Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Eve Energy EU

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Eve Sändare & mottagare för smarta hem (10)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.38)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Elgato Eve Energy är en fantastisk produkt som jag verkligen kan rekommendera. Strömbrytare har fungerat utan problem hittils och installationen var superenkel, det tog max en minut så var den ansluten till min iPhone. Stort plus för HomeKit-stöd som gör det möjligt att t.ex. fjärrstyra sina lampor via en Apple TV eller iPad. Jag gillar också att strömbrytaren är så pass liten och diskret samt den lilla fysiska knappen som gör det möjligt att stänga av strömbrytaren manuellt, så man inte är låst till sin iPhone eller iPad. Elgatos egna app är gedigen och har flera smarta funktioner som exempelvis timerfunktion, elförbrukning och förstås synkronisering med HomeKit.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  + Bra räckvidd. Testade med strömbrytaren i källaren och övervåning och kontrollerade utan problem från entréplan
  + Tvåvägs kommunikation, går att se status på enheten
  + Bra app
  + HomeKit (alla HomeKit-appar kan styra den)
  + Fjärrstyrning mha Apple TV eller iPad (från iOS10)
  + Data om elförbrukning går att exportera för vidare behandling
  + Liten, till skillnad från till exempel Nexa

  - Endast kompatibel med Apple iOS
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  11 tim sedan
  Haft min i ungefär 6 månader och är nöjd. Ibland svarar den inte men det beror på att min lägenhet har fläckar i Wi-Fi täckningen. Annars toppen! Använt den på kaffebryggaren, belysning och nu på en grendosa där hela arbetsrummet är kopplat till. Enkelt och smidigt samt att jag slipper se en ful stor ful grendosa med en massa sladdar. Elgatos app har uppdaterats och blivit lite bättre under tiden också. Använder den enbart för att se förbrukningen då och då, annars styr jag den från Apple homekit.
 • Ganska bra
  7 mån sedan
  Funkar bara på 2,4GHz-nät, köpte en på prov i onödan.
 • Dålig
  9 mån sedan
  Kan inte få appen att visas på engelska o svenska finns inte.
  Nåt i appen verkar tro att jag befinner mig i ryssland eller har ryska som iphone språk (WTF!).
  Finns inte "byta språk knapp" i appen.
  Enda supporten kan föreslå är en full reset av iphonen.
  Så... om du reser mycket - undvik!
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar bra, lätt att installera, inga bekymmer.
  Den blockerar dock nätt och jämt vägguttag nummer 2 (om man inte har en "liten" kontakt), så vill du använda t.ex. en dammsugare eller snarlikt i samma vägguttag är det inte säkert att det går.
  Den har ett litet klickljud när den växlar mellan av/på men det är väl knappast störande om man inte har enheten precis där man ska sova möjligen (om ens då).
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Funkar utmärkt. Har den kopplad till en rörelsesensor och en lampa via home kit.

  Inte behövt starta om den en enda gång på ca 6mån.
  Lite störande med klick vid på/av. Men nu har jag satt in den i ett skåp så det hörs inte längre, verkar inte störa signalen iaf.
 • Utmärkt
  1 år sedan
  Fungerar som den ska. Inte krånglat en enda gång sedan inköp (drygt ett år sedan). Nackdelen är att den är lite väl dyr jämfört med motsvarande produkter som gör samma sak men saknar stöd för Homekit.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Funkar riktigt bra, men är tyvärr lite dyra. 500:- per pryttel man vill styra är rätt saftigt.
  Som nån tidigare sa, vid runt 300:- hade det känts mer rimligt.

  Saknar även nån form av "webinterface" i molnet för mer avancerade beräkningar.
  Visst, man kan exportera nån CSV från appen men det är inte så smidigt
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den fungerar perfekt när man styr den manuellt men när man försöker automatisera den med homekit, som tex att den ska starta när en annan lampa startar, så fungerar den väldigt sporadiskt.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Fungerar riktigt bra jag är nöjd. Jag har min ATV4 som hub hemma sedan tidigare och är lite osäker på vilka +nedan som faller bort utan hub.

  Listar plus och minus:

  +Väldigt enkel och snabb installation. Ett av stegen skannar man in produktkoden med kameran för att länka produkt med din app istället för att man skriver in koden. Gillar att de tänker på sånt.
  +Apple HomeKit kompatibel. Viktigt om du vill kunna samla olika märken under samma app och scen.
  +Siri. Testade med telefonen i fickan: "hej Siri, släck lampan". Funkade klockrent.
  +Manuell knapp för på/av om du inte har telefonen nära.
  +Med hub (ATV4 eller iPad) kan strömbrytaren aktiveras/kollas etc från distans. Tex. Kolla om strömmen till kaffebryggaren är av. Sätta på lampan i vardagsrummet osv.
  +Scener går att ställa in i Elgatos app eller HomeKit. Tex "På" när det är skymning/jag kommer hem/viss tid eller när något annat sker i en annan smart klient. Jag har Elgato Eve Room som möter luftkvalité, temperatur och luftfuktighet. Jag kan som exempel sätta strömbrytaren till en bordsfläkt och skriva in att strömbrytaren ska sättas på när temperaturen stiger över 24 grader och av under 20 grader.
  +Som bonus mäter den energin. Man kan lägga in sitt kWh pris och kolla vad en pryl drar i standby-läge och få en årskostnad presenterad. Min Sonos play 5 kostar 89kr/år i standby-läge.

  -Lite stor, inte jättesnyggt med en vit klump i strömbrytare som sitter väl synligt. Ska man ha endast till lampor kanske Philips hue är bättre val?
  -Något dyr, jag gav 395 kr vid -100kr prissänkning vilket känns som smärtgräns. Hade de kostat 300 hade jag köpt ytterligare två till direkt. :)

  Rekommenderas
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerar mycket bra. Använd den för att styra lampor där det inte är möjligt att sätta in Hue lampor. Kan integreras i Home app på iPhone och definieras som lampa där ändå. Kan övervaka energiförbrukningen etc. via Elgato appen om så önskas. OBS! Verkar att detta kräver en minsta belastning för att fungera. Jag försöker ansluta en LED lysslynge, men det fanns inget ljus i det trots att Eva var påslagen. Ansluten som en ström padda i Eva och sedan lysslyngen och annat ljus på detta och sedan gjorde båda, eftersom det drog mer makt.