Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

DJI Phantom 3 Standard RTF

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla DJI Drönare (60)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.75)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter att jag lärt mig flyga ordentligt med en Syma X5C-1 bestämde jag mig för att för att skaffa mig en mer användbar drönare. Jag velade länge mellan Phantom 3 Standard och Phantom 3 Advanced. Största skillnaden mellan dessa är räckvidden. Advanced och Professional använder sig av Lightbridge medan Standard gör videoöverföringen över wifi. Detta ska, enligt specifikationerna begränsa P3S räckvidd till 500m. De flesta verkar vara överens om att prisskillnaden mellan Standard och Advanced är så pass liten att det är värt att satsa på en Advanced, men detta gällde då P3S kostade $200 (ca. 1600kr) mindre än P3A. Mitt val blev väldigt enkelt när Webhallen sänkte priset på P3S till 6990kr och skillnaden därmed blev 4610kr mellan Standard och Advanced.

  Jag gjorde min första flygning för tre dagar sedan och i skrivande stund har jag en total flygtid på 1h 23min, så jag har förstås inte hunnit testa drönaren fullt ut. Jag kan dock lugna de som oroar sig över P3S räckvidd. Från min brygga har jag som mest nått 990m utan problem, över vatten och små öar. I normala fall kommer jag sällan överstiga 500m, så det känns bra att veta att där finns marginal. Observera att räckvidden rimligtvis är betydligt sämre om du exempelvis flyger där det finns störningar i form av trådlösa nätverk, radiomaster, högspänning mm.

  Om du köper en DJI Phantom bör du börja med att läsa all tillgänlig dokumentation innan du gör din första flygning. Om något oväntat sker ska du vara förberedd och inte drabbas av panik. Via appen DJI Go får du tillgång till fyra stycken dokument, men av någon anledning finns där inte manualen. Denna måste du ladda ned från DJIs hemsida: http://download.dji-innovations.com/downloads/phantom_3_standard/en/Phantom_3_Standard_User_Manual_v1.2_en.pdf

  Att ansluta telefonen/surfplattan till drönaren är busenkelt och i appen framgår det tydligt hur många satelliter som hittats samt om du bör kalibrera kompassen (jag gör det före varje flygning). Tänk på att appen är tämligen krävande, så se till att du har en tillräckligt vass smartphone/surfplatta. Jag har hittills använt en iPhone 5S och den fungerar bra, men mitt batteri börjar bli gammalt och batteritiden är därmed mycket kort när jag använder drönaren. Fästet på kontrollen är bara tillräckligt stort för en smartphone, så jag har beställt ett nytt fäste för att kunna använda en iPad Mini 2 i fortsättningen.

  Hittills är jag mycket nöjd med min Phantom 3 Standard. Den har skött sig exemplariskt och när jag vid ett tillfälle tappade RC-signalen initierade den direkt ”Return to home”-läget och kom snällt tillbaka.

  Tänk på att skaffa alla nödvändiga tillstånd innan du börjar flyga och filma med din drönare. Titta även på drönarkartan, så att du vet var du får flyga och inte: http://daim.lfv.se/echarts/dronechart/

  Ta gärna en titt på min första drönarfilm: https://www.youtube.com/watch?v=j5Lbmb13eZk

  Uppdatering 2015-12-16:
  Jag har nu fått ihop ett tiotal timmars flygtid och förutom alla olika lägen har jag även testat gränserna för att se vad drönaren klarar av. Bland annat tog jag med den till Åland och testade maxhöjden 500m: https://www.youtube.com/watch?v=39x_PwiPq2Y - Observera att man i Sverige inte får flyga högre än 120m. I appen kan du ställa in en höjdbegränsning och det är lämpligt att låta den vara på 120m.

  Räckvidden är jag positivt överraskad av. Jag har som mest nått 1702m innan jag tappat signalen och drönaren återvänt hem. Här är en 1698m lång flygning jag gjorde i söndags: https://www.youtube.com/watch?v=JCTNzIXjsow

  Jag ångrar inte en sekund att jag valde att köpa en Phantom 3 Standard i stället för Advanced eller Professional.

  De enda negativa sakerna jag kan komma på är följande:
  1. Det följer inte med något linsskydd för kameran (det gäller samtliga Phantom 3-modeller). Det finns dock att köpa på Ebay för cirka 30kr inklusive frakt.

  2. Det plastiga fästet på kontrollen är extremt sladdrigt och för litet för att kunna hålla en surfplatta. Jag löste det genom att helt enkelt kasta bort det och montera ett fäste från en DJI Inspire 1-kontroll. Det finns att köpa som reservdel för motsvarande cirka 300kr och det är betydligt stabilare än fästena på både Phantom 3 Standard och Advanced/Professional. Dessutom kan det vikas ihop så att kontrollen tar så lite plats som möjligt när den inte används. Här finns några bilder på min kontroll med Inspire-fäste: http://forum.dji.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=35834&pid=257057 - För att montera ett sådant måste man borra och gänga ett hål i sin kontroll. Känner man sig inte bekväm med det finns enklare och helt okej varianter av surfplattefästen på Ebay.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Passade på när Scandinavian Photo, som för övrigt ska ha en eloge för väldig snabb leverans, droppade priset till under 5000:- Har haft den under uppsikt ett tag och tror knappt den går att få tag i billigare. Var lite i valet och kvalet om jag skulle gå upp på Advanced-modellen. Men utan att vara någon fotograf eller filmmakare och att detta endast är en leksak så var det svårt att motivera de extra tusenlapparna.

  Har flugit ungefär en timme med den. Inga längre sträckor. Väldigt stabil och lättflugen. Jag har aldrig flugit någon drönare eller något radiostyrt öht. Bra kamera och bra app till telefonen där man kan göra väldigt många saker.

  Råkade dock ut för ett litet missöde som jag inte än vet vad det beror på. Men när jag gjorde en automatisk takeoff en gång så började den genast dra iväg sakta åt ett håll och i mitt fall på väg mot ett par buskar. I all hast satte jag ner den snabbt och två av propellrarna drog i gräset. Trodde för ett ögonblick att något gått sönder. Men allt verkade klarat sig fint. Vet inte riktigt vad som orsakade det hela. Om den inte varit kalibrerad korrekt. Vilket jag har för vana att göra inför varje flight.

  EDIT: Det berodde nog på att jag startade i gps-mode innan den hade fått kontakt med tillräckligt av satelliter vilket gjorde att den driftade.

  Återkommer när jag testat och flyga lite längre. Men är som sagt väldigt nöjd med denna lilla leksak.

  EDIT: Har ni flugit många timmar med den och måste säga att den är fantastiskt stabil och man kan göra många fina filmer med de inbyggda funktionerna som exempelvis Point of Interest. Sen ska man bara få tummen ur att redigera ihop lite.

  Jag måste kommentera pb81s omdöme. Att Europa bara skulle klara 300meter stämmer inte. Jag har varit iväg 700 meter med den. Men detta ute på landet på öppet fält. I staden jag bor i kommer jag upp runt 250-300meter innan den börjar tappa. Detta beror såklart på att det finns mycket som stör. Men det räcker. Man ser inte den på det avståndet längre. Har även varit uppe bra mycket högre än tillåtet.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter noggrant övervägande valde jag att köpa min Phantom 3 Standard när komplett hade extrapris. Jag har aldrig flugit en drönare förut och jag blev väldigt imponerad av hur exakt den håller sin position även om det blåser. Jag råkade dock ut för ett litet missöde när jag hade flugit några hundra meter iväg från mig och då fick plötsligt förlorade jag signal till min mobil som visade livebild,batterinivå m.m. Failsafe (return to home) initierades inte heller. Jag lyckades dock aktivera RTH på kontrollen och drönaren kom tillbaka till mig och landade. Jag upptäckte senare att det fanns en uppdatering som jag inte hade sett då jag inte hade tillgång till internet. Nyligen gjorde jag en tråkig upptäckt då jag såg att hållaren till mobilen hade börjat att spricka, men DJI har lovat att skicka en ny hållare. Jag är ändå väldigt nöjd med min Phantom 3 jag jag skulle klart rekommendera den till andra!
 • Alla omdömen

 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Har nu bytt från en 400kr drönare...vilket lyft!
  Enkel att flyga, stabil och relativt enkelt att få till läckra bilder (har använt den nu vid flera tillfällen på dotterns fotbollsturneringar för att dokumentera lagets spel).
  Har bara positivt att säga om denna

  Uppdateering: Batterier som börjar krångla och då utan support. Dyrt att köpa nya
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Lätt flugen snabb bra bild... Har dock inte provat räckvidden ännu fullt ut pga mycket störningar i form av många wifi nätverk osv, provat flyga ute i 12 minus grader och den fungerar ypperligt. Köpte min på rea har haft den under bevakning och slog till... Grymt nöjd hitintills med mitt köp :)

  Uppdatering : kommer aldrig mer köpa produkter från dji . Ingen service, ur kass suport. Skäms på er och era tekniker!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  För priser är detta en monster drönare den är jätte bra kameran kan titta rakt ner och rakt framåt och olika vinklar bra video kvalitet och den kör upp till 57.6 km/h medvind. Extremt bra batteriets får runt en halvtimme tjugo minuter när det blåser mycket. Men ska varna den är inte super vind tålig om det blåser mer än 10 meter per sekund då kommer det gå långsamt och ibland när det kommer extra vindar så kan den till och med åka iväg så det vill jag varna er om. Men den är GPS så den åker hem automatiskt väldigt precis landar den också. Och den räknar alltid ut hår många minuter batteri du har kvar och när det är dags att åka hem med smart go Home igång i inställningarna.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lätt att hantera, rolig!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte en mindre drone med skärm och två batterier för 90 dollar från Kina. Insåg snabbt att detta är ju askul! Jag kollade runt lite på Phantomvarianter men tyckte det var lite dyrt (Phantom 4 för 12-13 tusen....). Jag kollade på youtubefilmer från de som använt Phantom 3 standard och bestämde mig för den, köpte den på kampanj för 4500 kr.

  Mycket kul och användbart. Jag har filmat åt alla möjliga i byn, idrottsföreningen mm. Det blir fantastiska filmer!

  Jag har kraschat den flera gånger men det är bara att borsta av den (ev byta propeller om den gått sönder) sedan flyger den åter. Om man tappar signalen kommer den snällt hem igen.

  Mycket robust byggd, har t.o.m doppat kameran i ån. Jag tog då hem den, lät den torka ett dygn sedan fungerade den.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade för höga förhoppningar på DJI.
  Kanon bra bildkvalité men finns lite "jello" effekt pga obalanserade propellrar.
  Gimbalen vill ställa kameran något snett så horisonten blir inte rak. Provat att kalibrerat drönaren samt gimbal utan någon skillnad. Går att justera den rak i appen. Räckvidden är ok om man håller sig till gällande regler i sverige. Läst om senaste firmware där folk har tappat räckvid så den bara går ca 50M. Så jag kör fabriks firmware och fungerar bra.

  + stabil
  + lätt att flyga
  + lätt att använda
  + prisvärd
  + komplett för flyga och filma (kräver smartphone eller platta)
  + mycket tillbehör finns att köpa

  - lätt att flyga ( blir nästan tråkig)
  - senaste firmware som inte är bra
  - dyra batterier
  - jello effekt
  - start på gräsmatta så slår kameran i marken när gimbalen gör sin initsiering.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jättedålig räckvidd. Står att den skall kunna flyga 500m men det gäller bara utanför europa. I europa klarar den max 300 meter, själv kom jag bara upp i 140 meter som längst, sen tappade den signal helt. Lämnade tillbaka den till återförsäljaren. Utöver räckvidden så är det en fantastiskt maskin, kanonfina bilder. Kommer köpa Advanced modellen eller 4an istället.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den här dronen är perfekt för fotografering och är väldigt lätt att använda med många trevliga funktioner som att återvända hemma om signalen går förlorad och att kunna gå mer än 50 kilometer per timme fort. den här dronen är verkligen framåt och tillverkad av en av världens största droneproducenter i världen och lever även med ett 8 GB SD-kort.