Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Thule Pack 'n Pedal Commuter

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Thule Ryggsäckar (78)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (5.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  3 mån sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Över lag bra ryggsäck. Jag har använt den dagligen för cykelpendling nu i ca 1 månad. Huvudfacket är helt vattentätt, inte en droppe vatten trots skyfall. De övriga facken är bara vattenavvisande men vill du skydda även dem kan man dra på regnöverdraget (ingår, förvaras i särskilt fack i botten av väskan).

  Störande att den inte kan stå upp själv. Huvudfacket har lite udda form, ganska brett men inte så "högt", så saker har en tendens att kila fast sig halvvägs ner.
  Hade också gärna sett att det hårda sidofacket hade en nyckelhängare istället för facket på framsidan. Nu måste jag ta av mig ryggsäcken för att komma åt nycklarna, istället för att bara svinga runt den på ena sidan som jag kan göra för att komma åt plånbok och annat jag normalt har i det hårda sidofacket.

  Grymt med "lastnätet" som egentligen är till för att hålla din hjälm, men som jag använder för att frakta all möjlig skit. T.ex om man hämtat paket på posten. Töjbart meshnät som smiter åt så prylarna sitter hyfsat säkrat när man cyklar.

  Sitter skönt på ryggen, men nu efter ett par veckor så har den hårda ryggen börjat mjukna lite och buktar i tid och otid mot ryggen. Jag föredrog när den var helt styv, men antar att alla ryggsäckar formar sig efter ett tag.

  Hade velat att packvolymen var liiite större, men eftersom det är en vardagsväska är väl egentligen problemet att jag har för mkt prylar med mig.

  Detta kan jag få ner i väskan:
  - 1 ombyte (t-shirt+kallingar+strumpor+byxor)
  - Laptop 14"
  - Systemkamera + 1 objektiv i separat kameraväska
  - Anteckningsbok
  - Regnbyxa och regnjacka
  - Cykelreparation (slang, div verktyg, torktrasa)
  - Nycklar, plånbok, mobil osv
  - 2x matlådor

  Om jag packar allt detta kan jag stänga väskan men huvudfackets rolltop går knappt att rulla, vilket påverkar vattentätningen. De rekommenderar att man rullar minst två varv för bra tätning.

  Jag brukar istället slänga på regnskyddet. Detta funkar bra, men lite störande att man inte längre lätt kommer åt sidofacken. Bättre hade varit om hela väskan var vattentät med tätade dragkedjor, vilket INTE är fallet.

  Hur som helst, bra väska för cykling och framför allt till ett vettigt pris.

  Uppdatering 2019-07-20. Har nu använt ryggsäcken i ett par månader. Dels för cykel pendling men också för kortare resor (2-3 dagar). Några saker jag stör mig på:
  - Återigen hade jag önskat att packvolymen var 5-10L större. Detta är en s k everyday carry och är inte tänkt för längre resor, men den hade gärna fått expandera utåt så man kan packa den till bristningsgränsen. Som väskan är designad nu så kan du antingen maxa huvudfacket ELLER de mindre facken på framsidan, men inte båda samtidigt.
  - Sidofickan med hårt skal. Den enda fickan som går att nå utan att ta av sig ryggsäcken. Med andra ord en väldigt värdefull plats. Tycker det är synd att de valt att dedikerad den till solglasögon. För om man har vanliga glasögon så har man ju dem på sig. Facket är dessutom aningens för litet för en 6" mobil, vilket typ är standard numera. Pga det hårda skalet så går det inte heller att tänja fickan. Med andra ord, den mest värdefulla platsen för en ficka har slösats bort på en värdelös funktion. Väldigt synd.
  - Laptop facket är förvisso upphängt ("suspended") så din dator inte slår i marken om du ställer ner väskan hårt på marken, MEN såhär efter några månaders användning har allt tyg liksom mjuknat lite och upphängningen har också sjunkit ner aningens. Hade gärna sett att den flyttades upp ytterligare en cm inne i väskan. Detta hänger även ihop med väskans oförmåga att stå upp själv. Man kan argumentera för att eftersom väskan inte kan stå själv så bör den alltid hänga, och då behövs ingen upphängning av laptopen. Hade gärna sett att väskan kunde stå själv med en styv botten och att upphängning var ca 1 cm högre.

  Ovan gör att jag sänker mitt betyg från 4 till en väldigt stark 3:a.