Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Fostex T50RP MKIII

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Fostex Hörlurar (14)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.67)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  2 mån sedan
  Uppdaterat: 2 mån sedan
  Högtalarelement: 5/5
  Allt annat på dessa: 1/5

  Extremt låg byggkvalitet (mina var till och med trasiga på båda sidorna när jag fick dem så kåporna hängde lösa i sladdarna) och de medföljande öronkuddarna är så platta att de inte ens går över öronen.

  Det fina är dock att det går att förbättra hurlurarna väldigt mkt på egen hand. Det enklaste som jag tycker alla "måste" göra är att köpa nya öronkuddar, vilket förbättrar både komforten och ljudkvaliteten något enormt. Jag köpte ett par handgjorda i lammskinn från ZMF, men det finns många olika att välja på. Det finns säkert billiga och dugliga kuddar som är gjorda för andra hörlurar men är kompatibla.

  Sedan är det även populärt att modda kåporna på olika sätt för att ytterligare öka ljudkvaliteten. Googla "t50rp mod" för att hitta exempel på detta. Har inte gjort det med mina än men ska nog testa lite saker så småningom. Låter bra med enbart uppgraderade kuddar.

  Tror dom är för tungdrivna för en vanlig mobiltelefon, så de är väl i första hand för att kopplas till en förstärkare alternativt en dator med ljudkort.

  Om man investerar i ett par uppgraderingar så får man ett par mycket välljudande hörlurar som ska kunna mäta sig med andra som kostar många gånger mer. Men detta kan jag inte bekräfta eftersom jag inte har några dyrare lurar att jämföra med. Däremot kan jag säga att de låter sjukt bra, men tyvärr med fortsatt dålig byggkvalitet
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Har haft hörlurarna sen 2015-12 och jag kan säga att detta är dem bästa hörlurarna jag någonsin lyssnat på. Ljudet är väldigt klart och detaljrikt, man börjar helt enkelt lyssna mer på musik med dem. Går inte att jämföra med tex Audio Technica ATH-M50x, med dem unika högtalarelementen som Fostex T50RP har är dem helt överlägsna. När jag köpte dem körde jag direkt från datorns 3.5mm kontakt på en Mac dator. Det jag rekommenderar är att kombinera dess hörlurar med en förstärkare/DAC eftersom dem har en högre impedans än "vanliga" hörlurar så dem kräver mer effekt. Jag köpte till AudioQuest Dragonfly v1.2 DAC och volymen kunde komma upp till bra nivå, men ljudet blev också betydligt bättre(lite mer bas och detalj). När jag fick hörlurarna tyckte jag att dem satt lite tight och obekvämt, så jag köpte dem mjukaste padsen från Mayflower electronics men ljudet blev totalt förändrat i och med att distansen från högtalarelementen förändrades, och hörlurarna fick mycket mer bas och då förlorare sin karaktär. Det jag sedan gjorde var bara att "böja" ut hörlurarna så att dem inte satt så tight, och det fixar dem utan att gå sönder. (Måste även nämna att Mayflower electronics har den absolut sämsta kundsupporten jag varit med om).
  Hörlurarna inte speciellt anpassade för Hip-Hop utan mer åt rock hållet. Om du vill bli såld på dem, testa med DAC och låtar som "Night by night - Chromeo" "Stranglehold - Ted Nugent" "Give life back to music - Daft Punk" eller "Fear of the dark - Iron Maiden"