Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Corsair Tangentbord (55)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Knappast värt priset för de flesta, men det har ändå sin poäng för den som vill spendera.

  Ja, brytarna har klart mindre besvärande ljud än typiska mekaniska. Framförallt det metalliska ljudet ifrån själva fjädern i brytarna av typen Cherry MX fick mig att gå tillbaka till gummibrytare förra året. Här med Cherry MX Silent så hörs de fortfarande helt klart, men i en mindre gäll tonart som gör att jag nog kommer att kunna stå ut med dem.

  Så länge du inte sätter större vikt vid belysningsfunktionerna så är brytarna grejen här. Är det värt ca 1700kr? Det hade kanske kunnat vara det, ifall Corsair fokuserat på faktorn ljudnivå på andra sätt vilket jag inte riktigt tycker att man lyckats med. Själva stommen i tangentbordet har en ihålig klang som hörs om man knackar med fingret mot det yttre skalet. Detta dämpas lyckligtvis en del av gummifötterna om man har tangentbordet platt mot skrivbordet, men har man det uppställt i vinkel kan det bli problematiskt. Särskilt i kombination med en direkt plastig mellanslagstangent.

  Annars har jag inget emot att bottenplattan inte är av aluminium som på många andra tangentbort ifrån Corsair. Det hade knappast gjort känslan av ihålighet bättre, då det problemet ligger på insidan av konstruktionen. Jag ska prova att lägga tangentbordet på en gummimatta någon gång, men det känns inte bra när det var det allra första intrycket när jag packade upp tangentbordet.

  Så belysningen då, jo det finns mycket att leka med. Efter att jag lekt i en kvart med det så kan jag konstatera att det finns nästan hur mycket som helst att göra för den som vill, men också att den som standard lägsta nivån av belysning är mycket stark relativt sett. Jag blir tvungen att sätta en tejp över indikatorerna för NumLock/Caps/Scroll eftersom de inte går att konfigurera alls. Om jag inte längre känner för att ha den extra programvaran installerad så kommer jag i slutändan välja att stänga av belysningen helt.

  I slutändan, vill du inte ha belysningen så faller kanske halva värdet av denna produkt. Kvalitetskänslan är inte bättre än tangentbord för runt halva priset. Brytarna gör dock att jag förhoppningsvis kommer att kunna köra mekaniskt igen. Annars var mitt sista hopp satt till den dag patentet på Topre's brytare går ut. Jag ser nog fortfarande fram emot det. Med lite tur så lägger sig belysningshysterin något också.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Skitbra och har klarat flera tvättar av tangenter. Lätt att använda program också där man kan kontrollera ljuset och funktioner som shortcuts.
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt okej. Fina färger, kombinationer och möjligheter. Så här i början tror jag dock att jag föredrar mitt G19, sett till "känslan".
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket trevligt tangentbord.
  MX Silent är de klart bästa mekaniska switchar jag testat

  + MX Silent
  + Bra ergonomi
  + Bra backlight

  - På tok för grov och bökig kabel
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt bra tangentbord, tyst och bra studs i tangenterna.
  Sen att man kan leka runder med leds är riktigt nice !
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag köpte detta tangentbord vid 2016:s black friday och det är således nästan ett år gammalt för mig. Det fungerar felfritt och jag har inte upptäckt något Flico Pling som det skrivs om nedan (du måste haft otur där, "Thorped").

  Cherry mx red silent-switcharna är enligt mig de bästa switcharna jag provat. De har ingen taktil feedback så om man gillar sådant är detta inte rätt val, men jag föredrar ett tyst tangentbord så detta är perfekt.

  Kanske den starkaste punkten är RGB-belysningen, som med hjälp av den vita bakgrunden får färgerna att lysa väldigt starkt. Läget med en snurrande regnbåge sticker ut och på de lan jag varit på har det alltid varit något chockat Razer-fan som stått och glott på den i flera minuter.

  Kvalitétskänslan är helt okej, känns verkligen gediget på ovansidan men om man börjar knacka på undersidan märker man att det inte är aluminium. Det är inget jag märkt när jag har tangentbordet stående på skrivbordet men visst, det hade varit ett plus med aluminium.

  Programvaran är enkel men kanske inte det bästa datorvärlden har mötts av (fast egentligen, hur ofta använder man programvaran efter de första två veckorna?).

  Det enda jag tycker är en nackdel stor nog för att vara värd en stjärnas avdrag är priset. 1500kr är lite väl mycket för detta, men det är inte sällan på rea och särskilt nu i juletider borde det sänkas. För de 1200 jag betalade är det ett kap och definitivt värt att titta på över andra alternativ i första hand. Rekommenderas starkt från mig.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag kom ifrån Logitech G19 och jag är mycket nöjd med mitt Strafe RGB silent efter att ha provat och lämnat tillbaka bl.a. Razer BlackWidow Chroma då jag personligen ville ha lite mer tydlighet i tryckningarna.

  Nu har jag haft Strafe RGB silent i närmast ett halvår och kan konstatera att även om det är långt ifrån tyst - men det är iaf snäppet tystare än standard och flertalet andra Cherry-tangentbord.

  Kvalitén på knapparna är bra - men mellanslag är rätt så plastig (kan störa när man lyssnar efter det). Att man kunde byta ut AWSD till lite mer vinklade, gråa tangenter med lite mer profilering gjorde jag direkt och det kanske är inbillning att det gjorde något.

  En stor del i valet är självklart RGB-funktionen. Själva belysningen är riktigt bra och jämn i färgblandningen. MEN, det som jag fortfarade är besviken på så är det programvaran för att styra belysningen. Det har blivit bättre i senaste Corsair Utility Engine - men det finns fortfarande mycket att göra det enklare och mer intuitivt.

  + Tystare än vanliga Cherry MX
  + Destinkt känsla
  + Jämn färgåtergivning
  + Handledskydd

  - Långt ifrån tyst
  - Väldigt plastig mellanslag
  - Mjukvaran kan göras mycket enklare och stabil.
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte detta då jag hade problem med mitt dåvarande SteelSeries. Tänkte att om om betalar lite mer så kanske man får mer kvalité.
  Döm min förvåning när ena hållaren till handstödet går av och då har jag inte ens kopplat in det till datorn.
  Helt undermålig plast i dom piggarna och kan inte vara produkttestat för fem öre.

  Tangentbordet i sig verkar hålla bra kvalité och det är jag nöjd med hittills. Programvaran man får med för att styra det har lite rörigt gränssnitt men fungerar.

  Men för att tangentbord som kostar 1600+ så har man lite förväntningar och jag kan inte säga att dom infriats än.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte detta då mitt razer tangentbord inte fungerade som det skulle, och jag ville testa något nytt.
  Jag såg att det fanns med "silent" keys, och det kändes intressant, då mekaniska tangentbord ofta låter mycket, och det skulle vara kul ifall det faktiskt fungerade hyfsat, med låg ljudnivå.

  Tangenterna känns sköna att skriva på, men det känns som att de kräver mer vikt för att tryckas ner om man jämför med vanliga Cherry MX brytare.
  Tangenterna känns lite svampiga också, men bara ytterst lite.
  Det låter inte lika mycket att skriva på de vanliga tangenterna, men mellanslagstangenten låter ungefär som ett vanligt tangentbord, vilket är lite tråkigt då det är en av de tangenterna man använder mest.

  Jag tycker att kvaliteten på tangentbordet är väldigt bra. En del av tangentbordet är visserligen i plast, men det är "bra" plast, som känns hållbar och ser bra ut.
  "Handledsstödet" som följer med är praktiskt, speciellt ifall man skriver mycket, det blir skönare att skriva ifall man har något att luta handlederna emot.

  Programvaran som följer med är hyfsad. Den är lite svåranvänd i början, men man kan justera väldigt mycket.
  Eftersom att tangentbordet har individuella lampor för var tangent, så man kan justera så att olika tangenter lyser i olika färger, har olika mönster, med mera. Det är väldigt praktiskt för t.ex gaming, och det är också roligt att testa olika effekter och mönster.

  Ett problem som jag har är att windows-knappen inte fungerar. När man trycker på den så händer ingenting, vilket är störigt.
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  VARNING!

  Det är med stor sannolikhet fabriksfel på dessa bord, jag är inne på mitt 3e Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent och alla inklusive det 2 dagar gamla bordet som jag har nu har börjat plinga i tangenterna, så kallat "Filco ping"

  Mest benägna tangenter att börja plinga har tidigare varit S, F, T, L men det plingar även på andra håll, nu är t ex W mest benägen att plinga.

  VARNING!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mycket bättre för min del än "Corsair Gaming K65 RGB Rapidfire". Detta är som ett "vanligt" tangentbord fast bättre.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Ett tangentbord som är värt att titta på, men även att köpa!

  Detta tangentbord har jag nu haft i sisådär två månader och måste säga att det är riktigt trevligt! Även om det kanske materialmässigt saknas lite med tanke på priset så har tangentbordet med RGB belysningen väldigt bra funktionalitet.

  Tänker nu prata om det jag finner är positivt med detta tangentbord!

  1. Det är tyst jämfört med övriga som finns för tillfället (tills Corsair inte har ensamrätt på silent switchar).

  2. Funktionellt tangentbord som även kan ha tredjepartsprogram som tex visar "eq" med belysningen, men säkerligen även mer. Programvaran har även en del funktioner, men den saknar lite på vissa områden.

  3. Fördelaktiva brytare för spel eftersom man inte behöver lägga så stor vikt när man trycker ner de. Upplever att det ger snabbare respons i spelen jag spelar om än nästan försumbart gentemot svarta brytare.

  4. Medföljande verktyg för att ta av tangenter men även extraknappar i gummi för den som vill ha detta. Detta ger valfrihet men även lättare städning och underhåll av tangentbordet.

  Nu över till nackdelarna!

  1. Programvaran borde som Saletojo finnas i ett "Basic" och ett "Advanced" läge. Det saknar lite dendär självklara "såhär gör man" utan att ha använt det innan.

  2. Sladden! Jag har rätt svårt för tjockleken på denna sladd, samt att den inte är sleevad vilket hade höjt kvalitétsintrycket något. Sen är även splittern och själva USB kontakterna rätt enorma vilket säkert kan bidra att kanske ett USB minne inte går att plugga in utan att ta ut ena kontakten.

  3. Finner det förvirrande med att Ä och Ö tangenterna har både Ö och Ä fast dansk version, men det är möjligt att det är min halvdanska sida som spökar här?

  Håller även med Saletojo om att 1290kr vore ett bättre pris med tanke på avsaknaden av aluminium. Visst inte det viktigaste men hade varit fint att se på en i övrigt fin produkt.

  Rekommenderar hursom detta tangentbord om man är ute efter ett RGB alternativ med tystare brytare för att inte väcka frugan eller pojkvännen!

  Hoppas på att det kommer ett TKL alternativ inom kort! :)
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Corsair Gaming Strafe RGB Cherry MX Silent (Nordisk):

  I det stora hela gillar jag tangentbordet riktigt skarpt. Märkbar skillnad i ljudnivå mot de flesta andra mekaniska tangentbord (Det är ju trots allt därför man väljer denna modellen om man bortser från de mekaniska brytarna).
  Gillar utseendet och kvalitetskänslan av det.
  Känslan i nedtryckningen av en tangent skulle jag säga ligger mellan röda och svarta brytare (behövs lite mer kraft än röda men lite mindre än svarta), vilket troligen är ett resultat av ljuddämpningen.
  Jag upplever ingen svampighet i tangenterna (individuellt), för mig är svampighet när tangenterna går lätt från början och blir trögare ju längre ner man trycker dem, dessa känns linjära.
  Håller med Southman om att den tjocka sladden kan vara lite klumpig, men den är ett nödvändigt ont p.g.a. att tangentbordet kräver 2 USB anslutningar för maximal prestanda.

  Andra fördelar:
  Om man bara ger det lite tid och tålamod så är programvaran ett bra redskap med diverse funktioner.
  Gillar när tangentbordet är av standard typen utan massa makroknappar överallt som gör bordet onödigt stort.
  Fungerar ypperligt att spel på, den korta tid jag testat (dock bara testat ett par FPS och ett par RTS spel).

  Andra nackdelar:
  Gillar inte att det inte finns utbytbara Ä och Ö tangenter som det BARA står Ä och Ö på (det kan vara lite småförvirrande med de norsk/danska symbolerna).
  Programvaran borde ha ett Basic mode och ett Advance mode för att underlätta användandet.
  Handlovstödet är kanske inte toppkvalité och kunde haft något mjukare material där man lägger händerna (dock en smaksak).

  Jag tycker att priset borde kunna gå ner till 1290:- för att det ska vara riktigt prisvärt och värt 10 stjärnor (1490:- vid skrivande stund).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Plus: Bästa tangentbordet jag ägt. Är som en dröm att skriva på.
  Armstödet är precis lagom strävt.

  Minus: Typsnittet kunder varit snyggare, onödigt tjock & klumpig usb-kabel.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Skönt och tyst mekaniskt tangentbord.
  Jag testade ett med Cherry MX red tidigare, men det var FÖR högt ljud om man jämför med mitt gamla Logitech Illuminated (scissor switch-brytare).

  Belysningen var svår att få rätt på (inte intuitiv programvara).

  Annars var detta det bästa mekaniska tangentbord jag testat än så länge.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket vacker tangentbordet för att använda. Enda som bygger på tangentbordskabeln används, är det inte så lätt att gömma sig i en enda installation. Eller mycket nöjda!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det bästa tangentbordet jag har haft. Otroligt bekvämt att skriva på och bullriga inte så mycket. Alla knappar kan programmeras med individuell färg via tillhörande programvara.