Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Astro Gaming A40 TR for PC

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Astro Gaming Hörlurar (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har använt headsetet tillräckligt länge för att nu kunna dela med mig av vad jag tycker om A40 TR (använder den till min PC).
  Jag kommer börja med att lista nackdelarna eftersom när allt kommer omkring så det är nästan det som är av mest intresse när man väljer mellan olika produkter.

  Nackdelar:
  Mikrofonen är absolut inte toppklass på något sätt, åtminstone som jag har uppfattat än så länge.
  Rösten blir av mörkare och tystare ton än många andra mikrofoner (och då har jag ändå ett Creative Sound Blaster Z med tillhörande programvara).
  Rent fysiskt så har micken inget "botten" läge där det tar stopp, utan det går att snurra den 360grader, vilket innebär att OM det blir lite glappt i framtiden finns risk att den bara ramlar ner och blir hängande (kan uppdatera recensionen ifall så sker).

  Volymknappen (eller snarare volymreglaget) som sitter ca 30cm ifrån headsetet måste jag säga är under all kritik, den är alldeles för lätt att reglera, det skulle finnas mer motstånd i den så att man minimerar risken för oavsiktlig höjning/sänkning av volymen.

  Modkitet köpte jag till endast för att få ett slutet headset vilket det iofs gör väldigt bra, men som sagt jag var egentligen bara intresserad av kuddarna vilket gör modkitet väldigt dyrt (varför inte lägga till 100:- på headsetet och skicka med utbytbara kuddar istället för de som vill välja mellan slutet och öppet?).
  Jag har i stort sett bara använt dessa modkit kuddar och nackdelen med dessa är att det kan bli relativt varmt/svettigt.

  Fördelar:
  Om vi börjar med modkitet så fungerar de slutna kuddarna riktigt bra. Det håller inne det mesta av ljudet (dock inte om du sitter och lyssnar på riktigt hög volym).

  Det är inte det absolut bekvämaste headsetet jag testat, men det är inte obekvämt på något sätt heller. Det går att justera i höjd och sidled på tillfredställande sätt och hörlurarna omsluter öronen bekvämt och bra. Lagom bekvämt för priset.

  Det känns som att det är bra kvalité på själva konstruktionen, och även om ljudet inte är toppklass direkt ur kartong så går det att få till en bra ljudbild med ljudkort och EQ.
  Ljudet har mindre tyngd i basen men är desto bättre på röster och ljudeffekter.

  Troligen inte ett headset i denna prisklass som man väljer för enbart musiklyssnande men ett mycket bra allround headset som lämpar sig allra bäst till spelande (framförallt singelplayer med tanke på det som nämnts om mikrofonen).
  I det stora hela ett mycket bra headset som kunde fått ett par stjärnor till om det kostat 1390:- inkl. utbytbara slutna kuddar.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Haft Astro A40 TR i några veckor nu. Gått från Steelseries Siberia v2.

  Ljudet är bra, är ingen ljudfanatiker men helt klart bättre än ovan nämnda. Använder Asus Xonar DGX som ljudkort.

  Mikrofonen är bra i både mumble och TS. Det jag tror folk gör fel är att de aktiverar KABEL-mikrofonen och inte den stora "riktiga" mikrofonen. Det finns en switch på sladden som styr vilken man kan använda beroende om man har headsetet för mobiltelefonanvänding eller till pc. Vill du använda stora mikrofonen ha switchen på "A". Mikrofonen filterar bort omgivningsljud bra såsom fläktar, musknappstryck och tangentbordstryck, vid rätt inställningar såklart.

  Headsetet är behagligt att använda men kan trycka en del som gör att efter några timmar blir det obehagligt, men jag som gamer har inga problem med det även efter långa sessioner.

  På sladden kan man:
  -Muta (Dra reglaget i riktning bort från headsetet).
  -Höja-Sänka(Hjulet)
  -Ändra mellan den riktiga mikrofonen och den inbyggda kabelmikrofonen (A för riktiga, B för kabel)
  -Snabbmuta (håll in knappen med Astrosymbolen)

  Kablarna har vanligt gummi-hölje.
  Kåporna sitter med magnet så lätt att ta av.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Bra ljud

  - Korta sladdar
  - Inte sköna, sitte för hårt
  - Dålig mikrofon
  - Inget surround utan Mixamp
  - Finns ingen riktig mute, den som finns är bara aktiv så länge du håller in den...