Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Logitech G920 Driving Force (PC/Xbox One)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Logitech Rattar & pedaler (12)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Denna ratt är till Xbox One och PC. Det finns en motsvarighet som heter "G29 drive force" som är till Playstation 4 och PC. Växelspaken är densamma till de båda rattarna och heter "Driving force shifter".
  Med detta sagt har jag tagit upp två av rattens få nackdelar vilka då främst är:

  1. Ratten fungerar bara på Xbox One och PC. Tråkigt att den inte fungerar med PS4. De kunde utformat en design som fungerade med båda formaten.
  2. Du måste köpa växelspaken separat. Men den är å andra sidan riktigt bra!
  3. Ratten kan se lite "billig" ut med sina färger och stora Logitech logo (den till PS4 ser ännu billigare ut).
  (4.) Det finns en lampa på denna ratten som lyser starkt rakt in i ögonen när ratten är påslagen. Men detta är lätt åtgärdat genom att tejpa över den med svart eltejp (så syns det inte ens).

  Nu till det positiva. Ratten är grym i allt övrigt trots att det är få uppgraderingar ifrån dess föregångare G27 som jag även har (den är till PC och PS3). Men det är mest för att redan då var den ratten grym! Denna är inte det minsta sämre och man blir inte besviken när man väl börjar använda den. Kvalité rakt igenom och force feedbacken är otrolig. Man får verkligen kämpa i tajta kurvor och du känner de små gruskornen när du slirar in på grusvägen. Viktigt för en ratt är dock hur spelet är programmerat, det påverkar ju såklart hur ratten skall agera. Ratten gör sig väldigt bra i Forza Motorsport och DIRT spelen!

  Jag köpte även till en racingstol som heter Playseat Challenge, den är ihopvikar och passar utmärkt till denna ratt och mina syften (är någonstans mellan casual och simulator fantast).

  Sammanfattningsvis
  + Grym kvalité
  + Bra force feedback
  + Växelspaken (som man får köpa löst) har fått en rejäl uppgradering ifrån växelspaken ifrån G27.
  + Bra stöd i spel!

  - Saknar PS4 stöd
  - Exklusive växelspak
  - Kunde sett mer påkostad ut

  Den får en 9 poäng. Att den inte når upp till 10 säger sig själv med tanke på de nackdelar jag beskriver. Men det är också de enda bristerna jag ser för mina krav. Den kan tänkas dyr, men du får en ratt som knappast kommer gå sönder och detta är förmodligen ratten flest spel, och kommer stödja i framtiden (vilket är viktigt!). Mycket nöje! :)
 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Efter 2 dagars testande så kan jag säga att den fungerar direkt på Xbox One utan problem, på PC så behövs en hel del konfigurering för att få den att fungera efter din egen smak och tycke, jag tycker framförallt allt reaktionsförmågan är lite dålig out of the box på tex Dirt Rally, efter en hel del trixande kan man få det att fungera någorlunda.
  Räkna helt enkelt med ett par timmars testande med inställningar till PC innan du får det som du vill.
  Dirt Rally supportar tyvärr inte denna ratt fullt ut vilket är ett problem både vad gäller bromsning och när man styr, men det går att ställa in deadzones och det är ett måste.

  Tycker förövrigt att shiftern fungerar mycket bättre än att bara använda knapparna på ratten när man växlar, dock händer det att man får i fel växel.
  Jag tycker Thrustmasters TX växellåda ser mycket bättre ut då den har riktiga spår att följa, men då kostar den 1000kr mer än Logitechs shifter.

  För fullpris skulle jag nog hellre köpa Thrusmasters high-end ratt, men denna köptes på rea för 2500 vilket ändå får ses som ett fynd.
  Dock är det ett dyrt nöje hur som helst, ca 3000kr för en ratt med växellåda, thrustmasters variant kostar nästan 5000kr, dock.

  Räkna också med en rejäl inlärningskurva på spelen, ju mer man kör dessto bättre tider får man helt klart. Man kan pressa tiden med flera sekunder bara genom att växla rätt jämfört med automatisk växling.

  Men räkna med minst ett par timmars kalibrering om inte spelet är supportat, något som jag inte hade räknat med då jag köpte den. Man kanske borde ha läst på bättre :-)

  Är i överlag väldigt nöjd, tänk även på att man bör ha bra med utrymme för ratten, det är bökigt att hålla på att koppla upp och ner den.
 • Alla omdömen

 • Dålig
  2 mån sedan
  Sätter 1 stjärna för stunden. Trodde i min enfald att det här skulle bli en kul julklapp till barnen att leka med. (till Xbox series X)

  Tyvärr står den fortfarande oanvänd. För när man startar upp den ur boxen är det stört omöjligt att köra med den. Har kört i Forza Horizon 4, där är det klippt och skuret värdelöst, går inte att köra någon bil på något vis, feedbacken gör att du inte kan kontrollera bilen.

  I Dirt 4 fungerade det nästan, men om du kör rakt fram kommer ratten att kraftigt börja oscillera om du inte håller i hårt. Vuxen klarar att hålla, men för barnen blir det för jobbigt att behöva kämpa bara för att köra rakt fram.

  Går säkerligen att ställa in för att få bättre funktion - men en så pass dyr ratt borde rimligen fungera hjälpligt när man packar upp den ur lådan. Nu är den helt oanvändbar.
 • Ganska bra
  4 mån sedan
  Haft denna ratt i ca 1 vecka nu och är väl ganska nöjd.

  Riktigt skön och trevlig ratt om man kan leva med de nackdelar som den har. Den har en otrolig styrka i FFB, har ställt ner den rejält för att inte få träningsvärk när man spelar. :)
  Många bra och användbara knappar och väldigt sköna vingar(Växelpaddlar).

  Nackdelar:
  1. Hade svårt att få ratten installerad och var tvungen att installera om Logitech mjukvaran och starta om datorn flera gånger innan den väl fungerade.
  2. Kanske den mest irriterande saken "BROMSEN" är värdelös. Kan bromsa ca 40% sen börjar stolen rulla bakåt för den är så hård. Har sett youtube klipp om hur man skruvar upp den och tar bort den gummi bit man lagt i och då ska den fungera lika bra som kopplingen enligt filmen. Men obegripligt att detta ska behövas... Använder kopplingen som broms så länge...
  3. Lampa på ratten! Blev en el-tejp över den. Men varför?
  4. Sladdarna lossnar från spåren, Blev lite mer el-tejp för att ha dem på plats när man monterar dit ratten på skrivbordet.
  5. Min gamla ratt hade 3 fästen, 2 fram och ett bak(under). Denna har bara 2 fram vilket gör att den inte sitter helt still i alla lägen.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Lite blandade känslor.

  Använt enbart på Xbox One S, mestadels i samtliga Forza.
  Lyckas inte få till en realistisk force-feedback inställning hur jag än ställer in den, har suttit i säkert 8 timmar sammanlagt och ändrat inställningar, snurrar gång på gång med bil efter bil, retursladd efter retursladd. (När jag kör med inställningar för att komma så nära verkligheten förstås och utan några hjälpmedel som ABS, antisladd, antispinn etc.) Sätt mig i en vanlig bil så hanterar jag de flesta situationer som få.
  Men kör man lite mer Arcadestuk eller lugnare körning så tycker jag att den fungerar galant, ska jag sätta banrekord eller "leka lekar" så får jag allt använda min Xbox dosa.

  Cons.
  -Bromspedalen är väl hård och inte speciellt realistisk.
  -Även om force-feedbacken är av så känner man att den jobbar lite emot en.
  -Ligger du och precisionskör med ratten riktad rakt fram så kommer du känna att det finns ett litet glapp där du rattar över från höger till vänster, här slår force-feedbacken till och stöter till andra sidan så att ratten far tillbaka till andra sidan igen. Håller du hårt i ratten så är detta inget problem, men liksom i verkligheten så försöker jag hålla så löst i ratten som möjligt i de situationer det fungerar.
  -Växelspaken väl lätt, den saknar den där distinkta känslan.
  -Den saknar lite knappar/shiftlight som G29 har, varför?
  -Hade gärna sett att den haft två st joysticks där G29 har sina extra knappar för att kunna nyttja ratten i t ex GTA.
  -Fungerar inte till Playstation. Fullt möjligt att konstruera det så att det fungerar, varför skippa det?
  -Saknar vibrator i respektive pedal och även växelspaken.
  -Kabeln är väl kort (1,8m), har ni 4 meter till tvn som jag så behövs förlängning.
  -Lampan lyser väl starkt.
  -Ratten låter en hel del.
  -Växelspaken ingår ej i priset här på prisjakt.
  -Tröghet i koppling, bromspedal och gas hade jag gärna velat kunna ställa så att de stämmer överens med verkligheten. Det är trots allt skillnad på om man kör en bil med vajer, hydraulisk eller elektronisk pedal.
  -Saknar handbroms simulation. Det är lika enkelt att konstruera en "riktig" handbroms som 1st av pedalerna, varför utesluta det?

  Pros.
  -Ratten, den andas kvalité. Riktigt skön skinnimitation
  -Pedalernas materialval, det här andas också kvalité. Bortsett från
  -Det är bland den snyggaste ratten jag sett på marknaden.
  -Verklighetstrogen rotation av ratten, som går att begränsa till lägre än 900° efter önskemål.
  -Koppling!
  -Det finns en "riktig" växelspak att köpa till.
  -Rattens mjukvaruinställningsmöjligheter.
  -Funkar på PC också.
  -Den går att skruva fast med maskinskruv så att den sitter ordentligt, jag kör med Omega GT Wheel Stand.
  -Den har force-feedback, även om den är svår att få realistisk.
  -Pedalplattan ligger verkligen still på golvet, pga stor tyngd och hög friktion.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Vilket lyft det blev.... Så bra för billig peng
 • Perfekt
  2 år sedan
  10/10
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Ratten fungerar direkt med Forza Horizon 4 och Forza motorsport 6 som jag provat den med. Den lider dock av ett ganska stort dödläge i mitten vilket gör att det krävs mycket meckande för att få till inställningarna OK.

  Jämfört med den Thrustmaster TMX jag hade innan ger denna en sämre körkänsla men Thrustmastern led å andra sidan av ständiga kvalitétsproblem och buggar.

  Pedalerna till G920 är mycket bra och bromspedalen blir mjukare efter ett tag och är då oerhört mycket bättre än de bromspedaler som har samma motstånd som gaspedalen.

  Sammantaget är ratten "helt ok", enkel att få att fungera men saknar en del i känslan.

  Pedalerna däremot är toppen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  1620kr från amazon uk. Helt perfekt! Otroligt mycket roligare att spela dirt4!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Trög bromspedal som gnisslar. Som tur är går det att ändra känsligheten i spelets inställningar så att man bara behöver trycka ned pedalen lite för maximal broms. Annars helt okej ratt/pedaler. Har sedan tidigare Fanatec CSR som är bättre, men som tyvärr inte har stöd för Xbox One.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Rakt på sak med + och - :

  + Bra och hållbara materialval
  + 3 pedal-set
  + Bra FFB (Force feedback)
  + 900° rotation
  + Finns växellåda (separat)

  - Ser billig ut
  - Växellådan säljs separat

  +/- Sladden kan upplevas lite kort beroende på setup

  Är själv nöjd med denna produkt
 • Usel
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  ratten är väldigt dålig för det är som man snurra kugghjul juste det har den.
  Den teknologin kom 2009 nu använder alla rattar på marknaden bälte och det är mycket bättre.
  Ratten är för dyr och känns väldigt orealistisk det finns många buggar och problem bromsen är jätte hård kan bara trycka ner den 50% typ den låter mycket när man svänger väldigt snabbt så låter det ganska mycket även när man svänger ganska lite man måste dra ner FFB.
  Logitech gaming software funkar inte bara alls när jag ställer in ratten på 270 grader så funkar det inte alls.
  De ända spelet denna ratten funkar bra till är F1 2016.
  Köp inte denna ratten!
 • Dålig
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Jag tänkte inte skriva ett detaljerat omdöme utan tänkte bara berätta att ratten har ett stort problem. Efter ett tag så får ratten detta konstiga problem. När man svänger vänster ser det ut som alla knappar trycks ner (inte fysiskt utan i datorn). Detta har då hänt mig två gånger men Conrad skickade ut en ny ratt på garantin. När det nu har hänt andra gången så ber jag om pengarna tillbaka och köper en thrustmaster tx leather edition istället. (En väldigt liknande ratt men från thrustmaster). Om man nu inte får detta problem så är det en jättebra ratt, nu när den här sjunkit lite i pris.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  10/10
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Forza 3 Horizon var ett kasst spel med dålig körkänsla......sedan skaffade jag denna ratt för 1890 + manuell växelspak. Spelet är som dag och natt, riktigt roligt. Forza Motorsport är nu ännu roligare. Man får ju muskelvärk i armarna pga den starka force feedbacken. Kvalitet rakt igenom.

  Ett minus är att jag nu känner mig tvungen att skaffa en playseat som är ganska dyrt. Och lampan som lyser en rakt i fejjan, men tejpbit över funkar ju.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Dålig
  5 dagar sedan
  En bit skit för att uttrycka det artigt. Jag köpte detta år sedan tillsammans med växelspak och hade problem från dag ett. Knappar på hjulet som slår ut växlarna som inte ändras till rätt läge, även om de är korrekt konfigurerade och kalibrerade ordentligt. Har använt det med två olika spel och har nu kommit till en punkt där du inte kan hålla ut med det längre. Förutom knappar som slår ut som inte kommer rätt växlar växeln inte heller till rätt växlar eller ändras inte alls. Har försökt att kalibrera dem igen men de gör samma sak. Har provat drivrutinsuppdateringar, mjukvaruuppdateringar och datorer är uppdaterade och snabba, så inget fel i mitt slut. De senaste drivrutinsuppdateringarna var 2016-06-06 och inte längre tillgängligt sedan. Logitechs webbplats erbjuder inget stöd för tekniska problem, så har slösat bort mina pengar, slösa inte bort dina pengar!
 • Knappt godkänd
  4 mån sedan
  Jag har använt denna fjärrkontroll i över ett år, men nu kan den inte uppfylla förväntningarna hos erfarna spelare.
  Inget att säga om kretsen / greppet. 150% kraftåterkopplingen ger tillräckligt med realism.
  När du spelar Assetto Corsa på PC och drivning blir ett riktigt äventyr, med bara 50% återkoppling av kraften, förskjuts rattens 0 ° -punkt lite efter lite åt vänster och vi måste sluta avsluta spelet, koppla ur ratten och starta om allt så att det kommer tillbaka på plats. Detta är ett verkligt problem för mig att veta att jag upprepar denna operation ungefär 4 till 6 gånger per timme.
  Om du är en spelare som vill driva på en Trustmaster T300RS eller en Fanatec kommer du aldrig att ha detta problem som kommer från själva rattens design ...
 • Perfekt
  11 mån sedan
  Mycket lycklig,
  Enorm utmaning på rally. 😃
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Lycka till med Forza Horizon 4!
 • Perfekt
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  100% nöjda
  Grävare detta med Forza Horizon 2