Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Microsoft Xbox One Elite Wireless Controller (Xbox One/PC) (Original)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Microsoft Handkontroller (34)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.43)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Mycket bra

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Uppdatering #1: (2015-11-06)
  Vill bara varna att det finns rapporter från ett flertal som fått defekta kontroller. Styrspakarna sitter oerhört löst eller så är paddlarna lösa. Kan vara värt att avvakta en månad eller så tills det är löst!

  -------------------------------------------------------------------------------

  Har nu lagt händerna på min XBO Elite Controller och det första intrycket är jäklar vilken byggkvalité! Den är något tyngre än Xbox 360 och Xbox One kontrollerna men den extra tyngden är positivt för min del - det är en smaksak helt enkelt. Den väger inte som en tegelsten förstås så det är inte något jag tror de flesta kommer behöva oroa sig för.

  Alla knappar känns ordentligt byggda, inklusive spakarna och de nya "paddlarna" på baksidan. R2 och L2 är störtsköna - en väldigt "smooth" känsla och med hjälp av ett par spakar på baksidan så kan man även låsa de(individuellt) så att de känns mer likt knappar - bra i shooter-spel. (Kanske perfekt inför Fallout 4 som kommer snart!)

  L1 och L2 är inte lika "mjuka" som tidigare(Xbox 360). De har en "klickigare" känsla. Såvida det är bra eller ej har jag inte riktigt kunnat avgöra. Det beror på spel, men det ger en ordentligare känsla för byggkvalité - lite som ett mekaniskt tangentbord. Åter igen, en smaksak.

  För övrigt så fungerar allt som förväntat - spakar, A/B/X/Y, D-pad:en - allt känns robust. Du kan ta av spakarna och ersätta de med ett par längre spakar, eller ett par kortare med rundade ytor som tillkommer med kontrollen. De längre ger dig mycket bättre precision, åter igen, oerhört bekvämt för FPS(First Person Shooters). De rundade - jag vet inte om de har någon direkt fördel, jag tror de bara är något man använder om man finner de mer bekväma helt enkelt. Skadar inte att ha alternativ!

  Och så de nya knapparna där baktill - "paddlarna". För att konfigurera dessa(och alla andra knappar på kontrollen) behöver du först ladda ner en app från Windows 10 marknaden som heter "Xbox Accessories". När du har detta installerat kan du även använda två olika profiler som du kan skifta mellan genom att använda profil-knappen i mitten av kontrollen. Man kan där emot inte konfigurera tangenttryck till kontrollen men enbart placera om de olika funktionerna - t.ex skifta plats på R2 och R1, eller R2 till L2 - eller t.om R2 till A/B/X/Y. (Vart man vill helt enkelt!)

  Lite utav en besvikelse enligt mig då jag hoppades på att kunna använda tangenttryck för paddlarna på baksidan. Det har dock inte varit fullt värdelöst med dom då det finns vissa fördelar. L1 och R1 har jag konfigurerat om så att de även fungerar på de översta paddlarna(finns fyra totalt). På så vis slipper jag någonsin släppa taget om R2 och L2 med fingrarna och istället komma åt R1 och L1 med mina mittenfingrar på undersidan.

  De understa paddlarna har jag konfigurerat om att agera som spak-tryck, dvs R3 och L3. Två knappar jag AVSKYR att använda i spel - ta Dark Souls som exempel när man ska springa och hoppa över ett gap, något som jag alltid funnit oerhört irriterande. Med dessa paddlarna så löser det hela problemet - inga som helst frustrationsmoment längre! Annars kanske till spel där man kastar granater, vinklar kameran, låser på mål och så vidare. Vad som än passar dig, helt enkelt. :)

  Paddlarna är avtagbara om du av någon anledning inte vill använda de. Innan jag köpte kontrollen funderade jag om jag skulle råka klicka på de gång på gång men det är inte fallet. De ligger oerhört bekvämt. Visst har det hänt att jag råkat klicka på någon men det är en vanesak som snabbt försvinner.

  Bortsett från knappar så uppskattar jag att det finns ett gummi-grepp eller vad man nu kan kalla det om kontrollen, något som var ett stort problem för mig med min gamla X360 kontroll. Jag absolut avskyr känslan av att hålla i plast.

  Allt som allt - den fungerar skitbra, ligger bra i händerna, skön tyngd, bra med funktioner och utbytbara knappar. Jag älskar den!

  -------------------------------------------------------------------------------

  MEN det finns ett par punkter du bör känna till.
  Först och främst - en trådlös adapter tillkommer INTE med kontrollen av någon anledning - och detsamma gäller ett uppladdningsbart batteri. Jag förstår verkligen inte varför Microsoft valt att inte inkludera dessa med Elite kontrollen. De är ganska billiga på deras egen hemsida, och fraktfritt, så det gör mig bara allt mer fundersam varför det inte är inkluderat. Tills du skaffat det så är det fritt fram att använda kabeln som tillkommer (och två AA-batterier, dock inte uppladdningsbara).

  Här finner du produkterna på/via Prisjakt:

  Trådlös adapter: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3331619

  Uppladdningsbart Batteri(alla länkar är officiella):
  (CDON) http://cdon.se/spel/xbox_one_play_and_charge_kit-23932017

  (WEBHALLEN) http://www.webhallen.com/se-sv/spel/xbox_one/187987-xbox_one-play__charge_kit&atcl=external:ref

  (MICROSOFT) http://www.microsoftstore.com//store/mseea/sv_SE/pdp/Microsoft-Xbox-One-Play--Charge-kit/productID.305450400?tduid=

  -------------------------------------------------------------------------------

  Jag ger kontrollen 8/10. (Kanske uppdateras till 9/10 eventuellt. Hade givit 8.5 om jag kunde!)
  Två poäng dras av p.g.a avsaknaden av ett uppladdningsbart batteri samt trådlös adapter - samt att man inte kan tillämpa tangentbordstryck till kontrollens knappar, dock vill jag inte dra av ett poäng då det inte är anpassat till just Elite kontrollen men applikationen(som även fungerar med standard-varianten av kontrollen).
 • Usel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  *** Uppdaterad 2017-08-19 - Se Kontroll 4 Nedan ***

  Skönaste kontrollen jag spelat med. Dessvärre är byggkvalitén på dessa bland det sämsta jag varit med om.

  Kontrollen har en behaglig tyngd och de gummerade greppen ligger bra i händerna.
  Känsligheten i styrspakarna och fjädringsmotståndet i dessa känns helt underbar om man jämför med de två 360-kontrollerna jag använt mig av tidigare.

  Innan jag fortsätter vill jag bara poängtera att mina två 360-kontroller fungerat felfritt och fortfarande gör det efter sisådär 4-5 år.

  Med Elitekontrollen är det en helt annan sak. Jag är nu inne på min fjärde kontroll efter ett antal byten hos NetOnNet som varit grymt bra i bemötandet kring detta. Nedan följer de olika felen jag har haft. Jag spelar kanske 15 timmar/vecka i snitt.

  Kontroll 1:
  Efter ca 3 månader Rocket League och Witcher 3 börjar vänstra triggern att kännas lös och lossnar strax därefter. Byts på garanti.

  Kontroll 2:
  Efter 2-3 månader uppstår problem med vänster styrspak där denna inte når fullt ut snett neråt höger. Kontrollen blir i princip oanvändbar i Rocket League. Byts på garanti.

  Kontroll 3:
  Kommer hem, kopplar in. Kontrollen tar inte laddningsbara batterier. Stoppar in splirrans nya Duracell batterier och kan spela 2 timmar innan kontrollen dör. Den meddelar för låg batterinivå. Stoppar in helt nya batterier från annan förpackning. Kan spela ca 2 timmar till. Samma varning. Dessa batterier fungerade prima i annan utrustning efteråt. Byts på garanti

  Kontroll 4:
  Sitter nu här med min fjärde kontroll som efter ca 3 månader utan andra problem börjar få problem med att vänster styrspak är lite slapp när den är centrerad. Har fått höja deadzonen i Rocket League vilket löser problemet för tillfället men jag befarar att det är en tidsfråga innan den ger sig helt.

  ** Uppdatering:
  Vänster styrspak blev allt sämre och jag följde en guide för att åtgärda detta. Resultatet blev tillfredsställande ett tag och jag kunde använda kontrollen. Nu har den dock börjat försämras igen och även A knappen tycks ge tecken på att vara utsliten. Tydligast blir detta i Rocket League där resultatet blir att man gör ofrivilliga volter i tid och otid. Jag har gått tillbaka och använder nu en av min 360-kontroller här och resultatet är överväldigande positivt. (Fast negativt ur Elite kontrollens perspektiv då). Jag pensionerar härmed min 4:e Elitekontroll och även den sista.
  ** Slut uppdatering.

  Jag kan verkligen inte rekommendera kontrollen ur ett kvalitetsperspektiv. Men när den fungerar är det den skönaste kontrollen som finns!
  Jag hade dock förväntat mig när jag köpte den här produkten som marknadsförs som en "top of the line" produkt för kräsna att den hade hållit högre kvalité än deras äldre erkända 360-kontroller. Och därför sätter jag betyg endast utifrån byggkvalité då känslan är ovidkommande på ngt som inte håller att användas för det den är avsedd för.
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Riktigt skön handkontroll, vilken kvalite! Enda minuset jag kommer på är möjligtvis att man får lättare handsvett av den. Men då har man spelat ett tag..
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Kontrollern som sådan är helt underbar. Att den däremot går sönder efter mindre än två års användning (varav jag spelat uppskattningsvis 3-4 timmar per vecka) är under all kritik.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Bästa kontrollen på marknaden, tyvärr en del problem med kvaliteten på vissa.
 • Dålig
  1 år sedan
  Ena joysticken började drifta efter ca en månads användande. Verkar vara ett fabrikationsfel som ej åtgärdats.
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Skulle så gärna sätta ett toppbetyg här, men det smärtar mig att säga att den tyvärr inte är värd det totalt sett. Förmodligen den skönaste kontroll jag någonsin använt, men kvaliteten lämnar mycket att önska. Köp ej! Vänta på V2!

  Microsoft byggde Elite-kontrollern med en robust exteriör, dock med en USEL interiör. Min fjärde (!) kontroll gick nyligen sönder trots otroligt varsamt handhavande. Endast en liten bit plast håller tumspakarna på plats, och innan den går helt sönder upplevs en massiv "drift" som tyvärr bara kan stoppas genom en ökad deadzone (flexutrymmet innan rörelse anses registrerad). Detta gör att många Elites slutar vara pålitliga i precisionskrävande titlar som t ex Rocket League väldigt snabbt.

  För 1300kr förväntade jag mig en trotjänare som skulle hålla åtminstone i stil med mina X360-kontroller (fungerar prima än idag). Det jag fick var en kontroll som höll i två månader, sen föll den vänstra tumspaken ner och blev oanvändbar. Efter byte genom garanti kom nr2 och den höll i tre månader, sen föll den högra ner och registrerade full rörelse trots neutralläge. Nr3 gick sönder på liknande sätt, och nu efter fem månader till är alltså den fjärde snart oanvändbar. Nu är dock min garanti slut.

  Som sagt, helt underbar kontroll men interiören måste fixas. Köp ej i nuläget utan vänta på en uppdaterad version!
 • Usel
  2 år sedan
  Shittiest controller you can buy at a heavy price. DONT BUY THIS PIECE OF SHIT!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Otroligt dålig kontroller. Räcker med att du släpper den i golvet för att saker ska börja flyga bort ifrån den (nästan allt är fäst med magneter, urdåligt).

  Den fungerade halvbra i c:a 5 månader, använde till PC med USB-kabeln i (orka byta batterier i tid och otid..). Varje gång man försiktigt tog upp den från bordet så fick man något "disconnected"-meddelande, dvs. kontakten är glapp. När man väl fipplat lite med detta så fungerade den bra, men ibland under tiden man spelade kunde den förlora kontakten och man fick trycka/fippla med kontakten.

  Nu fungerar den öht inte med några kablar, man är tvungen att köra den trådlös via en extern (måste köpas till) dongle.

  Den är oerhört dyr med tanke på vad man får för pengarna. Den känns inte det minsta robust pg.a att så mycket saker sitter löst med magneter som relativt lätt släpper (inte under tiden man spelar kanske, men har hänt 1-2 ggr).

  Den är något skönare än den äldre kontrollerna till xbox, men inte så mycket att det är värt dessa pengar + denna jättedåliga kvalité överlag, samt missar du helt den robusta känslan att ha en kontroller där saker faktiskt sitter fast. Kan tänka mig att om du har barn så kommer triggers m.m vara borta inom 1 dag. Likaså kan de lätt dammsugas upp ifall du råkat missa att något den åkt av. Den måste hela tiden hanteras med stor försiktighet - inget som ska behövas med en kontroller, de ska tåla hårda tag.

  Har ej haft några problem med styrspakar eller dyl som gått sönder. Men å andra sidan ska jag tillägga att jag inte spelar mycket alls. Denna är kanske använd i 50h totalt.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Slitstark och bättre grepp. Ganska nöjd men priset är lite högt i min mening. Det hade passat bättre med en 700kr prislapp. Går min sönder tvivlar jag starkt på att köpa en till av denna.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta är en väldigt skön handkontroll med bra tyngd och spakarna på baksidan underlättar i ett flertal spel men den är utav väldigt dålig kvalité.

  Jag inne på min tredje handkontroll nu och jag har fått samma problem med samtliga handkontroller.
  Efter användning mellan 3-5 månader så har de analoga spakarna börjat dra åt något håll.
  Jag har även stora problem att gummit som sitter på baksidan av handkontrollen börjar lossa.

  Jag kan inte rekommendera denna handkontroll.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har haft min kontroll i 1,5 år och är väldigt missnöjd eftersom LB knappen är lös och gummigreppet på höger sida har börjat lossna.

  Kvalitetsmässigt tänkte jag att den skulle leva bra mycket längre än övriga kontroller men nej för 1500 kr vilket den kostade under lanseringen borde man få mer än så här.

  I övrigt är den skön att hålla i med sin tyngd och känns snäppet bättre än en standard kontroll. LS är svajig efter ett tags spelande vilket heller inte är ok.

  I efterhand kan jag säga att kontrollen inte är värd mer än 800 kr.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  1200 sek - har inte rechargeable batteri (+250 sek) och har inte bluetooth, om du vill koppla till PC trådlös du behöver Xbox Wireless Adapter (+250 sek)!

  Skräp!
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En kompis har denna till PC, men det har varit mycket krångel. Inte värd det höga priset!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Xbone som man får med är kanon, men elite! Oj herrejä@@ar vilken dröm.. bästa kontroller ever
 • Ganska bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte denna till min PC men lämnade den åter på öppet köp. Den gummi-lika ytan gjorde att man fick handsvett efter en stunds spelande, och "paddarna" på undersidan sitter dumt till vilket gör att man kommer åt dem av misstag hela tiden.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Ingen plastaskit har du väl vant dig svårt att spela med originalkontrollerna. Min 4-åring snor min hela tiden så jag köpte en till.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag har haft grova problem med standard-kontrollen till one. Med att någon av styrspakarna driftar eller bumperknapparna inte går o trycka på, på ett smidigt sätt.
  Med Elite nu som jag haft i 1 år kanske är helt klockren, inte haft något problem alls så för mig blir det en 9 :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Toppen kontroll
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Det mesta har redan skrivits i de tidigare omdömena, så mitt blir kort.

  Alltid föredragit Xbox-kontrollerna gentemot playstation-kontrollerna. Och att dom nu lyckats göra en grym kontroll ännu grymmare tackar jag för! Så fort man håller i den känner att det är kvalité rakt igenom, känns lyx. Testat både scuf och sharq men är inte i samma liga när det gäller kvalité. Att kunna byta ut spakar och plocka bort paddlar är mycket smidigt.

  KÖP!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Riktigt bra byggkvalitet! Jag använder de konvexa styrspakarna och paddlarna på undersidan när jag spelar FPS online. Nu kan jag äntligen hoppa och sikta samtidigt, hur bra som helst!

  Inga klagomål alls.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Perfekt.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Otroligt skön handkontroll för den som vill det lilla extra.

  Ett väldigt stort hopp upp ifrån original kontrollen som i min värld var väldigt ojämn i kvaliteten.

  Den är väldigt välbyggd och har en skön tyngd.
  Har lite svårt för paddlarna under kontrollen men det är en vanesak, när man väl vant sig vid dom är det svårt att gå tillbaka.
  Tiggerlocks är nog det jag gillar mest med kontrollen.

  Ett stort plus är att man kan konfigurera kontrollen som man vill i en app på Xbox Live.

  Kan dock tycka den är lite för dyr, hade förväntat mig mer delar i metall. De flesta delar är i plast med någon sorts hårdare metallfärg.

  Tåls att se iaf kontrollen håller med tiden.
  Mina tidigare original kontroller har alla fått ett gnissel ljud på vänster trigger vilket vart väldigt störande.

  Kommer uppdatera framöver och se om så är fallet även med Elite kontrollen.
 • Utmärkt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Blev lite chockad när jag hittar ett betyg under som är exakt som det jag tänkte skriva :) välformulerat.

  Jag kan ju tycka till om stickorna iaf, trodde aldrig jag skulle tycka om de runda styrspakarna med det gör jag. Sjukt sköna.
  Sen är det illa att man inte fick uppladdningsbart batteri, samt att nya gen av USB dongeln bara är En sticka å bör följt med.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Superkvalitativ
 • Knappt godkänd
  1 år sedan
  Snyggt och litet använt kontroller. Båda tummen är lösa och dänger fritt. Trodde Microsoft kunde göra detta med spel och kvalitet. Mina gamla 360-controllers är ett brett utbud, de håller längre.
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Absolut bästa controller jag har använt. Allt är bra med regulatorn utan en sak och det är att det borde ha ingått med det uppladdningsbara batteriet.