Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sony Smartband 2 SWR12

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sony Aktivitetsarmband (2)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.14)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering 4/6 -16
  Efter senaste uppdateringen av firmware (17/4) så började pulssensorn fungera jättedåligt med många glapp.
  Jag har även provat att använda den som en pulssensor tillsammans med Endomondo, det funkade inte alls bra eftersom den tappade pulsen hela tiden så av 30 minuters aktivitet så fanns det knappt 12 minuter(!) med pulsdata, helt värdelös funktion alltså.
  Jag har nu fått en Fitbit Charge HR och så här är en liten sammanfattning av skillnaderna, sett från SWR12:
  + BT-syncen känns bättre/stabilare på SWR12, syncar snabbt när man öppnar Lifelog.
  + På SWR12 fungerar alla typer av notifieringar, CHR visar bara telefonsamtal. Jättetråkigt faktiskt för nu måste jag höja ljudet på telefonen.
  - Pulsmätningen är bättre på CHR (inte så svårt eftersom den är jättedålig på SWR12 med senaste FW).
  - Friends-listan i Fitbits app, finns inget motsvarande för SWR12.
  ----------
  Uppdatering 17/4 -16
  Det kom en uppdatering igår som lade till några nya finesser.
  Man kan nu ställa in svag vibration för larm och notification.
  Rörelsepåminnelse när man suttit stilla för länge.
  Och nu kan pulsmätaren används som en Bluetooth Smart pulssensor vilket betyder att alla appar som kan använda BT Smart pulssensor kan använda SmartBand2.
  -----------
  Uppdatering 17/1 -16
  Hjärtaktivitetsläget är väl sådär, ibland tappar den pulsen och måste "söka" igen, händer 0-4 gånger på 30 minuter fast jag har dragit åt bandet hårdare när jag tränat.
  En till sak jag noterat är att efter att man duschat så ska man vänta tills huden är torr innan man tar på sig bandet annars fungerar pulsmätningen dåligt, mitt band vibrerade ibland utan att det fanns någon avisering på telefonen men efter att jag börjat vänta tills huden torkat så har de spontana vibrationerna slutat. Och man bör även ta för vana att putsa av glaset. Fuktig hud kan även förklara varför hjärtaktivitetsläget tappar sync.
  --------------
  Funkar bra (inga missade staplar här), kul att även se puls och sitter bra runt armen.
  Batteritiden är som förväntat 2 dygn med pulsmätningen aktiverad (mäter puls var ~10e minut).
  Inga problem med uppkopplingen till min Nexus7, den kopplar upp sig igen efter nån minut när man varit utom range.
  Väckningen på morgonen tja den funkar, jag vaknar, om jag vaknar bättre eller sämre än med vanlig väckarklocka vete17.
  Nån recensent på Swedroid hade problem med att det tog minuter för pulsmätningen att låsa, tex när man öppnar Smartband2-appen, men det verkar ta ganska exakt 20 sekunder varje gång för mig. De kanske hade bandet för löst eftersom de även blev störda av det gröna ljuset på natten, men det kan jag säga att det syns inte. Tittar man på bandet när den mäter så kan man se att huden är lite grön, men det kan omöjligt störa någon.

  Jag har inte hunnit prova "hjärtaktitivetsläget" ännu, alltså det som mäter pulsen kontinuerligt till exempel när man tränar.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra armband men behöver nog någon uppdatering på mjukvaran till iOS. Registrerar sömn, puls, stress och steg. Sömn och stress är det jag kollar mest. Skriver till hälsoappen i iOS.

  Stress mätaren är inte helt pålitlig, men det andra verkar fungera som det ska. Den mäter variationen i hjärtslagen och kan då beräkna hur stressad man är. Missar ett par staplar om dagen, vilket ger ett sänkt betyg. Har skickat in min på en service verkstad, kan ha fått ett söndrigt ex. Men tror snarare att det är något mjukvaru relaterat.

  Led lampor och vibrationer vid notifications. Bra funktion. Saknar display!

  Sitter skönt och diskret på vristen. Håller i ca 2 dagar, laddas snabbt på 30 minuter. Saknar armbandet nu när jag inte har det kring handleden. Tror det kan bli riktigt bra

  Edit. 2015-10-24

  Inne på mitt andra Smartband 2, första blev reklamerad och utbytt. Samma sak här, missar ca 6-8 staplar per dygn vilket motsvarar totalt 1,5-2 timmar. Det är något som är fel på mjukvaran när man kopplar den till iPhone. Då har jag den dessutom kopplad till en helt ny iPhone 6S Plus mot tidigare iPhone 6, kör ios 9.1. Hittar inte något direkt samband varför inte alla staplar kommer. Jag kommer returnera denna.

  Edit 2015-11-09
  Jag valde att inte returnera den då den ändå fungerar till 95%. Har förhoppning att en framtida uppdatering kommer fixa så alla stress staplarna visas med iOS. Kollar bara på stress och sov mätaren. På stress mätaren visar också återhämtning ju senare på kvällen desto mindre procent kvar. Sov mätaren är också en riktigt bra funktion, inte konstigt man är trött om man bara fått 5 timmars sömn och lite djup sömn. Kollar hur min puls varit under natten, rätt läskigt att den varit uppe på 165 slag kl 05.30 när man sovit. Måste drömt något, men inget på stress mätaren visades. Våt dröm kanske....
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte detta band för att mäta pulsen vid träningen, men det är också den enda funktionen som fungerar riktigt dåligt. Det tar lång tid för bandet att hitta pulsen och precisionen är för dålig för att användas vid intensivare träning. Mätning av sömn fungerar dock bättre. Bästa funktionen är att armbandet vibrerar när man får meddelanden eller telefonsamtal, men då kan man lika gärna köpa ett billigare band.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Pulsmätaren är riktigt kass! stegräknaren fungerar riktigt bra iofs.. de e väl alltid något. Och tyvärr lite stor / klumpig.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte armbandet på Webhallen november 2016 för 400 kr (3 dagar senare 300 kr) - absolut prisvärt. Sitter bra, registrerar ok. Något kort batteritid men med tanke på priset så är det helt ok.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter ett drygt halvår fungerar pulsmätaren bara sporadiskt. Så länge den fungerade så använde jag den dygnet runt och fick en del insikter om vad som gör att jag sover bra. Övriga funktioner i appen LifeLog är kul, men ger inte alltid rimliga värden.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den funkar bra,,, Men skulle inte rekomendera den produkt då mitt ex tappar kontakten med mobilen mist 1 gång o veckan.. det är riktigt irriterande. När man tappar och återansluter den så måste man fixa alla inställningar igen.
 • Knappt godkänd
  5 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  **Uppdatering efter 4 månader. (från 8/10 till 4/10)

  Fösta bandet för mig. Mycket småsaker som man stör sig på..

  Loggar det viktigaste, synkar med iOS Health, och därmed delar data till mängder andra appar. Laddar den varannan dag vid frukost, när man ändå tar en dusch å käkar frulle, fulladdad på 30min!

  "Hjärtaktivitetsläge" = loggar puls konstant, men det är allt.. Synkar datan med Health men man kan inget göra med det förutom att se att man haft hög puls. kunde ha varit bra med möjlighet att ställa sin max eller optimala puls och därefter få en avisering om "för hög" puls eller liknande.

  + OK batteritid, 8 tim i hjärtaktivitetsläge, 2 dygn med puls (var 10:e min). 5 dygn utan!
  + Full laddning på 30 min!
  + Smidig app, och synk mot iOS Health.
  + Väckningen funkar bra, skönt att bara ha vibration till väckningen.

  - Många kombinationer på aviseringslamporna.
  - Vibrationsaviseringen är värdelös, vibrerar konstant för alla typer av notiser (mail, sms, app-notiser, samtal osv. osv.) Går ej att justera/välja individuellt, omöjligt att veta varför den vibrerar. Jag stängde av funktionen helt!
  - Bokstavligen hatar funktion "Utom-räckhåll varning", bandet får spel 1000 ggr om dagen..
  - Något struligt att få fast det på armen, bångstyrigt..
  - Saknar en direkt delning till appar som, t.ex. Endomondo eller strava.
  - Skaver på armen (huden torkar ut)
  - Själva bandet slits fort! Efter 4 månader ser det ut som det gamla klassiska 3310 skavet..

  Rekomenderas? NEJ
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väl värt 500 kronor, jag har blivit aktivare och fått "bättre koll" på mitt liv. Rekomenderas starkt!
  [Detta är mitt första aktivitetsarmband så jag har inget att jämföra med]

  Några intressanta aspekter och kommentarer:

  Pulsmätningen:
  Vissa dagar blir det någon enstaka (uppenbar) felmätning av pulsen, men generellt sett fungerar denna funktion bra. Använder armbandet hela dagarna, inklusive när jag sover eller springer, för att kunna följa min puls. När jag springer har jag kontinuerlig pulsmätning och det verkar fungera bra, men har inte haft möjlighet att jämnföra med en riktig pulsklocka för att se hur korrekt den mäter. Annars mäter armbandet puls var ~10 minut.
  När man ska mäta pulsen tar det lång tid för den att visa ett värde, så för direkt mätning är det kanske inte så lämpligt, men för att se puls i efterhand i appen fungerar det väl.

  Sömnmätningen:
  Mäter hur mycket man sover och om man är i djup eller lätt sömn, detta verkar vara baserat på hur mycket man rör på sig när man sover, vad jag läst mig till bör man ligga runt 40%, men det var lite oklart... Intressant hur som helst!

  Stegmätningen:
  Osäkert hur noggrant den fungerar, men är väl en fingervisning om i vilken storleksorning man ligger.

  Aktivitetsloggningen:
  Ibland loggas det att man springer någon minut här och där, inget enormt fel det heller.

  Batteritiden
  Bortsett från när jag duschar så har jag på mig armbandet hela dagen, det är då jag laddar den. Armbandet har aldrig fått slut på batteri under en dag, med (automatisk) pulsmätningen var ~10minut. Armbandet ska fungera i två dagar, men har inte provat att "pressa gränserna", men om jag ser till % kvar innan jag laddar den så har det oftast varit runt 50% så det känns ganska rimligt!

  Övrigt:
  Om man har den konstant parad via blåtand så vibrerar armbandet vid sms/samtal/mail med mera, vilket är trevligt. Armbandet behöver inte vara konstant kopplat via blåtand, utan fungerar på egen hand och man kan synca det mot appen när man vill genom att aktivera blåtand igen.
 • Usel
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Om telefonen skärmlås kickar in så tar det många sekunder innan pulsmätaren startar. den måste söka länge. Det är värdelöst om man är ute och springer och vill ha lite koll på pulsen. Som tur är har Siba öppet köp i 30 dagar, så imorgon får de tillbaka skrotet.
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hårdvarumässigt kan jag inte klaga, men mjukvarumässigt är den dessvärre smockfull med missad potential.
  Den är väldigt lätt att använda, och använder sina tre lysdioder till fullo för att visa vad som händer.
  Förutom någon miss här och där, så mäter den pulsen över dygnet på ett bra sätt. Men den gör ingenting med datan, mer än att bara visa den i staplar - och det är här allt brister. Om man inte kan använda datan till något, varför ska man då mäta?

  Jag hade förväntat mig mycket mer. Exempelvis att den räknade fram total energiförbrukning över dagen baserat på pulsen (vilket är bland de bättre metoderna som finns för att approximera energiförbrukning), att den skulle kunna integreras med exempelvis Runkeeper för att få med puls där m.m. m.m. - men inget sådant.
  Bara en pulsmätare i en stapel i egna appen, och export till Apples Hälso-app (som inte heller kan göra något med datan). Det är allt.

  Stegräknaren är totalt opålitlig, antagligen för att den sitter på armen. När jag skriver på tangentbordet räknar den steg.
  Eftersom jag är programmerare, visar den att jag promenerar sisådär en 3-6 km om dagen - medan jag sitter vid datorn :/
  Man borde rimligtvis kunna ställa in känsligheten för att minska de falska utslagen, men någon sådan inställning finns inte i appen.

  Löpnings-indikatorn i appen är totalt värdelös. Om jag är ute och springer i 20 minuter, anser den i bästa fall att jag springer i 2-3 minuter.

  Sömn-indikatorn verkar däremot visa ganska rätt.

  Den har en funktion som gör att den vibrerar när man kommer utom räckhåll för bluetooth, d.v.s. ca 10-15 meter från mobilen. Denna funktionen har jag stängt av via appen. Ändå burrar den för fullt så fort den inte har kontakt.

  Batteriet håller i knappt 2 dagar om man i huvudsak kör med standardinställningen för pulsmätning, d.v.s. var 10:e minut.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra produkt med begränsningar. Mitt mål med denna är att slippa ha ljudet på telefonen på.

  Fördelar
  * Vibrerar vid SMS, Samtal, Viber, kalendernotifieringar (kan ställas in på appnivå)
  * SmartLock i Android 5+ gör att jag inte behöver ange Lås-kod på telefonen hela tiden
  * Väckarklocka på armen istället för telefonen är brilliant. För att snooza behöver man inte ens öppna ögonen, tryck bara på knappen på SmartBand
  * Vibrerar när den tappar kontakt med telefonen (så om jag tappar eller glömmer telefonen så får jag meddelande direkt)

  Nackdelar
  * Krånglig att få på och av handleden. Tar minst 15 sekunder varje gång.
  * Pulsmätaren tar lång tid på sig för att läsa puls

  Köptes för 499kr inkl frakt så jag är nöjd med denna. Mitt betyg avspeglar bang-for-the-buck.
 • Bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade tidigare Jawbone UP2 men den gick sönder två gånger – deras kvalitet är usel. Köpte Sonys armband för 500 kr. Mycket bra pris för ett band med pulsmätare. Kör iOS:

  Plus
  * Kan styra musiken på telefonen
  * Vibrerar vid samtal, SMS m.m.
  * Väckerklocka som väcker i lätt sömnfas
  * Pulsmätare
  * Registerar stress, vad jag vet det enda armbandet som mäter skillnaden i hjärtslag (VRB)
  * Enkel och stilren mjukvara
  * Priset

  Minus
  * Stort och klumpigt, svår att få på och gummit gör ont när huden är våt
  * Vibrerar högt
  * Batteritiden (2 dagar med pulsmätare aktiverad, 5 dagar utan)
  * Sömnen visar fel ibland (t.ex. 3 timmar av någon anledning)
  * Inga remmar i annan färg som går att köpa i Sverige (ännu)
  * Apples Health är buggigt som fan (inte Sonys fel)
  * Saknar rörelsepåminnelse (movement reminder)

  Ger den totalt 3,5/5 för att jag tycker Sony är på rätt väg. Att utvecklingsavdelningen är i Lund är ett plus :-). Största nackdelen är storleken och den klumpiga designen.