Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Yamaha R-N602

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Yamaha Stereoförstärkare (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.08)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Perfekt
  2 mån sedan
  Jättenöjd med denna. MusicCast är fantastiskt att använda och streama trådlöst till denna förstärkare. Använder den tillsammans med Klipsch Reference Premiere RP-280F och får ut ett riktigt bra ljud.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Mycket nöjd. Mycket nice finish och enkel att använda. Jämfört med min aningen äldre nad c326bee så är yamahan lite mer tillbakalutad och med mycket rymd i ljudet utannatt snåla på krutet.. naden var mer mörk och tung mumlig i ljudet fast inte dåligt alltså men annorlunda bara. hursomhelst 9 av 10
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpt på Hembiobutiken för 4490:-. Driver ett par Audiovector QR1 mkt tillfredsställande. Snygg, funktionsrik och med gott om ingångar. Den går att väcka ur viloläge via nätverket och den startar och byter källa snabbt. Spotify connect fungerar smidigt och den tar emot ljudet från tv:n via optisk/toslink. Lite tråkigt att reglagen för bas, diskant, balans och loudness är plastiga och känns ömtåliga.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klassisk stereoförstärkare med moderna features.

  Funkar hur bra som helst med Musiccast, Spotify Connect, styr allt via mobilen om man vill. Låter bra och med bra kräm! Lite märkligt att den anges här och på en del andra sidor, ligga på 2x80w, 8ohm när Yamahas egen hemsida anger 2x115w, 8ohm?

  Personligen gillar jag att den drar lite åt retrohållet utseendemässigt. Allt är aluminium på frontpanelen. Finns i svart eller silver, jag valde silver. Fjärren gör det den ska men ska man klaga på nåt så är den kanske lite simpel, designmässigt. Dock inget problem egentligen.

  Använder den med 2st Klipsch Reference Premiere RP-16M och det låter smått fantastiskt.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jämfört med min dubbelt så dyra Yamaha Rx1067 förstärkare med ca 5 år på nacken. Det märks verkligen att detta är en dedikerad stereoförstärkare!

  Jämfört med Marantz PM6006 som jag valde mellan så är det fördel stor fördel Yamaha i de låga registren, blev betydligt mer tryck i basen än med Marantz. (Å andra sidan var Marantz kanske snäppet bättre i de höga registren). Jag som ska använda denna utan baslåda prioriterade dock bas.

  Fantastik smidigt med Spotify-connect, Bluetooth, MusicCast osv.

  Riktigt bra inbyggt riaa steg för vinylspelaren!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade en Onkyo tr646 tidigare men ville ha mer power till mina QA 3020. Är en otrolig skillnad. Jag köpte Onkyon just för att dom har erkänt bra stereoljud för att vara surroundreceivers. Men jmf med denna står den sig slätt.
  + kraftfull och väldigt upplöst och balanserat ljud.
  + Strömstark
  + AirPlay funkar felfritt
  + direct knapp som används med fördel
  + phono ingång

  - lite djup konstruktion på lådan (hehe)
  - vissa inställningar måste man komma åt från huvudenheten och inte fjärren
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Underbart lättanvänd receiver med fantastiskt ljud och vackert retroutseende. Vacker front i borstad aluminium (jag köpte silvermodellen), med sköna vridknappar. Ljudet är riktigt riktigt bra, jag kör med Dali Zenzor 3 och har inte testat några andra högtalare. Jag ville främst lyssna på musik, men också kunna köra ut TV/film/TV-spels-ljud via den. Iom att musik var främsta valet så var två högtalare mest logiskt. Är så glad att jag gjorde det, då slipper man "staging"-problematiken som kommer med 5.1, där man praktiskt taget måste sitta still i optimal punkt i soffan för att få en bra musikupplevelse.

  Anledningen till att jag fullständigt älskar denna produkt är i slutändan att jag kan styra den till fullo med min smartphone. MusicCast-appen från Yamaha är riktigt bra. Där kan man t ex styra input och volymen. Dock ej bas, treble eller loudness -med den typen av inställningar behöver jag sällan. Dessutom funkar Spotify Connect klockrent, bara att välja receivern i mobilappen så väcks systemet ur standby och börjar spela. Väckningen i sig tar ca 2-5 sekunder och sen sätter den sig tbx i standby efter ca 30 min efter all uppspelning slutat.

  Har även testat Bluetooth och AirPlay med frugans mobil, och om man sätter på t ex en video på youtube så "förstår" receivern att välja rätt input så ljudet kommer via den. Underbart. Enklare än såhär blir det inte!

  Jag var inne på att köpa en fläskigare hemmabiomodell RX-S60xD, men är så glad att jag valde denna istället. Främsta skälet var att slippa böket med att kalibrera en massa högtalare, när jag ändå egentligen skulle köra med bara 2 högtalare, alternativt som 2.1-system med sub (i framtiden måhända). Dessutom har denna modell fler Watt/krona och stöd för A/B-högtalare som jag kan få användning för.

  Plus:
  Grymt bra ljud, som skalar otroligt bra från låga till höga volymer.
  Inbyggt WiFi och Bluetooth
  Nätverksstandby som gör att man aldrig behöver sätta på eller stänga av den
  Riktigt bra input, både vanliga och trådlösa
  Spotify Connect (bästa!)
  Extremt högspelande om man så önskar.

  Minus:
  Finns egentligen inga
  Tillåter budgeten, så köp denna direkt och skit i att kolla på dyrare modeller, de kommer inte tillföra något (vissa kanske hävdar att de låter bättre eller så, men när en receiver låter såhär bra då är det verkligen subjektivitet och hårklyveri på hög nivå).
  Enda anledningen att avstå skulle vara om man vill koppla in fler högtalare, såsom hemmabio.. men jag skulle verkligen rekommendera en bra stereo före ett hemmabiosystem, då en stereo klarar den uppgiften också (bortsätt från Surroundet, som ändå inte tillför mycket till helheten).
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fin liten stereoförstärkare. MusicCast är riktigt bra, sväljer alla format och med en bra app. Spelar riktigt bra för sin prisklass. Driver ett par Canton golvare med bravur. Toppen att kunna streama innehåll via bluetooth till liten JBL Charge 3 på altanen.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jättebra. Köpte denna när min Pioneer SX 850 från 1970 talet gick sönder. Funkar perfekt med mina JBL högtalare och Thoréns skivspelare. Kanon med Spotify och multicast.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte lagom till jul och härlig prissänkning.

  Valde mellan denna och Bluesound Powernode 2. Båda låter bra, men valde Yamaha pga justeringsmöjligheter, bas-diskant-balans osv och gott om anslutningar. Bluesound saknar all form av justeringsmöjligheter, men hur ofta stämmer den fasta ljudbilden med hur du vill att det ska låta? För purister, kanske...

  Formen på Powernode 2 är kanske mer spännande än R-N602, men för en som har upplevt förstärkare i många år, är det klassiska formatet aldrig fel utan pryder alltid sin plats.

  Installationen gick enkelt inklusive att hitta NAS och ljudfiler, men beskrivningen skulle behöva lite inspiration från Apple vad gäller enkelhet och tydlighet. Klart windowsinspirerat.

  Kör MusicCast på en telefon med liten skärm vilket inte är optimalt. Yamahafjärren är en förolämpning mot alla som önskar något enkelt, men det är ju många knappar på den i alla fall.

  Sammantaget mycket nöjd.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Mycket fin förstärkare som funkar fantastiskt med allt vad den kan! Mjukt fint ljud med bra ljudegenskaper som Yamaha är kända för!
  Jag har provat FLAC via USB och det är riktigt bra ljud! Spotify Connect är det som används mest och det funkar super! Det ljudet räcker för mig helt klart!
  Ångrar inte mitt köp det minsta och är riktigt nöjd! Dock är fjärren ingen påkostad historia men funkar! Man använder Musiccast appen ändå och den funkar hur fint som helst! Riktigt snabb i byten måste jag säga. Så jag rekommenderar denna helt klart!
  Kör med ett par Q acoustics 3050 till denna och det ger ett grymt ljud på alla ljudvolymer och man sitter med ett leende hela tiden!
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  En perfekt produkt för de som inte behöver en massa högtalare utan är nöjd med ett par golvare för musiken.

  Här får man Spotify och andra moderna tjänster samtidigt som det finns möjlighet att koppla in en hederlig vinylspelare om man har lust.

  Känns mycket gedigen med skön retrostil.

  Kvalitet helt enkelt

  Fjärren som följer med är ingen höjdare men det mesta sköts ändå via Yamahas Music cast app. Vilket funkar mycket bra.

  Jag är helnöjd.

  Körs tillsammans med ett par hederliga Qln qubic 313 från tidigt 90 tal.

  Finns inte mycket att tveka på. Köp köp