Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sonos Connect: Amp (ZonePlayer ZP120)

 Lägg i lista  Jämför
Sonos är ett komplett system för att strömma musik från olika enheter till olika rum. Koppla in valfria högtalare till Connect Amp, som dessutom fungerar som förstärkare. Hette tidigare ZonePlayer ZP120. På marknaden 2009. Stäng
Sonos är ett komplett system för att strömma musik från olika enheter till olika rum. Koppla in valfria högtalare till Connect Amp, som dessutom fungerar som förstärkare. Hette ti... Läs mer
Jämför pris på alla Sonos Mediaspelare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.59)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Usel
  4 mån sedan
  KÖP INTE!

  Sonos slutar att uppdatera programvaran på Sonos Connect samt Sonos Connect:Amp maj 2020! Därefter så kommer man inte kunna att uppdatera Gen:2-enheter förrän alla Gen:1-enheter är borta från systemet. Man kommer inte heller kunna använda Spotify eller andra streamingtjänster OM dom ändrar i sitt kommunikationsgränssnitt!

  Lämna tillbaka genast om ni har köpt eller var beredda på att köpa en Sonos port istället!
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Klockren till att driva inbyggnadshögtalare och ha till multiroom. Mycket driftsäkra
 • Perfekt
  1 år sedan
  Har haft dessa i många år nu och aldrig några problem. Några säger att det är dyrt med Sonos men med tanke på sitt starka andrahandsvärde, användarvänliga app, och kompatibilitet är det ingen konkurrent som kommer i närheten. Kan tipsa om en app som heter SonosTube som gör det möjligt att spela Youtube-klipp genom Sonos.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har haft totalt 5st sådana förstärkare som ett allroom system i en lägenhet som vi renoverade. Satte 4st i en stapel i en garderob och kabeldragning innanför undertaket till takhögtalare i 4olika zoner. Gick som en klocka i flera år.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra och flexibel förstärkare som man enkelt kan gömma undan. Har den i sovrummet tillsammans med ett par Dali Sensor 1. Trodde det skulle vara lite mer tryck i stärkaren. Lite synd att den bara har analog ingång men det kan man ju lösa med en DA omvandlare. Fungerar bra till film/tv och som utfyllnad till mina övriga sonos.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Liten välljudande förstärkare.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt bra.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft 3 st i 2 år.
  En i sovrummet kopplad till tv. En i matrummet som kör ihop med en play:5 för djupare bas från köket. Och en i en lounge. Inga superhögtalare infällda i tak/vägg, men ändå väldigt nöjd med ljudbilden.
  I sovrummet startar den så fort jag slår på tv'n och jag kan ha väckning till skön musik. Med surfplattor som styr allt är det enligt mig det ultimata multiroom-lösningen.
  Partymoden är perfekt synkad.
  Väldigt nöjd!

  Nackdelen är ju priset, men jag har ändå inte sett ett billigare alternativ till mina önskemål.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En spelare jag har varit nöjd med sedan inköp. Har kört den ihop med inbyggd takhögtalare i köket. Appen för styrningen var inget vidare från början, men fungerar utmärkt idag.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Enkelt att installera. Jag har två mindre högtalare, Canton GLE, plus en Canton aktiv sub, det låter väligt bra för att vara så litet. Min förra HK 6.1 spelade högre, men så var det fler watt och större golvhögtalare då.

  Den här gör vad jag vill, skapar en multiroom där jag kunde återanvända delar av mitt hembiosystem.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Instämmer med de flesta andra. Suverän manick. Extremt enkel och med mycket bra ljud. Köpte min i paket med Dali Zensor 1or. Hela familjen klarar av denna anläggning. Flera kan dessutom dela på ett Spotify-konto samtidigt! Min fru blev så nöjd att jag fick klartecken att byta ut surroundsystemet i vardagsrummet till ett nytt och ansluta denna till en Sonos Connect (ZonePlayer ZP90) vilket säger en del!
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Riktigt nöjd såväl med dessa som övriga Sonos komponenter. Svårt att önska något mer... Hade velat ha några ingångar till bara och gärna ett par potentialfria sådana fritt programerbara för tex. Dörrklocka eller när telefonen ringer.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Stabil.
 • Acceptabel
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Rätt bra ljud men dålig funktionalitet.

  Den spelar bara upp ljud som man kör genom ett speciellt program, Sonos Controller. Tyvärr klarar Sonos Controller bara av att köra vissa ljudkällor, som radiokanaler och spotify. Inte datorns cd-spelare, nedladdade filmer eller datorspel. Vidare är gränssnittet kass. Du tappar en hel del funktioner som finns i spotify när du använder Sonos egna program.

  Känns som att det framförallt är utvecklat för den som har en stor villa och vill kunna styra olika anläggningar i huset med sin smartphone.

  Den största fördelen med denna produkt är att det tyvärr inte finns så många andra bra alternativ. Om du har mac och redan har en schysst förstärkare kan man köra airplay istället.

  Ljudet känns lite platt men i övrigt detaljerat och bra, inget att klaga på där egentligen.
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  -
 • Mycket bra
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Att den saknat Wifi-uppkoppling native är jag helt oförstående till. the Wireless system som saknar wireless...
 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Haft min ett par år nu. En streamer med bra funktioner och smidig installation.

  +
  Mycket enkel installation även via trådlöst.
  Tillräckligt bra ljud för åtminstone tex köks anläggningar
  Riktig bra funktion med Spotify och internetradio.
  Snygg och stilren.
  Bra styrning via appar

  -
  Funkar inte med stora musiksamlingar (indexerar max 65000 filer)
  Klarar inte de högupplösta ljudformaten från tex Hdtracks (24bitar)

  Rekommenderar främst till den som konsumerar sin musik via streamingtjänster som spotify och wimp samt internetradio.
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Tillräckligt med kraft för mid size högtalare
 • Perfekt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Bra med inbyggd amp
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Perfekt skick, nyskick.
 • Utmärkt
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Grymt smidig att installera och använda.
 • Ganska bra
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Inköpt idag 2012.05.07 så omdömet baseras endast på ett par timmars lyssnande. Köpte den för att driva ett par utomhushögtalare (Apart Sdq8). Det låter okej - högtalarna kostar ett par tusen kronor för ett par så det är inte Hi-end på något sätt men jag hade förväntat mig mer kraft från Sonos stärkaren. Visserligen är den liten men en digital förstärkare tar ju inte mycket plats och brukar kunna pumpa på bra.

  Jag har högtalarna placerade under takfoten omkring 4 meter upp från marken och ljudet sprids över hela tomten som är stor så kanske blir det väl ansträngande för sonosen. Jag får dra reglaget i botten för att få till "partynivå" på ljudet och även då saknar jag det där sista i tryck för att jag ska vara heelt nöjd.

  Vi får se i framtiden, ett alternativ är att använda ConnectAmp till en annan zon och köra en vanlig ZonePlayer kopplad till ett externt slutsteg för att driva utezonen.

  Annars så känns byggkvalitén bra och gedigen och appen både för Iphone och windows fungerar toppen. Tycker att de verkar ha fått ordning på Spotify synkningen också, förut klickade det till och från men nu är det betydligt mer sällan.

  Sonos är överlag ett mycket bra system.

  /Kristoffer
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Har två st. Mycket trevligt system. Smidigt med app och dator samt linkad med Spotify. På inköpslistan finns redan tre sonos till.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Fantastiskt smidig produkt. Bra ljud och lätt gränssnitt.
 • Perfekt
  8 år sedan
  Uppdaterat: 8 år sedan
  Riktigt nöjd, kan nog inte bli enklare att få igång ett ljudsystem än såhär!
  Är riktigt imponerad över snabbheten, allt går så fort! Det märks att dom jobbat hårt med produkten. Det är lite dyrt, men man får nått som funkar och är riktigt enkelt att använda.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sonos är fantastiskt - om än lite dyrt
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Enkelt, smidigt och bra ljud! Köpte denna magiska pryl tillsammans med bra högtalare + en Sonos S5:a. Lättstyrt via dator eller Androidtelefon tycker både jag och min sambo.
  Saknar bara en digital line-in för ljuddragning direkt från t.ex. TV-boxen. Men det analoga funkar fint så det är ingen big deal.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Har sökt i evigheter efter en diskret och smidig lösning för att lyssna på musik. Sonos ZP120 uppfyller alla min behov med råge! Styr ZP120 med min iPad och appens interface är väldigt användarvänligt och passar hela familjen. Kopplat ett par B&Q M1 och en Dali Fazon Sub 1 som både ljudmässigt och utseendemässigt passar ZP120 klockrent. Tveka inte, köp!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Sjukt nöjd!

  Efter mycket vånda och funderande över en trådlös lösning för att streama Spotify i längenheten så föll valet tillslut på Sonos ZP120 tillsammans med en zonebridge.

  Valde mellan AudioPro LV1 och Sonos S5 för (kök) och för vardagsrum AudioProLV2 (vardagsrum) och Sonos ZP120.

  AudioPro har i mitt tycket mycket snyggare design och LV2 levererar finare ljud än S5. Sonos å andra sidan är S5 ohyggligt ful (silversprejad front på den vita modellen) och ganska klumpig. I gengäld gillade jag väldigt mycket den funktionalitet som Sonos erbjöd.

  Började titta närmare på ZP120, var inte vad jag tänkt från början, men insåg att lådan kan gömmas undan i skåp eller motsvarande. Då slog jag till på ZP120 och ett par vägghögtalare (B&W M-1) och är galet nöjd!

  + Funktionsrik lösning (webradio + musiktjänster)
  + Spotifyintegrationen! (förtjänar eget +)
  + Grymt ljud med B&W M-1!
  + Snygg iPad app som är ipad-dedikerad
  + Snygg iPhone app
  + Android app på gång
  + Brett plattformsstöd (Win/Mac/iOS/Android)
  + Enkelt att sätta upp och använda
  + Kan gömmas i skåp (appen styrs via WLAN)
  + Väckning, hata larmet i mobilen :)

  - Trådlöst spelande kräver brygga för 900 kr
  - Dyr lösning per rum (S5 är ju billigare)
  - Appen för Windows osnygg, inte alls som ipad
  - Inte jättesnygg (dock betydligt snyggare än S5)

  Minusposterna väger ganska lätt i mitt fall, förutom designen. Ville ändå ta upp allt bra och dåligt jag kom på.

  Jag kommer ruinera mig själv på att bygga zoner i flera rum. Rekommenderas!
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  0-100 på mindre än en halvtimme.
  * Koppla in högtalarna
  * Installera kontrollprogramvaran på datorn
  * Tryck på en knapp på ZP120
  * Konfigurera vilken share på NASen den skall använda.
  * Stäng av datorn.
  * Använd CR200 och välj musik
  * Lyssna!

  Hel nöjd!
 • Ganska bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Trevlig maskin, om än med en del brister.

  BRA:
  Att streama musik trådlöst från laptopen funkar fantastiskt bra måste jag säga.

  Spotify utan datorn igång är bekvämt.

  INTE SÅ BRA:
  Omöjligt att få den att fungera tillsammans med Com Hems EPC2425-modem. Efter att ha bytt modem/router gick installationen enkelt.

  Det finns endast en analog ingång. Den skulle varit än mer användbar med en digital ingång och en andra analog.

  Saknar alltjämt officiellt Androidstöd. 3:e-partaren Andronos funkar någorlunda men långt ifrån klanderfritt.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kan det bli bättre?
 • Mycket bra
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Funkar väldigt bra som zon system.