Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Beyerdynamic DT 1770 Pro

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Beyerdynamic Hörlurar (76)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.40)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  7 mån sedan
  Först det enda ordentligt negativa med dessa: de kommer med mjukare velourkuddar som standard, och vill man byta till paret av imitationsläder så är det fruktansvärt petigt. Man ska försöka glida in de tunna vinylcirklarna i en liten skåra och sedan försiktigt rotera hela kudden tills den sitter fast. Det tog mig flera timmars svärande och petande och ilska men tillslut fick jag dem på plats till 95% åtminstone, bra nog för att använda dem. Dock löjligt jobbigt när det finns mycket enklare lösningar.

  Lurarna i sig är gedigna: tunga, stora och med ordentligt utformade sladdar. De kan vara en aning tröttande att ha på huvudet under väldigt långa sessioner men det kunde varit värre.

  Jag kopplar in dessa till en Pro-Ject Pre Box S2 Digital och kör Tidal (via Roon), och när man väl kommer igång med lyssnandet så är det slående. Det tar en liten stund att inse att ljudet är troget inspelningen: är det dåligt inspelat eller har en tveksam källa så kommer du att höra det, men oj vad musiken har kraft och dynamik och ibland en mäktig närvaro (var försiktig med volymen, det kan skilja markant från album till album och kraften av dynamiken kan smyga sig på!).

  Jag har haft många Sennheisers förut och det här är inte liknande dem: de har ett mer "hoppa ut och sväva"-ljud med vass diskant och kraftig bas, men dessa känns mer som om musiken du lyssnar på är ärligt fångade, står bredvid dig. En helhetsbild som först inte verkar så märkvärdig men är mäktig och oförlåtande. I Johnny Cash och Alanis Morrissette akustiska album kan man nästan höra vad de åt till lunch och deras gitarrer har en känsla som är intensiv och imponerande. T.o.m. ett band som Roxette tog mig på sängen - "The Look" har alltid varit en rolig låt men med dessa tog varenda element av låten, från explosiva trummor till intensiva gitarrer och sång nästan fysiskt tag i mitt huvudet och rullade iväg det som ett bowlingklot. Löjligt.

  Med andra ord så är nog Sennheiser och liknande ett mycket bättre val om du vill att allting ska låta "magiskt" med ett enda sound, men om du vill ha den dynamiska kraften i en hel orkester, ljudet av ett rockband som står precis intill dig, akustiska gitarrer vars strängar praktiskt taget vibrerar genom luften och viskningar och inflektioner fångade så är det här ett riktigt bra val. De sätter inget slags magiskt filter över någonting, men begränsningarna nu är snarare inspelningen och din egen källa - varning dock för att platt musik kan nu kännas plattare än någonsin och framföranden som är riktigt bra fångade tar sig an en helt ny dimension. Kanske saknar de litegrann i "rumslighet" jämfört med öppna lurar (undersök då DT 1990 Pro eller HifiMan Sundara), men de tar igen det med ren och skär kraft. Detta är kanoner, och alla lär inte vilja höra sin musik på det här sättet, men om du inte har något emot en stängd sal över ditt huvud där banden blåser på för fullt bara för dig så har du hittat rätt.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  4 mån sedan
  Har haft lurarna i tre dagar så här kommer några first impressions.

  Kort sagt, dom är magiska, dom bästa lurarna jag någonsin lyssnat på och blåser mina tidigare lurar (Sennheiser HD-650, HiFiMan HE-4XX med ZMF Ori Lambskinpads plus extra stoppning för mer bas) ur vattnet. Med kraft. Hänsynslöst.

  DT 1770 har helt sanslös bas när det finns i mixen, galet djup och detaljerad. Första gången jag slog på Marilyn Mansons Killing Strangers var en chock!

  Jag köpte mina lurar begagnade och fick tyvärr inte med leatherette-padsen så har bara använt suede-padsen. Jag har inte märkt av den vassa diskanten många recensenter online klagar på, enbart gnistrande och detaljerad diskant.

  Mellanregistret känns naturligt, men inte lika varmt och mjukt som HD-650. HD-650 ger en naturlig kropp och värme till röster, i princip oavsett om det finns i källmaterialet eller inte. Min känsla är att DT1770 är mycket mer representativa till hur musiken faktiskt låter. Är rösten torr och liten låter den så, är rösten varm och fyllig är det det som hörs.

  Detsamma gäller sound stage, livespelningar kan låta väldigt luftiga, speciellt med tanke på att lurarna är slutna. Men är musiken intimt mixad hörs ljudet i huvudet, lurarna hjälper inte till.

  Instrumentseparationen är fenomenal vilket är supernajs i spel. Under en kort provsession i Valorant kunde jag höra exakt vart mina medspelare var, att identifiera två olika medspelare bakom ryggen, i vilken riktning och ungefärligt avstånd dom befann sig var inga problem, magiskt.

  Jag är förundrad över dom här lurarna, hur kan skillnaden mot allt annat jag hört vara så stor? Alla kanske inte tycker dom är lika magiska, några gamla Bob Marley-skivor jag lyssnat på blev helt förstörda, subbasen var så stark och odefinierad att musiken blev hetl förstörd, men det är inte lurarnas fel.

  För dom som är ute efter lurar som får allt att låta bra är HD-650 ett grymt val, men DT1770 är i mina ögon överlägsna på nästan alla sätt. Sjukt imponerad!
 • Utmärkt
  8 mån sedan
  Mycket bra hörlurar. Jag föredrar dem till alla Audeze jag har ägt.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Jag köpte först lillebror DT770 och var riktigt nöjd, sedan fick jag provlyssna på dessa lurar och då fick det bli en uppdatering. Använder fortfarande 770 från och till men 1770 är än förbättring på alla plan, riktigt kvalitetskänsla och kanonljud!