Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Moccamaster KB952 AO

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Moccamaster Kaffebryggare (38)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (7.25)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Ganska bra
  13 dagar sedan
  Snygg, kanske det. Särskilt om man gillar arkitekturen hos flygledartorn byggda i skarven mellan 1970- och 1980-tal. Tydligen ett måste i varje ängsligt medelklasshem i Stockholms innerstad med omnejd. Vi kunde inte vara sämre och klickade hem ett exemplar från en dansk nätkrämare i vitvarubranschen.

  Det här bygget kommer med 10-års garanti. Ganska kaxigt med tanke på alla lösa plastdetaljer. Det känns inte som något gediget bygge. Vad garantin egentligen täcker när det kommer till kritan har jag ingen aning om.

  Men när man väl skramlat klart med alla plastiga lock så brygger den kaffet med ett dämpat, mycket tillfredsställande ljud. Det är trevligt att se på hur vattnet stiger igenom röret i mitten av tanken.

  Den är förhållandevis snabb på att värma upp vattnet. Kaffet blir riktigt gott, men knappast bättre än någon annan bra bryggare. Jag har verkligen svårt att förstå varför den har så god renommé eller varför den skulle behöva vara så mycket dyrare än andra bryggare.
 • Perfekt
  4 mån sedan
  Smidig och levererar som den ska! Skönt att ha en kaffebryggare som bara funkar och är lätt att rengöra.
 • Perfekt
  8 mån sedan
  Uppdaterat: 8 mån sedan
  Inne på min andra. Den första jag hade var snarlik i modellen och höll i 12 år. Om jag vore mer händig tror jag att jag lyckats laga den. Det hade kommit in skräp i röret på något sätt så vattnet ville inte komma upp längre. Mitt reparationsförsök blev misslyckat.

  Hur som helst har den nya kommit nu. Nästan allt är exakt likadant. Det enda som har förändrats utseendemässigt är att knapparna ändrat form och lysdioderna är större. En ny bra funktion är att kaffebryggaren automatiskt stängs av efter 40 minuter.

  De nackdelar jag kan komma på med denna moccamaster är att droppstoppet på filterhållaren börjar bråka med tiden om man drar av och på hela tiden. Med den nya kommer jag låta den brygga klart och alltid stå i halvöppet läge, för längre livslängd på filterhållaren.

  Halvöppet läge ger fylligare kaffe. Med helöppet läge rinner vattnet igenom för snabbt imo och kaffet blir för svagt såvida man inte brygger 8 koppar eller fler.

  Man kan förövrigt undra om det är fejkomdömmen här nere. Vem slänger en Moccamaster efter något år när det är fem års garanti? 10 års garanti om man kontaktar dem.

  Samlat omdöme
  + Bra byggkvalitet, håller länge
  + 10 års garanti
  + Brygger gott kaffe
  + Snygg klassisk design
  + Handgjord och många smådelar så lätt att byta enstaka delar själv om något går sönder.
  - Droppstoppet på filterhållaren har klart begränsad livslängd om man drar av och på varje gång man brygger.
  - Dyr
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Snabb och blir varmt kaffe men det blir inte alls lika starkt och smakrikt som med min gamla OBH King of Coffee. Den senare tillverkas inte längre så det fick bli denna. Medan den gamla kunde få billigt kaffe att smaka gott måste man till med mörka Zoegavarianter för att det ska smaka något med denna. Kaffet smakar inte alls illa men jag saknar styrkan. Tre delar måste tas bort och monteras vid varje bryggning, känns som en onödigt dum konstruktion.
 • Mycket bra
  1 år sedan
  Jag har druckit kaffe från en mängd olika kaffebryggare genom åren och kan konstatera att Moccamaster gör bäst kaffe. Bryggaren kan tyckas vara dyr, men betänker man hur ofta man sätter på en kopp kaffe blir det ingen stor kostnad på sikt. Det finns en stor uppsjö modeller av Moccamaster men jag tror att denna modell passar de allra flesta bäst. Funktionen med manuellt droppstopp där man kan reglera flödet mellan hel/halvfart är suveränt. Är man som jag som oftast sätter på 2-4 koppar är detta ett bättre alternativ än bryggare med automatiskt droppstopp, då kaffet tenderar att bli lite blaskigt då det rinner igenom för snabbt. Kaffet från maskinen är 5 stjärnor helt klart. Det är en handbyggd kvalitetsbryggare, ändock känns den lite plastig och billig. I synnerhet droppstoppet som känns lite väl enkelt. Det som hindrar mig för att ge denna bryggare 5 stjärnor i totalbetyg är ändå priset och att bryggaren känns lite väl plastig och billig. Totalbedömningen är ändå ett givet köp för alla kaffeälskare.
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Gör en review nu efter 14 månaders användning
  Fungerade ypperligt i början, precis som alla användare vittnar om, dock med tidens gång och användande, håller den inte mycket bättre än en kaffebryggare från biltema.

  Droppstoppet som är, lite löst från början blir sämre med tiden att det oftast bara räcker att komma åt det så ändrar du inställningen.

  Maskinen som brygger snabbt o tyst i början, går över till att både låta mera, och ta längre tid.
  för 1600+ i pengar hade jag nog förväntat mig att det skulle hålla längre än ett drygt år, för det har även alla billiga kaffebryggare jag köpt innan också gjort.

  men nu har jag lärt mig.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Brygger snabbt och väldigt gott kaffe. Mycket nöjd med bryggaren. Det enda jag inte är riktigt nöjd med är droppstoppet. Men det verkar dock vara förbättrat på de nyare versionerna.