Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha CX-A5100

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Surroundförsteg (3)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.29)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Har nu köpt CX-A5100 och hade förut CX-A5000. Ska ta upp skillnaderna i funktion då de är det mest intressanta. Menyerna ser lite annorlunda ut med magrare fonter till texten. ARC slås inte på automatiskt vilket gör att man måste ställa i den AUDIO ingång ARC använder manuellt eller programmera in i fjärrkontrollen. HDMI ingångarna sitter tätare än på CX-A5000 så hd EZ lock och liknade produkter går inte att använda. Använder man Dolby Pro Logic så sätts alla högtalare på. Fungerar bara med Dolby Pro Logic. De andra som Dolby Pro Log II eller IIx ger 5.1 och 7.1 ljud.

  Upplever att både bild och ljud har vässats jämfört med CX-A5000. Skillnaderna är inte stora så om man inte är uppmärksam vid bytet kanske det inte syns eller märks.
  Tycker att subbasarna hanteras bättre på denna än CX-A5000 så man får mer bas än tidigare. Vet inte vad de gjorde på SR P1 men reporterns röst fick igång båda subbasarna. Har takhögtalare och har provat Dolby Atmos. Ger högre ljud då alla högtalare är inblandade för att få fram alla ljud och ingen kanal är sekundär som i DSP ljuden.

  2016-10-08. Måste recensera ljudet efter 2.10 firmware uppdateringen. Testade att spela några Dolby Atmos och DTS:X på videor Youtube som kör ut dem i PCM. Wow. Varenda kanal hördes hur bra som helst.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  I en uppställning med 7.2.4 är det denna Yamaha som måste till om man skall hålla sig till märket.

  Det är helt klart en upplevelse att köra fullt Atmos-ljud ihop med en bra projektor och duk. Jag har inte lyssnat på andra förförstärkare med full uppställning högtalare (13 st) men denna räcker bra till. Skall man ha mer blir det riktigt dyrt.

  Har inte gjort någon riktig utvärdering som stereo-försteg och det är ju inte det som är tänkt användningsområde ändå. Körs ihop med Yamahas 11 kanal effektförstärkare. Om något skall uppgraderas är det nog den.

  Enda nackdelen kan vara den massiva mängd XLR-kablar som skall till för att koppla till effektförstärkaren. Man skulle kunna tänkt sig att Yamaha hade en multikontakt för alla till sitt effektsteg. Och kanske att subbarna hade haft RCA-kontakter och inte bara XLR.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Gick från en gammal HK signatur 2.0 till denna "best" och vilket lyft.
  Har alla effekter, ingångar och utgångar en 50 åring kan önska sig.
  Nästa köp blir ett slutsteg med fler kanaler och fler högtalare därtill.

  + Otroligt enkelt och smidigt att köra och justera från IPad
  + Bra ljud

  - Inget negativt än så länge mer än att den tar tid på sig att koppla upp mot HDMI.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Super bra nästan som cxa5000 jag hade innan men nu med atmos !
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt underbar på alla sätt och vis.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bra försteg som desstum är enkelt att använda, till min frus glädje. Mycket smidigt med sceninställningarna samtidigt som man kan ha 2st Pattern. Överraskar mig possitivt i 2kanal och i film är det fantastiskt så jag har inget att klaga på . Nu har jag inte hunnit få upp takhögtalare så atmos kan jag inte bedömma än.