Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Viking Footwear Rondane GTX (Unisex)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Schyssta kängor, men de är hala och värmer inte tillräckligt för kalla vintrar

  Har aldrig använt kängor från Viking tidigare så jag var lite skeptisk men efter två månaders bruk så är jag rätt såld. För att vara en läderkänga så är skorna otroligt lätta - i princip samma vikt som mina sneakers i tyg! Skorna har ett utseende som gör att de fungerar bra även på stan samtidigt som de är vattentäta och mycket bekväma att gå i, även med tung ryggsäck.

  Goretex-membranet gör att skon andas bra och känns luftig, samtidigt som den är vattentät. Att skorna släpper in mycket luft innebär dock att de blir kalla på vintern när kall luft blåser in. De fungerar således dåligt för temperaturer under -5'C. Tänk också på att Goretex-membran ofta har en begränsad livstid innan de börjar läcka.

  Största nackdelen med skorna är att de lider av samma problem som majoriteten av andra kängor på dagens marknad - de är nämligen väldigt hala på våta underlag. Jag har testat många olika modeller och alla utom Lundhags Jaure/Mira Light har en sula med gummi som förvisso har mycket hög hållbarhet, men som dessvärre är farligt hal på våta stenar och snö/is. Därmed rekommenderar jag inte dessa skor ifall du tänker vandra med tung ryggsäck på regnblöta berg, men för all annan användning så är de strålande!

  Glöm inte att läderskor oavsett modell ska smörjas in regelbundet och att de efter första insmörjningen får en mörkare ton. Ljudsbrun modell blir därmed mörkbrun och grå modell blir inte långt ifrån svart. De är dock fortfarande riktigt snygga!