Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Google Nexus 5X H791 16GB

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Google Mobiltelefoner (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.64)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerade bra i ett år men drabbades sedan av bootloop. Skickade in till verkstad där de kunde se att lite fukt tagit sig in (vilket inte hade något att göra med det faktum att jag inte kunde starta mobilen) fick förljaktligen inte tillbaka en krona trots att det var ett produktionsfel som gjorde att mobilen inte startade. Extremt frustrerande särskilt eftersom garantin fortfarande gällde. KÖP EJ DENNA MOBIL
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min i lite över ett år nu. Är nöjd, man kan inte önska så mycket mer för pengarna. Jag är sådan som brukar roota och lägga in en custom rom det första jag gör. Men i detta fall så har jag kört stock ett års tid sen bytte jag till LineageOS för några dagar sen

  + Bra kamera, tar fina bilder
  + Bra storlek, sitter perfekt i handen och vid örat
  + Lätt att roota, även om firmware är det senaste
  + USB C, snabbt att ladda
  - Batteritiden är sådär
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft mobilen i lite drygt 1 år och är sjukt nöjd. Batteriet kunde dock varit bättre.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Android 7.1.*
  + Ingen bloat
  + Laddar otroligt snabbt
  + Krypterad från början
  + Bra pris
  - Batteriet är inget monster

  USB C (3.1) är i mina ögon ett minus, dyra sladdar och än så länge extremt ovanligt på t.ex. Powerbanks mm
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar telefon, har den vita modellen, fingeravtrycksläsaren är helt underbar, och sitter på rätt plats, och uppdateringar från Google varje månad är det inte många som kan skryta med, lätt och skön i handen mycket bra skärm och färger. Sedan att få detta under till priset av 1790:- är ju fantastiskt.
  https://goo.gl/7AJUxw
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ja vad ska man säga. Grym stock Android telefon för ett mycket bra pris. Rekommenderar starkt! Fingeravstrycksensorn fungerar bra. Kameran är grymt bra också med tanken på telefonens pris.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den mest prisvärda telefonen som går att köpa idag.

  Rekommenderar den starkt men välj 32GB versionen om ni kan!
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fingeravtrycksläsaren är välkomnande men där slutar lyxkänslan. Nexus 5X är ful. Den känns kantig och man ser inte vad som är upp och vad som är ner. När apparaten väl är igång har jag svårt att sluta tänka på hur jag saknar amoled. Skärmen är skarp, ljusstark och gråtrist. Storleken på 5,2 tum blir i praktiken högst 5,0 tum eftersom ”knapparna” inte är fysiska utan sitter i själva skärmen.

  Prestandan attraherar inte spelnördar men för oss andra känns den nästan alltid rapp. Det klena lagringsutrymmet ligger närmast till hands att störa.

  Den ovanligt vidvinkliga kameran är mycket bra även vid svagt ljus och andra dåliga ljusförhållanden fast vid bearbetning av hdr-bilder märks det att processorn inte är den snabbaste. Kamerainställningarna är föredömligt få och en smart ”fixa-allt-knapp” för efterbehandling är väl ungefär vad man ids med mobilbilder. Dock saknas ljudlöst läge, seriebildtagning och bildstabilisering. Vill du ha bildformat 16:9 så är det som bäst en 8-megapixelskamera men det räcker mer än väl.

  Som telefon har den sämre ljudkvalitet än Samsung (jag jämför med S2, S3 och S6) och jag saknar en fysisk knapp för att besvara samtal.

  Batteriet räcker ledigt hela dagen för mig. Även med en törstig navigator igång så klarar den ungefär tre timmar. Gps hittar signalen snabbt och det är en smal sak att med röstinmatning få igång navigatorn medan man kör. Batteriladdaren av typ c som snart blir standard laddar snabbare och har bättre överföringsprestanda än den gamla sorten. Men varför varför varför gör man en till kabel som lätt glappar?

  Facket för sim-kortet kräver ett speciellt verktyg för att öppnas. Hur tänkte man där? Och ljudreglaget ska ju vara på vänster sida eller åtminstone inte på samma sida som power-knappen. Tjuvkika på Samsung nästa gång. Och vi är många som vill ha mycket högre ljud i hörlurarna. Varför kan vi inte få det? De vanliga högtalarna är urusla precis som på alla telefoner.

  Operativsystemet Marshmallow är inte intuitivt och är ett stort minus. Man blir lätt rent ut sagt förbannad. Ska man behöva googla för att koppla ihop telefonen med en pc? Eller för att radera en fil? Eller för att slippa automatisk backup i molnet? Eller för att stänga av automatiska stavfelstillägg? Funktioner har gömts på de mest kryptiska ställen.

  Sammanfattat: Köp en annan telefon.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft så många telefoner att jag inte kommer ihåg hälften. Jag har aldrig tillhört något läger (Apple/Android) utan jag har kört på alla dess varianter. Fanboys är bland det värsta jag vet.

  Med det sagt så har jag senaste året kört iPhone 6, när den gick sönder fick det bli en DORO med basfunktioner medans jag letade och försökte hitta en ersättare. Och ja det var inte lätt, men av en slump såg jag den här telefonen och tänkte att jag ger den en chans, 2200 kr inkl frakt är trots allt inte så mycket pengar för en smartphone idag.

  Med det sagt så kör jag en snabb summering om vad jag tycker.

  Boxen kändes gedigen, med tanke på priset var det inte heller några extravaganta tillbehör att prata om. Telefonen, instruktionsböcker och laddaren är det som ingår.

  + Telefonen känns gedigen och premium trots materialet. INGA! skavanker och störande ting (som logotype på framsidan)

  - Dock gillade jag baksidan mindre med kameran som sticker ut och fingerläsare och den stora loggan, men det kan jag leva med.

  + Formatet på 5,2" tycker jag är perfekt. Har rätt små händer och skulle inte vela ha en större telefon. Den känns och sitter riktigt bra i handen.

  + Skärmen är otroligt precis, jag träffar nästan aldrig fel.

  + Ren installation, kunde även för några timmar sedan uppdatera till Android 7.0

  - Ett minus är uppdateringar som installeras en efter en och inte i en klump, vilket kräver många omstarter.

  + Kameran tar riktigt bra bilder.

  + Skärmen och ljusstyrkan är bra och knivskarp.

  + Bra ljud

  - Hade dock önskat att det gick att få högre ljud, när jag kör bil brukar jag ha på högtalaren och då måste jag ha högsta och det blir snäppet för lågt.

  + Älskar USB-C och den laddar riktigt fort.

  - Batteriet håller maximalt en dag, vilket tyvärr är standard.

  Det jag ogillar mest av allt är just att telefonen kommer från Google, ja jag vet varför då köpa en... Men jag gillar inte att varje liten funktion vill övervaka mig och skicka allt till Google, men det gäller väl alla telefoner idag tyvärr.

  Överlag hade jag lugnt rekommenderat denna telefon över flaggskepp från Samsung och Apple, det här är en pärla med riktigt bra pris!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Once you go Google Nexus, you never go back.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Kanon telefon! Har haft den nu i en vecka och är supernöjd.

  +Otroligt bra kamera, speciellt i låg ljus ses stor skillnad gentemot andra telefoner, speciellt med HDR+ på. Jättebra lågljusselfies!
  + Bra batteritid, utan problem hela dagen, är dock ingen power user, använder den mest för nyheterna, FB, spotify och några klipps om dagen på Youtube. Fast charging! Tack vare detta och doze slutade jag ladda telefonen under natten och laddar den cca. 45 min om dagen, oftast efter jobbet, den är hela tiden mellan 20 och 80% batteri.
  + Stock android är otroligt bra och känns jätte premium, varje månad får man säkerhetsuppdateringar.

  o Högtalare är helt ok, ni kommer inte sakna nått om ni inte har en galaxy s7 direkt bredvid för att jämföra. Går jättebra att kolla på Youtube, men om ni vill ha ett extra upplevelse behöver man en bluetooth högtalare eller hörlurar.
  o Störde mig inte alls på plastdesignen, plasten känns ganska premium, I alla fall för mig. Sen har jag alltid ett skal på, så då är det inte viktigt. Min förre detta moto x2 hade metall och leder design och var mycket mer slipprig.

  -än så länge ingenting, kommer rapportera om nåt dyker upp.

  Super telefon, har betalat bara 1800 men visste jag den var så bra hade jag varit redo så att betala upp till 3000.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Underbar telefon, har den vita modellen, fingeravtrycksläsaren är helt underbar, och sitter på rätt plats, och uppdateringar från Google varje månad är det inte många som kan skryta med, lätt och skön i handen mycket bra skärm och färger. Sedan att få detta under till priset av 1790:- är ju fantastiskt.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har tidigare använt Nexus 5. Har ägt 5x i ca 6 mån.

  Jämför med Google 5:
  - 5X reagerar långsammare i vissa fall. Inte överdrivet men märkbart. (Erfarenhet delad med vänner som också flyttat från 5)
  - Saknar trådlös laddning som fanns i 5.
  + laddar snabbt.
  + Usb-c
  + uppgraderingar kommer tidigt, jämfört med andra märken.
  + bättre kamera
  + fingeravtryck sensor

  Räknade med att 5X skulle vara lika bra/bättre än 5.
  Är inte säker på att nästa telefon blir en Nexus.