Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Benq GW2270H

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Benq Datorskärmar (161)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.33)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Väldigt mycket skärm för pengarna. Färg, svärta och bildkvalité överlag är nog den starkaste punkten, där skärmen gör bättre än väntat i alla kategorier, speciellt svärta. Min skärm överklockar utan problem till max 73 Hz i 1920x1080. Jag var i kontakt med Benq service och dom hjälpte mig direkt och bytte min skärm utan att ställa några frågor.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det här upplevs överlag som en bra skärm. Jag kan inte uttala mig om färger återges exakt o.s.v. men min subjektiva uppfattning är att det ser bra ut. Jag använder den både till datorn och till spelkonsoler. I korthet:

  + VA-panel innebär mycket bra svärta.
  + På mitt exemplar finns det inget back-light bleed alls. Inte ens lite, det är helt perfekt. Detta kan så klart variera från exemplar till exemplar.
  + Bra design, till 99 % bara matta ytor på skärmen och stativet. Subjektivt är designen smakfull.
  + Hörlursutgången fungerar utmärkt med ljud från HDMI. Inget brus eller liknande, det låter lika bra som att koppla i datorn direkt.
  + Använder man Flux kommer man att gilla "low blue light"-funktionen. Det är samma sak men i hårdvara och fungerar därmed även om man kopplar in en konsol. Det går att stänga av helt om man inte vill ha det.

  +/- Stativet är inte så stadigt, men inte heller direkt dåligt. Sätter man med lite kraft ner händerna i bordet gungar det lite. Har sett både bättre och sämre skärmar förut. VESA-fäste finns om man vill byta.
  +/- Betraktningsvinklarna är helt OK. Sett framifrån ser det bra ut, tittar man från sidan blir färgerna ljusare. Standard för att vara en VA-panel.

  - Skärmen har 2 HDMI-portar och en förhistorisk VGA-port. Självklart skickar de då med en VGA-kabel. Tack för medföljande elektronikskrot BenQ...
  - Hörlursutgången är svåråtkomligt nog på baksidan. Jag har enkelt löst det med en kort förlängningskabel+volymkontroll (så slipper man öppna volymmenyn vilket tar någon sekund eller två).
  - Den enda riktigt stora svaghet är att det finns mycket eftersläp oavsett inställningar för overdrive. Det finns tre inställningar. "off" är katastrofalt och gör att man ser dubbelt på testufo.com. "high" gör allt suddigt med eftersläp. Den sista inställningen "premium" minskar suddigheten något i utbyte mot väldigt tydliga skuggor. Jag använder mittenläget "high" men bra är det inte. Jag ställde en bättre TN-skärm i en laptop sida vid sida och laptopen var bättre, mindre suddigt, mindre skuggor.

  Slutsats: Mycket skärm för pengarna. För 1199 kr är det nog omöjligt att hitta en perfekt skärm och här får man acceptera kraftigt eftersläp i utbyte mot fin va-panel-svärta, bra bildkvalitet, bra byggkvalitet och funktioner som low blue light och HDMI-ljud.