Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha WX-030

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Mobilhögtalare (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.71)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  10 mån sedan
  Senaste recensionerna jag läst om musiccast har varit väldigt dåliga. Därför skriver jag nu..

  Jag har två stycken i olika rum. Ganska långt ifrån routern. Och det fungerar kanon!
  Samspelar fantastiskt bra 👍 appen tycker jag är kanon. Enkel på alla vis.

  Jag bor i ett hus på 250 kvm på landet. Min bredbandsuppkoppling är 2mb. Stenålder, jag vet! Men det är det som finns att tillgå där jag bor. Använder alltså en gammal nergrävd kopparlina som förmodligen är mer skarvad än din mormors julgransbelysning..
  Så får man det inte att fungera med erat fiber på 1000mb så gör NI något FEL eller så fick ni ett måndagsexemplar.

  Drar av lite på betyget pga att när man linkat ihop två högtalare i appen så kan man inte spela från enskild högtalare utan måste bryta linken.

  Igår kollade jag hockey och spelade musik samtidigt utan lagg... 👌
 • Utmärkt
  10 mån sedan
  Uppdaterat: 10 mån sedan
  Jättenöjd med ljud och funktion
  Ser att andra haft problem det kan jag förstå, fick själv problem vid installation, har installerat flera högtalare nu samt receiver kring detta system.

  Problemet för mig var nätverket, vid installation syns först inte alls hur det blev configurerat , via appen bör man gå in på varje MusicCast produkt i inställningar och klick på knappen information (nätverket), det här kan man knappast kalla tydligt, men det skall inte här stå extended för då har produkten kopplat in sig trådlöst mot närmaste MusicCast enhet istället för direkt mot ditt nätverks router.. vid en sådan uppkoppling (extended) i nätverket blir det tidsförskjutning/efterklangi av ljudet samt att signalen kan som i mitt fall bli svagare än mot mitt eget nätverks router.

  MusicCast enheten kan alltså göra detta vid installation utan att flagga för det, manualen är väldigt översiktlig så den ovane teknikern har ingen hjälp kring detta, appen kommer med bra tips men det är först när du avser att göra en ändring (trycka/aktivera en funktion)

  En MusicCast enhet hade alltså helt själv valt att agera som en ”extended trådlös router” till den enheten som jag höll på att installera, det är en bra funktion i vissa sammanhang men uppenbart dåligt om man vill ha synkat ljud.

  Det finns också några fler viktiga inställningar i appen som hanterar kvaliten på ljudet och dataströmmar, vilket inte förklaras i manualen.

  Tipset är att installera varje enhet nära din router medans de andra enheterna står helt utan ström, sedan placera ut enheterna i tur och ordning i varje rum. Och titta igenom inställningarna, går att kompensera svaga nätverkssignaler i appen för varje enhet.

  Det är generellt viktigt med ett bra nätverk, mitt nätverk baseras på en kraftig router från Asus...med snabb egen klocka
 • Usel
  10 mån sedan
  Appen och systemet fungerar inte alls. Jag har lagt 8000kr på att ha musik i fyra rum och det var pengarna i sjön. Trodde först det var wifi problem och testade olika åtgärder tills jag satte mina två trådlösa högtalare i samma rum som routern och nätverkspelaren wxc50 som var kopplad med nätverkskabel till routern. Inget fungerade, har alltid haft problem med att ena högtalaren hackar när jag linkar ihopp två, tre eller fyra rum är inte att tänka på. Och nu går det inte att koppla in nätverkspelaren alls trots att den är den enda som är kopplad med kabel. Min wxad10 går inte heller att koppla in idag...
  Jag har 150in 50ut från comhem med deras bästa router, i samma rum borde det fungera att åtminstone få två enheter av fyra att spela tillsammans. Yamaha tycks ha lagt sina ambitioner på is när det gäller musicCast får jag intryck av när jag läser utländska trådar. Ångrar verkligen att jag inte tog Sonos och är glad att jag inte köpte en Yamaha receiver vilket var mina planer i början. Varning för detta system med en app som är sämre idag än för 7 månader sedan, eller så startar problemen när man har många enheter uppkopplade på den.
 • Usel
  11 mån sedan
  Jag har nu haft Yamaha Music Cast i 3 år. Det är overkligt dåligt. Jag vill verkligen varna för denna skit, det är min plikt som människa.

  Användargränssnittet i appen är obegripligt och svårt att hantera. Det är ologiskt och omständligt. När grejjorna väl funkar låter det iofs bra, rent tekniskt är det en bra musikanläggning (jag har ett stort Yamahasystem i vardagsrummet och ett antal mindre WX-030 i olika rum, som alla sitter ihop via WiFi). Men att Yamaha ff efter tre år inte förstått hur man gör användargränssnitt är så svagt så svagt.

  Jag har märkt att vi tom drar oss för att använda systemet. Det är för krångligt och instabilt.

  Nu har vi även skaffat en Echo Dot med Alexa, eftersom Yamaha annonserat att de gjort ett sk "skill" till Alexa. Tänkte att det kanske kunde underlätta hanteringen. Jag borde ha kollat recensioner på Amazon om detta "skill" innan jag köpte Echo Dot'en. Att försöka köra MusicCast mha Alexa är helt meningslöst. Det funkar ännu sämre än appen. Läs recensionerna, det är den mest konsekvent sågade produkt jag sett. Meningslös skit från början till slut. Ett hafsverk utan ambition att någonsin vara användbar. Vad fan håller de på med på Yamaha? De har tappat förståndet. Köp något annat. Det svider att erkänna mitt felköp. Det är utrustning för sammanlagt 45.000 som pga Music Cast är obrukbart på det sätt det var menat. Man kan ff använda det som en "gammaldags" utrusning där man öppnar luckan till skåpet o trycker på knappar etc. Som på 60-talet...
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Har en vit, helnöjd, det enda som jag kan klaga på är att den endast går på 2.4ghz wifi, det är synd, enda produkten i hemmet som gör det, hade den gått på 5ghz wifi så hade jag kunnat stänga av 2.4ghz på routern. Lite synd. För övrigt så har jag den på bevakning och köper nog inom kort en till då det går att synka dom och köra stereo ljud. Fungerar riktigt smidigt med Tidal och Spotify connect!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Verkar funka bra! Inte provat så mycket än..
 • Perfekt
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Grymt nöjd! Prisvärd, bra ljud, kraftfull och kanske en av de bättre apparna på marknaden!

  Har den i köket, i vardagsrummet kör jag en WXA-50 till frontarna och det funkar kanon tillsammams, välsynkat och toppenfunktioner.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Klart godkänt ljud för sin storlek om man ändrar EQ:n lite (lite för "mullrig" som standard). Kanske lite i dyraste laget, men alla MusicCast-grejor (och alla andra seriösa trådlösa ljudenheter för den delen) kostar ju tyvärr rätt mycket. Jag använder denna i köket och har en WXA-50 som driver ett par högtalare i sovrummet och båda är länkade som "slavar" till min HTR-4069-receiver i vardagsrummet.

  Jag spelar endast upp min lokala musiksamling via MusicCast, jag använder inte Spotify, blåtand eller några av de andra streaming-tjänsterna. Därför kan jag inte säga hur väl dessa fungerar. MusicCast fungerar däremot väldigt stabilt. Vid några enstaka tillfällen kan appen säga "link is not available" vilket leder till att man inte kan justera volymen på alla enheter samtidigt. Det löses enkelt genom att bara stänga av och slå på enheterna igen (två knapptryck i appen). Det har hänt två gånger på en månad, under nästan daglig användning så det är definitivt inget som jag anser vara ett problem. Den fortsätter uppspelningen som vanligt även om det händer så det är ett litet pris att betala för att slippa dra sladdar överallt.

  Appen kan också sköta uppgradering av ny firmware när sådan släpps, vilket är väldigt välkommet. Jag har inte behövt trycka på en enda knapp på högtalaren sedan jag först kopplade in den på MusicCast-nätverket.

  Jag kommer nog köpa en till så att jag får stereo i köket, men avvaktar en eventuell rea.

  Uppdatering 170425:
  Jag fick tag på en till för drygt 1500 kr så jag har nu två av dessa kopplade i stereo. Det fungerar bra och lyfter så klart ljudkvaliteten (även om de spelar bättre än i mono än man skulle kunna tro). Jag skulle vilja säga att varje högtalare presterar i nivå med vad man skulle förvänta sig av kanske en 1200 kr-högtalare eller så, där resterande peng får anses gå till den trådlösa tekniken. På sistone har jag spelat väldigt många skivor i .flac (24-bit och 96 kHz) och MusicCast-systemet tar det lika gärna som vanliga V0-mp3:or. Yamaha påstår sig ha stöd upp till 24/192 och jag måste säga att jag är väldigt nöjd över att se att 24/96 spelas och synkas lika bra som andra .flac- och .mp3-filer utan att downsamplas bortom oigenkännlighet eller framförallt hacka.

  MusicCast känns än så länge som att det är det bästa alternativet för att spela musik om man som jag har många cd-skivor och också köper många skivor i digital form. Alla andra aktörer känns väldigt fokuserade på just streamingtjänster som Spotify och dylikt. Jag skall dock säga att jag inte har provat någon av de konkurrerande aktörerna personligen heller, så jag kan ha fel.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har köpt två stycken vita av denna och är mer än nöjd! Var för sig gör den ett bra jobb i köket och vardagsrummet men funkar lika bra att länka ihop dom med några enkla tryck i appen. Har inte upplevt någon osync.

  Fungerar även att stereokoppla dem vilket medför än bättre ljudbild.

  En stjärna minus för att knapparna uppå är vita och knappt syns.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt nöjd med denna! Funkar hur bra som helst. Har testat med främst Spotify connect och även lite via AirPlay. Båda funkar klockrent. Liten högtalare som spelar riktigt högt och rent. Enda minuset är att wi-fi mottagningen inte är urstark, så har man långt till routern så kan jag tänka mig att det skulle kunna bli problem. Jag har inte haft några men jag har bara va 6m och typ tre träväggar mellan. Men på det hela taget ett mycket bra och prisvärt köp.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar klockrent med senaste firmwaren. Det enda som stör i jämförelse med Sonos Play:1 är att den inte har några fysiska knappar utan det är kapacitiva knappar, något som inte funkar så bra när man snabbt vill sträcka sig för att pausa musiken.

  Bra ljud, AirPlay-integreringen fungerar klockrent. Minus för MusicCast-appen som känns daterad och behöver en rejäl uppfräschning.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  OBS: Bör ställa ner basen 2 hack då den låter sjukt mlt bättre då.
  Jag har inga problem med osynk i Music Cast och jag streamar totalt till 5 källor samtidigt, det man bör förstå veta är att det kräver en hel del krut av routern, sitter idag på en asus rt-ac 3200, men har beställt förstärkning på en asus rt-ac5300

  MusicCast, framtid eller inte ?

  MusicCast är Yamahas svar på Sonos kan man kortfattat säga, köpte 2 av dessa för att koppla in i resten av min Yamaha konfiguration, Nu har jag totalt 5 MusicCast enheter och jag måste säga att dessa små högtalare levererar ett otroligt stort ljud för sin kompakta storlek, ibland spelar den magiskt bra med en otrolig bas och med andra låtar spelar den sådär, men generellt så spelar denna kanon, gediget bygg, bra design, bra touchknappar, relativt smidig att installera, påminner om GoogleCast i installation väg.

  Hur driftsäker är dessa, och hur klarar det att spela i många rum samtidigt kan man undra, tyvärr måste jag börja med att säga att jag har en otroligt bra router, och gissar på att inte många har en router i 3000 klassen med hög wifi bandbredd mm. Jag stressa skiten ur den här genom att först synka samtliga 5 enheter och göra min förstärkare som master, och spela i nästan en timme med lagom mkt hoppande i låtarna, hörde aldrig att de tappa synk och spela i otakt.

  Idag är jag sjukt nöjd, väl investerat.

  +Fräscha
  +Otroligt bra byggkvalité
  +Passiva basen gör ett fantastiskt jobb att fylla ut ljudet, elektronisk musik gör sig bra.
  +Väcks och somnar själv så inge knapptryckningar behövs
  +Uppdateringsbar mjukvara
  +Fungerar utanför MusicCast appen som vanlig SpotifyConnect
  +Samtliga enheter går att EQa

  - Vibrerar lite för mkt ibland
  - Kunde spelat lite större luftigare (ej inspelade)
  - Kommer en uppdatering som möjliggör stereokoppling på dessa varför inte nu ?
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra ljud, men tyvärr katastrof att länka till min Music Cast receiver vilket är hela syftet med produkten.

  Ska du enbart använda denna produkt och inte ha den som en del i Yamahas Music cast multiroom system så kommer du säkert bli nöjd, men annars kan du förvänta dig osyncat ljud med grava fördröjningar och laggigt ljud. Vilket innebär att hela poängen med både Music cast förstärkaren och denna högtalare försvinner. Detta gäller oavsett ljuskälla (Spotify, nätradio, tv etc).

  Vem vet, kanske löser de problemen med firmwareuppdatering på sikt. Får väl hoppas det med tanke på att jag köpte förstärkaren just för att jag ville ha trådlöst multiroom system vilket i dagsläget är omöjligt.

  Läs reviews på amazon (engelska) för mer information, mängder med besvikna användare.

  Kommer tyvärr lämna tillbaka den här produkten, har redan lagt mängder med timmar, försök att få till det och sökning på nätet.