Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech Harmony Companion

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Fjärrkontroller (11)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.03)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Inköpt mars 2017 på ICA för 799 kr. Wow! En produkt jag inte visste att jag behövde och ack så bra den fungerar. Enkel att installera och att konfigurera på detaljnivå som gör att en enda knapptryckning numera räcker för att få igång precis den uppsättning av apparatur som krävs. Har till och med funktionalitet för min TV-box som inte originalkontrollen har. Och givetvis skönt att bli av med alla övriga fjärrkontroller. Ett omdöme här gör gällande att det bara finns tre knappar för att ställa in olika uppsättningar av funktioner. Det stämmer visserligen, men det går att göra sex olika funktionsuppsättningar med kort eller långt tryck på knapparna. Dessutom har den en skön greppvänlig yta som ökar kvalitetskänslan och ett batteri som aldrig verkar ta slut.

  Efter några veckors användning tappar den en stjärna pga att utrustningen inte alltid svarar vid första knapptryckningen trots att jag justerat olika typer av delays. Som tur är hoppar det igång som det ska vid andra-tredje knapptryckningen, men ändå ett litet störningsmoment. Snudd på perfekt.
 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  För priset 799kr (som Ica kört flera gånger) så är detta en mycket bra fjärrkontroll. Jag hade redan en gammal Harmony och var främst intresserad av integrationen med Google Home, därav bytet.
  Nedan följer därför lite fördelar/nackdelar jämfört med enklare Harmony-modeller.

  + Fjärrkontrollen pratar radio med hubben, vilket medför att man kan ha sina stereoprylar instängda i ett skåp, man behöver inte rikta fjärren mot något.
  + Bluetoothstöd gör att den kan styra mitt PS4 (förutom att starta, det kan inte ens Sonys egna)
  + Hue-stöd, jag kan styra lamporna samt inkludera dem i aktiviteter.
  + Google home-integration, med hjälp av shortcuts i Google home så kan jag byta aktivitet, byta kanal, ändra volym med enkla fraser som "watch TV".
  +Fjärrkontrollen känns mer gedigen, ligger bra i handen och ser mer ut som en vanlig fjärrkontroll jämfört med andra Harmony-fjärrar.

  - Fjärrkontrollen har inte bakgrundsbelysta knappar.
  - Det finns bara 3 knappar för aktiviteter (dock kan man långtrycka för 3 till).
  - Det finns ingen display på fjärrkontrollen där man kan bläddra fram de mer obskyra funktionerna man behöver ibland.

  Notera att jag inte nämner app-stödet alls ovan. Jag tycker nämligen att det bara känns bökigt att starta en app på telefonen för att sköta saker därifrån, använder det helt enkelt inte.

  Är du ute efter en fjärrkontroll, fundera över vilka punkter ovan som är viktiga för dig och välj därefter. Jag tycker helt klart att du ska välja en Harmony, men det är lite olika vilken som passar ens egna behov.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Inte mycket att tillägga, det är en mycket bra lösning. Tillsammans med homeassistant så kan du vara kreativ med de dedikerade Hue-knapparna.

  https://www.home-assistant.io/components/hue/
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 7 mån sedan
  Fungerar alldeles utmärkt för mig. Jag har den kopplad med kabel till routern vilket kanske hjälper, trots att jag har en bra mesh-nätverk. Lätt att konfigurera då man förstår hur Logitech tänkt. Missar sällan, men kan ibland hamna i otakt om någon enhet inte vill slå på/av. Men det är ganska enkelt at fixa med appen i mobil/padda. Funderar på att skaffa ytterligare en Hub till filmrummet i källaren, så man kan använda mobil/padda i mörkret, för Companionfjärren är inte belyst.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  FUNGERAR ENDAST MED 2,4 GHZ.
  Det kan vara helt ok att köra med det. Men räkna att om du kör Google audio , Chrome cast smart TV som är inställt på 5GHz som är senaste bandet så måste allt ändras till detta på din mobil.

  Mycket dålig engelsk support troligen på IP telefon brusigt ljud till Indien för att få reda på varför jag inte kunde hitta hub i nätverket vilket antyder att mjukvaran är lika gammal som hårdvaran i fjärrkontrollen.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Kan verkligen styra det mesta. Helt ok interface i appen för att ställa in allt, och fjärren är trevlig att hålla i handen pga gummibaksidan.

  Lite överdrivet komplicerat att ställa in, den förutsätter att du vill styra allt med varje knapptryck, nästan svårare att bara sätta på TVn utan att släcka lampor och sätta på hemmabion på en gång.

  Litet avdrag för att den inte följer samma upplägg på knapparna som andra, samt att den kräver internetuppkoppling hela tiden även fast den inte har något där att göra.
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Man blir först förvånad över att det är så olika betyg. Här är min åsikt och mitt försök att förklara varför.
  Om man har apparater som sköter sig perfekt så är troligtvis denna lösning grymt bra. Men, om HTPCn inte startar eller stänger av sig vid kommando eller om TVn inte startar med HDMI2 fast man har bett den om det så är Companion hopplöst dålig.
  Det finns ingen help-funktion så att den försöker igen. Trycker du samma kommando igen så stänger den av grejerna och man hamnar i total osynk.
  Lägg därtill att den tappar kontakt till WiFi ibland och då sitter man där med en fjärr som inte reagerar alls.

  Det verkar omöjligt att skapa en bra multifjärr. Jag är nu inne på min 6e fjärr från Logitech, men ingen fungerar tillräckligt bra. Ultimate är hyfsad men måste laddas ofta.

  Synd för själva fjärren ligger skönt i handen och tanken med hub är lysande om den varit klockren. Tanken var att styra vissa grejer med Google Home, men nu blir det inte så. Min Companion ska lämnas tillbaka.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Lite pill att få till alla inställngar men sen lirar den perfekt.
 • Dålig
  2 år sedan
  Nu har jag fått nog. Som alla andra försöker jag få till ett smart hem där saker fungerar smidigt och intuitivt. Den sämsta, minst fungerande lösningen av allt i hemmet är detta SKRÄP till produkt. Ibland fungerar den, ibland fungerar den inte. Uppkopplingen är lika stabil som en modemuppkoppling på 90talet. Mina IFTTT recept triggar en gång av fem och appen får oftast startas om minst en gång innan man får kontakt med eländet till hub.

  Fjärren är det mest stabila men även där händer det var och varannan gång att det inte fungerar. Man får prova igen eller ibland trycka power off, vänta och försöka igen. Man vet aldrig vilken av lösningarna som krävs. Wife approval factorn är sämre än noll. Familjen bokstavligt talat bönar och ber efter en gammal "osmart" lösning. Den tredje vanligaste meningen i lägenheten är förmodligen "Kristian, nu fungerar det inte igen".

  Skräp. Skit. Slänger snart ut den. Köp den ej!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inköpt igår på ICA maxi för 799:-. Har under många år använt en Harmony 885 men nu var batteriet så gott som slut, laddaren glappade och jag var tvungen att boota om den genom att ta ut batteriet efter varje laddning.
  Var ute efter något liknande men insåg att jag absolut inte behäver någon skärm på fjärren.

  Installationen var smidig när jag väl insåg att hubben inte stödjer 5GHz Wifi:-) Kopierade bara över alla inställningar från den gamla fjärren (som använder den gamla settings-appen med separat konto) och det gungerade utan problem.

  +
  * Smidig installation om man redan har använt en gammal Harmony.
  * Fjärren är lagom stor, smidig och har en bra yt-finish.
  * WiFi! - Appen gör att man inte är körd om man inte hittar fjärren:-)
  * Bra tryck i IR-sändaren i HUB:en. Min gamla 885 extender var inte alls lika stark.
  * WAF

  -
  * Ett litet minus för mig är att det inte finns någon "hjälp" knapp på fjärren utan bara i mobil-appen. Min TV har en TV/DTV knapp som källa för TV-mottagning som togglar mellan analog och DVB som gör det omöjligt att få aktiviteten att alltid fungera. Hjälp-knappen löste det problemet med den gamla fjärren. Inget jätteproblem då jag mappade TV/DTV knappen till en fysisk knapp på fjärren men ändå..
  * Verkar inte ha stöd för 5GHz WiFi.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra lösning! Fjärren utmärkt med oändlig batteritid. Den medföljande hub:en gör att telefonen funkar strålande som fjärr.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klockren fjärr. Fungerar felfritt när man väl konfigurerat allt. Så skönt att lägga bort och gömma alla andra fjärrkontroller, räcker med denna.
  Fungerar perfekt med samtliga enheter hemma inklusive hue lamporna och Google assistent. Helt klart värd pengarna.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt nöjd med min fjärrkontroll.
  Tidigare satt jag med fyra kontroller (TV, apple TV, digitalbox och Bose Lifestyle) där de olika enheterna i ett stängt skåp som jag fick öppna när jag önska använda dem för att få kontakt.
  Kontrollen var oerhört enkel att komma igång med, med hjälp av deras programvara till datorn (finns även en app som jag inte har testat).
  Om man inte nöjer sig med standard kommando och vill komma åt vissa specialfunktioner som vissa enheter erbjuder behöver man finjustera kontrollen och det är tidskrävande.
  Nu slipper jag de fyra kontrollerna och jag kan ha mitt skåp stängs när jag kommenderar de olika enheterna.

  Om ni har ett Bose Lifestylesystem så krävs det att ni går in i enheten och ändra från FM signal till IR för att den ska synka med kontrollen.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Började bra, men då den väldigt ofta tappar nätverket blir den helt oanvändbar. Ett problem som tydligen är vanligt. När den fungerar är den klockren. Man får jobba med delays lite bara.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra produkt överlag och jag kommer inte gå in djupare vad som är bra med denna produkt då jag anser att de flesta här redan skrivit om de bra egenskaperna.

  Har haft en Harmony One i väldigt många år men kände att jag behövde köpa nytt då min 1,5åriga dotter spräckte touchskärmen på den gamla fjärren. Valet föll på en utan skärm denna gång och jag förväntade mig att denna skulle vara lika lätt att använda.

  Fel 1:
  Man ska kunna välja favorit kanaler som man länkar till s.k activety buttons (de tre översta knapparna på fjärren), tryck på en knapp och whips allt startas upp med den Tv-kanal du förinställt.
  Nu ville jag ha Barnkanalen på en sådan knapp men enligt Logitechs kanal lista så finns Barnkanalen på plats 14 i min Telia tv Box. Detta stämmer ej, Barnkanalen är på en annan kanal plats enligt Telia. Det går visserligen att ändra detta manuellt...men

  Fel 1.2:
  Barnkanalen HD finns ej heller med i listan, trots att jag har kanalen i min Telia box. Trots senaste uppdateringar så verkar det som Logitech inte har hela listan över Telias kanalutbud i mitt område med de rätta kanal loggorna. Detta går att kringgå om man ex lägger Barnkanalen HD på vanliga Barnkanalen loggan men kan tänka mig att samma fel följer med i logitechs touchskärm kontroller, lite smått störigt att det inte är rätt logga med HD stämpel som syns i kanal listan på mobil appen när man zappar kanaler.

  Fel 2. Oerhört svårt styra en specifik enhet. Du får nästan lägga en on/off knapp från varje enhet du har i hemmet på denna fjärr om du nu har en dotter som min som älskar att gå fram till soundbaren och stänga av den, slå på den. Likaså är risken lätt att du glömmer vilken action knapp du placerat var på fjärren. Här gör sig touchskärm fjärrkontroll bättre.

  Gillar du mycket pill och ändra allt efter dina önskemål och kan leva med ovanstående problem, så har du faktiskt en bra fjärr här. Själva hubben som ingår är ganska så dyr, kanske värderad till 1000kr i dagsläget(?) med andra ord fjärren är kostnadsfri och du får mkt för pengarna. Hubben är bra, skönt att göra inställningar i mobilen istället för att koppla fjärren till dator som förr, hubben fixar detta.
  Å andra sidan, vill du styra specifika enheter lättare, köp en med touchskärm istället och var försiktig med att ditt barn inte har i sönder den.

  PS. De orange/gula knapparna är ej avsedda för annat än strömbrytare eller till HUE lights. Går ej programmera de till något media relaterat, ville säga det med då alla andra missat att göra det
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Funkar tekniskt bra men är fullständigt användarfientlig. Jo, den funkar men har många fullständigt ologiska irriterande egenskaper och konstiga begränsningar. Tex, allt måste göras i aktiviteter (programmerbara sekvenser) och det finns inget smidigt sätt att bara kontrollera en enhet, alla aktiviteter måste starta med att enheten slås på (går inte att ha en aktivitet som utgår från att enheten är på), skulle någon råka använda en annan fjärrkontroll (tex barnen stänga av med knappen på tv) hamnar allt i oordning och det går inte bara att reseta utan då måste du ta fram appen och gå igenom krångliga inställningar (går alltså inte att köra startsekvensen igen om man inte först kör avstängning). Appen saknar många grundläggande funktioner (tex går inte knapparna att sortera, menyer har obegripliga namn osv). Detta hade kunnat bli en mycket bra fjärrkontroll om man hade släppt det tekniska och lagt några minuter på att undersöka användarkraven.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  WOW! Som andra har sagt, detta är en helt fantastisk produkt och ÄNTLIGEN har de blivit bra! Till och med min fru är lyrisk över den vilket säger en hel del om man känner min fru som inte kunde vara mindre intresserad av sådana teknikprylar.

  Har ägt och testat några andra universalfjärrkontroller genom åren men alltid blivit besviken då det alltid är någonting som inte fungerar och därmed måste man komplettera med någon annan fjärr. Detta i sin tur gör då att ens fru, barn och anhöriga inte orkar bry sig utan istället återgår till de vanliga 5-6 fjärrkontrollerna.

  Med denna styr vi nu TV, förstärkare, digitalbox, Apple TV och PS3. Som någon har sagt så kan man behöva trixa lite med delays för att få det perfekt men för mig tog det kanske max en halvtimme för att få allt att fungera klockrent.

  Några små nackdelar finns det som inte stör mig tillräckligt för att ens rubba på 10:an. Man köper inte en Ferrari för 799kr helt enkelt.

  + Allt vardagligt funkar! (förutom Boxee Box men den används så sällan nuförtiden hemmavid ändå)
  + Funkar fint att styra via appen även när man inte är hemma t.ex. utifall att föräldrarna/svärföräldrarna inte lyckas trots supersimpel fjärr :)
  + Bra kvalitetskänsla på fjärren
  + Hubben är spindeln i nätet och kommer ihåg alla inställningar och lägen så du kan växla fritt mellan att använda fjärr, telefoner och surfplattor etc.

  - Det hade varit käckt med belysning av knapparna men själva fjärren är enkel och batteriet lär räcka betydligt längre utan
  - Några till scenario-knappar hade varit fint men kan kan ju få 6 olika funktioner genom snabbt tryck och långt tryck på samma knapp.
  - Det går inte att stänga av Apple TV på ett enkelt sätt. Någon har sagt att det går genom att lägga startikoner på rätt ställe och sedan använda navigeringsfunktioner för att hitta rätt men det har jag inte orkat bry mig om. Har däremot gjort liknande för att starta Netflix så det går säkert bra om man vill mecka.
  - Jag har inte (ännu) hittat något sätt att styra Tellstick/Nexa via home automation-knapparna vilket känns lite beigt med knappar som man hade kunnat nyttja om det var lite mindre upplåst.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade en touch förut och innan de en annan harmony. ÄNTLIGEN har dom blivit bra. Rapp som F, funkar de inte första gången så trycker man igen och då funkar de varje gång. Kan styra xboxen också på ett snyggt sätt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow vilken produkt... Känns som man levt under en sten under en längre tid. Att denna produkt för ynka 799kr kunde lösa så många problem är helt otroligt. Har alltid haft bilden av att konfigurera ett hemmabiosystem och/eller alla möjliga tillbehör skulle innebära flera timmars jobb får att få det perfekt. Så var inte fallet med Harmony Companion. Busenkelt från första början. Bara att koppla in allt, ladda ner appen och sen kunde jag göra alltifrån telefonen. I stort sett bara att fylla i modellbeteckningarna på de enheter man vill koppla till och klicka next. Fantastiskt också att det finns så många förinställda alternativ och aktiviteter för alla ens produkter, bara att välja ur listan vilka man vill ha och spara. Allt funkade direkt. Känns som att alla typer av udda kombinationer går att ställa in på denna, finns inget den inte klarar av.
  Tips: för den som vill köpa ett extra IR öga så är det 2,5mm som gäller. Tittade först runt efter ett likadant som medföljer paketet men hade ett över sen tidigare som inköptes på Kjell & co.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft en den multifjärrar genom åren men den här Logitech Companion är i särklass den bästa! Styr allt och kan fixa Philips Hue lamporna. Riktigt nöjd och har hög WAF.. inte att förglömma!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  800 spänn löste ett i-landsproblem helt perfekt!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Enkel att ställa in
  Snygg design
  Något svåranvänd för oss med stora fingrar då knapparna sitter tätt och är små
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Suverän fjärrkontroll. Lite fler programmerbara knappar på fjärrkontrollen hade inte suttit fel, men appen funkar ju perfekt. Enda multifjärr jag provat som verkligen funkar som jag vill.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Så j*vla nöjd med denna. Haft den ett år nu och har verkligen inga nackdelar. Inget lagg, bästa fjärren jag någonsin testat
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft en Harmony One och detta är stor skillnad. Ingen lagg alls. Funkar bra!
  De anmärkningar jag har:
  * Något få knappar. Hade gärna fått vara några till.
  * Endast tre knappar för olika aktiviteter
  * Sifferknapparna är väldigt små (men jag antar man vänjer sig).

  Det man bör ha i åtanke här.. Om du har en Smart-TV kan det bli bökigt att navigera bland just dessa funktioner (eftersom kontrollen tror du försöker styra tvn istället för smart-tv funktionerna). Kan inte påstå att jag grävt ner mig i ämnet, det kanske finns smarta sätt att lösa detta men i dagsläget när jag ska in och greja i SmartTV-funktionerna får jag plocka fram original-fjärren.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Positivt
  + Ingen display: ingen laddning varje dag. Batteriet håller månad efter månad efter månad (knappcellsbatteri)!
  + Kontrollen känns lagom tung och materialet andas kvalitet.
  + Den har sifferknappar, perfekt för mig som gillat att zappa.
  + IR-blastern fungerar verkligen bra. Min sitter i en TV-bänk med frostat glas och den kan sätta på TV:n på bänken utan problem. OBS det kan så klart vara olika från rum, till rum och bänk till bänk.
  + Enkelt att konfiguera från t ex en mobiltelefon.

  Negativt
  - Det grafiska användargränsittet där man sätter upp alla enheter känns klumpigt och är frustrerande för oss "power users".
  - Ingen hjälp-knapp som på Logitech fjärrkontroller med display: jag brukar dock trycka på Off och sen en aktivitetsikon igen så brukar det lösa sig fin fint utan att plocka fram mobiltelefon för att där försöka lösa problemet.
  - Hade gärna haft möjligheten att koppla in en ytterligare IR-sensor till IR-blastern (dvs en tredje).

  Observera
  * Går inte att styra individuella enheter som på Logitech fjärrkontroller med display.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte upp mig från en Harmony One och det var verkligen ett uppköp trots (eller tack vare) att Companion saknar skärm. 995 kr på Komplett = extremt prisvärt.

  + Inget lagg! Stor skillnad mot Harmony One.
  + Alla knappar man behöver inklusive siffror och färger.
  + Smidig & snygg design, bra kvalitetskänsla.
  + Ingen laddare, batteri som håller hur länge som helst.
  + Mobilappen för styrning och konfigurering funkar riktigt bra.
  + Bra räckvidd på IR-signalerna.
  + Kan styra en PC via Bluetooth. Har dock inte testat detta än.

  - Konstlad begränsning till åtta enheter.
  - Bara tre aktivitetsknappar, en till hade inte skadat.
  - Stödjer inte 'vanliga' fjärrströmbrytare typ Nexa.
  - Hubben stödjer inte 5GHz nätverk.
  - Ingen bakgrundsbelysning men det är förståeligt.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Över lag mycket nöjd!
  + Kvalitetskänsla på fjärren, ingen glansig plastig design.
  + Enkel att programmera
  + Blir sällan malfunction, dvs att kommandona inte går igenom eller fungerar som de ska
  - Man kan inte, som på äldre harmony- kontroller, välja en enhet åt gången utan du måste förlita dig på förinställda makron. För att få alla kommandon för en viss enhet behöver man använda appen till mobil/platta.
  - Varför ha 4 knappar dedikerade till belysning, som inte går att programmera om på något sätt? När jag nu inte använder det så finns de bara där utan funktion. Korkat logitech..

  Tips: Det går att mappa varje enskild knapp på fjärren till valfritt kommando, men det verkar som att det bara går via dator-mjukvaran, inte appen. Det framgår inte av manualen att så är fallet.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Den absolut bästa universalfjärren från Logitech.
  Kombinationen av appen och den smidiga kontrollen är perfekt.
  Skillnaden från Harmony Smart Control är de extra knapparna för styrning av belysning m.m.
  Jag använder dessa för att styra mina Philips Hue lampor. Funkar perfekt.
  Det enda minuset är att knapparna inte är belysta.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den perfekta fjärrkontroll!