Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Amazon Kindle Paperwhite 3

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Amazon Läsplattor (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Jag var först ganska skeptisk och trodde inte att jag skulle gilla att läsa på en platta jämfört med en riktig fysisk bok. Aj vad jag hade fel. Har ägt min Kindle i 4 månader och jag slaktar böcker på löpande band.

  Fördelar
  -Läser mest engelska författare. Det är väldigt enkelt att köpa på Amazon och få boken direkt till plattan.
  -Med Calibre så är det inga problem att köpa böcker på Adlibris heller
  -Ordlistan: Bara att trycka på ett ord och få förklaringen (på engelska)
  -X-ray funktionen: Sammanfattningar på karaktärer och mycket annat. Väldigt skönt att ha när jag läser böcker med många karaktärer eller återupptar en serie som jag inte läst på länge.
  -Anteckningar: grymt enkelt att ta anteckningar i böcker. Bra citat, fakta etc bara att markera så synkas det till molnet. Jag använder Evernote för att spara anteckningarna och göra dom sökbara.
  -Kan välja font och fontstorlek.
  -Ljuset lyser inåt och stör inte ögonen eller min sambo som ofta släcker ljuset tidigare än mig.
  -Enkelt att ha flera böcker med sig på resan. Tar mindre plats en än pocket. Jag gillar att hoppa mellan skönlitteratur och facklitteratur beroende vad jag känner för så det är väldigt skönt att ta med sig flera böcker.
  -Förutom att läsupplevelsen är ljusår bättre på Kindle:n än på en iPad så är det riktigt gött att inga ha internet en knapptryckning bort.
  -Batteritiden: Jag läser i snitt 1-2 tim per dag i snitt och får ladda den efter 2-3 veckor. Jag har dock WiFi:t avstängt för det mesta.
  -Skapa ett "familje konto" så kan man dela böcker med familjemedlemmar.
  -Slipper vänta på att boken skall komma på posten :)
  -Många böcker mycket billigare än i fysisk form. Många klassiker är till och med gratis.
  -Kvalitén: plattan känns robust och skön att hålla i.

  Nackdel:
  -Den updaterades inte automatiskt när det kom ut en ny uppdatering utan det fick jag utföra manuellt.

  Jag är väldigt nöjd med mitt köp. Nu vill jag bara läsa på min Kindle och hoppas att alla böcker kommer i e-format :)
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Har haft en iRiver Story i många år och varit mkt nöjd med den. Enda nackdelen var att man måste ha bra belysning där man läser vilket begränsar användningen en del. Detta löser Peperwhite galant med sin inbyggda belysning som kompletterar omgivande ljus.

  Andra bra funktioner är ordlista, läser mest på engelska så smidigt att kunna trycka på ett ord och få upp förklaring. Xray är bra för böcker med många platser och karaktärer, typ Game of Thrones. Även kopplingen mot wikipedia kan vara användbar ibland men den kräver uppkoppling mot internet till skillnad mot ordlista och xray som funkar offline.

  Var lite orolig för hur låst man skulle bli till Amazon med Paperwhite men kan meddela att det funkar alldeles utmärkt att ladda på böcker via datorn. Kan rekommendera Calibre för ändamålet. Suveränt program för att hantera det privata biblioteket.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Spontan-köpte en Paperwhite på Webhallen eftersom jag tröttnade på hur tjock Martins senaste Song of Ice and Fire-bok var, även i pocket. Jag gillar att kunna läsa vart som helst, när som helst, och att kunna hålla boken med en hand är då väldigt fördelaktigt. Med en Kindle är det inget problem.

  Skärmen är helt oerhört bra, och extremt lik en vanlig papperssida. Utan belysningen har den en behaglig, varmvit/grå ton och i ordentligt dagsljus är det precis som att läsa en bok på papper. När man slår på frontlight-belysningen (som är halva poängen med Paperwhite-modellen) så blir sidan istället väldigt kallt vit. Det är inget direkt problem i sig, men det kanske är något man behöver vänja sig lite vid.

  I övrigt är den snabb, enkel att använda, och oerhört smidig. Köpa böcker via Amazon går hur bra som helst, en snabb kontakt med deras support över chat gjorde av med reklamen på enheten (Kindles i Sverige säljs med reklam, men då inget alternativ finns så är Amazon generösa med att stänga av den funktionen, om man ber om det), och Calibre sköter enkelt laddning av böcker från andra källor.

  Lite töntigt att de inte vill stödja ePUB direkt i läsaren, men det är å andra sidan bättre att konvertera till MOBI eller deras eget format ändå, för att få in metadata och omslag, vilket gör det mycket roligare att bläddra igenom böckerna på enheten senare.
 • Alla omdömen

 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Var lite tveksam till att jag skulle gilla att läsa böcker på en läsplatta. Trodde att jag skulle sakna känslan och doften av en riktig bok, att det inte skulle vara lika bra helt enkelt. Nu efter att ha plöjt 5 böcker kan jag säga att det inte stämmer. Visst en liten del av mysfaktorn är borta, men smidigheten av det gör att jag läser mycket mer och har med mig kindeln nästan överallt. Det tog ca ett kapitel i den första boken innan jag "glömde" att det inte var en riktig bok.

  Jag var även lite tveksam till att man skulle behöva använda amazons egna tjänster för att få över böckerna, men kan även bekräfta att det går hur bra som helst att föra över böcker via usb kabel (som följer med). Finns även mängder av onlinetjänster för att konvertera både andra e-boksformat och pdfer till kindleformatet.

  Har nu ägt den i ca 4 månader, och har under den tiden använt den dagligen, och laddat den 2 gånger. Samt har mängden böcker jag läser gått från 1/2 bok i månaden, till mellan en och två böcker per månad.

  Hade lätt köpt den igen.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Den här upplagan är inte vattentålig! Det fick jag lära mig den hårda vägen så nästa kindle får bli en nyare och vattentålig modell. Gillar känslan att läsa på kindle och smidigt att packa med ett dussin böcker på resan utan övervikt. Lätt att köpa engelska böcker via läsplattan eller svenska böcker från bokon eller liknande tjänster och snabbt överföra till kindle.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket nöjd! Kommer från en gammal Kindle 6 från 2012 och det är som natt och dag.
  Bakgrundsbelysningen är väldigt trevlig och det är enkelt att föra över böcker till enheten utan att koppla in den till datorn (mejlar min kindle-mejladress).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helnöjd
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Hade fått 10 om jag inte varit tvungen att använda Calibre för att formatera köpta svenska titlar och sen skicka till Kindle. Men lättanvänd, rymmer mååånga böcker och bra batteritid.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har även en PocketBook 840 InkPad och en Kobo Glo HD. Jag är ganska nöjd med alla tre. Kindleln använder jag dock framförallt till böcker jag köpt genom Amazon. InkPad:en är däremot den jag använder mest, framförallt på grund av storleken, men också pga att den klarar PDF:er betydligt bättre än både Kindle och Kobo. Kobo har bättre skärm och stöd för mer format än Kindle vilket gör att jag använder den till allt annat när jag vill ha en lite mindre skärm (tex på resande fot). Det dåliga stöd för andra format än Amazons egna (då framförallt Epub) drar ner betyget en aning.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Fantastiskt bra läsplatta som revolutionerat mitt läsande. Skärmen är behaglig att läsa på, den är liten, passar bra i handen och den inbyggda funktionaliteten är i stort sett perfekt. Otroligt smidigt att beställa böcker från Amazon, vilket passar mig bra då jag för det mesta läser på engelska.

  Böckerna från Amazon är ganska dyra, men det går att köpa e-böcker från svenska sajter (Adlibris, Bokus osv) och sen konvertera och mejla/lägga över via programmet "Calibre".

  Den jag köpte via Webhallen kom med "Special Offers", dvs reklam på hemskärmen (och låsskärmen), men jag pratade med Amazon Support som var snälla nog att ta bort reklamen gratis eftersom den var köpt i Sverige.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Hade först en Kobo Glo HD som jag fick lämna tillbaka pga fabriksfel. Sen köpte jag den här. Ångrar det inte. Hög kvalitet och enkel tydlig design och funktioner. Rätt enkelt att formatera ePub-böcker till t.ex. Mobi och då kan man ju få in svenska e-böcker. Saknar så klart svenska böcker hos amazon, hade ju varit enklare, men den här metoden är egentligen inte så tidskrävande heller (med gratisprogrammet Calibre).
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Ganska bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Testa
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Love my Kindle Paper White. Det har gjort mig en flitig bok läsare! Mycket bättre för mina ögon att läsa på papper vit än min iPad Air 2.

  Bara kan inte förstå att jag inte köpa Kindle tidigare! rekommenderar både om man läser många böcker, eller skulle vilja läsa mer!

  Btw, fungerar fantastiskt med Calibre - ett program för Windows och Mac, gratis, vilket gör det enkelt att konvertera EPUB-böcker till Kindle-format (Mobi)
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är mycket nöjd med lesebrette