Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Horizon: Zero Dawn (PS4)

 Lägg i lista  Jämför
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (9.18)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Spelet är mycket bra med mycket smygande och man måste lista ut hur fienderna ska sänkas på bästa sätt, det är inte bara att springa rakt på för då går du en säker död tillmötes. Styrningen är grym och fightingen mycket rolig och annorlunda från andra spel! Jag var först lite tveksam hur det skulle fungera att fightas mot dessa metallmonster men efter över 20 timmars spelande måste jag säga att det är riktigt roligt att smyga runt och lista ut hur dessa bestar ska sänkas. Det kommer även "vanliga" mänskliga fiender en bit in i spelet för den som undrar (liknar då nya Tomb Raider i styrning och fighting). Storyn är också mycket bra, du spelar som en kvinna ("Aloy") som är utstött som du får följa från det att hon är liten och sen under större delen av spelet hennes vuxna liv. Man vet inte så mycket om hennes bakgrund och man vet inte varför världen ser ut som den gör och varför dessa väldiga maskiner finns... Spelet är långt (kartan är riktigt stor) med massvis att göra, efter 5 timmar hade jag klarat 10% av spelet.

  +Grafiken (ett av de snyggaste spel som kommit, alla kategorier).
  +Inga laddningstider (utforska världen hur du vill utan laddningstider).
  +Fienderna (robotarna tillför något nytt som inget annat spel har).
  +Storyn (man vill verkligen veta varför världen är som den är mm.).
  +Bra och ganska få "sidequests" (det blir inte för mycket som är vanligt i openworldspel).
  +Mycket roliga/ ovanliga vapen (och ammunition) samt olika kläder till "Aloy" att välja mellan.
  +Dynamiskt väder (dag/natt, sol/regn/snö mm. växlar under spelet gång).

  -Långt hår/ långa kläder försvinner in i kroppen på människor ibland.
  -Läpparna synkar inte alltid med pratet.

  Ja kan bara säga wooow om grafiken i detta spel! Det slår allt jag sett innan (Spelat de flesta nya storspel). Det är riktigt snyggt på ps4/ps4 Pro, men kör du det i 4K på Ps4 Pro så måste jag säga att det är det snyggaste (miljöerna) spelet jag sett alla kategorier och då är detta ett openworldspel på konsol! Vad Guerrilla (utvecklarna) har gjort rent grafiskt i detta spel är helt fantastiskt, vi har en konsol för ca 4000 kr (Ps4 Pro) ligger jämsides med en Pc för minst det tredubbla! Det är officiellt det snyggaste konsolspel som någonsin kommit enligt bla Gamereactor mm.

  Spelat på Ps4 Pro i 4K, 4K har en upplösning på 3840 x 2160 jämfört med full HD 1920 x 1080 pixlar, dvs fyra gånger fler pixlar än full HD.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Final Fantasy 15 + Xenoblade Chronicles X + Far Cry + Assassins Creed + GTA + Skyrim = Horizon.
  Huvudkaraktären är en kvinna, vilket verkar vara viktigt.
  Bättre sneak och stridssystem än samtliga spel ovan.
  Snyggare och flyter bättre än alla andra konsolspel (har ca. 600 st).
  Ett tekniskt mästervärk.
  Intressant värld med mycket att utforska.
  Intressant story med mycket känslor.
  Val man gör visar konsekvenser.

  Bättre än samtliga ovan nämnda spel imo.
  Observera: Jag kör på valig PS4. Inga FPS drop. Solida 30 FPS och det flyter mjukt och fint till skillnad från exmepelvis Fallout 4. Det känns som mer än 30. Jag är spelutvecklare och mitt egna spel känns läggigt i 30FPS. Horizon gör det inte.
 • Perfekt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Spelat 25h & gillar allt än så länge. Spelar på en 4K-tv med HDR och jag kan inte annat än uttrycka en förundran över vad dom lyckats med i detta spel.
  Kommer på mig gång på gång att bara springa omkring i den sjukt snygga & bra gjorda miljön & bara njuta av vyerna. Sedan att dom lyckats få ihop en bra story samt bra sidequests gör ju saker så mycket bättre.
  Striderna är varierande & utmanande då man möter lite större robotar som kräver planering över hur man skall få ned dom.

  Som flera nämnt tidigare så känns mkt. igen från andra titlar men dom har gjort allt så mycket bättre & intressantare :)

  Full pott!.
 • Alla omdömen

 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Försökte verkligen att gilla det här spelet men jag kunde verkligen bara inte bry mig mindre om storyn och karaktärerna efter 10 timmar så jag slutade spela. Länge sedan jag haft så här tråkigt i ett spel.

  Snyggt som fan dock.
 • Perfekt
  12 mån sedan
  Uppdaterat: 12 mån sedan
  Har lirat dataspel i över 35 år och HZD är topp tre vad jag spelat någonsin. Dessutom är det med hästlängder det snyggaste spel jag någonsin sett. Lirar HZD på ps4pro och snygga spel på pc som Far Cry 5 och Crysis 3 har trots maxade inställningar i 4K inte skuggan av en chans. HZD känns som nästa generations grafik och det är mäkta imponerande vad Guerilla lyckats klämma ur maskinen. Narrativet är mycket bra och protagonisten Aloy en stark personlighet. HZD är ett av de spel som engagerat mig allra mest med en spännande välskriven story. Kameran ger ibland knasiga vinklar och striderna kunde varit mer precisa och tajta. Men det negativa är mest detaljer. Helheten har ett skyhögt produktionsvärde 10 av 10.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Väldigt roligt, men vissa viktiga strider i storyn är väldigt svåra och man kan fastna på de i ett antal dagar.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Mycket bra spel, tyvär käns lite tråkig....
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Tveklöst bästa spelet som släpptes under 2017. Alla kategorier. Oavsett spelplattform. Storyn, grafiken, funktionerna.. allt är fantastiskt.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Det skall erkännas att jag tog lång tid på mig att spela detta älskade spel. Jag älskar svåra, snygga action RPG spel och detta mästerverk lever upp till allt det och lite till. Det här spelet är helt fantastiskt, låt mig börja med att säga det.

  Jag spelar på en ps4 PRO med HDR TV och efter att ha pillat en hel del på inställningarna på min Sony TV så har jag nu uppnått Nått perfektion känn det som..spelet är det snyggaste jag sett i hela mitt liv faktiskt.Att se Guerilla resa sig ifrån askan som var killzone 4 som i mina gon var ett skämt till att prestera det här mästerverket.Jag bugar mig och ger er allt credit ni fått och förtjänat. Storyn är väl det enda som inte känns så speciellt om jag nu skall anmärka på något men hjältinnan du spelar ä välgjord som karaktär. Jag är bara trött på all feminism propaganda i spel och om du har den synen på livet behåll åsikterna för dig själv eller bli politiker, blanda inte in religion och feminism i spel.

  Att bara utforska denna värld är ett rent nöje och vapen du får är varierande och väldigt välgjorda. Jag är inte klar med spelet samt dlcn som finns men längtar redan efter en uppföljare och det talar bara om hur bra det spel är. Ett av mina favorit spel rakt igenom. Dlcn the frozen wilds är ännu snyggare och lite bättre på alla vis. Vapnen du får genom den är otroligt bra. Det enda jag klagar på där är fortsättningen av uppgraderingsträdet. Här här man varit väldigt lata då det nya trädet är helt oviktiga egenskaper du knappt har nån nytta av.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  PC gamer som köpte PS4 enbart för detta och det är mitt bästa spelbeslutet på länge.
  Mitt nya favoritspel någonsin. Tidigare Mass Effect. EA/Bioware borde överlämna Mass Effect till Guerilla och låta dem utföra sin magi.

  +Fantastisk gameplay
  +Otroligt fascinerande och spännande story
  +Mycket att göra och utforska
  +Väldigt snyggt
  +Fruktansvärt roligt. Glömmer helt bort tiden.
  +Bra musik

  -Tar eventuellt slut!

  Ett mästerverk som jag aldrig vill sluta spela.
  Har faktiskt varit svårt att återvända till mus och tangetbord efter detta.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Spelet ingick när jag impulsköpte en PS4 Pro för något år sedan, och måste säga att enbart detta spelet är värt att köpa en PS4 för. Fenomenalt snyggt, och då menar jag snyggare än något PC-spel jag sett. Och det är *kul*. Jag brukar mest se striderna som hinder för att komma vidare i storyn, men här är det värt att ta omvägar för att få en spännande strid - faktum är att sceneriet och striderna får mig att väldigt sällan använda varken fast-travel eller riddjur, utan jag springer hellre från plats till plats och ser vad jag påträffar på vägen.
  Har nu också spelat igenom expansionen, och den var också fantastisk.
  Enda lilla negativa är att NPC's kan vara lite styltiga, men det tänker jag inte dra av en stjärna för.
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt bra! Påminner mig en hel den om Farcry Primal.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Ett grymt spel som är bättre än the witcher 3 och Skyrim bra grafik be era vänner ska ps4
  Det är riktigt värt ????!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket bra spel!
 • Utmärkt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Riktigt kul!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Mycket välpolerat öppen världspel.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Snyggt spel med roliga strider mot bra fiender. Särskilt robotarna är varierande och erbjuder bra svårighetsgrad. Människorna man kämpar mot är tyvärr sämre vilket känns trist när Guerilla games tidigare gjort Helghast, som är bland de bästa fiender i spel.
  Jag tycker att storyn är bra även om den känns lite långsam på sina ställen som så ofta i stora openworld-spel.
  De flesta ingredienserna till ett riktigt bra spel finns där men för mig når det inte dit.
  Tror dock att fortsättningen på denna serie kan bli bra då första steget är på denna nivå.
  Jag lär ge nästa del en chans.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett väldigt bra spel jag kan rekommendera.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Mycket underhållande spel som varar i timmar. Underbar grafik och underhållande story samt gameplay. Spelade det på en vanlig Playstation 4 och fotoläget användes flitigt under spelets gång.

  + Bra grafik.
  + Bra story.
  + Bra gameplay.
  + Mycket stealth/smygande (om man gillar sådant).
  + Stor öppen värld, full av saker att göra.
  + Spelet är långt, valuta för pengarna.

  - Dåliga ansiktsanimationer (ser ut som Skyrim från 2011, munnarna hänger inte med och det ser sjukt billigt ut).
  - Ständiga fps-drops, får slow downs när jag slåss mot flertalet stora robotar, spelet har med andra ord finare grafik än vad vanliga Playstation 4 klarar av.
  - 30 fps, som PC-spelare är man bortskämd med högre.
  - Det vidriga jävla motion-bluret, varför skulle någon vilja spela med det? Det går heller inte att stänga av.

  Slutbetyg 9/10. Låg framerate går att leva med, motion-blur och instabil framerate är dock en nagel i ögat på en hela tiden om man är van att spela de flesta spel på en medelmåttig speldator. Detta är dock mest jag som är kräsen av mig, detta är trots detta årets lir, bästa jag spelat sedan The Witcher 3.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Förmodligen GOTY på PS4 år 2017.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bland det bästa jag spelat senaste 10 åren! Man får verkligen en bra känsla för storyn och karaktärerna.

  Lite för mycket dialoger ibland, men vilket spel!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Den bästa upplevelsen sen the last of us.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Beroendeframkallande! Sjukt roligt spel med enorm spelglädje! Spännande och utmanande med nya motståndare och en grym story! Enda som kan upplevas monotont är samlandet av växter och delar men i övrigt superb! Skall tilläggas att jag var väldigt skeptisk till det i början då detta inte är min typ av spel i vanliga fall. Kan varmt rekommendera detta :)
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Förstår inte varför denna hyllats så!
  Ok grafik,stridssystem,hur karatärrn rör sig,landskap mm.
  Jättevackert !
  Men shit va tråkigt, kanske inte kom in i det ordentligt ca 20-25%
  Sen sluta ja spela!.
  Inte alls min smak
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Varit skeptisk till detta spel då de inte är riktigt min genrer. Men oj vad fel jag haft. Spelet är fullkomligt beroendeframkallande..

  +

  * Grafiken (checkboard 4K och HDR) WOW!
  * Spelets karaktärer
  * Sättet att ta sig an fiender
  * Uppgraderingar (karaktär, vapen osv)
  * Storyn (är nu ca 6h in i spelet)
  * Stor värld

  -

  * Kan bli lite segt att plocka tex växter osv längs vägen.
  * Måste spara vid en lägereld. Ej direkt i meny.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bara att instämma med majoriteten, spelet är fantastiskt från början till slut. Grym story, grafiken är enastående osv. Ett givet köp.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett av de bästa spelen på flera år. Grafiken på PS4 Pro är mycket bra. Det ser ofta ut som en animerad film på en 1080p-display eftersom bilden är fri från "jaggies" osv.

  Fast även om grafiken är så bra så glömmer man bort det efter ett tag, eftersom story och gameplay är minst lika bra. Klockrent helt enkelt, och mycket roligare än vad det såg ut i trailers osv.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Ett av de bästa spel som jag någonsin spelat.
  Ljud, grafik, kontroller, miljö, story: 10/10. Inget att fundera på, köp och njut.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Var väldigt skeptisk till allt jag läste och såg om spelet inför släppet, men efter redan 3 uppdrag var jag hooked.
  Grafiken är underbar. Storyn är cool. Gameplayet är tight, men framförallt är spelet väldigt polerat och buggfritt.

  Jag rekommenderar verkligen detta spel!
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Sammantaget är Horizon: Zero Dawn ett av dom bättre spelen i sin genre på många år, varmt rekommenderat.

  + Huvudkaraktären (Animationer, personlighet och voice acting är top notch)
  + Grafik (Bland det bästa jag upplevt i ett RPG, fantastiskt detaljerade och levande miljöer i en sann öppen värld)
  + Stridssystem (Utmanande och varierande, otaliga taktiska möjligheter som känns väldigt belönande)
  + Storyn (Djup och magnifik med otroligt bra inlevelse i huvudstoryn)

  - Sidouppdragen (En hel del fetch quests och lättglömda karaktärer)
  - Inventariehantering (Man får ofta städa då utrymmet är begränsat och man lätt fyller upp det, i kombination med att det inte finns sorteringsfunktionalitet eller möjlighet att lägga av sig på en förvaringsplats så blir det omständligt och kunde gjorts bättre)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Grymt imponerande open world-debut från Guerrilla Games!
  Allt känns klockrent, förutom att man bara kan spara genom att besöka en lägereld. Det är fruktansvärt frustrerande att ha spenderat sisådär en halvtimme inne i en fiendebas, bara för att sedan ha otur och dö, förlora all experience och alla föremål man samlat på sig och bli tvungen att göra om allt från början igen.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Påminner mig lite om far cry primal. Men jätte roligt spel bra grafik ????
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Makalöst underbart fantastiskt spel. Gåshuden är aktiv väldigt ofta. Fantastiskt story och helt underbart vackert spel. Rösterna är riktig bra men "the physics" är det bästa jag upplevt i ett spel. Kommer ta lång tid innan något slår detta mästerverk!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Älskar detta spelet mycket utmaningar när man inte bara kan bomba på fienderna.

  Tänka bör man annars dör man !
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Väldigt bra
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Perfekt! BÄSTA SPELET UNDER 2017 4K ultra HD
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Wow vilket mästerverk!
  Ertt av dom bästa spel jag någonsin spelat.

  +Story
  +Sidoquesten
  +Grafiken
  +Karaktärerna
  +Mystiken kring världen
  +Kontrollerna

  +- Musiken. Tyckte inte den imponerade direkt

  -Vissa ljuddialoger

  Ett måste för alla som har PS4!
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Full pott utan att fundera. Galet snyggt på pro o 4k. Grymmaste spelet jag lirat o grafiken slår allt. Köp är ett måste ????
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bra och roligt spel, några av sidouppdragen kan kännas lite repetitiva som vanligt med liknande spel, men i allt ett riktigt bra spel som är värt sina pengar.

  Guerrilla-games gör sin comeback med detta spelet.
 • Omdömen från andra länder

  Sorterat efter datum

 • Perfekt
  1 år sedan
  Mitt första spel på PS4. Stor atmosfär, grafiskt vacker, öppen värld, beroendeframkallande historia och gameplay. Allt detta kombinerat med bra musik skapar ett bra spel.
 • Perfekt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  10/10