Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Asus Z170 Pro Gaming

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Asus Moderkort (328)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.11)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Asus stödjer automatisk överklockning, vilket är trevligt, men knappast unikt. Däremot är inställningsmöjligheterna på detta moderkort bättre än något annat jag använt, mer om det senare. Ljudet är bra men som vanligt är jag inte övertygad om att det är så mycket bättre än "vanliga" integrerade ljudkretsar (hörlurarna jag använder är Sennheiser HD 380 Pro). Det krävs dessutom lite justeringar för att få mikrofonen att låta vettigt. Vid standardinställningen brusade och tjöt det oerhört mycket, men efter att jag sänkt volymen, satt på brusreducering och slagit på konferensläget lät det bra, bättre än mitt förra ljudkort. Mikrofonen jag använder är en ModMic 4.0. Detta är det första moderkortet som jag inte måste köra mikrofonen på 100 % för att volymen ska bli hög nog.

  Utöver detta finns en väldigt stor mängd inställningar, med överklockning, XMP-profiler och en ypperligt trevlig kontroll över fläktarna. Stödjer din fläkt PWM kan du välja detta i UEFI, och sedan välja från fyra standardinställningar, varav en manuell. Du kan även stänga av fläkten helt, om du väljer DC-läget istället för PWM. Det manuella läget gör det möjligt att justera fläktkurvan fritt, upp till 75° C – då tvingar den fläkten att gå i maximal hastiget. Innan dessa kan du dock välja att ha fläkten på lägsta RPM. Alla dessa inställningar kan göras på CPU-fläkten också, förutom att den fläkten inte kan stängas av helt.

  Kvalitén på moderkortet är hög, med många trevliga detaljer i designen samt LED-lampor som kan justeras. Dock är färgen alltid röd, från vad jag kunnat utröna. Detta gör moderkortet lämpat till chassin med fönster, om man gillar sådant. Själv slipper jag gärna alla typer av ljus, och som tur är kan man med mjukvara stänga av det.

  Det finns gott om plats från CPU-sockeln till närmaste PCI-E-utgång som öppnar upp för stora kylare. Mitt Cryorig H5 Universal har ett par centimeter i marginal. Avståndet mellan första och andra PCI-E-utgången är stort. Trots detta blir det svårt med SLI med grafikkort som har extremt stora kylare, som Palit Jetstream GTX1070.

  Detta är ett stabilt moderkort med en oerhört stor mängd inställningsmöjligheter. För 1500 kr kan jag rekommendera detta moderkort till de flesta gamers. Det enda vissa kanske kan sakna är LED-ljus som kan ändra färg, annars finns allt som behövs och lite till.
 • Alla omdömen

 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Bra kort med många möjligheter till olika anslutningar.

  Dock är placeringen för anslutningarna till HDD LED, avstängning, Reset etc väldigt trångt placerade vid kanten av kortet.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gediget moderkort.
  Många utgångar mm

  Lite irriterande med gula ljuset som strålar ut från moderkortet, flashigt men onödigt, speciellt om man har datorn i viloläge i sovrummet.
  Vissa kontakter sitter väldigt trångt till.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra moderkort för en tung gamingdator. Funkar perfekt till min intel i7 - 6700k och gtx 1070 men kunde önska att det fanns några till sata 6 gb/s utgångar.

  Posetivt
  - Snygg röd led-belysning.
  - Enkel överklockning.
  - Bra prestanda för pengarna.
  - Smidig CPU montering.
  - Klarar tunga komponenter.
  - Bra internt ljudkort.
  - Superbra kort för gaming.

  Negativt
  - Fler sata portar
  - Bättre placerade 3-pins kontakter för chassifläktar. (Svårt att komma åt inuti chassit.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fungerat kanon utan problem i 1,5 år nu.. använder bara superbra komponenter i resten av lådan, så det kanske spelar in.. men fint som snus endå!
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Märkestrogen ASUS kille här (bara positiv erfarenhet, grym returpolicy).

  Positivt
  -coola röda LEDs som glöder i fading motion.
  -hög ASUS kvalitet

  Negativt
  -faktiskt inte speciellt iögonväckande, bara ett helt vanligt mobo.
  -installationsskivan för drivers är bloated med SKIT som vill installeras by default, norton antivirus, chrome toolbar. WHAT THE FUCK, Asus. NOT COOL.
  -det finns en märklig "easy install tool" för montering av CPU som jag av rena turen till slut insåg skulle monteras MED processorn. Avsikten från ASUS är god, det är för många retards som böjer sina pins. Men det var inte helt tydligt...
  -saknar knappar på mobo för av- och påstängning av strömmen, man är beroende av att koppla in chassit för detta
  -kan ej enkelt tömma mobo på ström (LED lampor lyser länge trots ström helt av och power knapp hålls in)
  -ful kartong och någon mongo-invite till World of Warships med 15 day premium account. Asus säljer ut varje chans de får verkar det som
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra moderkort till rimlig peng.
  Asus har otroligt trevligt BIOS(UEIF), där t ex Qfan är väldigt enkelt att konfigurera.

  Dock så har moderkortet problem med mina 3200 Mhz minnen, även fast det står att de ska stödja det. http://forum.corsair.com/v3/showthread.php?t=149795
  BIOS uppdateringar har inte fixat problemen för mig och kanske rent av har med PCB hårdvaran.

  Pga det har jag bytt moderkort.
  Ska man inte köra snabb ramminnen så är det fortfarande ett väldigt trevligt moderkort.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Om du är en mainstream gamer och inte kräver ROG för överklocka så är det här det bästa du kan köpa!