Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

JBL Xtreme

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla JBL Mobilhögtalare (49)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (8.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Efter åtskilliga timmar spenderade på att jämföra modeller föll valet slutligen på denna. Detta efter att själv testat bland annat tdk a360, Marshall kilburn, ue megaboom, audio pro t3, beolit 15 mfl samt läst på det mesta som på internet fanns att tillgå.

  Som alltid när det gäller bluetoothhögtalare så är ljudet A och O, därför börjar vi på denna punkt.

  Ljudet är riktigt bra, och enheten spelar enormt högt. Det låter knappt illa ens på högsta volym och jag är här i det stora hela nöjd. Jag hade inga större förväntningar på ljudet annat än att det skulle låta högt men insåg ganska snabbt att detta är en produkt med riktigt kvalitativt ljud som inte enbart spelar högt. Diskanten är klar och fin tack vare separata diskanter. Basen är sett till storleken och mer därtill fullt tillräcklig och riktigt kraftfull även om den inte spelar speciellt djupt utan är väldigt centrerad till 75hz.

  ++++ (fördelar) ++++
  Ljudet, se ovan.

  (+)Batteritiden som faktiskt är bättre än specificerad och som i _verkligheten_ klår konkurrenter rejält som påstår sig ha bättre batteritid men där dessa beräkningar är rena glädjesiffror.

  Som jämförelse rörande batteritid:
  jbl xtreme anger 15 timmar batteritid. På 100% volym räcker den över 5 timmar och på 50% volym räcker den över 18 timmar.
  UE megaboom anger 20 timmars batteritid. På 100% volym räcker den 3 timmar 20 min och på 50% 17 timmar.
  Beolit 15 anger 24 timmars batteritid. På 100% volym räcker den endast 2-3 timmar.

  DVS lita inte naivt på tillverkarens angivna batteritid utan kolla på fristående tester då den angivna batteritiden kan vara vid allt mellan acceptabla 75-100% ner till oanvändbara 5-10% volym.

  (+)Vattentät och ett robust yttre vilket gör att denna högtalare kan tas med till de flesta platser utan att man behöva oroa sig speciellt mycket.

  (+)Formen som tack vara rundheten enkelt glider ner i väskor mm. Marshall killburn mfl. är fyrkantig och därmed svår att packa ner i ex väskor.

  (+)Den spelar nästan exakt lika högt på batteri som med sladd, vilket är ovanligt bland större högtalare men mycket uppskattat (jfr ex harman/kardon onyx studio som spelar markant svagare på batteri, speciellt efter en stund).

  ------ (nackdelar) -----
  (-)Laddningsdioderna är opålitliga när man laddar enheten. När enheten laddas visas nästan omgående 4 av 5 prickar och sedan tar sista pricken en evighet....(3.5h för en fulladdning)

  (-)Enheten är för stor att hålla i handen på ett bekvämt sätt, och med axelremmen så kan den dingla fram och tillbaka utan någon egentligen kontroll då remmen inte har någon styvhet. Här är exempelvis logitech's gamla UE boombox mycket smidigare med dess handtag i toppen.

  (-)Avsaknad av micro usb laddning är en nackdel för min del då jag vill kunna ladda enheten med powerpack när jag inte har tillgång till vägguttag. Jag förstår att det hade tagit väldigt lång tid men hellre detta än helt strömlös.

  (-)Avsaknad av bas/diskant reglering direkt på enheten eller via app är något tråkigt då man kan vilja justera ljudet efter sina egna preferenser.

  (-)Oskyddade slavbasar på sidorna av enheten. Dessa ser visserligen ganska snygga ut och är en del av vad som utmärker JBLs högtalare men på grund av dessa måste man vara extra försiktig med högtalaren när den fraktas i exempelvis en väska så att inget hårt ligger emot och skaver. Eftersom att enheten är designat att ha oskyddade slavbasar antar jag att JBL designad dessa för att vara tåliga men jag tror fortfarande inte att man kan misshandla dessa på samma sätt som om ett högtalargaller hade använts.

  ========(slutsats)========

  (=)Jämförelsevis mot andra enheter på marknaden så är kanske främsta konkurrenten UE megaboom som ligger i samma prisklass och är ett mycket populärt val. Men UE megaboom är märkbart mindre på enbart 1.2 liter/ 0.9kg istället för denna högtalare och sina 3.3liter och 2.1kg. Såklart avspelar sig detta på ljudet där denna spelar både högre, klarare och med mer bas än UE megaboom. Kanske en något orättvis jämförelse men åandrasidan går båda enkelt ner i även mindre ryggsäckar odylikt.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Inköptes på MediaMarkt, har nu lyssnat i ett par dagar. Jag har inte ägt många bluetoothhögalare, så jag har inte mycket att jämföra med. Men denna levererar verkligen ett väldigt fylligt och engagerande ljud. Även på höga volymer, Sedan tycker jag att storleken är perfekt. Rekommenderar verkligen denna produkt. Ett stort plus att den är vattentålig, perfekt att ha med sig på stranden.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  5 år sedan
  Uppdaterat: 5 år sedan
  Sjukt tryck från denna (förhållandevis) lilla sak! bas i överflöd om man vill, utstrålande ljud och känns inte instängt. kan varmt rek denna pjäs för all sorts musik faktiskt! med JBL appen kan man para ihop denna + en flip eller charge och även få uppdateringar via bluetooth(jag har fått 1st). det enda negativa jag kan säga är väl att den är lite dyr men man får verkligen vad man betalar för!
 • Alla omdömen

 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Spelar tungt, högt och detaljerat. Riktigt bra batteritid. I mina öron så är JBL Xtreme tunad för att dundra på utomhus på stranden eller på terrassen med viss förhöjd diskant och rejäl bas, inomhus låter den bra men där föredrar jag min Beoplay S3 ljudmässigt. Dock ingen rättvis jämförelse då Beoplay S3 saknar batteri och inte är tänkt för utomhusbruk. Har även jämfört med Sony SRS-X55 som jag också äger och Harman Kardon Onyx Studio och bland dessa rankar jag JBL Xtreme högst i ljudkvalitet. Sony SRS-X55 är dock trevligare om man vill spela lågt utan en massa dunk. Sonyn är mer anpassad även för lugna morgnar utan att störa grannen.

  Tycker den svarta är snyggare i verkligheten än på bild. Om du är extra rädd om din JBL Xtreme finns det flertalet smarta väskor på Ebay och Amazon som ska passa. Ex denna https://www.amazon.de/Junsi-Portable-Protective-Bluetooth-Lautsprecherr/dp/B01DQN3U2M/

  Jag hade gärna sett även Wifi, Spotify Connect och någon typ av galler för slavbasarna på sidan. Men det är en riktigt skön högtalare detta.

  Vill du vara kung på stranden och orkar släpa med dig +2kg högtalare (bärrem ingår) så rekommenderas JBL Xtreme starkt. Dessutom stänksäker.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering:

  Batteriet började bli dålig men jag tog ut den och använder enbart ström från vägguttaget. Jag tycker att det funkar bättre utan batteri.

  Passa på att uppdatera firmware!

  -------------------
  Det är sant det dom flesta säger, passar mer för bas älskare men det är inte helt sant.

  Jag kör med custom Android Resurrection Remix med root access.
  Custom android och root är inget krav, det går att justera basen med andra appar utan root som t ex jetAudio.
  Anledningen till att jag kör med root är pga ViPER FX. Grym bra ljud hanterare och många bands equalizer.

  Jag tycker att ljudet blir riktigt bra då basen sänks. Lyssnar mest på metal i den men även blandat. Blir bra "flat" sound då!

  I vissa custom android har du möjlighet att anpassa volym steg. Jag ställer in min musik på 50 steg. Två procent per steg, på så sätt har jag finare kontroll av musiken.
 • Bra
  1 år sedan
  Ägde i ca 2 år och funkade fantastiskt med grymt ljud för storleken. Jag tappade den även flera gånger och den verkade hålla bra. Problemet kom efter 2 år då batteriet blev hemskt, jag kunde endast lyssna ca 1 timme innan jag behövde ladda den igen. Har läst om detta problem av flera andra ressensioner men tydligen ska detta ha löst sig nu på senaste tiden!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Problemet är att harman kardon go+play klarar 20 hz lägre bas och är mer än dubbelt så stark till ungefär samma pris. Högtalarens baspeak vid 70 hz får det att låta burkigt och så minskas basen på hög volym. Jag anser att den bästa basen är den under 50 hz, vilket är helt obefintligt här. Det enda som är riktigt bra med högtalaren är remmen.
 • Bra
  1 år sedan
  Bra ljud - även om det inte går att få riktigt djup bas. Fyller ett normalstort rum utan problem.

  Minus att det inte går att länka ihop med min Charge 3 i JBL connect - försökt all inklusive firmware uppdateringar.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Köpte denna på REA för 1695 och kan inte klaga,, såg att på extreme 2 hade de slipat lite på fästena och några till ändringar som såg lite bättre ut men enl mig så är det ljudet som är det viktigaste och det är det inget fel på alls!

  Lite stor som ngn annan också skrev men jag tyckte den mindre (charge) var lite för klen samt att denna hade ett större batteri om man vill ladda telefonen via power banken =)

  Bra köp om du vill ha med dig en partyhögtalare till stranden eller festen =)
 • Perfekt
  2 år sedan
  Var tvungen att skriva recension för att berätta hur bra denna pryl är. Bättre än såhär blir det inte! Portabel, spelar sjukt bra, fungerar väldigt bra utomhus där jag främst använder den. Lång batteritid. Snygg. Lätt att hantera med bärrem. Lagomt pris köpte min från clas ohlson för 1199kr, värd 2000kr också men de är ett självklart köp för under 1500kr.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köpte en för 1690:- på rea. Sommarens bästa köp. Spelar högt, bra och lääänge. Smidig att bära med sig. Har en TDK A360 och en Samsung Level Box Mini men denna är hästlängder bättre på allt.

  Haft den nästan ett år nu och är fortfarande lika nöjd. Står på och spelar nästan hela tiden :)
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Har inte väldigt mycket erfarenhet av fristående bluetooth spelare. Första jag äger.

  Mycket nöjd.
  +
  Riktigt mycket kräm, passar till utflykt som fest
  Imponerande batteritid
  Fruktansvärt flexibel och smidig
  powerbank 2xUSB 1A?
  Enkel
  Duktigt bra ljud för denna lilla sak
  Bärrem
  Frekvensomfång (det klarar inte många)

  -
  vissa låter blöder de lägre tonerna igenom och extremen visar att den inte har någon aktiv avstängning utan försöker spela tonerna ändå och då faller ljudet platt.
  Tveksam hur slavbasarna tål stötar / smuts?

  Har inte haft chansen att testa vatten/smutstålighet
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Jättebra högtalare att ha med ut på stranden eller utflykten!
  +Kanonbra batteritid! (+powerbank funktion)
  +Regnsäker! Enormt skönt!
  +Riktigt bra ljud, med mjuk och skön bas!
  +Låter lika bra med batteridrift som med nätdrift!
  Inga minus vad jag har märkt!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Otrolig på alla sätt och vis!
 • Ganska dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Är du ute efter bass och inte efter själva vocalerna eller high and mids så är den här absouluta speakern för dig som älskar bass! Men för mig vart det än dålig val eftersom man basen tar över låtarna.... ingen rekomendation om du tänker njuta av dina pop, rock, classic music.

  Gå hellre med Charge 3 eller 4 för bättre ljud än bara bass.

  JBL EXTREME får bara 3 av 10.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag stämmer in i kören med resten. Helt fantastisk liten högtalare med maffigt ljud och rejäl batteritid. Den var nedsatt i pris, så det hela blev ett impulsköp - inget jag ångrar överhuvudtaget. Har använts massor i sommar.
  Basen kan ibland vara lite överväldigande, men det kan man jämna ut själv med EQ på mobilen. Hellre att det finns bas man kan ta bort än att den saknas.

  Klar rekommendation om man söker en mellanstor portabel högtalare med grymt ljud och superbra batteritid.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kan inte annat än instämma från tidigare recensenter! Åkte till butiken och provlyssnade, jämförde med en Sony i samma prisklass som lät skit, så detta var det självklara valet! G-R-Y-M!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Skitnajs ljud, värd varenda krona!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ruskigt nöjd med ljud, batteritid, format och färg, jag har den camouflagemönstrade.
  Skulle vilja ha ett bärhandtag eller kortare remmar så att man kan ta den med sig med en hand, axelremmen är inte alls smidig för detta (finns kanske bärhandtag att köpa?).
  Skulle vilja kunna stänga av eller ändra ljudet för av/på.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jämfört mot de två små Bluetoothhögtalare jag ägt innan så är denna fantastisk. Den har inte alls den burkigheten i ljudet som många små bluetoothhögtalare har, men visst lite finns där ändå kvar - dock inget störande. Ville få tag i en högtalare som faktiskt har bas o där är JBL Extreme perfekt. Vill kunna känna pulsen i musiken o det kan jag verkligen med denna högtalaren utan en massa skorrande. Funderar faktiskt på att köpa en till för att seriekoppla dem, men priset är något för högt för att unna mig den lyxen. Visst får man tag på den till rea eller kampanjpris så kommer jag köpa en till, men inte till 2490kr som ju är det vanligaste ordinariepriset. Om den legat 500 lägre så hade jag gett den 10 stjärnor, för nu känns den lite överprissatt. Den har också oväntat bra batteritid o jag bär den med mig runt o ställer den där jag är i huset. Är supernöjd med den o hade den som sagt var inte varit så dyr så hade jag köpt en till, men den gör verkligen att jag kan lyssna på musik precis där jag vill o tycka att ljudupplevelsen är helt ok. Mina tidigare båda högtalare har jag bara orkat med o lyssna en stund, för sedan blir jag så superirriterad på det burkiga dåliga ljudet o den totala avsaknaden av bas. JBL Extreme kommer jag kunna ta med mig dit jag åker o alltid ha bra ljud med mig. <3
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Inköptes på Elgiganten på mellandagsrean för fantastiska 1490 SEK och för de pengarna tycker jag produkten är helt fantastik.

  Riktigt stort ljud med rejäl bas (med betoning på bas). Man kan lätt använda denna utomhus eller i ett större rum och får den att leverera. Funderar ni på en Charge 3 istället och inte hör någon jätteskillnad i butiken när ni provlyssnar, TA XTREME I ALLA FALL. Har bägge hemma och i ett normalstort rum är det en gigantisk skillnad. Basdjupet och hela ljudbilden är enormt mycket större på Xtreme, stor skillnad (därmed sagt tycker Charge 3 är riktigt bra också för sin storlek).

  Xtreme är superenkel att sätta igång, batteritiden är smått fantastisk och levererar enligt spec, hela pjäsen laddas väldigt snabbt (fulladdad på ca 1h) med den medföljande externa laddaren. Det är även enkelt att seriekoppla två pjäser och få en stereoeffekt. Hela högtalaren är robust byggd, bra detaljkvalitet och dessutom tål att man spolar vatten på den.

  Det negativa då, ja, i köket där jag kör den leverarar den helt enkelt för mycket bas. Det finns inte heller någon equalizer i appen som medföljder så du får använda EQ i den musikspelare du kör. Fungerar men är inte idealt. Tex när jag byter till lurar måste jag ställa om EQn, irriterande. Placering nära väggar förstärker basen rejält.

  Det lustiga med Charge3 vs Xtreme är att de verkar kalibrerade helt olika. Med Charge3 får jag istället skruva upp bas för att nå en perfekt nivå.

  För full pott skulle jag kräva en EQ i appen samt en något bättre kalibrerad ljudbild (men det är förstås en smaksak).
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Tänkte skriva min recension här!
  Men övriga recensioner avspeglar va ja tycker istort sett!
  Bra batteritid, inga fantasi timmar som du oftast får när bluetooth hörlurar!
  Kanon ljud! Behöver ingen stereoanläggning hemma ,denna enhet låter lika mycket o bra,
  Bor i lägenhet så spelar du högt räkna med klagomål.
  Streamar via telefon,Spotify, kanon, kunde nog inte va nöjdare,har haft denna sen den släpptes,
  Helt klart ett av mina bästa köp!
  Så rekommenderas helt klart!
  Fanns för 1500:- i mellandagarna, ser att den billigaste kostar ca 2300:- här på prisjakt,
  Klart värd det med tanke på vad du får för pengarna!
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Lite för Bastunga. Annars bra skit. Inte värda fullpris men söder om 1500 är det inget att snacka om.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Baserade mycket av mitt köp på recensionerna här. Blev inte besviken och det mesta har redan sagts så det blir en kortis från mig denna gång. Anledning till att den inte får 10 är faktiskt utseendet. Tycker att det finns betydligt snyggare enheter på marknaden.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Klockren EISA award produkt bättre ljud än vad jag trodde att såna här cylindrar kan leverera.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sinnesjukt bra ljud ur en sån liten låda. Fyllig bas, ett brett mellanregister och inte en påfrestande diskant (som många upplevs). Gav 1499kr på Black Friday. 10p

  Bra batteritid och smidigt att kunna plocka med sig den med remmen som man får med.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  I rätt miljö låter Xtreme väldigt bra. I stora rum eller utomhus, toppen! I ett mindre rum, absolut inte. Det blir alldeles för mycket bas och upplevs lite instängt.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte min i juni och har sedan dess använt denna flitigt. Kan bara säga wow, den levererar verkligen. Alla fester och sena utekvällar jag haft med den här på har jag fått positiva kommentarer som bara kan hålla med om hur smidig och bra denna pjäs är! Samt att man verkligen kan spela högt om man vill det och att batteritiden räcker å bli över.

  Positiva också att den tål lite väder och vind, haft med den till stranden och ställt den rakt ner i sanden och använt volymkontrollerna med blöta händer utan problem. Klockrent!

  Garanterat mitt bästa prylköp 2016!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra ljud för storleken och mycket bra batteritid, håller hela dagen!

  Känns stabil och välbyggd, tål lite smällar och så (har haft den på fyrhjulingen där gjort något oavsiktligt hopp ner i backen), lite tyngre än andra men det ser jag bara som en fördel, inget plastigt rappel dessutom följer det med ett axelband om man vill bära omkring på den

  Som sagts tidigare är dioderna som indikerar laddnivån lite opålitliga, de första 4 tänds i stort sett direkt och den sista tar bra lång tid på sig vilket gör det svårt att avläsa hur mycket tid som behövs för laddning.
 • Mycket bra
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  En riktigt bra högtalare som jag trots allt valde att lämna tillbaks, hade förväntat mig något mer tryck och volymresurser, tänkte ersätta min HK Onyx för denna mer portabla enhet.

  Testa JBL Connect för att para ihop med en flip3 det bara bröts och blev störningar konstant, vet inte vad det berodde på, körde med bara någon meter mellanrum.

  "Onyxen" spelar utan distortion, högre och med mer tryck i basen på högre volymer. (bägge inkopplade till strömkälla).

  Den spelar jättebra klår förmodligen det mesta av konkurrensen, men störde mig lite på distortion (slår över något) och saknade lite djupbas.

  Även lite hög brusnivå vid låg volym eller när man ej spelar något alls och man sitter med högtalarn bara någon meter från örat...irriterande start/stängavljud. Ett diskret pip/plopp hade räckt.

  Tyget som klär hela högtalarn är inte helt tight överallt, i veck och kanter sticker det upp lite högt,(petitesser) Och då de valt så grovt mönster blir det väldigt synligt att inte "mönstret" är rakt...småsaker som man kan leva med

  Tack elgiganten för suverän ångerrätt.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Mycket bra
  1 år sedan
  Bra ljud dåligt att det inte kan anslutas till andra jbl-högtalare
 • Perfekt
  1 år sedan
  Fantastisk högtalare med bra ljud och fantastisk bas. Mycket lätt att ta med dig, både med och utan det medföljande bandet som gör att du enkelt kan ta tillbaka högtalaren eller hålla den ljus.
  Rekommenderas varmt!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket arbete, bra ljud men inte "hi-fi" audio (Bose Sounlink II har en utmärkt ljud). Hursomhelst, den totala mycket bra med ett bra ljud i kategorin "Boombox" ???????? batteriet räcker lång! Race att köpa ????
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Fantastiskt!
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Bra högtalare som kan användas överallt, gå ljud, mycket glad :) förlorade min vinter var 3 månader i snön hittade sommaren även med full effekt verk lika bra även :)
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Utmärkt högtalare. Definitivt värt pengarna. Passar bäst för bas förtjust lyssnare. Inte den minsta och lättaste, men volymen och ljudkvaliteten är värt det;)