Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Apple TV 32GB (4th Generation)

 Lägg i lista  Jämför
 • Stöd för upplösningar upp till full-HD
 • Hårddiskutrymme på 32GB
 • Inkluderar handkontrollen Siri Remote
 • Titta på film och serier med appar från bland annat Netflix, Viaplay, HBO Nordic och YouTube
 • Efterföljs av nyare Apple TV 4K
 • Lanserades under 2015
Stäng
 • Stöd för upplösningar upp till full-HD
 • Hårddiskutrymme på 32GB
 • Inkluderar handkontrollen Siri Remote
 • Titta på film och serier med appar från bland annat Netflix, Viap...
Läs mer
Produktgeneration: Apple TV (4th Generation). 3 föregångare och 1 efterföljare
Jämför pris på alla Apple Mediaspelare (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.87)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Läs gärna detta innan ni ger ett dåligt betyg!
  Apple TV 3th gen (läs längre ner för 4th gen)
  Det är synd att dagens konsumenter fortfarande inte förstår att man betalar för mjukvaran. Apple har generellt sett ganska dyra produkter, men som Steve Jobs en gång sa, citat "We can't ship junk". Dessvärre har Apple i dagsläget inte släppt något nytt revolutionerande, men denna märker man att Steve var med och utvecklade.

  Vad får man från en Apple TV?

  Det beror helt på vad du är ute efter och hur mycket erfarenhet du har av mjukvara. Om du endast köper Apple TV som en enskild mediaspelare kan du göra enkla saker som de flesta SmartTV har idag. Exempel: Netflix, TV4 Play och hyra film från iTunes Store. (49kr/film, veckans förvalda erbjudande 7kr/film) Att köpa film kostar allt från 100-180kr.
  Skall du använda din Apple TV för ovanstående kan du egentligen lika gärna köpa en SmartTV, men ändå inte. Apple har förmågan att uppdatera mjukvaran i deras produkter för ett långsiktigt inköp för deras konsumenter, till skillnad från tillverkarna av Smart TV. Söker du ovanstående kommer denna produkten passa dig perfekt och risken att den hänger sig eller liknande är mycket låg. Tack Apple för att ni vet att mjukvara är viktigare än hårdvara.

  Nu tänkte jag skriva lite om andra möjligheter med en Apple TV och anledningen till att jag använder den. AirPlay.

  Jag vill börja med att rekommendera ett program till datoranvändare (både PC/MAC). Programmet heter AirParrot och finns att köpa på: http://www.airsquirrels.com/
  Vad programmet gör är att trådlöst streama bilden från en dator till Apple TV. (tänk på att ni behöver ett trådlöst nätverk hemma, men vem har inte det?)
  Har du en film på datorn som du vill se på din TV är detta en perfekt lösning.
  Nackdelen här är att du behöver ett trådlöst tangentbord/mus om du har en stationär dator, detta för att slippa gå upp från soffan och byta film eller liknande.

  För detta kan jag dock rekommendera Touchpad:
  -iOS - https://itunes.apple.com/se/app/touchpad/id297623931?mt=8
  -Android - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.thingsstuff.touchpad&hl=sv (ej testat)
  Touchpad ger dig möjlighet att använda din Smartphone/surfplatta som tangentbord/mus, även detta via nätverket.

  Vill även rekommendera ytterligare två program.
  För alla som har en iPhone/iPad och en dator (samt Apple TV): http://www.inmethod.com/index.html
  Detta program låter dig lägga till mappar med filmer från en dator i din telefon/surfplatta som sedan kan användas av AirPlay till din Apple TV. Älskar denna appen och använder den dagligen. (perfekt för att byta mellan olika filmer eller serier via din telefon som är lokaliserade i din dator). Har stöd för .MKV samt undertexter. Appen har även stöd att streama film till din iPhone/iPad via 3G/WIFI om du har datorn påslagen hemma, (rekommenderat att du har fiber anslutning). Därmed kan du sitta i din kompis soffa och streama filmer från din dator hemma till din iPhone/iPad och köra AirPlay till din kompis Apple TV.

  Det andra programmet heter Plex. https://plex.tv/
  Detta är Androids version av AirVideo, men finns även till iOS. Fördelen är att det även fungerar med en NAS samt Google Chromecast (om man ej har Apple TV).

  Slutsats:
  Apple TV är en fantastisk produkt och dagens konsumenter förstår inte vilken värld som öppnas upp av mjukvaran i maskiner. Vad jag vill ha sagt är att titta mindre på Teknisk Specifikation och mer på mjukvaran som stöds av produkten. Sen håller Apple alltid extremt hög nivå på utformning i design och kvalitet på sina produkter. Priset är extremt lågt på denna enhet och jag hade lätt kunnat betala tre gånger mer. Apples pris på datorer, telefoner och surfplattor är i övrigt - "Du får vad du betalar för."

  Edit:
  1. Vill även tillägga att det ej är en produkt för er som älskar jailbreak och XBMC, look elsewhere.
  2. Beamer är ett annat bra program för er Mac-användare, istället för AirParrot: http://beamer-app.com/

  Apple TV 4th gen

  Apple ändrade riktning med generation 4 till att placera appar direkt på enheten vilket resulterar i att man inte längre är beroende av en iOS/OSX enhet. Personligen tyckte jag bytet från 3e generationen till 4e var en värd uppgradering. Enheten är betydligt snabbare och apparna fungerar hur bra som helst. Jag använder till och med min TV mer nu än innan.

  +Snabb
  +Bra fjärrkontroll (touch)
  +Slippa inlogg till diverse appar
  +Snygga skärmsläckare
  +AC standard
  +Logisk om man är van vid iOS
  +Apple Musik inbyggt
  +Appstore (IPTV appar finns)
  +Lägg till volym-kontroll för annan ljudanläggning

  -Hängt sig någon gång så den var tvungen att kopplas till dator för återställning (krävdes att köpa en USB-C kabel
  -Siri på Svenska fungerar sådär, prata svengelska så förstår hon.
  -Airplay multiroom för musik borde fungera från iOS enhet och inte bara Mac/iTunes (kräver även Airport Express till varje rum)
  -Att skriva är en röra jämfört med tidigare versionen och tex PS4. Tangentbordslayouten ser exakt ut såhär: (Mellanslag) ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVXYZÅÄÖ (Backspace). Att hoppa mellan bokstäverna för att skriva tar väldigt lång tid. Så mitt tips är att använda Remote appen i mobilen.

  Vad jag gör med ATV 4:

  Med extern hårddisk kopplad till routern samt Infuse appen installerad på denna Apple TV gjorde produkten köpvärd. Jag behöver varken NAS eller en Plex server stående. Perfekt helt enkelt! Önskar dock att Infuse lät mig söka i appen samt att Apple TV hade Siri fungerande på engelska tills den var bättre på svenska. HDMI-CEC underlättar för mig som endast använder Apple TV, kan slänga min vanliga TV kontroll i soporna :-)
  Man kan även koppla Apple TV kontrollen till annan IR mottagare, tex externt ljud för att kontrollera volymen, önskar dock här att man även kunde sätta på och stänga av förstärkaren.
  Med inbyggd Loudness Equalizer underlättar det även på kvällar och nätter när man bor i lägenhet. För att söka använder jag min iPhone och appen "Remote" fungerar utmärkt.

  Antar Apple väntar med 4K stöd tills vi ser fler folk som faktiskt har en TV med 4K, HDMI 2.0 / USB-C och tills det finns mer content, helt rätt val i min mening. Hade den haft 4K stöd redan nu hade kunder gnällt på att filmerna man köper via iTunes inte är 4K samt att det tar för lång tid att buffra, förstår helt varför Apple valt bort 4K i dagsläget. Sen vet jag inte om 4K är "Retina" för dem flesta, om man inte sitter 1.5 meter från en 80 tums TV. Personligen ser jag inte pixlarna i Full-HD från 3 meter på 50 tums TV, kanske behöver starkare glasögon.

  http://isthisretina.com - Är en bra guide för att se om du själv ens kommer se någon skillnad på 4K och Full-HD. Tänk på att i butikerna där 4K TV säljs står man oftast väldigt nära TVn för att ens se skillnaden. För mig personligen finns det bara två stycken TV apparater som är tänkbara uppgraderingar just nu och det är SUHD från Samsung och OLED av LG, anledningen är dock inte 4K utan svärta och bildkvalité i övrigt. Därmed räcker 1080p gott och väl. Att jämföra 4K och Full-HD på TV är lite som att visa denna video till någon och fråga vad dem hör: https://www.youtube.com/watch?v=H-iCZElJ8m0

  Frågan är helt enkelt, hur bra ser du från normalt avstånd?

  Om någon undrar varför man har högre upplösning än "Retina" på mobiltelefoner beror detta vanligtvis på VR, där glaset i VR-brillorna zoomar in på skärmen, Full-HD på en 5.5 tums mobil räcker alltså inte för optimal VR. Dessutom använder vissa personer mobilerna närmare än 20 centimeter från ansiktet.

  UPDATE höst 2019. tvOS 13 släppt:
  -Stöd för PS4 och Xbox One kontrollers (Bör fungera med bl.a SteamLink appen)
  -Apple TV har fått stöd för Control Center, likt iOS. Här kan du se datum/tid, användare (går byta mellan inlagda), samt snabbkontroll för musik, Airplay, sök och "Vila".
  -Ny hemskärm som visar markerad app innehåll i bakgrunden
  -Ny Bild-i-bild funktion
  -Nya skärmsläckare inspelade ihop med BBC (under vattnet)
  -Apple har även lanserat två nya tjänster under våren, utan satt startdatum: Apple Arcade och AppleTV+. Två tjänster där du prenumererar på spel samt Apples egna innehåll, likt Netflix.
  -Apple Musik appen får stöd för synkroniserad textning, så det blir lättare att sjunga med till musiken :-)

  Update oktober 2019: Stöd för Spotify

  //T
 • Bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fin kvalité på fjärren. Går bra att bläddra och söka i tiden när man ser på program i t.ex. SVTs app.

  App biblioteket var dock simpelt med ett fåtal appar som var kategoriserade i några få kategorier. Finns betydligt fler om man söker på namnen. SVT, TV4 fanns med bland Youtube, Netflix och många andra stora mediadistributörer. Hade hoppats att TV3, TV5 et.c. hade publicerat sina appar även för ATV4, men det kanske kommer?

  Gamla logitech fjärren funkar fortfarande att styra med.

  I övrigt har jag inte hunnit prova så mycket mer.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering:
  Nu har det verkligen hänt saker! Alla appar man skulle kunna önska finns här, ingen annan plattform har samma utbud.
  Jag höjer dock inte till en tia då en gång i veckan typ är det någon app eller systemet som krånglar vilket kräver en omstart. Ingen stor grej men för en tia krävs perfektion! :)

  Det ska sägas att jag använder den extremt mycket iom Canal Digitals app som möjliggör live-tv med 2h tillbakaspolning. Klockren grej vilket gör att jag aldrig kollar på nåt annat än Apple TV! (OBS. Appen kräver att du är satellit-kund)

  De som har äldre ATVs känner igen sig, allt är familjärt. Den stora grejen är App Store som kommer blir hur bra som helst! I dagsläget är det dock lite tunt med appar. Det finns ändå ett hundratal appar men 90% är spel. Detta kommer dock ändra sig rejält inom kort.
  Potentialen är som sagt enorm, men just idag behöver den fler appar. I övrigt är den väldigt lik äldre ATVs bortsett en betydligt bättre fjärr och att den är vansinnigt mycket snabbare. Airplay-strömmar startar verkligen direkt!

  När Siri kommer så blir också navigeringen ännu bättre!
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Hypad produkt. Boxer och Comhem ger bättre bild. Är det ngt särskilt program på TV1,2 eller 4 kör jag boxer för bättre bild och ljud. Apple tog bort Dolby digital uttaget utan att sänka priset. Tvingades köpa en särskilt adapter. Fjärrkontrollen är liten, hal och förvinner lätt, och är allmänt svår att hantera. Man retar sig på den. Apple TV+ är bara att glömma. Netflix fungerar så där. Bättre bild och ljud via min Oppo dock. YouTube ganska ok. Comhem appen är som den är dvs inte särskilt bra. Överprissatt produkt.
 • Perfekt
  5 mån sedan
  Är mycket nöjd med de tre jag har i hemmet. Fick byta ut ett antal i början (vid release) som var defekta men inga problem efter att jag fick fungerande enheter. En av enheterna bråkar i och för sig lite och verkar inte vilja gå ner i sömn som den ska... Men den använder vi inte så ofta ändå.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Helt suverän
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra på många sätt men lite fjörrkintrollens touch yta är av sämre kvalite
 • Perfekt
  1 år sedan
  Min gamla Samsung SmartTV från 2012 är inte så smart längre, dom flesta apparna försvann förra året och nu när Netflix försvann i helgen så var valet mellan en ny tv eller en mediaspelare.

  Tycker det känns som slöseri att kasta bort en helt ok TV med ok bild så det blev en Apple TV 4th gen HD istället.

  Varken jag eller min sambo har eller har haft någon ios enhet någonsin så första 2 timmarna var ett googlande utan like för att skapa ett appleid wia webben och sen ladda ner itunes till W10 och logga in där men till slut var apple tv'n igång.

  En liten varning det går inte få igång en apple tv genom apple tv'n själv om du inte redan har en iphone/ipad eller annan ios enhet.

  Men nu när allt är igång är jag imponerad, apple tv sitter i hdmi1 in, hemmabion i hdmi2 out/arc och hdmi cec (samsung anynet+) är aktiverad.

  Startar jag apple tv startar den både tv'n och hemmabion, växlar teven till apple tv, ljudet styrs av apple fjärren och stänger jag av apple tv stängs både tv'n, hemmabion och apple tv av, total integration över hdmi cec.

  Sen har jag alla appar tillbaka igen, netflix/viaplay/cmore/diverse playkanaler etc.

  Kan bara ge full pott :D
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt bra mediaspelare.
  Enkel att använda. Nu laddar jag inte in några extra appar så tycker att 32GB modellen räcker gott.
  Enkel fjärr som fungerar suveränt bra
 • Perfekt
  1 år sedan
  Enkel att installera och användningen är ett föredöme till enkelhet.
  Enkelt att ladda ner och installera appar.
 • Perfekt
  1 år sedan
  Härligt enkel att komma igång med. Enkelt att ladda in nya appar.'
  Dock problem med CanalDigital appen som hänger sig efter ca 20min användning.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Suverän liten maskin med många appar. Kan samla alla mina streamingappar på ett ställe. Lätt att installera, lätt att hantera.
 • Bra
  2 år sedan
  Allt går att förbättra. Tolka mig inte fel, jag älskar produkten men ogillar att den inte går att stänga av utan försätta den i viloläge. Den försätter ju inte bara sig själv i viloläge utan även Tvn. I övrigt är detta en bra produkt kan sakna Spotify dock och varför saknas SF anytime...
 • Perfekt
  2 år sedan
  Jag använder denna och min 4K (5e generationen) varje dag. En i vardagsrummet och en i sovrummet. Grymt nöjd med båda! 10/10p!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar förstås snudd på helt felfritt, som vanligt med Apples produkter.
  Tog flera månader innan jag behövde starta om den första gången pga en bugg.

  Har testat Google Nexus player innan men den fungerade helt värdelöst, ständigt krashande appar. Det gick inte att se ett enda avsnitt i nån serie på Netflix utan att man kastades ur..
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Ett bra köp
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bättre än den föregående versionen. Du har en bättre fjärrkontroll och Siri-funktionen är en annan nyttig funktion som kommit till. Du kan ladda ner dina egna appar och annat smått och gott! Bättre funktioner och Bilder-appen har förbättrats på det sätt att man nu kan bläddra i album och bilder i Apple TV:n som man tagit med telefonen osv och allt är synligt jämfört med hur det var förr. Stort plus.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Man får verkligen vad man betalar för, helt suverän kvalité som känns redan när man öppnar lådan.
  Kastade ut min Tivo box från Comhem och köpte mig en sån här för att köra ett antal playtjänster, redan vid uppstarten kände man att dom tänkt på att göra det enkelt för användaren, man var igång på någon minut.

  Jag var lite rädd att behöva använda min fjärrkontroll för att styra ljud och avstängning, även här funkade det direkt och perfekt, Apple TV stänger av både sig själv och Tvn när man stänger av.

  Kan inte säga något negativt alls.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den pryl hemma som används mest. Kollar samtliga playtjänster, airplayar samt används som digitalbox med Telia Play+. Snabb och stabil med snyggt UI.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar bra till sovrummet.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gör det den ska.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Efter snabb tillvänjning fungerar den nya fjärrkontrollen bättre än den äldre generationens fjärrkontroll. Röststyrning fungerar också bra tex på svt. Där det ibland kan ta lite tid att hitta ett speciellt program. Mycket nöjd!
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  jobbigt att skriva med dosan. men siri funkar ju bra nu för tin.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt bra och mycket enkel att använda.
  Har tappat fjärren många gånger på hårt golv - inga konstigheter utan det håller!
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Snabb och enkel att installera.
  + Bra kvalitetskänsla.
  + Möjlighet att installera appar. Även om utbudet just nu inte är gigantiskt så duger det för basbehovet.
  + Fjärrkontrollen är väl genomtänkt och UI:t är intuitivt.
  - Fjärrkontrollen är SVINDYR att ersätta om den går sönder eller tappas bort. 945 kr! Det är 2/3 av totalpriset! Ett tips är att hitta ett skyddande skal till den.
  - Alldeles för fokuserad på Apple-miljö (Airplay, iTunes, iCloud, osv...) ur boxen.
  - Hade hoppats på att den skulle koppla upp mot min Qnap-NAS out-of-the-box. Testade först att slå på iTunes-server på NAS:en, men det ville sig inte. Fick lägga 109 kr på en app (Infuse Pro) för att kunna komma åt (via Samba) och nyttja det biblioteket. Finns lösningar som Plex och VLC också, men när jag testade VLC så funkade inte det lika bra. Palla fixa Plex backend just nu eftersom jag bara har en frontend-applikation (dvs ATV:n). Infuse löser dessutom 4K-output enligt uppgift!
  - Inför soft-click på plattan! Nu måste man göra ett mekaniskt tryck vilket känns onödigt.
  - Den klarar inte 1366*768 i upplösning, men jag kunde reglera in i skärmen så det skalades rätt.

  Spontanköpte till fru och barn för att de skulle ha en mediaspelare som vem som helst förstår. Att koppla in bärbara, mappa upp nätverksshare och köra igång VLC har varit för hög teknisk höjd.

  Hade den klarat att plocka upp en nätverksenhet och indexera alla vanliga videoformat i en native mediaspelare så hade den fått 9/10. Nu fick jag investera mer pengar och tid för att få det löst, så det trillar ner till 8/10.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Supernöjd!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Läcker liten mediaspelare
  Spelar det mesta man kastar till den
  Dock skulle jag valt den med mer minne
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra produkt, men fjärrkontrollen behöver en översyn. Det är ologiskt med hänsyn till övriga Apple-produkter att den matta ytan är den med touch-funktion. Siri behöver bli smartare.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppen! Nu behöver du inte använda en seg och trött smart TV:s menyer och operativ system. Här hittar du det som behövs bortsett från eventuellt Spotify :)
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Haft den sedan release i Svea.

  Överlag är den bra och den används flitigt i hemmet.

  Fjärrkontrollen är dock inte genomtänkt. Som med de flesta fjärrkontroller ligger den ofta i soffan eller fåtöljen och kommer man åt touchytan(vilket man ofta gör) av misstag så sätts den på stup i ett utan att man ska använda den. Den är då lite krånglig att stänga av dessutom eftersom man jobbar i blindo. Hade varit enkelt att lösa om bara Apple lade till ett val att man inte ska kunna sätta på Apple tv med alla knappar inkl touch.

  -HDMI 1.4. Du spelar aldrig 4K i denna...
  -Haft den >1år och går man in på AppStore slås man av att de flesta appar som finns är ren skit eller trams.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Överlägsen
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Väldigt enkel att komma igång med. Alla i familjen har kunnat använda denna efter ca 5 minuters träning!
  Fjärrkontroll som fungerar mycket bra och enkelt (få knappar)

  Alla appar (Netflix, SVT Play mm fungerar utan problem)

  Mao en makalös manick!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  HBO funkar perfekt.
  Netflix funkar perfekt.
  SVT play funkar perfekt.
  TV4 play fungerar perfekt.

  OCH det finns VLC app så alla .mp4, .mkv, .acc med mera funkar perfekt att spela upp från NAS i nätverket.

  Totalt ljudlös, snygg, liten, supersnabb start upp.

  Finns egentligen INGA nackdelar, förutom priset kanske. Men det är inte så högt det heller för att vara en Apple produkt... Slutbetyg 9/10, för priset.

  KÖP
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Funkar som den ska
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har alltid använt Android telefoner(Iphone är för låsta för mig), haft chromecast och senast nexus player. Anledningen till att jag köpte Apple TV(4) var att alla appar som jag vill ha finns: Telia play, Viaplay, cmore. Allt fungerar perfekt. Den största skillnaden på apparna som finns på både Nexus playern och Apple TV är youtube appen, som är mycket bättre på Nexus Playern. Men som sagt allt funkar, så 9/10 stjärnor.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra bild och schysst ljud. Går att styra via iPhone eller Logitech Harmony Hub.
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Apple TV är ju en fantastiskt smidig produkt. Jag ger 10 stjärnor för generation 3.
  Vi har en gen. 4 hemma och en gen 3. på landet
  Själv använder jag bara airplay via iPaden. Apparna på mobilen är ju bättre en apparna i apple TV. Skillnaden är då noll mellan gen.3 och gen.4 när man använder airplay. Jag kan inte märka någon skillnad...
  Mer än att den är dubbel så dyr som gen. 3.
  Fjärrkontrollen använder jag aldrig.
  Men gillar man spelen på apple TV gen.4 så är den ju bättre än gen.3.
  Har man ingen iPhone eller iPad så förstår jag vitsen med gen. 4.
  Jag hade intalat mig själv att nya apple TV skulle vara mycket bättre än gamla apple TV.
  För mina behov så är ju gamla apple TV så himla bra att jag inte hade behövt köpa den nya varianten. Men det är alltid kul att köpa det senaste.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag måste ge den full pott 10/10. Det jag innan jag köpte den ryggade för var priset men nu efter några veckors användning förstår jag varför den är värd det och lite till.

  Jag har den äldre generationen Apple TV och har väntat med att köpa den nya då jag inte trott att skillnaden var så stor. Jag hade väldigt fel för detta är en helt annan produkt.

  De bästa sakerna:
  Streama via nätverket
  Jag köpte Pro-versionen av Infuse 4. Den finns i gratisversion men då är du begränsad i vilka format den spelar upp så de flesta nya filmer kommer aldrig spelas. Men den är värd 100:-. Du behöver bara ha mappen utdelad i samma nätverk så hittar Infuse den. Skall även funka via NAS och ifall din router kan ha en hårddisk inkopplad. Integrationen med Opensubtitles gör att du alltid har undertexter och de hämtas automatiskt.

  Homekit/Philips Hue
  Jag har en del Hue-lampor hemma och de funkar bra att styra ifrån Apple TV:n. Jag kör HueTV. De andra är säkert bra men jag gillade hur den här såg ut layoutmässigt. Mindre lagg ifrån Apple TV:n än iPhonen vilken var en kul överraskning.

  Multitasking
  Bra när man sitter på Netflix och vill tända en lampa. Dubbelklicka på skärm-knappen och du multitaskar som på en telefon.

  Siri på Svenska
  Funkar nu sen senaste uppdateringen. Och det funkar bra! Det blir väldigt enkelt att söka på Youtube eller Netflix/HBO/SVT Play.

  Fjärrkontrollen
  Väldigt skön att hålla i och funkar bra. Smart med en touchpad längst upp på kontrollen. Det gör att man får fler knappar då den vet vart på touchpaden man trycker. Spola framåt till höger osv. Men samtidigt enkelt att scrolla.

  Två saker som kunde varit bättre men som inte spelar någon större roll,
  Ingen optisk ljudutgång.
  Olika appar använder olika funktioner för spolning. Det hade varit bättre om alla hade använt samma kombination för nu chansar man lite på touchpaden. Skall man trycka, swipea, trycka längst upp, swipea och sen trycka (alla alternativ finns i olika appar). Det löser sig alltid men det hade varit en bra sak om alla bara körde efter samma regler. Jag gillar Youtube mest där du får bäst kontroll och kan spola snabbast i videos. I Netflix får du hålla inne och vänta.

  Givet köp om du letar efter en mediaspelare som gör livet enklare. Ingen 4k heller om det spelar någon roll. För mig gör det inte det.

  Jag har massa andra Apple-prylar men det är inte därför jag gillar den. Använder ingen integration mina enheter emellan som andra gör. Bilder är smidigt att automatiskt få upp från telefonen till Apple TV:n men det är oavsett vad du har för telefon och dator innan en bra mediaspelare. Apputbudet gör hela grejen annorlunda. Förhoppningsvis kommer det fler även ifall det redan idag finns ett rätt bra utbud.

  De jag använder:
  Netflix
  Youtube
  Infuse Pro
  HueTV
  HYPER
  TED
  Zero Views
  Red Bull TV
  Reuters TV
  SVT Play
  Hill Climb
  MeteoEarth
  Asphalt8
  Magic Fireplace (kostar men är värd det, stor utbud med ind. ljudspår)
  Earthlapse (inkl. Live-feed från ISS)
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Apparaten fungerar mycket bra rent tekniskt.

  Däremot förstår jag inte varför man var tvungen att skaffa itunes-konto för att använda den.

  Och att Spotify inte finns var ett rejält bakslag... Skandal!

  (Saknar även Safari.)
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Äntligen har Apple fattat att man vill köra lokalt innehåll från sin dator, Infuse är en trevlig app för detta!

  Fjärrkontrollen är skön men ömtålig så det är bäst att ha ett skydd till den eftersom den är så dyr att ersätta med ny.

  I övrigt så använder jag bara Apple TV till airplay. Så egentligen så är det först nu när man kan köra lokalt innehåll från sin dator eller NAS somd en är en riktig mediaspelare.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Min första riktiga mediaspelare/smartbox eller vad man nu vill kalla den.

  Intrycket är genomgående bra kvalitet i produkten. Mycket lätt att komma igång, se bara till att uppdatera till senaste mjukvaran innan ni gör något. Det besparar lite gråa hår. Prestandan är bra, inget hackar, inget laggar, inga fördröjningar och allt startar snabbt. Som det ska vara!

  Interfacet känns väldigt lätt att få en överblick för, förutom app store då som är något rörig. Det är ganska jobbigt i övrigt att skriva in lösenord och titlar med fjärrkontrollen (som annars fungerar superbt), men det finns ju en fjärr-app till telefonen som har samma funktioner som medföljande fjärr, men med fördelen att du själv kan skriva in sökord mycket lättare.

  Den stora behållningen är ju Siri. I dag kan du bara använda den om du loggar in med ett amerikanskt apple-id och sätter din plats till USA. Men det funkar bra. Det är fantastiskt smidigt att få upp sökresultat, även om de nu är begränsade till Itunes/netflix/hulu etc (i USA). Ganska skönt att säga "skip 10 minutes" direkt och spola.

  Eget material spelas lätt upp med Plex server (eller Infuse om du vill betala ytterligare 109kr för appen). Plex är gratis och funkar bra för mig.

  Finns inte jättemycket tv-appar ännu, det mesta tycks domineras av spel.

  Har du en apple tv eller annan form av fungerande box redan och är väldigt sugen på en ATV4 så håll dig kall och avvakta tills Siri finns i Sverige, om du nu måste ha det på svenska. Siri på engelska fungerar ju utmärkt även här.

  Uppdatering: Nu har jag levt med det här skräpet i 8 månader. Fullständigt skräp kan jag bara säga. Mjukvaran är buggig till den grad att man måste norska mediaspelaren med jämna mellanrum för det är ingen respons från vare sig fjärr eller nåt annat och apparna är gamla från förra generationen. Fortfarande ingen svensk röststyrning. Knappt att den engelska duger. Köp nåt annat.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har nästan allt jag önskar
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nöjd med min Apple TV, saknar lite appar ännu men förhoppningsvis blir det bättre inom en snar framtid
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  det mesta är riktigt bra, men hårdvaran verkar tyvärr inte hålla måttet. framförallt blir den oanvändbar när jag kör den på trådlöst nätverk. Till och med media köpt i itunes faller offer för bufferdöden. airplay där både macen och apple tv:n sitter på wifi är bara att glömma.

  på trådat nätverk funkar all strömmad media som den ska, och airplay har någon enstaka dropout

  jag saknar också en ljudutgång separerad från hdmi-porten. för mig som kör en analog stereo blev det att investera i en signalsplitter.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket nöjd med min Apple-TV, dock saknar jag fortfarande app utbud. Känns inte helt optimerat för Sverige än. Men ett givet köp för min del när den släpptes.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har bytt ut mina två atv3 till atv4 och det är ett rejält lyft! Tillsammans med appen Infuse och Synology NAS så är den en dröm att sköta. Saknar fortfarande stöd för iso men lösning är på G. Vissa mediaspelare uppvisar något bättre bildkvalité men det syns främst när man kör sida vid sida. Svensk Siri kommer förhoppningsvis. Spelaren är oerhört snabb vid uppstart!
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Blir alltid lika imponerad och samtidigt lika o imponerad, själv tycker jag GU är bättre och kontrollen är riktigt smart, bra funktion med uppladdningsbart batteri.

  Tycker att AirPlay blivit mkt stabilare och det är egentligen det jag mest använder den till.

  Plex fungerar bra också, hade önskat bitstream ljud till förstärkaren det hade vart super najs.

  Sen måste jag flika in att denna är bättre än nvidia android tv på just framerate mm, får inte mina att lura bra mot tv apparaterna jag har. Men ATV 4 fungerar felfritt.

  Har 3 av varje, en av vardera i V-rum, tv-spels rum och sovrum.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Stort lyft från tidigare modeller. En del brister som jag noterat är att det kan vara svårt att veta när fjärren är upp eller ner, finns liksom inga landmarks, när man famlar efter den i mörkret. Siri stöds inte heller än och sök funktionen funkar inte för Netflix, HBO, Viaplay, bara med apples egen filmbutik.

  Streaming är inte "instant on" som en del skriver, jag upplever ingen större skillnad mot tidigare generationer. 4k saknas men inget jag saknar. När det väl börjar komma 4k material på torrents så kommer det finnas en ny apple tv att köpa med häftigare funktioner och prestanda. Fram tills dess så funkar den underbart.

  Ett stort plus är att när jag stänger av apple tv med fjärren så stängs tv av samtidigt. Likaså när du sätter på den så sätts tv på samtidigt i rätt bildläge. Den är så enkel att min 4 åriga son kan sätta på och välja film själv utan min hjälp. Fjärren är bluetooth och kommer med en kabel för laddning. Äntligen finns en volymknapp på fjärren! Ganska trevligt med spel och annat från apple store. Överlag en helt klart prisvärd uppgradering från tidigare generationer. 32GB versionen fullt tillräcklig och den jag rekommenderar.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Helt okej. Gillar designen på fjärrkontrollen. Fin mjukvara, kul med appar, dock inte tillräckligt än så länge.
  För min del fyllde den inget extra i vardagen och såldes efter en månad.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Stöder inte 24p ut.
  Ska du spela upp något som helst 24p material kommer det få grova hack vid panoreringar.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Är väldigt nöjd med att det känns som att den nya Apple TV'n har lite mer flexibilitet. Att man kan ladda ner appar gör att den säkert kommer att "hålla" längre.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Nöjd, synd den inte kan spela 4k. Annars är det kanon med bluetooth till trådlösa hörlurar när familjen vill sova och jag vill titta. Infuse och plex support är också bra!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sooooom vanligt allt med Apple är underbart THATS IT.....

  Snabbare bättre är gen 3 men den var också bra, rekommenderas verkligen varmt