Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Sigma 10-20/4,0-5,6 EX DC HSM for Nikon

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Sigma Objektiv (290)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.00)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Bra
  7 år sedan
  Uppdaterat: 7 år sedan
  Ett bra objektiv, väl värt pengarna om man köper dom begagnade för runt 4-5000kr. Har funderat utmärkt, den presterar självklart dåligt i mörkt ljus men det var jag fullt medveten om vid köpet då jag inte tänkt använda den handhållen i mörka miljöer. Lämpar sig utmärkt till landskapsfoto, kanske tom. bäst till det. Den extrema vidvinkeln kan på vissa bilder skapa konstiga artefakter, vill man slippa undan dessa så får man köpa ett dyrare objektiv. För mig lämpar det sig i alla fall väldigt bra.
 • Utmärkt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Kul och prisvärt (fick mitt för 2600 beg) superwide som nu med Lightroom 3 enkelt justeras till bra optiskt (skärpan är väl normalklass, ingen fast glugg det här) och EX ger lite skön känsla i ringarna. Snabb o tyst autofokus i allt utom dåligt ljus.
 • Perfekt
  9 år sedan
  Uppdaterat: 9 år sedan
  Otroligt prisvärt och helt enkelt vansinnigt roligt objektiv för oss som älskar vidvinkel.

  Detta är ett objektiv man bör välja för dess förmåga att gå till 10mm (=15mm på DX), då sådan vid vidvinkel genom naturlagarna medför vissa begränsningar i objektivets design och prestanda, som man undviker vid längre brännvidder, medan för ett 10mm-objektiv har det mycket bra prestanda.

  Precis som andra vidvinklar så är objektivet bäst i mitten och blir lite mörkare, lite suddigare och får lite mer kromatisk aberration mot hörnen. Detta har dock ingen inverkan på förmågan att skapa imponerande bilder.

  Objektivet saknar bildstabilisator, men p.g.a. den korta brännvidden är det inte omöjligt att handhålla ner till en sekunds exponeringstid. (Man bör ta en serie bilder då och välja den skarpaste.)
 • Mycket bra
  10 år sedan
  Uppdaterat: 10 år sedan
  Mycket prisvärt, roligt och användbart objektiv. Eftersom jag gör mycket interiörfoto sitter detta ofta på kameran. Det enda minuset är att det inte funkar för full frame. Nästa vidvinkelzoom blir Sigma 12-24 (som funkar även på D700).
  Tycker att omfånget är mycket användbart och störs inte nämvärt av att det inte är mer ljusstarkt. Inte bra motljusegenskaper. Värt varenda krona!
 • Utmärkt
  11 år sedan
  Uppdaterat: 11 år sedan
  Riktigt bra med en 10mm som inte är fisheye.
  Enda felet är att den är rätt ljussvag.