Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Dell KB216 (Nordisk)

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Dell Tangentbord (30)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (6.60)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Denna hade potential att vara grym. Gillar layouten designen. DOCK, det som gör det i princip obrukbart för mig är att knapparna liksom fastnar när jag skriver, vilket gör att den missar att skriva eftersom jag inte tryckt ner tangenten (fast jag borde ha gjort det). Känns som att fingrarna fastnar vid tangenterna... svårt att förklara :) Jag kan dock inte skriva särskilt snabbt med denna ...

  Är verkligen inget gaming-tangentbord heller (inte för att det uttalar sig för att vara det, men kom igen!). Verkar vara konstruerat så att det maximala antalet tangenter nedtryckta samtidigt får vara max två vid vissa tillfällen. Gick t.ex. inte att springa (Shift), röra sig framåt (W) och hoppa (Space) när jag lirade FPS...

  Gillar inte heller FN-tangenten till vänster.

  Tack vare priset får den dock två stjärnor istället för en.
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  OBS! Från CDON medföljde iaf inget underrede som på bilden. Varan levererades heller inte av cdon utsn nåt annat märkligt företag.
  Helt ok sladdat thb. En gnutta mindre knappar än apples fullstora tgb men större mellanrum mellan knapparna. Knapparna är heller inte korta ”stuns-knappar” som på apples tgb och laptops utan de är ganska höga men mjuka och rätt så ljudlösa.
  Det finns snygga snärtiga upphöjare i övre underdelen att fälla ut för att tilta det.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kostar nästan ingenting. Valde detta EFTER ha ägt ett mekaniskt tangentbord (Filco Majestouch 2 med Cherry MX Brown-switchar) för 1000 kr.

  Känsla:

  Lågprofilstangenter i chiclet-stil minimerar enligt mig nackdelarna med membrantangenter eftersom de färdas kortare sträcka, så du hinner inte uppleva nackdelen med den annars lätt lite svampiga känslan så mycket innan tangenten är helt nedtryckt. När tangenterna är nedtryckta "knarrar" eller "vickar" de inte som på många membranbord.

  Livslängd:

  Inga problem alls med de här som vi kör stenhårt med på jobbet pga Dell som leverantör. Har inte fått in något trasigt än, vare sig helt eller delvis.

  Ljudnivå:

  Betydligt lägre än ett mekaniskt tangentbord, i stort sett helt tyst. Anledningen till bytet. Sambon i vardagsrummet störde sig på oväsendet när jag bottnade mot metallplattan i gamla tangentbordet.

  Utseende:

  Jag gillar mellanrummen mellan tagenterna och allmänna layouten utan krusiduller med fula utsvävningar i hårdplast eller liknande, men visst, man har tagit de genvägar man kan ta. Sett snett från sidan syns det t.ex. tydligt att precis alla etiketter på tangenterna är påklistrade. Men hey... Ca 100 spänn.

  Summerat:

  Dryga 100 kr för ett tangentbord med ljudnivå ett mekaniskt normalt sett bara kan drömma om, utan alltför tråkig känsla pga membrantangenter tack vare chicletstil. Egentligen önskar jag marknaden hade fler chicletvarianter att välja på! Det tycks alltför ofta antingen handla om feta membranbord eller RGB LED-1337-gamer-mekanik.
 • Utmärkt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  49kr på Webhallen... det räcker nästan som omdöme.

  Själva tangentbordet är förvånansvärt stabilt. Knapparna är sådär, lite blandning mellan mekaniskt och membran. Funkar fin fint med Linux och win 10.

  För lite programmering på en Raspberry pi är denna perfekt.

  Jag uppdaterar om mitt omdöme ändras