Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

TP-Link Archer C3200

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla TP-Link Routrar (117)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.04)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Bra

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte två stycken en installerade jag hos mina föräldrar utan problem fungerar kanon. Den andra har jag inte fått att funka riktigt fullt ut ännu. Då det är triband på den får jag bara ett utav 5ghz banden att funka. Får felkod 7510 och att dfs channel upptäckt nån radar etc. Har försökt upgrade firmware, reset bytt dfs channels utan framgång. Pratade med tp links support 7ggr och har fått noll hjälp med löften om att dom ska maila en lösning på problemet ingenting nada. Om någon kan ha en lösning på detta problem vore jag tacksam annars blir det att lämna tillbaka den.

  Uppdatering 2016-12-01
  Efter ha uttryckt min frustration här på Tp-link blev jag genast kontaktad av Tp-link Sverige och blev genast hjälpt. Vi provade fram och tillbaka med olika inställningar och även med fjärrsupport utan större framgång. Blev till slut ombedd att skicka tillbaka C3200 och fick en ny C5400 istället utan någon extra kostnad. Testade även denna och hade samma problem dessvärre. Routrarna är det inget fel på då jag testat dom hos mina föräldrar exempelvis och där funkar dom galant. Nånting runtomkring där jag bor dessvärre stör ut det ena 5ghz nätet jäkligt irriterande men får leva med det helt enkelt. Vill rikta ett stort TACK till Tp-link Sverige för en fantastisk support och den dyrare routern jag fick utan extra kostnad, bara supporten i sig är världsklass tack återigen!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 9 mån sedan
  Behövde en ersättare för min gamla 3,5g router som var typ 6 år gammal nu när jag fått in fiber. (100/10)

  Tyckte att C3200 hade bra pris/prestanda.

  Snabbinstallationen var superenkel. Gick sedan in direkt och justerade inställningarna med appen.

  Lade alla tre näten med samma nätverksnamn.

  Lite 1900-tal att man inte kan uppdatera fw direkt utan att man måste ladda ner till dator först.

  Trodde att wifi täckningen skulle vara bättre än vad den är. På kort avstånd bra hastighet, på 20 meter ute i trädgården endast marginellt bättre än den gamla routern. Och nu sitter ändå routern på väggen utanför teknikskåpet i plåt som skärmade av signalen från den gamla routern.

  Om det inte blir bättre efter justering av antennerna så lutar det åt en retur.
  Uppdatering efter en vecka.
  Ställde tydligen in antennerna bättre på andra försöket. 25 meter från router, genom 3 väggar och ett uterum i alu och isolerglas, 35mbit. Helt ok. Nöjd.

  Uppdatering efter 3 år.
  Routern snurrar på jättebra. Har kopplat på en Range externder från TP-link. Nu full fart i hela huset och trädgården.
  Kanonbra för pengarna.
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inte alls nöjd med denna router.
  När den väl fungerar så är det bra fart men ganska ofta är det som om WiFi:t låser sig under 20-30 sekunder innan det kommer igång igen.
  Har fått den utbytt en gång, testat köra två olika FW och återställt till fabriksinställningar med samma resultat.
  Sen saknas det en del möjligheter i mjukvaran och den går inte heller att byta till 3:e partsmjukvara.
  Sen är ju inte TP-Link direkt snabba med uppgraderingar eller implemtera nya funktioner.
  Supporten var inte heller bra då de "missade" att svara mig 4 gånger.

  Tether-appen till telefonen är inte hellre mycket att hänga i julgranen.
  Tappar ofta kontakten med routern.

  Verkar dessutom inte helt enkelt att sätta den som AP vilket jag hade tänkt göra när jag byter tillbaks till en Asus-router.

  Kikar du på ny router så hade jag lagt pengarna på en Asus istället.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Helt underbar router. Bytte ut min Asus AC87 som brakade ihop.
  Har haft 2 asus och orkade inte mer utan bytte.

  Mer än dubblade hastigheten i filöverföring till extern hårddisk i routern från 12MB/s i ASUS ac87 till 28MB/s!

  Min son med stationär dator med trådlöst nätverkskort placerad på andra våningen får ca 130Mbit/s ner och 20Mbit upp av våra 200/20. Perfekt med tre olika nät att dela upp hushållet på. Vi kör med antennerna infällda och det verkar funka utan problem.

  Har fungerat klockrent dygnet runt i de tre veckor vi ägt den.

  Snygg är den också.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Nu har fyra grabbar delat på TP-link AC 3200 i två dygn och spelat närapå oavbrutet. Två använde trådlöst -5 GHz och två var uppkopplade med fast anslutning. Själv använde jag 2,4 GHz kanalen. Ingen klagade på att det laggade en enda gång och jag kunde själv surfa fullt ut utan problem. Äntligen! Rekommenderas.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den överlägset bästa routern jag provat!

  Förutsättningar:
  Fiber
  Nätägare - Svenska stadsnät.
  ISP - Bahnhof
  Hastighet - 100/10

  Det är inte optimala förhållanden för WiFi här hemma eftersom routern i dagsläget är placerad på ovanvåningen i ena kortänden av huset. Därför behövs en router med bra kräm för att få bra täckning.
  Tidigare har jag provat Linksys EA6900 och Bahnhofs router Tilgin HG2381.
  Linksys nådde inte de två rummen på nedervåningen i motsatt kortända från routern sett.
  Det var i princip helt dött.
  Bahnhofs router var faktiskt lite bättre och kunde ge signal till alla rum, även om den var väldigt svag i de två bortersta rummen på nedervåningen. Det gick att komma upp i ca 6-10 Mbit ner om man hade tur. Annars ca 2-4 Mbit/s.

  Med TP-link Archer C3200 ligger hastigheten på 25-35 Mbit/s i rummen längst bort.
  Apple TV som står mitt i huset på nedervåningen får 95-98 Mbit/s ner och DRYGT 10 Mbit/s ner på det ena av de två 5Ghz-banden. Svårt att klaga på det. När det är dåligt ligger det på 55-75 Mbit/s ner.

  Appen är lätt att förstå och fungerar perfekt.
  Det är enkelt att administrera gästnätverk och även att dela ut lösenord till detsamma via meddelande som skickas till gästen.
  Det enda jag ännu inte lyckats med av det jag skulle vilja göra är att ställa in så jag kan styra routern även när jag inte har kontakt med WiFi-nätverket.

  Jag har inte hunnit testa alla funktioner ännu, och kommer förmodligen aldrig att använda alla, men för mina behov är den här routern helt rätt.
  När jag dessutom kunde få den till ett bra pris på Kjell & C:o så känns köpet naturligtvis extra bra.

  Det enda som stör lite är att Apple TV vägrar koppla upp sig på det andra 5Ghz-bandet. Apple TV hittar nätverket men kopplar inte upp.
  Det är egentligen inga problem eftersom jag kan använda det första 5Ghz-bandet, men det ska ju fungera....
  Jag vet inte om felet ligger hos routern eller hos Apple TV.

  Sammantaget:
  En mycket bra router för dig som har ett hus på 125-160 kvm och som behöver få WiFi-signalen genom lite väggar och golv.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Täckningen och hastigheten är bra, så basfunktionaliteten är det inget fel på. Dock förväntade jag mig mer när det gäller mjukvara.

  Printservern är över huvud taget inte kompatibel med Linux, och på Windows och Mac krävs det att man installerar TP-links print-program. Till slut köpte jag en trådlös skrivare av Epson med både Linux- och AirPrint-kompatibilitet och den fungerar mycket, mycket bättre än routerns printserver.

  Det går att koppla in en USB-disk och dela filer över nätverket. Både SMB och FTP går bra på det lokala nätverket. Tyvärr går det inte att skapa mer än ett användarkonto, så det går inte att ge olika personer i hushållet vars en privat mapp utan allt är läs- och skrivbart för den med inloggningsuppgifterna.

  Om man vill dela filer över internet går det att göra med FTP (även där med ett enda användarkonto), men det finns inget stöd för FTPS eller SSH, så jag skulle inte rekommendera att ha något du är rädd om på hårddisken. Om du skulle ansluta till din FTP-disk över internet från ett okrypterat nätverk ger du alla intresserade i rummet dina inloggningsuppgifter och därmed access till hårddisken.

  Tether-appen fungerar för mig (iOS) men jag kan inte påstå att jag använder den så mycket. Den har helt enkelt inte så mycket funktionalitet.

  Sammanfattningsvis är detta en bra trådlös router, men de extrafunktioner som den erbjuder lämnar en del i övrigt att önska.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering 17-03-09
  Fortfarande bra fart och räckvidd - när det fungerar. Blir fortfarande problem när den byter band. Det står och tuggar och man måste stänga ner webbläsare och börja om sen fungerar det. Samma sak oavsett iPad,iPhone, laptop. Detta händer flertalet gånger per dag fast man sitter på damma plats.

  Första omdöme:
  Hade en Apple Airport Extreme 5th gen innan. Hade lite dålig täckning och slö hastighet så bestämde mig för en ny router.

  Hade läst flertal omdömen och tester om C3200 och bestämde mig för att köpa en.
  Bra webbgränssnitt, har de funktionerna jag behöver. Skönt att kunna släcka dioderna. Bra alternativ att kunna hänga på väggen, fälla ut och in antenner m.m.

  Började med att ställa in Smart Connect. Var grymt besviken först. Tappade anslutning ofta och det står bara och tuggar men inget händer. Läste då omdömen här att folk avrådde från att använda Smart Connect. Stängde av detta och sen har det var full fart och fantastisk täckning. Så mitt råd, använd INTE Smart Connect.

  Genom betongvägg in i grannens badrum ut genom betongvägg och in i mitt badrum, nästan full täckning och 35-40mbit. AAE tappade anslutningen och om jag hade mottagning låg hastigheten på under 5mbit.

  I mitt kök, levererade AAE ca 20-30mbit. C3200 ligger på 70-80mbit.

  Väldigt nöjd, för 1490kr en no brainer enligt mig.
 • Knappt godkänd
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tyvärr ett riktigt bottennapp.

  Tether-appen som man ska kunna hantera routern via fungerar inte med senaste firmware SOM SLÄPPTES FÖR 8 MÅNADER SEDAN. Får nedgradera om man vill använda den.

  Parental control där man kan "blockera internet" under vissa timmar fungerar inte på "internet". Webbläsarna blockeras men exempelvis Facebook och Instagram fungerar utan problem även när blocken är på.

  Utöver det verkar den väl fungera bra. Ångrar dock detta köp då jag främst ville se till att inte ungarna låg och smygsurfade efter läggdags men det funkade ju tyvärr inte alls när hälften att internet fortfarande fungerar trots spärr.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har kört en Netgear R7000 Nighthawk i ett år nu och fick nu möjligheten att installera denna C3200 från TP-Link. Den passar oss väldigt bra då den är kompakt och förhållandevis osynlig som upphängd enhet på väggen. Prestandan över WiFi hos mig är ca 10% bättre än vad jag fått ut från R7000, helt ovetenskapligt utfört med olika program som mäter wifi och internet-uppkopplingen. Enkel att installera och administrera, det som man kan sakna är möjligheten till fjärr-administration.

  Vi har väl ca 15 enheter uppkopplade konstant, några trådat och resten via WiFi, både 2,4GHz bandet och 5Ghz bandet. Bra räckvidd på båda. Har inte testat att köra det 2:a 5GHz bandet ännu, kanske blir aktuellt en dag om de streamade tjänsterna börjar hacka.

  För den som önskar en lättinstallerad hemmarouter med mycket prestanda för pengarna så kan jag varmt rekomendera C3200.

  Teather app för IOS. Smidig liten app där man kan administrera en hel del utan att behöva en webläsare att logga in via. Det jag saknar som förhoppningsvis förbättras i nya versioner är de olika symbolerna för de olika enheter som är anslutna. Saknar ex iconer för:
  Högtalare, Receivers, BluRays, Mediaspelare, Radio
  Vore snyggt om detta kom snart. Förhöjer definitivt upplevelsen av appen.
  Skulle också vilja se en liknande anslutningskarta även i webbgränssnittet.

  Hade en del problem första dagarna med Teather, som inte ville ansluta till routern. Fick mycket bra hjälp från supporten som skickade mig en beta firmware som löste detta. Meddelade problemet på en fredag och fick en lösning på söndagen, bra där TP-Link. Fördelen med appen är att man snabbt kan sätta upp ex gästnätverk, kontrollera anslutna enheter och sköta föräldrarkontroll, bra. Dessutom går det snabbt att komma åt och göra en omstart om man skulle behöva detta.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hade en gammal D-link innan jag köpte detta monster och måste säga att jag är riktigt nöjd med mitt köp, har 100/100 fiber och får ut max hastighet via det trådlösa 5ghz bandet, aldrig mer kabel :D Rekommenderar denna router strakt! Fick ut 40mb via min gamla D-link via wifi och nu 106mb via min nya TP-link! Tackar och bockar!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Enkel att installera och den trådlösa räckvidden är bra. Snabb då den fungerar som den ska. Dock har jag haft lite problem med denna routern. Efter ca 2 dygns användning sjunker den trådlösa hastigheten med lite mer än hälften och routern måste rebootas. Sedan fungerar den som den ska igen dock är detta irriterande. Andra problemet är att den tappar den trådade uppkopplingen vid vissa tillfällen. Det trådlösa fungerar men inte det trådade. Även i detta fall måste routern rebootas för att återigen fungera. Har installerat senaste firmwaren men det har inte löst problemet.
 • Bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Uppdatering:
  Har nu testat routern ytterligare några veckor och jag tycker att den tidvis ger dålig signal. Smartconnect verkar inte funka som det är tänkt. Appen Tether funkar inte heller. Drar därför bort några stjärnor.

  -------

  Bra räckvidd i hela huset, 1- plans villa 180m2. Har kört med Apple TimeCapsule innan och då hade jag ingen signal i barnens rum. Har inte hunnit testa mer avancerade funktioner som ftp server men återkommer om detta. Har varit stabil utan behov av omstarter (kört i 3 veckor), funkar bra.

  nackdelar:
  inget stöd för Apple säkerhetskopiering
  inget stöd för VPN klient.
  ingen svensk support, du blir kopplad till Kina och de pratar inte bra engelska.
  Buggig
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag är nöjd med produkten. Det gick enkelt att installera. Nu går det jättesnabb att surfa i hela lägenheten. En bra upplevelse!
 • Acceptabel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Tycker det luktar budget och krångel kring hela produkten. Upplever att mina enheter ramlar ner på 2,4Ghz lite då och då. har testat utan automatisk växling som fungerar dåligt.

  Undvik är nog min slutsats men den är nog värd 1200kr om ni hittar någon kampanj.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter ett ha använt C3200 under ett par månader nu och har inte haft några större problem, men när jag använde Smart Connect funktionen på C3200 till min telefon (iPhone 6) hade 35-50Mbps hastighet, nu jag inaktiverat Smart Connect (bättre kontroll över nätverket), har jag också ändrat 5Ghz-2 bandet till 80 MHz bandbredd, så har min mobil full fart med över 100 Mbps överallt i min 70 m2 lägenhet (mitt ComHem-bredband har en maxhastighet på 108Mpbs) vid anslutning till någon av C3200 5Ghz-banden. Så jag är mycket nöjd nu, med tanke på att min router sitter på väggen i ett hörn, med två tjocka väggar (totalt ca. 3 meter tjock) från mitt sovrum! Mitt förslag är att inte använda "Smart Connect"!
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Den enklaste router jag satt upp och snabb jämfört med Telias med skickade technicolour
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra täckning och hastighet i hela huset, 2 plan. Bästa routern jag upplevt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bytte från ASUS RT-AC68U som inte hade den räckvidden jag behövde samt smålaggade fast jag körde merlin firmware. Archer 3200 har räckvidden jag eftersöker, lätt att installera samt lättare att gömma då den hänger på väggen med antenner infällda men ändå ger bättre täckning än Asus
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Helt underbar.
  Super enkel att installera
  Enkelt UI för de som bara vill tex ändra wifi namn/lösen
  Avancerad för de som vill, kommer släppas möjlighet att byta OS på den
  Täckning så det räcker och blir över
  Liten och smidig i jämförelse med andra modeller i samma klass
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Hel nöjd. Testat den i ca 3 veckor nu.

  Köpte den för att jag har en HTPC i vardagsrummet. 1 betongvägg i mellan. Ca 5 meter.

  På HTPC som jag kör WIFI på (inbyggt i moderkortet), får jag ut mina hastigheter 100/100. VIlket känns otroligt. Min förra Asus router fick jag ut samma på, men när jag spelade rocket league på den förra router så fick jag micro lagg ibland. Varje match. Så tänkte testa en sån här router.

  Allt lagg är borta i rocket league på HTPCn och jag är hel nöjd. Kan inte annat än rekommendera denna router. Hoppas att den håller länge.

  Kommer troligtvis sätta upp den på väggen också vilket nog blir snyggt. (Den är byggd för det).

  Köpte för 1500 när det va rea.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  fantastisk produkt, nu hela mitt hus med super täckning och hastighet med över 20 enheter som är anslutna, ser bra ut hemma - godkänts av fru!