Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

KEF M400

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla KEF Hörlurar (4)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.50)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  En välbyggd och stilren liten hörlur med överraskande bra mellanregister.

  Jag använder vanligtvis större over-ear lurar men nu när solen kommer och värmen stiger blir det rätt fort olidligt med den typen av hörlur. Så det var dags att hitta ett par on-ear lurar som ävan låter bra, det var inte så lätt. Jag har sedan tidigare ett par AKG y50 och ett par XTZ Divine som on ear lurar men ingen av dem ger någon direkt njutbar musikupplevelse.

  Jag provlyssnade på B&W P3 och P5, Klipsch reference on-ear samt Kef M400

  Jag eftersträvar ett neutralt ljud med bra upplösning och av de lurar som jag lyssnade på var det bara Kef som föll mig i smaken, B&W var för mörka och bastunga och Klipch lät vansinnigt konstigt, en överdriven bas, obefintligt mellanregister en iofs ok diskant men det hjälper inte en i mina öron totalt galen ljudbild. Hur de sen kan slänga in "reference" i produktnamnet är än mer knasigt.

  Styrkan hos Kef m400 ligger i mellanregistret, bra instrument separation och fin närhet på sång. basen är förstärkt men inte överdriven, skall man påpeka något negativt med ljudet så är det att man saknar lite luftighet i diskanten samt att de blir något obekväma om man vill ha dem på en längre tid, max en timme för min del innan jag behöver vila öronen. Kanske beror på att jag inte är van vid att ha ett tryck på själva örat istället för runt om. Stoppningen under huvudbandet kunde varit mjukare.

  Min mobil är en Sony XZ och den har en del inbyggda dsp "ljudförbättringar" inget jag i vanliga fall använder. En funktion kallas "automatisk optimering" och det var en riktig lyckträff tillsammans med Kef m400. Helt plötsligt har den trollat fram det jag saknade i ljudet, diskanten är nu mer tydlig, klar och luftig och ljudet är nu riktigt riktigt bra.

  Ljudet är inte i klass med bra over-ear hörlurar men tillräckligt bra för att ge en njutbar musikupplevelse.