Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus MG278Q

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Datorskärmar (239)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.55)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade från en BenQ XL2410T och har använt produkten några dagar nu.

  Har kört lite tester (freesync samt några ufo test) och TN paneler levererar när det kommer till gaming. Panelens kvalitet rent allmänt känns betydligt bättre i jämförelse med min XL2410T när det kommer till skärpa och färgåtergivning. 1440p är riktigt trevligt och 144hz bidrar till ett bra flyt. 27" känns som en lagom storlek för den här upplösningen.

  Den här skärmen rekommenderas till alla som kan leva med TN panel och dess baksidor. Värt att nämna är att skärmen har en del backbleed som alla TN paneler, inget jag stör mig på dock. För er FPS gamers så är det en riktigt trevlig skärm!
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Väldigt tunt på recensioner på den här, så får ta och skriva en. Köpte den för 4490 kr på netonnet.

  Kort och gott:
  +144hz 1 ms är underbart.
  +Freesync mer än underbart.
  +Underbar spelupplevelse med ovanstående och 27" 2560x1440
  +Det är en Tn-panel men det är en bra TN-panel.

  -Betraktningsvinklar (TN-panel)
  -En aning backlight bleed tyvärr.

  Jag är väldigt nöjd med skärmen, det är verkligen en wow-känsla att gå från <24" till 27 och dessutom få en skarpare upplösning. Färger är bra för att vara en TN-panel, det är trotsallt en 8-bitarspanel med 100% rgb. Se till att kalibrera den dock. För någon som spelar är den också utmärkt, 1 ms med "tracefree" 144 hz kan man inte säga nej till.

  Freesync är också otroligt användbart, jag var orolig att mitt 390 inte skulle driva spel i ultra på en behaglig framerate, men det var ett icke-problem iom freesync. Ingen screentearing i intervallet 35-144, vilket gör att spel är förvånansvärt behagliga då man ligger på 45 fps.

  Det är tyvärr en panel som kommer ha en viss mängd backlight bleed. På mitt exemplar var det inte så farligt, speciellt om man ställer ned bakgrundsbelysning från ögonbrännande 100% till 20% som jag har gjort. Det är lite backlightbleed som står mig i nedre vänsterhörn, men ingen jag kommer lämna tillbaka skärmen för.

  Eftersom att det är en TN-panel är inte heller betraktningsvinklarna så bra, man märker klart att bilden ändrar sig när man ställer sig upp, eller om man tittar på panelen från sidan. Men det är något man inte kommer undan om man köper en TN-panel.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  6 mån sedan
  No pixel smearing

  Good colors for a TN-panel

  144hz

  1440p

  27 inch

  Decent build quality

  Shaky stand but if you don't live where earthquakes happen
  often I doubt it will be a problem

  Build in crosshair so you can cheat ;)

  Comes with Displayport even if it says it only comes with HDMI

  Good navigation menu

  Overall I think it's the best monitor for the buck (got it for 360)
 • Perfekt
  1 år sedan
  Riktigt fin skärm med tanken på att den har en TN-panel, mycket nöjd!
 • Perfekt
  1 år sedan
  Bra för att vara en TN skärm så kan rekommendera denna!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  1 stjärna mindre för den kommer med inbyggda högtalare som inte är kompatibla med system som datorn har.Måste alltså välja ljudsystem.Kan man betala 5k för en skärm så har man säkert eget ljudsystem också annars bra skärm gick från en acer 23.5 tum 120 hz till denna för börjar se lite sämre Dessutom är den betydligt bättre för nyare spel.Trivs utmärkt med den o en joystick för inställningar är en bra ide :) Det finns en inställnings guide som jag använder varje gång jag har glömt bort mina inställningar som tar upp allt man vill veta eller behöver.Kommer inte ihåg reglerna så så tror att detta är legalt.Var ni skall söka är
  Asus MG278Q 27-inch QHD FreeSync Gaming Monitor Review finns allt o ger er en flygande start. Ljusstyrkan har jag ofta problem med eftersom den är som en strålkastare vid fel inställning och ögonen rinner. På denna länken kan man hitta inställningar för alla behov. Monitorn är jag helt frälst i o den har ökat i pris med 1000 kr sen jag köpte den hjälper ju till :)
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hej,

  Ska försöka hålla det kort. Har samma skärm (MG278Q) som jag har köpt på Komplett. Har använt min skärm felfritt över 1 år men har fått problem med den nu. Skärmen flimrade och hade dålig skärpa. Anmälde till Komplett, blev hänvisad att vända mig direkt mot Asus för snabbast service, fick en "ny" skärm, med det menar jag att troligen fick en skärm som tidigare strulat och sedan lagats, en så kallad refurbished. Även den "nya" skärmen har upplevs dålig bild. Har kontaktat Komplett igen där de vill att jag gör felsökningar samt skickar in bilder på felet. Detta har jag nu gjort och de säger att de inte kan se något ovanligt. Jag har återkopplat med krav på reklamation och väntar nu svar.

  Nu behöver jag tips på vad som möjligen kan vara fel med monitorn. Efter mina felsökningar har jag kommit fram till att skärmen är defekt och har länge drivit på för att få en reklamation. Förhoppningsvis så får jag antingen en helt ny monitor eller pengar tillbaka. Det återstår att se.

  Problemen:
  Tittar man noggrant, väldigt nära skärmen, exempelvis text eller ikoner, så får dessa en slags skarp mörk kontur kring sig. Svårt att beskriva men det ser helt enkelt inte bra ut.

  Felsökning:
  1. Testat byta ut Displayport-kabeln mot en helt ny. Samma dåliga bild.
  2. Testat samma Displayport-kabel mot en annan skärm (DELL) OBS skärm som inte har 144HZ. Får bra bild
  3. Testat använda HDMI-kabel istället. Samma dåliga bild.
  4. Testat byta till DVI-kabel. Samma dåliga bild.
  5. Testat installera om Nvidias-drivrutiner. Har inte löst problemet.

  Ikväll kommer en polare med hans dator gejming-dator och ska prova koppla in monitorn till hans PC. Detta måste ändå vara en tillräcklig bra felsökning.

  Är det någon som upplevt samma problem eller har några tips på vad som kan göras tar jag gärna emot era förslag.

  ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Har löst probemet! Fick tips från en användare på SweClockers om att kolla något som kallas Vivid Pixel, en inställning som man gör på skärmen. Trist att Kompletts Support inte känner till detta.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har tidigare haft en 27" skärm så det blev naturligt att gå över till den här.

  Vid tester mellan den här(mg278q TN) och IPS-modellen (mg279q) så har faktiskt IPS-modellen lägre input-lag än TN-modellen - har du råd så köp den med IPS.
  trots att det är en TN-skärm tycker jag betraktningsvinkeln var relativt bra.

  Annars är skärmen underbar till gaming då den har:

  *Stor upplösning 2560*1440 WQHD som funkar perfekt till 27".
  *144Hz samt en Freesync(EJ Nvidia grafikkort) som går från hela 40-144Hz - detta betyder att skärmen kommer eliminera Screen-tearing och ghosting väldigt bra.
  *Inbyggt skydd mot blått ljus som kan bli jobbigt för ögonen.

  *DisplayPort 1.2 samt hdmi 2.0 och port för hörlurarna(ej mic) på baksidan.
  *Olika lägen som man kan ställa in beroende på vad man spelar eller vad man kollar på - sitter Joystick på baksidan så det går väldigt fort och lätt att ändra inställningar.
  *Fot med Quick-Release som går att ta lös på 5 sekunder OCH den går att rotera rejält och vinkla uppåt & neråt samt höja & sänka!

  Finns även något som kallas "Gameplus" vilket är tre alternativ som du kan aktivera.
  1.Crosshair - tre olika crosshairs som visas ovan på bilden - väldigt bra om man ska No-Scope:a i olika spel ;)
  2.Timer - har inte fått använding av denna men kanske kan användas till att ta pauser när det gått viss tid.
  3.FPS-counter - Riktigt bra när man vill veta om spelet är uppe i 144Hz eller inte.

  Lite nackdelar:

  Nu är det nästan omöjligt att få en skärm utan Back-Bleed men det är ändå en nackdel och min skärm hade lite nere i högre och vänstra hörnen vilket inte stör mig så jag är glad att det inte hamnat någon annanstans.

  Ljudet är högt men lite tråkig ljudkvalitet för priset.

  Gameplus borde haft bättre "Crosshairs" då dem som följer med är väldigt stora.

  Hade varit kul om man kunde ladda ner skärm-profiler också tror det är BenQ som har det. Man laddar ner skärmprofiler som andra användare har gjort (t.ex. e-sportsproffs som använder samma skärm) och behöver då själv inte testa sig fram för optimal bild.

  Utöver det älskar jag min skärm och är nöjd med den. Hoppas jag hjälpt dig!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  riktigt nöjd med denna 144Hz bästa som har hänt trodde det inte skulle vara såhär storskillnad
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppgraderade från Benq XL2411z och hade ganska mycket problem innan den fungerade bra.

  1) Mitt gamla grafikkort (GTX560Ti) som funkade utmärkt mot XL2411z med 144hz i 1080p genom DVI vägrade att funka med samma upplösning genom DVI mot den här skärmen. Efter mycket forskande så visade det sig att det inte heller ska fungera. Trodde i min enfald att en modernare skärm skulle klara detta.

  2) Efter att i supporten med Asus fått verifierat att AMD R7 260x ska fungera bra med skärmen så köpte jag ett sådant (för att även kunna prova freesync). Det fungerar inte alls bra med skärmen. Efter att AMD catalyst blivit installerat så ställer den in upplösningen så att skärmen inte kan få signal genom Display Port. Detta förmodligen för att jag nu hittat att kortet endast har regular DisplayPort (jag tolkar det som V1.0 även jag inte hittat det någonstans).

  3) Nu när jag kör på ett GTX960 kort med DisplayPort 1.2 så fungerar det äntligen och skärmen verkar helt ok.

  Det blev inte så mycket skrivet om själva skärmen här men till er alla som funderar på MG278Q så förvissa er om att ni har ett grafikkort som klarar DP 1.2 annars kan jag verkligen inte rekommendera den här skärmen, att köra på DVI är inte ett alternativ.
  Det stora problemet under hela felsökningstiden för mig har varit att grafikkort och skärm automatiskt ofta väljer en upplösning och refreshrate som inte fungerar, d.v.s. skärmen blir svart och då har jag behövt skifta kablar och även koppla in min gamla skärm för att komma åt inställningar. Mycket tid som jag hellre skulle lagt på att använda skärm och dator.

  Nästa gång jag köper skärm kommer jag att vara mycket tveksam till Asus, tidigare erfarenheter med BenQ är mycket bättre.

  Tilläggas skall att jag inte provat XL2730z som var den jag också valde mellan, kanske problemen blivit likartade men jag är besviken på asus som i sin support rekommenderade R7 260x kortet som bevisligen inte fungerar bra med den här skärmen.

  Nvidia + BenQ=*gillar*