Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair RM1000X 1000W

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Nätaggregat (67)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  RM1000x är Corsair senaste nätaggregat som erbjuder mycket kraft men lite nedbantad mot storebror RM1000i.

  Skillnaden mellan dessa modeller är mer än va man kan tro.
  RM1000x är något billigare med runt 100kr beroende på butik. Denna pris skillnad beror på att RMx serien inte har fullt samma funktionalitet som RMi:

  1. RMx saknar kompatibilitet med Corsair Link vilket gör att du inte kan ställa in fläktkurvor manuellt.
  2. RMX har en fläkt som är något sämre än den som sitter i RMi.

  I övrigt så har den samma kvalitet och samma uppsättning kablar som storebror, vilket gör RM1000x till en kraftfull enhet

  Så är du på jakt efter ett 80+ Guld certifierat nätaggregat på 1000W och inte bryr dig om Corsair Link så är detta klart ett bra val.
  RMx har även som RMi ett Zero RPM Fläktläge vilket gör att under användning så håller sig fläkten helt still tills att enheten blir varm och behöver kylas vilket inte är helt fel.

  Trots att detta är en bra enhet så tycker jag att prisskillnaden mellan RM1000x och RM1000i är för liten, vilket gör att jag inte riktigt förstår varför man inte ska lägga en 100 kr extra för att få en lite bättre fläkt och framtida möjlighet till att köpa in sig på Corsair Link systemet.

  Men i det stora hela så är detta en lysande produkt som levererar den kvalitet som vi kommit att förvänta oss från Corsair.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  3 mån sedan
  Jag köpte nog ett måndagsexemplar, men det fungerade inte bra för mig. Installationen gick utan problem, maskinen körde oavbrutet i 6 dagar, sen slocknade den. Efter en halvtimme utan ström gick den igång igen. Ca 7 dagar till så stängdes den ner igen och gick ej att få igång. Vidare felsökning resulterade i att den fick lämnas tillbaka pga fel i nätagget (bekräftat). Jag är fan av corsair-produkter, men denna gång blev det inte så bra. I skrivande stund saknades dessutom ersättningsexemplar (det var slut överallt) så jag har inte kunnat prova ett agg till av samma märke/typ så jag har bestämt mig för att gå med ett annat märke denna gång.
  Mycket bra urval av kablar, och väska m.m för att förvara dem i.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Riktigt bra nätagg - tyst, kraftfullt och vettigt pris när det väl är på rea. Fick min för 1490kr.
  Enda negativa är att kablarna är lite väl styva och svårhanterliga så det lägger sig lite halvdant i caset. Däremot är t.ex 8 pin cpu riktigt lång så att man kan lägga den snyggt längsmed baksidan av chassit utan att den syns (evolv x).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  + Inget coilwhine överhuvudtaget. Nada. Finito. Hade väl tur :)
  + Fläkten snurrar inte under 400W last (läs aldrig) = ohörbart
  + Klarar tydligen 80+ Platinum i rumstemperatur
  + Mååånga kablar medföljer
  + 100% modulärt
  + 7 års garanti
  + Fick perfekt score av jonnyguru vilket alltid känns betryggande http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story6&reid=449

  - De stora viktiga kablarna (24pin, 6+2pin GPU och 8pin CPU) har en inbyggd kondensator nära kontakten som är stenhård och gör det omöjligt att dra kabeln i en tajt böj, tex ut bakom moderkortet. Krympslang täcker kondensatorn och det är minst 5cm kabel som inte går att böja. Det finns individuellt sleevade kablar från CableMod passande RMx serien där kondensatorn sitter i mitten, men det känns fortfarande som en blunder från Corsair. Hade blivit full pott annars.