Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Mionix Castor

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Mionix Möss & pekdon (7)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har haft den här datormusen ett tag nu och tycker att den är på de flesta sätt den bästa som jag köpt! Men det är en sak som drar ner betyget för musen rejält, tyvärr.

  Det handlar om en skavank som irriterar väldigt många användare där ute - mushjulet brukar nämligen i regel alltid ge ifrån sig ett klickljud när man scrollar nedåt med det. Detta fenomen uppstår efter en tids användning och beror troligen på att man använder mushjulet som en knapp (d.v.s. trycker ned den nedåt som en knapp) , vilket verkar påverka positionen för mushjulet.

  Det finns t.o.m. videor på YouTube som tar upp detta "fel" som musen har: https://www.youtube.com/watch?v=uJ-Z2Em-NXs

  Jag vet inte om jag faktiskt köpt den här musen om jag vetat om allt detta i förväg. Det man kan göra för att undvika ett jobbigt låtande mushjul är kanske att aldrig någonsin använda mushjulet som en knapp, vad vet jag... Vad jag läst verkar Mionix ha detta mushjuls-fel på flera av deras musmodeller.

  Edit: Efter att ha tänkt igenom saken drar jag ner betyget till 3 stjärnor eftersom mushjulet är en så pass betydande del av användandet av datormusen, i mitt tycke. Mionix förstör en annars bra musmodell genom att ha ett värdelöst mushjul på den!
 • Alla omdömen

 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  VARNING!
  Datorernas cancersvulst!

  Tyckte först att den här musen var grym. Men efter ordentligt användande upplevde jag dess EXTREMA svagheter:
  Scrollhjulet är värdelöst: oprecist, glappar och rätt igenom opålitligt. Scrollhjulsknappen är dålig med. På flera sätt är den här viktiga delen på musen oanvändbar, när det gäller.
  Musen klarar bara vissa underlag och minsta skavank i underlaget så läser den inte ytan. Drar jag den på skrivbordet har det hänt att den inte läser alls och märken i musmattan klarar den inte bra.
  Liten i storleken. Jag har förhållandevis små händer men ändå känns den för liten.
  Inte heller något stöd för lillfingret, som får släpa i mattan. Eftersom den verkar kräva ett klogrepp är den inte skön att använda många timmar i sträck så jag får ofta göra "handgymnastik".

  Värst av allt är dock MJUKVARAN!

  Vid många tillfällen har min dator helt sonika och plötsligt stängts ner, för att starta om. Jag trodde detta berodde på något annat än musen, även om jag misstänkte att det var Mionix oförmåga att göra mjukvara som låg till grund för dessa FARLIGA händelser i en dator.
  Till exempel kunde datorn starta om då jag klickade på en flik i webbläsaren eller på något i utforskaren, osv.

  Men nu senast idag, fick jag svart på vitt: TRE gånger när jag startade upp Windows (7, 64bit) slog den av lite innan skrivbordet hunnit laddas.
  Det var först när jag bytte mus som allt gick som det ska, flera följande uppstarter i rad.

  Nej, skippa alla positiva recensioner om denna mus och håll dig borta som från pesten från det här missfostret till skapelse.

  Och jag säger: aldrig mer Mionix! (Jag hade för länge sedan en Mionix Naos 5000 som också var helkass.)
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Tidigare möss:
  Microsoft Intellimouse (köpte för säkert 15+ år sedan. Fortfarande i användning på mammas kontorsmaskin)
  Razer Deathadder (slutade fungera efter ~4-5 år)

  I övrigt gillar jag små och lätta gamingmöss. Denna har vart helt underbar.
  Köpte denna i februari 2015. Den har nu hållt i tre år, och scrollhjulsknappen har börjat glappa. Jag måste trycka extra hårt för att den skall kännas igen. I övrigt fungerar den optimalt fortfarande.

  Drar av några stjärnor pga kort levetid.
 • Bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Den bästa musen jag nånsin haft. men efter ett år av daglig användning så har scroll hjulet börjat glappa rejält.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Letar du efter en gamingmus av hög kvalle? Kolla in mionix castor!
  En mus som sitter perfekt i mina lite mindre händer och som känns väldigt välbyggd.
  Musen är lätt och sesorn är riktigt bra, dvs riktigt härlig gamingupplevelse. Mitt aim i cs har faktist blivit lite bättre sen jag köpte min castor :))
  Det ända minuset är att man blir ovanligt handsvettig när man spelat en längre stund men det gör inte mig speciellt mycket.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Skönaste musen jag har använt någonsin, passar min hand väldigt bra och är grym till FPS. Förpackningen skröt om bra kvalité ett bygge utöver det vanliga men kvalitén är sådär och då tänker jag främst på scrollhjulet. Första musen fick jag byta efter 2 månader, scrollen gnisslade och slutade registrera vid snabba scrollningar, mus nummer två är nu också ca. 2 månader och viss antydan till samma problem börjar.. Framför allt gnisslandet när man scrollar.

  Utöver scrollen och kvalitén när det gäller den så är jag väldigt nöjd. Musen jag hade innan denna var Steelseries Rival 300, innan det Sensei..
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Föll för denna när jag skulle köpa en kompromisslös mus för CS:GO. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig faktiskt.

  Min hand känns aldrig naturlig på denna. Skulle vilja ha vänstersidan lite förhöjd så att handen får en naturligare position. Nu känns det som att jag måste tvinga ner tumsidan för att få kontakt med musen. Känns heller inte helt naturlig att greppa. Inte för mig. Min slutsats är att den kan passa små händer och fingergrippers.

  Vänstermus är för hård för mig, gillar snabb respons på avtryckaren, alltmedan högerknappen är så lätt att jag inte kan vila handen på musen och slappna av utan att högerknappen konstant av misstag trycks in. Ett gissel, vilket kanske hade avhjälpts om musryggen haft den snedställda formen jag eftersökte i förra stycket.

  Oklanderlig sensor (när den fungerar, läs vidare) och OK krimskrams-LED-möjligheter. Jag personligen drar ner ljusstyrkan för att inte bländas och färgvalet förblir permanent, orkar inte hålla på och ändra.

  Gillar mjukvarans funktioner där du kan ställa DPI (3 steg som går att växla mellan med t. ex. en bind), skapa flera profiler, ställa lift height, polling rate, accelleration, angle snapping och till och med vinkeljustera - dvs. korrigera horisonella vinkeln så att muspekaren går helt horisontellt när du flyttar musen i sidled - även om du råkar ha ett udda sätt att greppa musen. Så, mer eller mindre alla de tänktbara inställningsmöjligheterna.

  Men så till problemen.

  Musen har betett sig underligt, en hel del faktiskt. Varje gång jag har stängt ner eller haft datorn i viloläge så börjar sensorn att balla ur. Inte i Windows, men i CS. Drar jag ens måttligt fort hänger den inte med, hackar, står stilla. Man märker att problemet påverkar läsningen konstant för det känns i detta läget som att sensen är lägre än vanligt. Lösningen är att dra ut USB-kontakten och sätta i igen, då pinnar den på som vanligt och missar inte en millimeter.

  Varje gång det ska liras upprepas detta vilket gör mig allvarligt orolig för att jag kommer slita ut USB-honan i min dator med tiden. Dessutom känns det rätt så löjligt på en premiummus. Så här ska det inte vara!

  Några gånger har musen även helt oprovocerat bestämt sig för att rikta siktet rakt upp i skyn. I de fallen har jag inte ens flyttat på den fort, det bara hände, som från ingenstans. Ingen betryggande känsla, men då det bara har hänt 5-10 gånger på ett halvår är hade jag ändå kunnat förlåta det, om det hade varit enda problemet.

  Sist men inte minst har det uppdagats att det finns ett problem med "klick latency" på denna mus, vilket jag även fått bekräftat av en youtuber som jämfört en rad olika möss. Normala gamingmöss har ca 2 ms delay mot den snabbaste musen han mätt, medan Castor har horribla 16 ms delay. Detta märks när man ska jaga huvuden med pistol. Kan inte minnas att jag någonsin haft så svårt att träffa huvuden - inte ens med min gamla Logitech MX500 från stenåldern. Då satt man ändå med 60 hz skärm och 100 fps, mot 200-300 fps och 144 hz idag.

  Min rekommendation är att hålla sig borta från denna. Det finns så många andra alternativ. Ska nu testa Rival 300.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skön mus med kvalité.

  Rekommenderas för små till normalstora händer. Större händer får köra med clawgrip (mig själv inkl.).
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa musen jag haft. Bara det att den inte kräver någon programvara för att byta mode/inställningar är helt underbart. Alla inställningar ligger i musen. Min nästa mus blir från Mionix också.

  Tillägg:
  Alla inställningar tex pekar hastiget sparas ej i musen. Därför sänks betyget 1 stjärna. Annars fortfarnade bra.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bekväm mus med god känsla av kvalitet, fungerar bra och duglig programvara. Knapparna sitter bra och lättillgängligt utan att man trycker på dem av misstag. Känner av och glider mycket bra på min tygmatta, dock så känner den inte av själva bordsytan överhuvudtaget, vilket kan vara värt att nämna.

  En skavank är att mushjulet har en tendens att gnissla, vilket tydligen är ett någorlunda vanligt problem för Castor.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Uppdatering 2016-05-17
  Tyvärr efter 3 månader så slutar den fungera datorn känner inte igen usb och har testa på andra datorer samma sakk så jag var tvungen lämna tillbaka efter som jag hade garanti på.

  Annars var det en jäkla skön mus.

  Snacka om bra Gaming mus skön flyt.
  Du kan få den flyta efter dina egna behov.
  Säger bara woow!
  Bättre än logitech möss!
  Rek starkt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa musen, perfekt!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  japp utmärkt mus för spel, lasertekniken i den är jävligt grym,

  och hur den sitter i handen är det bästa jag har haft en så länge ! t.o.m bättre än logitech g502 och den gamla jag bytte denna mot logitech g400

  har provat g502 inne på mediamarkt där det även fanns testdator med cs go i. :) lite sämre låg den i handen. men på den finns lite mer knappar. SYND att jag inte ännu har provat märkena steelseries eller razer. Hade varit kul att ha testat dom också.

  mina rekommendationer för den bästa spelmusen är !
  gå in på mediamarkt fråga någon gubbe där om att få testa denna om den finns där. samt razer och steelseries ! logitech ligger under kanske inte mycket, men det är det här lilla lilla som gör att man får exakt precision i handen.

  VARNING FÖR MÄRKET ANDERSSON REDIGT SKIT kan jag säga... lasertekniken i den är inte bra alls hoppar kuggar över vid högre dpi.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  så sweet
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket bekväm, ljus och justera inställningen dpi och ljus