormal brytning utan helt normal användning.Fler stjärnor ryker.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ok lurar med riktigt bra brusreducering. Parkopplingen med iPhone går smidigt men tappar ofta ljudet ett par sekunder då och då, vilket är lite irriterande. När jag kör på Mac (OSX Sierra) får jag inte mikrofonen att fungera alls. Men annars är det sköna och trevliga.

  + brusreduceringen
  + sköna

  - "klipper" ljudet då och då när man lyssnar via iPhone
  - mikrofonen fungerar inte i OSX Sierra
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Trevligt ljud, effektiv brusreducering. Det är ett ganska tydligt vitt brus när brusreduceringen är på, är det en stökig miljö så är det dock en riktigt bra förbättring och när man är i en lugn miljö så kan man stänga av brusreduceringen. Är man utomhus så förstärker brusreduceringen vinden så där fungerar det inte så bra.

  De trycker lite för mycket över öronen, inte så stora att de helt omsluter mina öron. Skulle inte kunna ha dem på hela dagen.

  Med de sagt så tycker jag att de har ett bra värde. Ska man upp till QC35 så är det mer än dubbla priset, så jag är väldigt nöjd med dessa.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har precis lämnat tillbaka mitt andra par. Båda har gått sönder då plasten i bygeln spruckit. Har visserligen använt dom (var)dagligen på kontoret, men kvaliteten är under all kritik. Ljudet har varit helt okej men ett litet "surr" när endast ANC varit på, som visserligen "försvinner" om man sätter på lite musik.
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lurarna var lite för små för öronen, satt 'semi-over-ear'.
  Ljudet var skapligt, men inte imponerande. Touch-kontrollerna på utsidan av luren var lätta att vänja sig vid, och funkade helt ok.
  Den passiva ljuddämpningen var riktigt bra, men sen blev det inte så stor skillnad när man satte igång den aktiva dämpningen. Förutom ett extremt högt brus (åtminstone om man jämför med Bose-lurar).
  Har lämnat tillbaka lurarna, och fick hela slanten tillbaka, till och med frakten (Dustin Home).
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt besviken på philips och framförallt m3 som rekommenderade dessa lurar. Kan vara så att jag fått ett måndagsexemplar med och kommer att reklamera dem nu. Uppdaterar informationen när jag fått de nya!

  + priset

  + hyfsat snygga

  - ljudet hackar

  - tappar helt anslutning när jag vrider huvudet åt vissa håll. (höger om jag har mobiltelefonen i vänster ficka)

  - så fort det blåser lite så tar brusreduceringsmikrofonen upp ljudet och förstärker blåsten så det sprakar extremt i lurarna. går överhuvudtaget inte att använda ute om det blåser.

  - öronkåporna är för små och man får ont i öronen. (kanske går bra om man har jättesmå öron)

  - tappar ibland anslutning med telefonen så att de måste startas om och anslutas på nytt för att fungera.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  De har en del nackdelar men för sitt pris är de riktigt grymma
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte dessa på SIBA för 999:-
  Är på sjukhus och testar.
  På sjukhuset är det alltid ljud, från brummade maskiner till pipande ljud,tv osv.
  Dessa försvinner när jag har på mig dessa sköna lurar. Dem sitter perfekt och sitter väldigt skönt runt om öronen. Och mina öron får plats utan skav eller bekymmer.
  Röster​ omkring försvinner inte, men gör mig inget. Vill kunna höra de omkring mig.
  Lurar utan NC så behöver jag mer ljud för döva allt runt om kring men då hör jag ingen.
  Med dessa mindre ljud men hör all musik klart, och kan höra när någon pratar med mig.

  Lyssnar Ludovico Einaudi, piano.
  Låter helt otroligt via blåtand ej testat med kabel än. Visst jag hör ett ljust brummande från NC. Men inget som stör mig, stör, mig mer på all ljud omkring så man kräver mer ljud. Nu kan jag lyssna på hans underbara stycken utan att höja volymen..

  Dessa är mina första NC lurar.
  Är sjuk nöjd, speciellt för priset.
  Tycker M3 har helt rätt om dessa även andra recensioner som finns på nätet.

  Ge dem en chans!
  Var väldig orolig för brummande ljudet (går stänga av NC)
  Men tycker det är väldigt överdrivet.
  Visst lyssnar man på ingen musik eller långa pauser så hör man det, lågt enligt mig..men varför har man sig på dem om man inte tänker använda dem?
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ville ha ett par lurar med brusreducering för att kunna njuta av musik när jag åker buss, t-bana etc. Nu har jag inte använt dem väldigt mycket men än så länge är jag nöjd. 1111:- köpte jag dem för från Spelbutiken.se
  Ljudet jämfört med mina Sennheiser hd25II och HD380 är kanske lite "bumligare".
  Lurarna kan köras med sladd också. Touchfunktionerna tycker jag fungerar bra.
  Var först inne på Bose q25 eller Momentum II. Men då Philips kostar typ 2,5 ggr mindre var det en no brainer.
  Jag har inte haft problem med tickande ljud eller andra defekter.

  Uppdatering efter någon veckas användande:
  + Ljud
  + Brusreduceringen
  + Priset 1111:-
  + Trådlöst är nice
  + Går att använda med sladd

  - Klämmer runt öronen
  - Om det blåser ute, eller om man cyklar med lurarna, läcker de väldigt mycket luft. Det blir ett högt vinande ljud.

  Edit 161117:
  Har idag bytt Ear pads efter att ha läst Jensings inlägg. Nu är lurarna mycket skönare att använda :-)
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  - Alldeles för små kåpor för att vara "over-ear", detta är "on-ear" lurar för vuxna.
  - Konstant White Noice via bluetooth.
  - Jobbigt med touch kontroll. Den fungerar men eftersom hela högra luren är touch så är det extremt lätt att komma åt om man rättar till eller tar av lurarna.

  + Noice Canceling går att stänga av/pausa.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Priset (990 kr på Siba)
  + Rent klart ljud
  + Sköna kåpor (men kan förstå att dom kan vara för små för vissa)
  + Mycket bra noise reduction (testat vid köksfläkten)
  + Mycket bra batteritid (har inte laddat dom igen trots 2 veckors användning)
  - Något klen bas (med Samsung-mobilspelare)
  - Något känslig vid avstängning

  Har ett par Nokia BH-905i på jobbet att jämföra med och dom är i stort sätt jämförbara.
  Nokias är over-ear och har klart sämre noise reduction men möjligen lite renare ljud.
  Basen i båda är jämförbara.

  Ett mycket bra köp som jag kommer använda mycket och då även på flygresorna.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hur M3 kan stå bakom dessa lurar är en gåta. Har haft 2 st. Ena gick inte att starta efter första månaden och andra knäcktes vid bågen när jag skulle ta på mig lurarna. Det är även jättehögt brus när man har på NC. Framförallt när Bluetooth är på. De var ok för priset till jag var inne på mitt andra par och bågen gick sönder. Där fick jag nog.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt ok hörlurar. Men förvänta dig inga underverk.
  Min erfarenhet är att ljudkvaliteten är ok, Byggkrediten är ok, ergonomin känns ok.

  Mitt första par hade problem med ett lågfrikvent pip så fort brusreduceringen var aktiv.

  Både de första paret och andra paret har haft problem med strömmande musik över Bluetooth mellan mobil och hörlurar. Jag har provat med tre olika mobiler och haft samma resultat. Så fort en kroppsdel blockerar sikten hackar musiken. Kan bli problem när mobilen är i byxfickan.

  Brusreduceringen är ok, vi testade på ett flyg till London och både jag och min sambo var överens om att de Bose lurar vi hade med oss var överlägsna Philips lurarna men då är det också en helt annan prisklass.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Håller med många övriga talare här. Lurarna är för små. Det är konstant tryck mot mina normalstora öron. Efter en timma så är det smärtsamt.

  I övrigt är de bra. Bra ljud, noice canceling och bluethooth NCF. Men det faller lite på att det gör för ont!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft dessa lurar mer än ett år nu. Har inte haft några problem med missljud som en del har skrivit om.
  Har ändå haft ett besvär med att mina öron varit för stora till lurarna så de blev jobbigt tryck på öronen. Bytte ut till Brainwavz ear pads för ett halvår sedan.
  Musiken svänger bra i dessa lurar, men mest är det brusreduceringen som gör att de används vid t.ex resor. Med dessa stora och mjuka pads är de sköna att bära i flera timmar.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har hört både ris och ros om dessa lurar men bestämde mig för att chansa ändå, något som jag aldrig borde gjort.

  Positivt
  +Komfort (om man har små öron som jag)
  +Bra ljudåtergivning

  Negativt
  -Sämta ANC jag stött på i ett par lurar - många har lite vitt brus som endast märks när det är helt tyst, men dessa lurar slår alla rekord då det inte går att ignorera ens i miljöer med mycket bakgrundsljud. Det är i storlek med gammalt TV-brus (myrornas krig).

  -Philips skyltar med 99% mindre bakgrundsljud - skulle säga att 99% kvarstår.
  Endast monotomt buller (typ från en luftvärmepump) filtreras bort effektivt.

  -De vägrar att reconnecta via bluetooth om man går utanför radien och in igen.
  Man måste slå av/på lurarna för att de skall reconnecta då det inte går (som på många andra enheter) att bara trycka play eller någon annan knapp för att de direkt skall reconnecta.

  -Vid ANC påslagen hör man ofta en form av knäppande eller en form av ljudglitchar när man lyssnar på exempelvis podcasts (antagligen mer påtagligt vid tal än musik).

  -Det verkar finnas en funktion som känner av när det kommer ljud och ej och d¨å "aktiveter/deaktiverar" ljudchippet - varje aktivering/deaktiverar resulterar i ett irriterande klick som låter som en ljudglitch. Detta får konskvenser när man exempelvis skriver ett sms och varje tangenttryckning medför detta klick (ljudet från android hinner aldrig komma fram då det är lite fördröjning)

  -Kvalitén över bluetooth förvånade mig, det är enorm skillnad med kabel.
  APT-X skall ju vara (i teorin) CD-kvalité - bra för viss typ av musik, sämre för annan

  -Touch-kontrollen på sidan är väldigt svår och oprecis - många gånger reagerar den inte alls, ibland händer inget på exempelvis 3-4-5 tryck och sen kommer allt på en gång. Ett klick tar ofta 2 sekunder att exekvera vilket är alldeles för lång tid.

  Summerat så är det ett par lurar som aldrig borde lämnat fabriken.
  Det är alldeles för många små-brister som totalt sett gör dem till en dålig produkt
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Dessa lurar ger mycket för pengarna!
  Har mycket bra ljud som disstar knappt något vid högre volymer. Noise cancelling håller det mesta av ljud utanför både när det gäller tal och flygplans monotona ljud från turbinerna.
  Det går dessutom att lyssna på musik länge med dessa lurar utan att känna sig trött.
  Har "uppgraderat" till Senheiser PXC-550 i tron att de skulle vara bättre, men icke sa Nicke. Det blev snarare en nergradering.
  Trots justeringar med Senheisers AppTune får inte jag ljudet att bli så som jag vill ha det. Sennheiser disstar vid lite högre volymer och vid frekvenser runt det övre mellanregister/diskant, vilket Philips inte gör!
  Dessa Philips SHB9850NC går att pressar till bra höga volymer utan distortion.
  Philips SHB9850NC har en viss brusnivå från början vid helt tystläge, men jag antar att folk inte lyssnar på brus, utan musik. Då är ju bruset borta eller snarare dränkt av musiken. Så är det alltid i allt elektronik. Ingen nytt eller annorlunda här inte.
  Kvaliténkänslan är ju billigare än Sennheiser och Sennheiser passar lite större öron och är något bekvämmare att bära.
  Ljudkällan, jag använt, är Tidal HiFi via blåtand med aptX-stöd.
  Fantastiska lurar med tanke på vad man får för pengarna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa lurarna jag har haft. Fantastiskt bra ljud och bra dämpning. Sitter bra på huvudet. Inga problem att lyssna timvis.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd med dessa!

  Köpte först modellen mindre, 8850, som är av over-ear-modell. Dom hade likvärdigt ljud men upplevde att dom brusade mer vid NC påslaget och att bakgrundsljudet inte blev särskilt reducerat. Ergonomin på dessa var enligt mig väldigt dålig också, hittade aldrig rätt knapp och slutade med att jag fick ta av hörlurarna och kolla.

  Jag bytte då 8850 till dessa och blev nöjd. Ljudkvalitén är inte mycket bättre, men väldigt mycket bättre NC och framförallt fungerar touch-ytan på höger hörlur mycket bättre än knapparna. Man swipar framåt för att byta låt, swipar uppåt för att höja volymen osv.

  Har ägt stereo med Hegel/B&W 683 innan så jag vet hur jag vill att ljud ska låta, och dessa kommer nära detta sett till sitt pris.

  För full pott skulle öronkåparna varit något större, philips skulle eliminerat white-noise bättre vid påslagen NC och basen skulle varit en smula fylligare (men till samma pris). Dessutom tycker jag att den blå lampan som blinkar när hörlurarna är påslagna är mer störig än funktionell.

  Rekommenderas!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Billig lur, man får vad man betalar för
  - Förhållandevis högt vitt brus med brusreducering på. Märks när man lysnar på låg volym, vilket är på det sättet jag använder som på jobbet. Har tidigare haft ett par Audio Technica som inte hade samma brus
  - Lägsta volym är alldeles för högt om man lyssnar trådlöst. Gå att justera bättre med sladd i
  - Man blir väldigt varm om öronen, dom verkar inte andas alls

  + Bra ljud
  + Lätta att koppla upp mot
  + Bra pris
  + Bra brusreducering, om man bortser från bruset man får istället
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter att läst omdömena här så bestämde jag mig för att slå till och jag ångrar mig verkligen inte, en sak som dok förvånade mig var att med den aktiv brusreducering påslagen så ökade basen markant. NFC funktionen är underbar, bara swipa hörlurarna över telefonen och allt var kopplat och klart!
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag gick också på de "testvinnande recensionerna" och köpte dessa, men till min förvåning så håller ljudkvaliteten nästan samma nivå som mina 500kr's blåtandade-lurar (dock utan ANC) och med samma touchfunktion som denna.
  Jag håller med de flesta recensenterna här, dvs.:
  - inte riktigt "over ear" = får klämma in öronen inuti vadderingarna för att klassas så
  - tickande ljudet/brus i vänster lur pga blåtand = glöm att lyssna på annat än musik på hög volym (oerhört irriterande)
  - mina billigare hörlurar har längre/bättre kvalitet på 3.5mm kabeln samt inbyggt microfon/svarsknapp, kontra dennas.

  okejdå, lite plus kanske:
  + brusreduceringen är en av de bättre jag har haft
  + batteritiden
  + priset (relativt till vad man får kanske)

  Summa summarum, ska försöka byta till annat par och se om man blir av med "fejk-tinnitus-känslan" i vänstra örat. Om inte, så blir det o lämna tillbaks/köpa Plantronics BackBeat Pro eller Parrot Zik 2.0.
  Skärpning Philips!

  Uppdatering;
  Sagt o gjort, reklamerade Philipsen, köpte ett par nya (som verken tickade eller knastrade) samt de två andra ovannämnda hörlurarna. För nu skulle jag göra två ovetenskapliga test och välja den som passade mig ur noise cancelling kriteriet.
  Test 1, hemma (för att få åstadkomma något brus-aktigt ljud så sattes mikron på med roterande tallriken lite på sniskan, vattenkran på i köket samt pop-musik i datorn på lagom nivå), enbart ANC på lurarna:
  - Parrot Zik 2, funkade hur bra som helst. Tog bort mesta ljud och hörde knappt musiken.
  - Philips SHB9850NC, vidhåller som tidigare dvs. man får klämma in öronsnibbarna inuti kåporna, annars funkade den perfekt. Något högre white noice än Parrot.
  - Plantronics BackBeat Pro, bästa och skönaste kåporna, bästa medföljande tillbehör av alla dessa tre samt tydligaste funktionerna på lurarna (knappar istället för touch) dock sämsta brusreduceringen. Hörde mikron och musiken. Så Plantronics åkte bort på engång.
  Test 2, flyget (de två medföljande hörlurarna laddas fullt dagen innan resa):
  - Philips SHB9850NC, in med klämmande proceduren, och oj vad tyst det blev. Får lyssna ”noga” om det är white noice eller flygbruset jag hör mest. Med musiken på så blir bara bättre.
  - Parrot Zik 2, batteriet hade hunnit dö innan jag kom på planet. Man behöver bara peta på on/off knappen för att den ska gå igång kontra de andra då man behöver hålla inne några sekunder. Tydligen var det som hade hänt då den legat i sin billiga påse i ryggsäcken. Batteriet måste ha liv för att få ANC, det hjälper inte med kabeln. Så, till flyget tillbaks laddas den full igen och inte packas ner alls för att inte ska gå igång igen. I jämförelse med Philipsen så är lyckas Parrot ha bättre ANC, skönare kåpor och mer gedigen design/funktion.
  Resultat: Jag valde Philipsen, hade gärna velat behålla Parroten men batteritiden är dess akilleshäl
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tyckte det var ganska kasst att inte brusreduceringen kan användas offline. Ok, den går att använda men den stänger av lurarna efter 5 min, pga avsaknad av anslutning. Nu är man beroende av att mobilen är i närheten och laddad. Inget stort problem, men annoying eftersom jag ofta använder lurarna enbart för ANR. I övrigt nöjd.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag läste också M3:s test och tyckte att de verkade vara ett bra köp då jag även fick rabatt i min favoritbutik. Brusreduceringen fungerade bra men första paret lurar skapade lika mycket eget brus plus en pipande ton så jag reklamerade dem. Andra paret skapade också eget brus plus "radio"-störningar. I övrigt var ljudet bra men bruset var mycket tydligt tystare partier.
  Som tur var fick jag häva köpet.
  Butiken sa att de fått in flera reklamationer.
  Kan Philips ha köpt M3?
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag passade på att köpa dessa på rea (1290 kr) trots de bitvis negativa omdömena här. Tyvärr måste jag bekräfta problemen med brus när noise cancelling och bluetooth är på samtidigt. Håller i princip helt med merkorius recension nedan.

  Noise cancelling tar effektivt bort dova bakgrundsljud från exempelvis bilvägar eller tunnelbana. Det ersätts dock av ett sprakande pip-ljud i vänster öra, lite tinnitus-känsla. Sprakandet hörs tydligt om man inte har något ljud på, men även vid lyssning av exempelvis podcast. Kopplar man bort bluetooth försvinner detta och ersätts av ett mycket svagare och mjukare white noise i bakgrunden. Tycker dock att det ska fungera med trådlöst också.

  Jag upplevde även problem med att ljudet klipptes konstant när jag gick med mobilen i byxfickan. När jag hade den i jackfickan, där den rör sig mindre, avtog problemet för det mesta men det blev likväl klipp i ljudet då och då. Det verkar ha avtagit senare under dagen dock, kanske behöver enheterna lära känna varandra.

  Fördelar:
  Bra ljud, men inte lika bra som min referenspunkt ATH-M50.
  Effektiv noise cancelling.
  Smidiga touchknappar.
  Litet format, ihopfällbara.
  Snabb ihopparning med mobilen.

  Nackdelar:
  Störande sprakande ljud vid NC och bluetooth.
  Over-ear med nöd och näppe, lite obekväma men beror på användare.
  Tappar kontakt med mobilen i rörelse.

  Jag kommer att lämna tillbaka dessa även om det säkert går att byta ut till en enhet som inte har sprakandet (noterar att några andra här verkar ha gjort det). För mig är dock ljudet inte riktigt så bra som jag vill ha det, då min referensram är Audio-Technica ATH-M50 som jag har svårt att slita mig från trots en irriterande kabel. Den andra faktorn är komfort, då dessa är lite för små för mig.

  För rätt person (och utan sprakandet) kan detta säkert vara utmärkt lurar för många.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hörlurarna sitter väldigt bra på huvudet och dom dämpar ljudet från omgivningen väldigt bra även fast brus reduceringen inte är aktiverad.

  Ljudet är väldigt bra och batteritiden är över förväntan.

  Jag kan aktivera Siri direkt från hörluren vilket är ett plus när man kör bil.

  Medföljande hörlurssladd saknar mic vilket är dåligt.

  Jag är själv inget stort fan av aktiv brus reducering men av den lilla erfarenhet jag har så funkar den hyfsat bra.

  Största anledningen till att jag inte ger högre betyg är att jag är mkt skeptisk till kvaliten.

  Mina hörlurar gick sönder efter 4 månaders användande och då har jag varit oerhörd försiktig med dom och aldrig tappat dom.

  Mina bröts av på bågen mellan topp delen som är läderbeklädd och plast delen efter.

  Det jag så äg då var att den läderbeklädda delen har en metall del med två hål i och den är fastskruvad i plastdelen och infästningen där skruven skruvas fast knäcktes av helt och hållet.

  Detta skedde då jag tog av hörlurarna från huvudet. Som tur var så fick jag ett par nya på garantin men jag är osäker på hur länge dom kommer hålla.

  Hade det inte varit för det så hade dom fått 8-9 stjärnor o betyg
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Som många andra valde jag dessa baserat på M3s recension där de fick väldigt bra omdöme och ansågs klart mest prisvärda i klassen. När jag fick mitt ex (köpt på Webhallen) blev jag dock först väldigt besviken då de hade ett väldigt kraftigt brus-/sprakljud så fort bluetooth var påslaget, så pass markant att det hördes även när man lyssnade på lågmäld musik. När de var tysta men bt/nc påslaget så var ljudet så störande att det var direkt obehagligt att ha hörlurarna på sig.

  Jag gick tillbaka med lurarna och fick dem bytta utan problem. Och det nya paret var _helt_ annorlunda, bruset när man slår på bt/nc är nu i princip obefintligt och man kan behagligt använda dem tysta för att reducera brus tex i ett kontorslandskap, vilket de gör bra - det blir inte helt tyst, men även röster ett par meter bort reduceras ned till ett svagt bakgrundssorl som inte stör. På flyget är de super, motorbruset försvinner helt.

  Vad gäller det musikaliska ljudet har jag enbart positiva saker att säga - ljudet är stort, engagerat och med bra djup och fokus i basen. Lite varmt/tungt, mer Denon/B&W än Arcam/Audiovector - men det är ju rent subjektivt vilket man gillar bäst.

  Funktionsmässigt har också allt funkat perfekt - blåtandskopplingen är störningsfri, det är smidigt att byta spår/ändra volym på högerkåpan, batteritiden är kanonbra. Den medöljande 3.5mm-sladden är lite kort. Lurarna är väldigt sköna att ha på sig, även längre tid. Jag har stora öron och har inga problem att få kåporna att passa över dem.

  En medföljande väska hade varit ett extra plus, men mtp på priset kan man väl leva med att fixa det separat från ebay...

  3 plus:
  - Ljudet: bra driv, tung bas
  - Komfort: sköna att ha på sig och bra nc
  - Priset: extremt prisvärda jämfört med många konkurrenter

  3 minus:
  - Kvalitetskontrollen verkar bristfällig, många har fått dåliga exemplar
  - Ingen väska/fodral
  - För kort 3.5mm-sladd
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Dessa har fått riktigt bra betyg både här och i tidningar.
  Lite svårt att förstå det höga betyget dock, faktiskt.
  Visst jag tycker ljudet är riktigt bra, det är det. Med tanke på storleken och leverans sättet via BT.
  Men tog en cykeltur idag och då tappade hörlurarna mottagningen emellanåt (lät mer ungefär som förr när cd-skivan "hackade" när man körde bilen i ett gupp tex).
  När jag var i närheten av maxis dörrar så hackade den otroligt mkt, ungefär som att något blev stört i sändningen mellan hörlurarna och telefonen.
  Är jag hemma märker jag inte av detta. Men köpte inte BT hörlurar med NC funktion för att enbart använda dem hemma. Då hade jag köpt något större och maffigare.

  Sedan är jag lite besviken på missljudet som blir när man kör BT och NC tillsammans, speciellt emellan låtarna då och när det är tyst i lurarna.
  Hade helst sett att philips hade lagt ner mer energi på att minska detta ljudet mer än ha de irriterande touch knapparna på sidan som alltid jävlas (iaf för mig) kan enbart höja å sänka, de andra funktionerna vill inte fungera för mig.

  Kul också att philips skriver ut att detta missljud kan finnas på hörlurarna men enligt supporten så skall jag skicka tillbaka dem då detta inte är normalt. Någon info om detta missljud har jag heller inte sett på någon återförsäljares hemsida som jag varit ute på än iaf.

  Info ifrån Philips hemsida om SHB9850NC.

  "Inget väsande ljud för att garantera störningsfri uppspelning.
  Du kan höra ett väsande elektroniskt ljud när du använder hörlurar med aktiv brusreducering och inte spelar någon musik. Vår brusreduceringsteknik minimerar det väsande ljudet, så att din lyssningsupplevelse inte störs av onödigt brus."

  Skiter man i NC så är det helt ok BT hörlurar (skall även påpeka att jag testat 4olika källor via BT).
  Kör man med kabel så är NC; funktionen helt ok. Tänker man bara på dessa två aspekten så är de helt ok. Men tycker inte 1700.- är ok med tanke på felen....
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kom från trådat ljud i mellanprissegmentet och impulsköpte dessa. Otroligt bra ljud, och bra batteritid. Gillas skarpt.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft dessa lurar i en vecka och använt dem framförallt i kontorslandskapet men även i bilen.

  I bilen är de oslagbara, de tar bort allt vägljud och brus.

  I kontorslandskapet funkar de rätt bra, den aktiva brusreduceringen kunde vara lite bättre och lite mindre brusig om jag jämför mot ett par Bose lurar jag hade förut. Att den klarar att koppla upp sig mot telefonen och datorn samtidigt är suveränt och sladdlösheten gör kollegorna avundsjuka. Musikkvaliten är dessutom riktigt bra!
  Det är dock något speciellt med att prata i headset med over-ear lurar, det blir liksom burkigt och man kan inte höra sin egen röst vilket gör att jag inte vet om jag pratar för högt eller för lågt, gissar på det första:)

  Stort + för touchknappen som funkar riktigt bra mot telefonen, bra placering och känsla i de andra knapparna också.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag vill bara förtydliga för alla som stör sig på "det konstiga bruset" som lurarna har: brusreducering innebär att hörlurarna spelar upp ett inverterat brus för man inte ska höra vanligt brus,ä. Att man hör detta investerade brus är självklart (speciellt när det inte är något brus i omgivningen) och det gör man även på tex den "fantastiska" Bose Quiet Comfort-serien som kostar det dubbla. Ge inte dåliga omdömen för att ni inte är pålästa tack.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Gillade lurarna till en början, även om de kändes plastiga.

  Blev dock mindre nöjd med följande:

  • Pipande ljud vid ANC efter en vecka.

  • BÅGEN KNÄCKTES på höger sida där plasten är fäst i metallbågen. Vore väl ok om jag hade satt mig på dem men skulle helt enkelt bara ta på mig dem som vanligt så gick de sönder. Hände efter 1,5 månaders användning. Går ej på garanti.
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte dessa efter att ha läst alla positiva recensioner på Prisjakt, men tyvärr blev jag väldigt besviken när jag fick de i handen. Ljudet var mycket sämre än jag förväntade mig, där främst diskanten kändes väldigt dämpad. Musik med sång lät därför väldigt dåligt, och basen samt mellanregistret tog ständigt ett övertag i låtarna. Mina Sennheiser HD518 (≈800kr vid nypris) var klart mycket bättre på det mesta, där endast basen var starkare på Philips-hörlurarna. Värt att notera att Sennheiserhörlurarna är trådade, samt att de saknar brusreducering.

  Brusreduceringen fungerade ganska bra, men hörlurarna producerade ett kraftigt vitt brus vid användning av funktionen, och vid vissa tillfällen sprakade och knäppte ljudet i kåporna.

  Jag hoppas verkligen att jag fick ett måndagsexemplar, för jag ville verkligen tycka om dessa. Tyvärr var jag tvungen att lämna tillbaka hörlurarna.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Läst alla kommentarer och håller med om flera. Dock måste man förstå att när man köper dessa så får man ett par hörlurar med Blåtand (trådlösa) till ett pris som piskar alla konkurrenter. Brusreduceringen är som många av de dyrare lurarna, frekvenser i mellanregistret och det låga registret försvinner helt. Det finns lite kvar i det höga frekvensregistret, men när man startar musiken så hör man ingenting av det. Blåtanden fungerar perfekt. Varför jag inte ger dom 10 stjärtar är för att dom inte sitter perfekt på mitt högra öra. Men det är bara för att jag är missbildad......
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft lurarna en månad nu. Jag är mycket nöjd med brusreduceringen och med ljudet när jag lyssnar på musik, men mitt betyg blir ändå lågt. Varför?

  När jag är ute och går med lurarna på så "glappar" ljudet ibland pga av att Bluetooth inte når fram till lurarna. Då har jag ändå telefonen (iPhone6s) i innerfickan på min jacka. Jag fick byta lurar, men det var samma sak på nästa lurar. Jag har andra Bluetooth lurar som jag inte upplever samma sak med. Har en kollega som har köpt samma lurar och han har samma problem (också iPhone).

  Det andra problemet är mikrofonen för samtal. Om jag blir uppringd medan jag är ute och går måste jag alltid byta headset till mitt trådade som kom med telefonen, för det är tydligen dåligt ljud från mikrofonen som inte alls har reducering av bakgrundsljud.

  Dessa problem stör mig så pass att jag inte ofta tar lurarna med mig ut och det är en besvikelse.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bra och funktionella lurar!
  + sköna att ha på sig, även längre perioder
  + funkar toppen att lyssna trådlöst
  + bra batteritid
  + prisvärda

  +/- touchknappar, förmodligen vanesak men jag kommer åt dem lite då och då så att musiken stoppas/börjar spela från ingenstans. Kan vara mycket förvirrande innan man kommer på anledningen :) Hade personligen nog känts bättre med fysiska knappar, men som sagt, är nog något man måste vänja sig vid.

  Det enda minus jag hunnit märka efter 1 veckas användande:
  - jag hör ett väldigt irriterande ljud, sprakande eller knäppande, i vänster lur i NC-läge. Vet inte om jag har ett par måndagsexemplar eller om jag har något särskilt min omgivning som stör men detta gör tyvärr NC-funktionen helt oanvändbar för min del. Har tidigare haft betydligt billigare NC-lurar utan detta problem, men misstänker att det möjligen kan ha med att de är trådlösa att göra.

  Hade NC funkat som det ska hade hörlurarna fått 10 poäng givet priset.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte dessa idag och kopplade upp mig på min iPhone. Helt klart de bästa lurar jag haft! Fungerar utmärkt med blåtand. Bra tryck i basen.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte dessa efter att ha läst M3s recension. Mitt första exemplar brusade väldigt vid ANC och vänster lur hade konstant knäppande skrapljud. Jag lämnade tillbaka dem till Webhallen (tror jag var kunden som nämns av annan recensent nedan), och fick ett par nya exemplar som fungerar mycket bättre. Bruset vid ANC är nu knappt märkbart.

  Dessa är mina första ANC-lurar, så jag kanske hade lite höga förväntningar. De är väldigt bra på att dämpa brus från omgivningen. Jag har provat dem på tunnelbanan, i trafiken och på tåget, och bakgrundsbullret är där helt borta. Dock hör man fortfarande andra ljud. Prat, bilar som kör förbi och dörrar som öppnas och stängs hörs. Alla transienta ljud som inte är konstant buller hörs fortfarande. Låt dock vara inte lika högt. Men detta verkar vara hur ANC fungerar. Jag har jämfört med ett par Bose QC25, och jag upplever där samma sak. Sammanfattningsvis tycker jag ANC gör att man inte behöver ha lika hög volym för att överrösta, för de konstanta ljuden är borta, men man hör fortfarande omgivningsljud.

  Vid jämförande med Bose QC25, så dämpas ljud ungefär lika väl i båda. Dock brusar Philipsen aningen mer. Det är dock inget man hör eller tänker på när man spelar musik eller ljudbok.

  + Bra ljud.
  + Trevlig storlek.
  + Lätta.
  + Lång batteritid.

  - Klämmer vid längre lyssning på öronen. Dock är användande under en timme inga problem.
  - För att sätta på/stänga av måste man hålla in en knapp i 4 sekunder. Varför inte bara en on/off-switch?
  - Touch för play/pause är hit or miss för mig. Dock fungerar swipe för volym bra.
  - Hade gärna fått med ett fodral.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Testet från M3 känns väldigt missvisande, dom missade helt bruset vid ANC som dessa har. I övrigt så kan dom vara bra, om designen passar dina öron.

  Dessa tryckte dock hårt på mina öron. Dom gick över öronen, men insidan av hörselkåpan tryckte liksom mot utsidan av örat.
  ANC var väldigt bra, ljudet likaså, med tanke på priset på dessa.

  MEN! När ANC var igång så är det ett, i min mening, väldigt högt bakgrundsbrus, som stör väldigt mycket. Lyssnar man på något som inte är hög volym musik så hör man det, och det stör rejält. Podcast är helt otänkbart.

  Bra ljud + bra ANC ger dessa 4 stjärnor. Även bra batteritid. Komforten var otroligt dålig (i min mening), och bruset vid ANC var för otroligt störande.

  Dessa måste testas innan du köper dom, men stör du dig inte på ljudet och dom passar dina öron så kan det vara ett bra köp, för i så fall så får du mycket ljud, bra ANC och bra batteritid för pengarna.

  Efter att ha testat dessa och en del andra så blev det i slutändan Bose QC25 (trots sladd).
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag köpte dessa för att det var de som matchade min kravbild på trådlösa over-ear-lurar med bra ljud och brusreducering (ANC) bäst till ett rimligt pris. Efter en veckas prövotid är omdömet:

  + Sitter skönt vid kort tids användning
  + Behändig storlek trots lite större kåpor
  + Klart godkänt ljud
  + Ingen matchar priset med alla de här funktionerna just nu
  + Mycket bra brusreducering, slagen endast av Bose QC 25

  - Med blåtand på hörs ett tydligt pipande "tinnitusaktigt" ljud när lurarna letar sändande enhet eller inget ljud är på. Det piper ca 5s och är sen tyst ungefär lika länge innan det börjar pipa igen och fortsätter så konstant
  - Med blåtand och ljud på hörs ett svagt "brummande" elektroniskt ljud, typ som när högtalare kan få elektronisk störning av mobiltelefoner
  - Ljudstörningarna försvinner bara helt om man pluggar in kabel, men då är det ju inte trådlöst längre... (Eller om man spelar högt så det inte hörs)
  - Kåporna är inte tillräckligt stora för att öronen ska få plats i! Tycker att de bara nästan är over-ear.
  - Vid längre användning gör ovanstående att man får lite klämkänsla över öronen så som man annars får av on-ear-lurar.
  - Blir rätt varma och svettiga mot öronen under längre användning

  Sammantaget är ANC och ljud riktigt bra med kabel ansluten. Men med kabel finns ju fler bra alternativ än trådlöst. Problemen med blåtand, störningar och storleken på kåporna gör att jag troligen lämnar tillbaka dessa och köper Bose QC 25 eller Parrot istället.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte lurarna för att jag behövde trådlösa lurar med brusreducering(ANC). Har ingen tidigare erfarenhet av trådlösa lurar så jag gick efter M3s recension.

  + Sköna på huvudet
  + inte så stora
  + bra ljud, bäst med ANC på och högre volym. Lite tunnare ljud med ANC avslaget
  + prisvärda

  - då jag även var efter bra brusreducering måste tyvärr säga att dessa lurar gör mig besviken. Vid låg/eller ingen volym så hörs ett tydligt elektroniskt "störningsljud" som gör att man måste höja volymen för att inte höra det. Problemet försvinner direkt när jag pluggar i 3.5mm kabeln istället(med ANC på).Tycker funktionen tappar sitt värde om man måste ha hög volym eller kabel ....
  - inte riktigt vän med touchfunktion

  I m3s recension står det tydligt att man är nöjda med brusreduceringen och det verkar som att man inte upplevt samma sak under sina tester. Öppnade därför ett ärende mot Philips för att se om det är känt problem/dåliga komponenter eller om CIA har placerat avlyssningsutrustning i mitt hem som stör ut :)

  Magkänslan säger mig dock att detta är ett generellt problem då tidigare recensenter på Prisjakt beskrivit liknande upplevelse

  Synd, för jag vill verkligen vara nöjd med dessa lurar!