Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

AKG N60 NC

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla AKG Hörlurar (73)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 månad sedan
  Dessa var ett av mina bästa köp. Köpte på rea för 1190 kr innan jul.
  Saknar inte alls BT då jag nu har mer speltid med noice reduction on. 30 timmar.

  Kanon att ha på flyget eller på jobbet.
  Tar väldigt liten plats och har ett bra fordral som medföljer.

  Enda nedsidan är att de ju sitter på öronen så efter ett par timmar skaver dom på mig.
  Och möjligen att det är en specialkabel som man laddar med. Men som service verkstaden kan sälja till dig om de försvinner. (tror runt 250 kr)

  Tycker dom till det pris jag gav är ett självklart köp.
  Uppdaterat sept 2019.
  Dessvärre har mina pads gått sönder. Och får köpa nya. Men även problem att gummit på lurarna flagnar. Inte så snyggt alls. Men låter bra fortfarande..
  Sänker betyget till 6 och då garantis är 2 år skickas de i retur
 • Acceptabel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Bra ljud och en batteritid som räcker en evighet. De är tyvärr on ear och de glider omkring på huvudet och trillar av när man går med dem och även ibland som i mitt fall så när jag sitter vid en skolbänk så. Så händer de att de börjar glida på grund av att hörluren vinklar sig och inte hålls på plats. Överväg att köpa ett par andra hörlurar för passformens skull men ljudet och nc funktionen är av de bättre slaget. Om man sitter still så är de perfekt men när du rör dig ens en millimeter var beredd på att tappa dem
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tyckte först att de inte var så bra, men när jag köpte en ny mobiltelefon med bättre DAC (Sony XZ premium) och nu låter de riktigt bra.
  Har ett par Magnat 980 och några Koss lurar jag jämför med. De är såklart inte i klass med Magnat men för typ 1500kr låter de fint.
  När NC inte är på är denna typ av hörlur inte den bästa, det blir lite skumt brus. Men jag har dem mest när jag flyger, för det är de bra för att de gör att vika ihop bra så de får plats enkelt i handbagaget och batteriet räcker länge.
  NC tar inte heller bort allt brus, men jag gillar att ha lite medhörning. Det gör att man kan ha dem på stan eller på bussen utan att vara helt isolerad.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket nöjd med mitt par. Väldigt bra för både gameing samt musik, nc fungerar mycket bra. Väldigt bra batteritid.
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Nu har jag haft dessa lurar i ungefär tre månader och jag har avvaktat lite med att skriva något om dem. Köpte dem så som många andra gjorde, när dustin hade weekend rush i december '16 och inledningsvis så får de betyget 7/10 tack vare att de är otroligt prisvärda (1290 :-).

  Till att börja med så köpte jag dessa efter lite surfande och jämförande med andra lurar. Proffesionella rescensioner av lurarna på nätet gav dem bra omdömme och hävdade även att de var ett prisvärt alternativ till motsvarande bose-lurar. Lägg en kraftig rabatt på det och lurarna var ett givet köp.

  Ljudkvalitén är väldigt hög. Det är mina första AKG-lurar men av vad jag förstått så är ofta deras lurar bygda för att ge ett studio-monitor liknande ljud. Inte för mycket bas vilket efter att ha gått från ett par urban ears platan var extremt skönt att slippa. Diskanten är tydlig och mellanregistret balanserat. Svagheten i ljudet ligger i brusreduceringen men mer om det senare.

  Designen är snygg, byggkvalitén är hög och komforten är nästan oslagbar. Jag har en form på mitt huvud som gör att det kan vara svårt att hitta hörlurar som sitter skönt men dessa lurar satt bra från första sekunden. Byggda i hårdplast, skinn och med metaldetaljer så ser de helt okej ut på också. Nackdelen är att bygeln är lite väl lös och det är lätt att tappa lurarna när man böjer sig frammåt för att t.ex. diska eller knyta skor. Att lurarna sitter lite löst påverkar även brusreduceringen en hel del.

  Brusreduceringen är bra, inte världsbäst men bra. Lurarna har ett inbyggt batteri, på för mig okänd storlek, som räcker till ca 30-40 timmars lyssnande. Att det är inbyggt och laddningsbart var för mig ett stort plus då det är skönt att slippa köpa batterier till hörlurarna. Däremot laddas batteriet på ett ganska okonventionellt sätt. Med hörlurarna följer en usb till 2.5mm sladd som kopplas in i hörlurarnas ljudingång när de ska laddas. Ja du läste rätt, det var ingen felskrivning, 2.5mm. Detta gör att om laddningskabeln försvinner så är det bara att köpa nya lurar. Detta gör också att ljudet kopplas in genom en 3.5 till 2.5 mm kabel vilket även det känns udda och onödigt. Samt att det inte går att bruka lurarna när de laddas.

  Detta till trotts så håller batteriet som sagt länge så det är ett förhållandevis litet problem. Ett större problem är att ljudelementen verkar vara väldigt tunga att driva för en extern ljudkälla (läs mobiltelefon, vilket är ett problem när lurarna används på resande fot) utan att brusreduceringen är igång. Hörlurarna har alltså två totalt olika ljudbilder, en med och en utan brusreduceringen varav den när brusreduceringen är avstängd är betydligt sämre. Med brusreduceringer åter igång låter lurarna åter igen mycket bra och så länge batteriet håller är detta ett ickeproblem.

  Det är brusreducering som hörlurarna ger, inte ljudeliminering. Många som provlyssnat mina hörlurar har klagat på att man visst kan höra omgivningen även när brusreduceringen är igång. Om du inte testat brusreducerande hörlurar innan, se till att göra det hos en återförsäljare först så att du inte blir besviken. Med det sagt så är det otroligt skönt att slippa höra allt buller av resväskans hjul när de skramlar mot asfalt, motorljudet från bussar eller sårlet i tunnelbanan i rusningstid. Tack vare att lurarna inte sitter så hårt så ger däremot brusreduceringen inte maximal brusreducering för mig och mycket bakgrundsbrus läcker igenom. Detta beror förmodligen 50% på mig och 50% på lurarna. Om du är ute efter ett par hörlurar som ger maximal brusreducering så tipsar jag istället om ett par in-ear lurar även om det för med sig andra nackdelar.

  Jag skulle rekomendera att köpa hörlurarna till ett pris runt 1500 kronor. Betalar du mycket mer så blir du förmodligen besviken, även om det är ett par riktigt bra hörlurar. Detta då de små detaljerna som 2.5mm ljud / laddning samt för lös bygel sänker dessa lurar ganska mycket. Något värt att nämna såhär i moderna tider är väl även att det hade varit en bonus om de haft en bluetoothmottagare, även om jag personligen hellre använder sladd.

  Pros:
  + Prisvärda (för 1200 till 1600 kr)
  + Bra ljudkvalitét
  + Laddningsbart batteri som håller länge
  + Mycket bekväma
  + Hyfsat snygga
  + Sladd

  Cons:
  - 2.5 mm delad ljudingång och laddnings-port
  - Lös nackbygel
  - Sladd
  - Åter igen, 2.5 mm laddningskabel och ljudkabel, pga svårt att hitta ersättningsprodukter
  - Tråkigt ljud utan brusreduceringen igång
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Min recension baseras på ett pris på 1290kr.
  Efter att jag läste många bra recensioner på dessa tänkte jag köpa dem under en Weekend Rush på Dustin.
  Ljudet är välbalanserat och mycket naturligt. Är du ute efter bass-tunga lurar är dessa inte för dig.
  Byggkvalitén är top notch: aluminium och läder. Plast har också använts, troligen för att hålla ner vikten (de väger ingenting!). De andas kvalité. Mycket bekväma för mitt lilla huvud. Man kan ha dem på i några timmar utan några problem. Kuddarna är mjuka.
  Brusreduceringen fungerar mycket bra men inte på den nivå som det gör på exempelvis QC 25.
  Jag är imponerad av vad AKG levererat i ett så litet paket...
 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  INTE trådlösa !
  Elgiganten skriver att de är trådlösa (gör det fortfarande), det är de INTE. Därför returnerade jag dem. Hade läst om dem tidigare och sett att de fått bra recensioner på ljud och brusreducering, Elgigantens ingress lurade mig till ett impulsköp utan vidare undersökning. Medan jag försökte få igång bluetooth kunde jag dock konstatera att brusreduceringen var imponerande bra, det här var ngt annat än de jag köpte för ca 10 år sedan. Väldigt bekväma på huvudet. Då jag konstaterade att de inte var trådlösa så lyssnade jag inte tillräckligt för att ha ngn mer detaljerad uppfattning än attt det lät bra. Säkert ett bra köp för den som vill ha trådat och inte kompromissa med bluetooths ev påverkan på ljudet.

  Ovanstående recension har Elgiganten refuserat, vet inte varför, men antar att det beror på att de inte gillar kritik av sin produktbeskrivning. I ingressen står det (27/9), "trådlösa on-ear hörlurar med brusreducerande teknologi". Under "produktinformation" står detsamma, under "specifikationer" står dock att de är "med sladd".
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fick hörlurarna gratis när jag tecknade Tele2 abonnemang. Riktigt bra hörlurar som stänger ut 90% av extern ljud. Vilket för att ljudet som kommer ut från hörlurarna känns så ren och mjuk. Trodde aldrig att hörlurarna skulle vara så bra. Helt plötsligt så låter filmen på flyget helt perfekt. Mycket bra alternativ för den som pendlar.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett grymt bra tips för dig som pendlar, flyger, reser eller promenerar. Och brusreduceringen är effektivare än jag trodde. Okej, på landet eller i ett tyst rum behövs ingen NC (noise canceling). Ljudet är bättre än jag trodde också. Mitt betyg grundar sig på att jag betalade 1500kr på blocket. Det florerar en del ex eftersom de ingått i nån deal. De är nog värda 2500 för den som pendlar också. Har inte ägt lurar med NC (brusreducering) förut. Men har ägt många andra sorter. Jämför jag med iPhones standardlurar (5s) så är iPhones ljud mullrigt, dovt och skitdåligt.
  Jämför jag med mina Klipsch image x10i så är akg mer detaljerade och balanserade men väldigt lika. Asbra med andra ord.
  Som gjorda för att lyssna på en pod när du reser eller går i en stad och ändå vill höra vad som sägs när bilar åker förbi dig. Väldigt bra på musik också.
  Vad mycket bakgrundsbuller det finns, märker man när man stänger av NC-funktionen. Brusgolvet hörs när det är tyst i rummet och NC är på, inget som stör inte mig.

  + NC fungerar mycket bra.
  + Ljudet är kanon. Väl balanserat. Klart. Högupplöst. Neutralt-varmt. Inte vasst. Inte för lite bas.
  + Smidiga och portabla, får absolut plats i en vanlig ficka på en dunjacka.
  + Sitter skönt
  + Låter inte märkbart instängda trots att de är slutna.
  + Läcker inte ljud

  —Inte okänsliga för vind framifrån.
  —Du kan inte höja eller sänka volymen till iPhone. Men det är inte lika viktigt när NC fungerar så bra har jag märkt. Bara en multiknapp (som fungerar till iPhone)
  —Om man rör översta delen av sladden ovanför kontrollen så hörs mkt skrap.
  —Ingen sladdklämma medföljer.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Mina första NC lurar.

  Inte testat Bose:s motsvarighet, endast Sennheisers Momentum på en mässa (och dessa lurar drog dom ju tillbaks pga BT-problem). Jag tycker NC-funktionen funkar riktigt bra!

  Är egentligen inte särskilt förtjust i on-ear lurar, men dessa är väldigt sköna. Tämligen lätta och väldigt sköna öronmuffar!

  Ljudmässigt bra, lite väl bastunga för min smak kanske. Annars tycker jag dom har en väldigt skön, avslappnad och relativt luftig ljudbild. Sitter med ett par AKG Q701 hemma, och klart att det är en klar fördel till Q701, men dessa N60 har gjort mitt musiklyssnande på jobbet och tåget bra mkt trevligare! Skönt att kunna lyssna utan att behöva kräma på högt för att inte störas av runtikring-bruset.

  Driver dem oftast med en Fiio E18, men jag tycker man kan få tillräckligt hög volym direkt ut en Sony Z3 Compact.

  Drar av två stjärnor pga brusgolvet som är onödigt högt med NC-funktionen igång.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Några NC hörlurar där ljudet faktiskt blir bättre med NC-funktionen aktiverad. Aber är den kurs som lyssnar i passivt läge ger en något försämrad upplevelse, men batteriets kapacitet är absurt bra, så det har inte varit något problem.