Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech MX Anywhere 2

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Möss & pekdon (100)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.92)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Ganska dålig

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har extremt svårt att betygsätta den här musen, men för mig finns det en enorm dealbreaker, som inte var uppenbar fören jag verkligen testade den i verkligheten.

  Det går inte att använda mushjulet för att klicka. "Knappen" under mushjulet är hårdkodad till att byta mellan de två olika skrollägen, "mjuk" och med "hack".

  Det hade kanske gått att lära om sig, om jag bara använde denna musen, men att ändra någon som fungerar likadant på alla andra möss, och har gjort så i flera decennier, vekrar i mitt tycke helt galet. Tack och lov för öppet köp.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Har bränt av två st Logitech Anywhere MX som jag älskat. Enda problemet har varit att vänster musknapp börjat dubbelklicka av sig själv pga. något tillverkningsfel.

  Nu har jag haft denna i ett par dagar och den ligger lika bra i handen som den första. Nästan skönare t.o.m. Får hoppas att den håller bättre.

  Designen är snarlik den gamla.

  + Skön i handen
  + Väger knappt någonting
  + Lätt att ta med
  + Kan kopplas till tre enheter
  + Uppladdningsbart batteri så man slipper ha egna uppladdningsbara.
  + Lång batteritid

  - Saknar av/på som fanns på första MX, här är det lite svårare att sätta på/stänga av med en hand.
  - Något dyr
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  6 mån sedan
  Har denna på jobbet sedan 4år tillbaka.
  Har funkar bra.
  Fördelar:
  - Ganska skön design
  - Bra batteritid. (Laddas kanske 2 månader emellan)
  - Liten sändare (både för och nackdelar med liten sändare :-) )
  - Fungerar på de flesta underlag

  Nackdelar:
  - Mittenklick (som flera beskrivit innan) är lite irriterande i början. Men eftersom jag köpte en Logitech MX Anywhere 3 till hemma så blir övergången inte så stor
  - Kan kännas dyr
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Bra mus på typ alla sätt. Hade en Logitech MX Anywhere tidigare men som konstant gick sönder.

  Minus dock för att dom bytt från att ha AA till ett internt batteri. Batteriet är en stor felkälla så dör den får du köpa ny mus. Samt att deras tidigare lösning med ett skjutreglage för att stänga av musen fungerade strålande. Nu har dom bytt till en liten strömbrytare i stället.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fin byggkvalitet, men tyvärr för mycket lagg när man kör den här med Bluetooth till min MBP. Är man van med en trådmus, så blir det näst intill olidligt. Går tillbaka till min trådmus med ihoprullbar sladd.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  bra mus, men vill samla mycket information om individen, behöver uppdateras ofta, mycket jobbigt att de vill samla mycket information om mig! rekommenderar ej, köp annan mus.
  scrollen mycket känslig, men fungerar bra på glas, gilar att jag kan använda den på 3 olika datorer
 • Ganska dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tappar ofta kontakten med datorn via bluetooth.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Första intrycket:
  Via bluetooth så är den väldigt responsiv.
  Går utmärkt på soffa och mitt glasbord. Skön bla bla bla, rätt bred mus men inte för stor.

  Däremot så är scrollen för känslig.
  Vifta lite med musen och den scrollar ner/upp. Det är nog för att hjulet på den börjar snurra av farten. Jättestörande. "Smooth scroll".

  ***Efter lite pill har jag lyckats enabla att den 'hackar' när man scrollar, vilket gjort att websidorna inte plötsligt börjar scrolla så fort mitt finger kommer i närheten av scrollhjulet eller att jag viftar lite för hastigt med musen på min soffa.

  Uppdatering: 6 mån senare. Jag har nog laddat musen 3-4 gånger via usb. Jag brukar trycka OFF över natten, så jag vet säkert att batteri ej dras. Den står på 2-3h per dag.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fin byggkvalitet, som man förväntar sig på Logitechs produkter.
  Mycket bra respons i knapparna. De är lätta att komma åt och känna samt att man känner när man klickar på dem. Scroll-hjulet har "klick" även i sidled! Långt ifrån alla som har det.
  Ligger bra i handen, om än inte ergonomiskt korrekt (för liten för det). Men den är väldigt bra för att vara så liten.
  Underbart att den fungerar på glasbord. Det är en av huvudorsakerna till att jag köpte denna.

  Jag gillar koppar-looken på bilderna på den men tyvärr syns det knappt i verkligheten. Det ser bara ut som en annan nyans av grå tills man tittar i rätt vinkel. Men knappt ens då ser den ut som på bilderna.
  Lätt irriterande att scroll-hjulet inte är klickbart utan man är hänvisad till knappen bakom som mitt-knapp. Funkar, men är lite ovant.
  Jag ogillar inbyggda batterier. De tappar kapacitet med tiden och då ska man få isär musen för att byta (om man får tag på ett utbytesbatteri) alt. skaffa en ny mus. För de flesta blir det det senare = slit-och-släng samhället...
  Lite väl dyr tycker jag den är också.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt riktigt bra för alla professionella. Underbar känsla med hög byggkvalitet. Många funktioner. Däremot så är priset kanske lite väl högt... Det kostar att ligga på topp!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Detta är en perfekt mus om man jobbar från många olika ställen, och vill arbeta med en bra mus. Den är liten och kompakt, vilken innebär att den är lätt att ta med sig. Den fungerar på många (de flesta) underlag utan att få sämre precision. Jämfört med andra trådlösa möss som jag har testat, så har den en väldigt snabb responstid, och det är aldrig problem med att den "hackar".

  Jag använder denna mus på jobbet mycket. Detta ledde till att jag köpte en för att ha hemma också. Den kan upplevas lite liten först, men den ligger extremt bra i handen. Jag har inte särskilt stora händer, men de är ju inte små direkt heller. Det samma gäller min kollega som också har just den musen, och som även har lite större händer.

  Att kunna koppla till samma unifying reciever eller genom bluetooth, på upp till tre enheter är väldigt bekvämt. Musen hittar snabbt enheten man byter till, och det är inga problem med konfiguration och installation (gäller windows 10 åtminstone).

  Många klagar på mushjulsknappen som istället för att ha den "normala" funktionen av ett klick, byter mellan två scroll-lägen. Detta är i min uppfattning inget minus alls, eftersom att det finns en liten knapp bakom mushjulet som uppfyller samma funktion. Jag vande mig ganska snabbt vid det, och snabb-scrollen är praktisk att använda när man arbetar med stora dokument (att ta sig från rad 10 till rad 2000 tex.).

  Övriga punkter:
  -Något negativt kan vara priset, och i samband med att man exempelvis inte får med
  någon reseväska, så drar det ner betyget med en stjärna.

  +-Man behöver ladda musen någon gång i månaden. Det kan upplevas negativt om
  musens batteri går sönder och det inte går att byta. Dock så är det praktiskt att
  slippa byta batterier när musen dör. Man kan även använda musen medan den laddar.

  +För övrigt så känns musen robust/rejäl, vilket är ett stort plus.
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tappar mottagning så man får starta om den flera ggr per dag även med den medföljande dongeln. Den varnar heller inte när batteriet börjar tar slut vilket gör att den bara dör när som helst utan förvarning vilket är otroligt irriterande.
 • Ganska dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyvärr måste jag ge denna ett dåligt betyg för på mitt exemplar så började scrollhjulet glappa redan efter bara en lite stunds användande. Hade även problem med en ny Logitechs M720 med just scrollhjulet så det känns som dom har en del kvalitésproblem.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Det rnda som stör mig är att musklickandet låter relativt högre än andra möss.
  Annars funkar allt väldigt bra!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bättre än föregångaren. Riktigt bra med laddbart batteri.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  *min originalrecension var på engelska, därför har jag översatt texten och ber om ursäkt för eventuella grammatiska fel*

  Jag skaffade denna version på grund av Bluetooth vilket är viktigt för min MacBook. Intressant nog musen inte ihop vid första, men det fungerade fint med min andra (desktop) Mac Pro. Jag tog min MacBook till Apple, och den allmänna konsensusen var att installationen av operativsystemet hade, på något sätt, blivit skadad. Har en ren installation, och musen paras felfritt

  Musen är liten, men det är bra, med tanke på att jag använder det för en mycket portabel maskin. Jag älskar det faktum att jag kan stänga av mekaniska klick i scrollhjulet helt enkelt genom att trycka ner hjulet. Vänster till höger rullning funktion (luta rullhjulet åt vänster eller höger) är också bra. Jag var orolig för batteriets livslängd, men det har varit bra, musen laddar mycket snabbt (minuter), och musen går automatiskt in i viloläge när den inte har flyttats på ett tag, så glömmer att stänga av den är inte en stor grej. Jag älskar också det faktum att du inte behöver någon form av musmatta. Musen spårar felfritt på vilken yta jag än placerade den på.
 • Ganska bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft Anywhere MX tidigare, precis som ShaManIX, och älskat dem till att börja med. Mitt första exemplar höll ca 5 år, men nu har 2-3 st gått åt på lika många pga dubbelklick/klick av sig själv som nämns nedan..
  Återstår att se hu MX Anywhere 2 är. Har precis installerat den efter krångel (jag lyckades inte installera den på jobbdatorn, en Windows 7 utan administratörsbehörigheter). Lösningen var att installera den på en dator jag hade adminbehörigheter på, installera Logitech Options (Unifying lyckas inte para annars!?) och para den där, för att sen flytta grejerna till jobbdatorn. DÅ funkade det (ngt frustrerande).
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Fungerar riktigt bra. Mittenknappen går ej trycka ner, Men den går att trycka åt sidorna (både vänster och höger). Som "Default" är den satt att scrolla sidleds men detta går enkelt att ändra i Logitechs mjukvara.

  Jag använder musen till två Macar varav den ena också kör Windows via bootcamp. Musen går att ställa in till 3 stycken datorer med hjälp av en knapp på undersidan. (3 är maximalt). körs riktigt bra över bluetooth. Fördelen på Mac är också att framåt och bakåtknapparna fungerar i webläsare etc. (Kräven installation av drivrutiner.)

  Batteritiden håller riktigt länge, jag laddar den en gång i veckan kanske.

  På ovansidan finns även en "gesture-knapp", som man i macOS (OSx) kan ställa till att göra en mängder av olika saker.

  Minus:
  -Kunde varit liiiite större, MX Master var för stor för att ta med sig tyckte jag så denna var ett bättre alternativ för mig, men kunde varit något större. (Har stora händer).
  -Musen är lite snabb på att gå in i "sleepmode" mellanåt (för att spara batteri), tror Logitech behöver lägga märke till detta.

  I övrigt: Håller hög kvalitet för 6-700kr. Har tappat den några gånger i marken, men fungerar bra ändå. Fungerar på alla underlag jag testat, inklusive på tyg och på en naken mage :-)
 • Ganska dålig
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Batteriet tar slut på en dag, använder den medföljande dongeln, inte bluetooth. Gillar strömbrytaren bättre på den första generationen av denna mus.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Instämmer med många andra att det jag saknar från ettan är den lilla resepåsen. Min förra höll sig i nyskick i år, jag är rädd att det inte kommer att hända här.

  Annars är den otroligt bra. Skön, liten, tummknappar, möjlighet att få scrollhjulet att löpa fritt. Otroligt trevligt att ha den knuten till flera olika enheter samtidigt. Jag har den till min dator via Unifying reciever, till min Windows-telefon och till min Androidplatta via Bluetooth och allt fungerar perfekt! Jättebra batteritid.
 • Mycket bra
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Bra batteritid och kan synka med 3 maskiner.
  Mycket nöjd som resemus både till jobbdator och privat.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Använt i en vecka nu, och finns inte mycket man kan klaga över. Hade som andra även önskat den lilla väskan till, snålt! Annars otroligt bra grepp, väldigt lätt och skönt att kunna koppla via BT.
 • Utmärkt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Slet ut 3 föregångare av typen MX Anywhere. Den här är en uppgradering och jag hoppas att man även förbättrat hårdvaran. Skön att den laddas via USB men skamligt och snålt att man inte längre inkluderar den nätta läderväskan.
 • Perfekt
  6 år sedan
  Uppdaterat: 6 år sedan
  Hittills är den perfekt!

  Har som ShaManIX nedan bränt av 2 st Anywhere MX och kände att det var dags att prova något nytt. Därför sitter jag nu med den uppgraderade versionen och tycker att det fungerar toppen. Det ska bli intressant och se om jag kommer behöva byta ut denna mus i samma utsträckning som den tidigare versionen, hoppas inte!

  Återkommer om jag inte är nöjd efter ett halvår/år.

  Köp!