Det här är den gamla versionen av Prisjakt. Återvänd till nya Prisjakt

Neato Robotics Botvac D85

 Lägg i lista  Jämför
Jämför pris på alla Neato Robotics Robotdammsugare (15)
Detaljerad information Växla fulltext Produktens betyg (4.95)
 •  
  Klicka på en stjärna för att sätta ditt betyg
Du behöver vara inloggad för att skriva ett eget omdöme

 • Mest gillade

 • Utmärkt

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Gjorde en egen större analys innan köp av robotdammsugare. Många föll bort direkt då jag ville ha en intelligent maskin som vet vad den gör och inte bara yrar. Köpet föll på D85. Analysens djup gjorde att förväntningarna på roboten var höga, och dessa skulle nu D85 leva upp till. Premiärturen var ett slag under bältet, den gick allt utom bra. Visade sig att mitt hem inte var riktigt "robot vänligt" med för höga mattor, möbler som var precis över laserns avsökningsområde men under neatos "torn" samt för höga trösklar. Alla problem ovan visste jag om då jag tagit höjd för dem i min analys. Men att alla tre skulle hända på premiärturen var ju otur. Satte D85 i ett annat "vänligare" rum och då fick den chansen att visa vad jag betalat för. Dammsuger mycket smart och genom tänkt, låter förvånansvärt lite och städar mkt bra även i hörn. Spot rengöringen är bra och användbar men jag har hittills inte blivit klok på hur den tänker. Varje gång jag startat spot, känns det som att den valt olika sätt att fördela ytan.
  Har haft D85 i ca två veckor nu och kan inte säga annat än att jag är riktigt nöjd. Visst, mitt hem har visat sig att inte vara det ideala hemmet för en robotdammsugare men de problem roboten ställs inför löser den. Detta är med all sannolikhet på grund av att den är av den smart. Det följer med ett magnetband som är virtuell vägg, detta fungerar. Jag får sätta detta under min matta så roboten inte vill gå upp på den, byråerna är uppjusterade till 105mm. Men de konade (vid foten) barstolarna måste lyftas bort vid dammsugning, där fastnar roboten direkt efter att försökt förstå vad det är för möbel.

  Listar lite pros and cons...

  + städar fantastiskt bra! Var hittar den allt?
  + tyst
  + smart och systematisk
  + hamnar den i trubbel så tar den sig oftast ur det själv
  + städar sektionsvis, tar ett rum i 3x3 meters sektioner.
  + spot rengöring. Väldigt användbar.
  + lätt att tömma smutsbehållaren
  + säger ifrån när den är färdig eller att behållaren behöver tömmas.
  + 7-dagars programmering.
  + enkel start, två knappar, "städa hus" eller "spotstädning".
  + maskinen stannar där den startade, ex i de fall då du behöver lyfta iväg roboten.
  + robust, känns väldigt välgjord.
  + bra borstar

  - dyr
  - Har problem med viss inredning. Exempelvis höga fluffiga mattor(Ikea), hatar kabel, konade barstolar ger stopp direkt.
  - löphjulen (ej drivande) låter riktigt mkt. Fattar faktiskt inte varför man valt dessa. Låter emellanåt mer än självaste fläkten. Val av dessa hjul känns inte genomtänkt.
  - rengöring av filter varenda gång då detta sitter i smutsbehållaren. Alla som rengjort ett filter vet vad jag pratar om, det kan bli dammigt.
  - klarar inte mina trösklar. Gammalt hus med höga trösklar (25mm), det var ingen överraskning.
  - för hög, hela 100mm. Det tycker jag är aningen i högsta laget.
  - svårt att rengöra cylinderborsten
  - sidoborsten sitter med magnet. Hoppar av ganska enkelt. Har svårt att bedöma om detta borde stå på plus sidan då det är bättre att den hoppar av än går sönder. Men helhetsuppfattningen är nog ändå art det är lite störigt.
  - ingen fjärrkontroll (störigt för den prylgalne)

  Summerat är detta en bra robot som ändå är värd sin pengar. Du får vad du betalar för. Mitt hem har inte varit det mest optimala stället att utvärdera på, fördelen är dock att roboten ställts på prov då det uppstått en drös med komplikationer längs dammsugarresan. Jag tror nämligen inte att mitt hem är värst ovanligt. Det är inrett med vanliga Ikea möbeln med fluffiga moderna mattor. Är du sugen på en bra robot är detta den rätta enligt min studie.
 • Acceptabel

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Har bara haft denna två dagar. Men har redan två reflektioner/buggar som är störiga:

  1. Vi har barstolar hemma, där foten ser ut som en trumpet, eller svampliknande. Två ggr redan har den dammsugit upp där och stannat/stängt av sig. "Hinder måste flyttas". Det ironiska är att båda hjulen är i och den borde rimligen kunna backa, men den anser att den sitter fast.

  2. Vi har ett rum med nivåskillnad vid dörren som är högre än 2 centimeter. Alltså för att ta sig in i det rummet måste man ta sig ner för en list/kant som är högre än 2cm. Den struntar i det och kör in rummet var på den inte kan komma ut sen.

  Har inte erfarenhet av andra robotdammsugare så jag vet inte om andra klarat det bättre. Men mitt val stod mellan denna eller iRobot Roomba 880. Valet föll på denna för att den arbetar systematiskt och var 1300kr billigare. Men detta är ändå Neatos värsting, så detta var sjukt störigt att dessa två buggar existerar.

  Så länge den är igång och inte stänger in sig själv i fel rum, eller "fastnar" på barstolarna där hemma, så gör den ett perfekt jobb än så länge och den arbetar sig systematiskt framåt, man märker att den håller bra koll på rummen. Men dessa två saker gör tyvärr att betyget sjunker rejält från min sida.
 • Bra

  Gillat omdöme
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte den till mig och sambon som en slags gemensam julklapp. Först lite på plus-sidan:
  + Städar riktigt grundligt
  + Städar hyfsat effektivt
  + Låter mindre än våran vanliga dammsugare
  + Enkel schemaläggning

  Men några minuspunkter:
  - Vi har en ryamatta som den konstant vill städa. Där fastnar den hela tiden - utan att egentligen sitta fast, utan det står bara "Please clear my path" och den står mitt på matten. Ställer man bort den därifrån åker den tillbaka några minuter senare och fastnar igen. Finns ingen intelligens gällande detta tyvärr.
  - Vår tv-bänk var perfekt höjd för dammsugaren att åka under och fastna. När den åker in någonstans borde den kunna ta sig ut men icke. Var tvungen att sätta dit en aluminiumlist där för att förhindra detta.

  Så det är värt att tänka på att man måste göra vissa anpassningar i lägenheten/huset för att få dammsugaren att fungera bra, man upptäcker lite småsaker som hindrar den men så fort man kommit förbi det stadiet är det underbart :)
 • Alla omdömen

 • Dålig
  5 mån sedan
  Bara går sönder en efter en. Sedan när garantin gått ut så står man där tomhänt. Katastrof tyvärr. Neatos tidigare robotar funkade bättre men nu verkar dom ha tappat det helt.
 • Dålig
  6 mån sedan
  "Öppna dammbehållaren och för brytaren nedåt till på".

  Problem 1: den är redan på.
  Problem 2: det hjälper ändå inte.
  Problem 3: detta är det andra exemplaret som får detta problem efter ca ett halvårs använding.
  Problem 4: nollställning hjälper föga
  Problem 5: de som fått tipset att byta batteri tycks ha varierande framgång

  Om vi undantar ovanstående problem, vilket är svårt eftersom dammsugaren med dessa inte går att använda (alls), så är det en helt okej pryl.

  Några saker den är bra på, när den väl funkar:

  * Hög frigång så den tar sig över trösklar och annat rätt bra
  * Hyfsat effektiv sugförmåga. Hyfsat.
  * Kör inte random utan har nån sorts intelligent struktur. Nån sorts, för rätt ofta undrar man ändå vad f*n den håller på med...

  Mindre bra, utöver att den tycks sluta funka after nåt halvår:
  * Högljudd
  * Intelligent täckning av rum i all ära, den kör ofta bort sig eller tar helt omotiverade omvägar eller rena sight-seeingturer runt huset.

  Nej, köp inte denna. Inte för jag har nån annan robotdammsugare att jämföra med men prylar som håller i ett halvår känns inte seriösa. Hade den hållit hade jag satt betyget 3. Den gör vad den ska till ok pris, men inte mycket mer.
 • Ganska bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 6 mån sedan
  Grym hjälpreda i hemmet, slog våra förväntningar då den efter 7 dagars städande endast kört fast i 1 möbel. Tråkigt gränssnitt, men vad gör det när det funkar? Hoppas den håller bra och inte slits ut som andra recensenter haft problem med.
  Inte full pott då den hade kunnat vara något tystare.

  Uppdaterad 1år senare, har inte kört maskinen mer än 50-70 gånger, och den startar nu och då. Klagar på att på knappen måste tryckas in trots att sen redan är igång. Inte kanon byggkvalitet.
 • Usel
  8 mån sedan
  Robotdammsugaren för dig med öppen planlösning, inga möbler, mattor och med sjukt starka nerver. Ja och helst utan innerväggar
  Glöm alla dyra stresstester för nu kan du tack vare Neato D85 testa dina nerver på allvar och sätta ditt humör på prov. För bara 5000 spänn så får en daglig dos som garanterat kommer få dina nerver att börja spöka. Efter den enkla (ja detta är faktiskt enkelt) installationen kommer snart roboten att hittar ett hörn där den omedelbart börjar ”jucka” för att snart gå över till att stå där och hysteriskt pipa på hjälp. Får du inte nog av detta så kan du ju alltid ta bort dammbehållaren för att tömma den, lovar att du hinner inte långt förrän den piper att du skall sätta tillbaka behållaren igen.
  Sätt schemat så att skiten skall städa medan du e på jobbet, kom hem till ditt nystädade hem…. Nej du! det kan du glömma. Stanna upp en stund och vänta, japp där är det hysteriska pipet igen. Nu gäller det bara att hitta var fnskapet har fastnat denna gången. Väl lokaliserad rekommenderar jag att du tar ngt lugnande för nu har du en trevlig kväll framför dig. Roboten lär hitta varenda kant, hörn, sladd ja allt den kan fastna i och därefter pipa tills du kokar av ilska. Och även om du lyckas behålla lugnet, klappa roboten och snällt ta loss den märker du snart att den hux flux fått alzheimer och lyckas inte längre hitta hem till laddstationen. Om du tog en lugnande tablett kommer du kanske fortfarande att snällt klappa maskinen och bära tillbaka den för laddning. O vips nu har alzheimern tydligen släppt för fnskapet hittar tillbaka till platsen du nyligen fick bära den ifrån.

  Skulle du mot all förmodan fortfarande känna dig lugn inombords så föreslår jag att du kontaktar supporten. På ett ögonblick förvandlar de dit hem till ngn form av testbana, med dig som testpilot. Samma test om och om igen, nya bilder, men vi fortsätter testa då detta är deras policy. Efter många mail, metervis med magnetslingor runt möbler börjar hemmet mer likna en brottsplats. Efter tretton mail fram o tillbaka, flera bilder och även uppladdning av film så gav jag helt sonika upp och bad dem stänga ärendet. Då får jag det trevliga svaret och med tanke på lugnet så undrar man om de själva har en Neato hemma.
  ”Hejsan Mikael,
  Tack för ditt mejl.
  Jag stänger detta ärende som du önskar, men om du känner att du vill gå igenom felsökningssteg med oss i framtiden så hör gärna av dig.
  Med vänliga hälsningar,
  xxxxx
  Neato Robotics Customer Care”

  Klarar du detta utan att bryta ihop så föreslår jag att du lägger med detta överst på ditt CV.

  Ps, vill tillägga att vi innan D85 hade en XV i flera år som funkade klockrent, i samma hus med samma möbler och samma väggar........
 • Knappt godkänd
  10 mån sedan
  Bra att den tänker när den dammsuger o kör organiserat. Mindre bra batteriet håller inte många år. Vår tredje neato blir annat märke nästa gång
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Fick byta min på en gång till en annan, och nu 8 månader senare så har batteriet lagt av och vi får inget nytt på garantin. Vi använder den kanske en gång i veckan så riktigt dåligt... Kommer aldrig köpa av Neato igen.
 • Ganska dålig
  1 år sedan
  Började med en D75 som gick sönder efter c:a 9 månader, fick den utbytt på garanti till en D85. Efter ett år var batteriet slut, kan tycka det är ok att byta batteri en gång om året men... Nu ett år senare så är den tokdöd, lampan runt hemknappen lyser bara och supporten, som visserligen är snabb, kan inte göra nånting då garantin från den första maskinen gått ut.

  Synd att kvaliten är så dålig för den dammsuger jättebra men jag kommer aldrig våga köpa en igen. Nu blir det Xiaomi som verkar ha mkt mer bang for the buck, köper man på Ali så är det halva priset mot Neato, skall bli spännande att se hur länge den håller...
 • Usel
  1 år sedan
  Vilket skräp!

  Har bytt maskin 3 ggr och de håller ca 8-10 månader varje gång. Nu har garantin gått ut och nu står jag där med en trasig maskin som inte laddar. INTE okay för en maskin som kostade dryga 5000.

  Aldrig mer Neato!
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Funkade bra i ca 1 år men sen slutade laddningen funka. Riktigt dåligt att batteriet inte håller längre på en så dyr dammsugare.. synd bara på en annars duktig dammsugare
 • Usel
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Köpte första roboten 2015. Efter det har vi fått byta robot 4(!) gånger då alla lagt efter 6-8 månader. Oftast handlar det om att enheten inte klarar av att ladda upp batteriet även om vi köpt ett nytt. Supporten har varit ok men tiden vi lagt i supportkontakt, packning av robot, skickat den till Tyskland för att efter veckor få tillbaka en ny som har fungerat drygt ett halvår är inte ok. Vid senaste supportkontakten blev det kalla handen och vi hänvisades till konsumentverket istället. Den senaste roboten höll i 9 månader. Inte ok för en produkt som kostar närmare 5000kr. Tilläggas bör att dammsugarroboten är pedantskött av mig. Roboten är bra när den väl fungerar men kvaliten är rent ut sagt usel. Köp inte!
 • Knappt godkänd
  2 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdatering: Batteriet i min enhet måste vara defekt, eftersom den knappt klarar att städa vardagsrummet och hallen innan batteriet är tomt. Jag har läst att kassa batterier verkar vara hyfsat vanligt förekommande på Neatos produkter, så var vaksam på detta. Alternativt så är batterierna helt enkelt dålig kvalitet och måste bytas ut med jämna mellanrum, vilket tyvärr blir en kostnad som gör enheten till en eventuellt dålig investering.

  Städar helt OK, men gränssnittet saknar helt finess och är rentav ganska korkat. Menyerna påminner om något som är minst 7-8 år gammalt. Väldigt högljudda och ettriga "notifikations"-ljud som den skickar ut för helt irrelevanta händelser. Exempelvis notifierar den alldeles för tidigt att dammbehållaren är full, trots att den inte är i närheten av att vara full. När man ger vika för det ettriga och regelbundna notifikationsljudet och tömmer behållaren, så får man bara ett par minuter på sig att tömma och rengöra behållaren innan den börjar pipa igen och klaga på att man ska sätta tillbaka behållaren. Den piper också när man lyfter den, med meddelandet "Please put me down on the floor" – precis som om man lyfter den helt i onödan. Kort sagt, väldigt onödiga och störande funktioner utifrån ett användarperspektiv.

  Städningen är för det mesta godkänt, även om den favoriserar att städa det rum där laddstationen finns, hellre än rum längre bort. Den tror att den är färdigstädad, även fast den inte är klar med andra rum. Tyvärr finns det inget sätt att säga åt den vilket rum den ska städa. Därför brukar jag låta den köra två dammsugningspass istället för bara ett, vilket får bort det värsta. Kör man roboten dagligen, eller varannan dag som jag gör, får man i slutändan ett väldigt rent hem – även under soffor, sängar och dylikt. Det går också att ställa den i ett område, som man avgränsar med gränsdragningsbandet, och sedan trycka på "Clean Home". Då städar den vad den kan i det området, men du får lyfta den till basstationen efteråt.

  Jag var tvungen att byta ut min första enhet, då den var defekt och inte hittade till sin laddstation, utan ständigt stannade ett par meter framför.

  Beroende på hur man värderar priset, är det här en OK till ganska bra robotdammsugare, om man kan vänja sig med dess egenheter.
 • Dålig
  3 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Uppdaterat 2018-01-20

  Har haft den i sex månader. De första fem fungerade väldigt bra och jag var supernöjd. Därefter fastnade "hemknappen" intryckt och jag behövde få den utbytt.

  Då NetOnNet inte hade någon inne just då blev jag hänvisad till Neato supporten då det skulle gå snabbare. Det tog fyra veckor från ärendet skapades till att jag fick den, varav en vecka gick åt att hitta en lämplig låda att skicka den i. Tycker det hade kunnat sköts lite snabbare.

  Neato nr 2, var jag inte lika nöjd med. Den hade mycket mer oljud för sig och det lät som gummiborsten skrapade i golvet väldigt ofta. Efter några veckor gick även denna sönder, det var luckan som vägrades stängas ordentligt och poppade upp under körning. Detta förvärrades undertiden och tillslut gick den inte att stänga alls.

  Neato nr 3, höll i 20 minuter. Därefter krånglade lasern och jag fick ett felmeddelande 3000. Provade alla råd som fanns på nätet men det var bara att lämna in den och få en ny.

  Neato 4 höll ett år, men sen fallerade den. Behövde köra en hård reset inför varje städning för att den ska fungera.

  Produkten har enorma kvalitetsbrister. Jag är egentligen rätt nöjd med själva städningen, men skulle inte rekommendera den pga den usla kvalitén.
 • Dålig
  1 år sedan
  Uppdaterat: 1 år sedan
  Batteriet håller bara ca 1 år. Vid kontakt med Neato support så är svaret att det är vad dammsugaren och batteriet är designat för. Så räkna med ca 500 kr per år för att hålla den levande.
 • Mycket bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter att ha ägt och provat 3 tidigare varianter av Neatos dammsugare så har vi nu inhandlat denna. Alla vi ägt innan denna har gått sönder och vi har helt enkelt fått pengarna tillbaka varje gång. Nu har vi endast hunnit testa denna i 1,5 veckas tid och hittills har den gjort det den ska.
  + snygg, enkel att använda, fastnar inte lika lätt som tidigare modeller.
  - missar vissa områden ibland
 • Dålig
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Dåligt företag som inte tar ansvar för sina produkter och kan dessutom inte peka ut var man får tag på reservdelar när det väl behövs.

  Roboten i sig är inte häller någon höjdare, den väsnas väldigt mycket och man får ändå dammsuga minst 1 gång i veckan. Man ska absolut inte se detta som en ersättare till vanlig dammsugning, möjligen något som underlättar, sen om det är värt nära 5000 kr är bara upp till dig själv.

  Den klarar inte alls ryamattor så där måste man sätter magnetlister i utkanten men trotts det kan roboten få för sig att gå upp på mattan, d.v.s magnetlisterna gör inte alltid sitt jobb.

  Värt att tänka på är att även om man har en slät vävd matta så måste man kolla upp så att den klarar av roterande borst(vilket de flesta inte gör). Robotdammsugare av denna typ sliter nämligen väldigt mycket mer på mattorna.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Köp inte denna dammsugare!

  Efter att min första gick sönder efter 10 månader så fick jag en utbytesmaskin. När
  denna också gick sönder efter 9 månader så sa de att garantin var slut :(
  Då får man betala servicen själv. Jag tycker att det är dåligt att en maskin för +4000 inte
  ska ens hålla ett år. Tänker inte betala en krona för service!

  Köp inte denna dammsugare!
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Den här roboten har problem med precis de sakerna jag vill ha hjälp med.

  1) Den klarar inte av att dammsuga under möbler som är mellan 8,5 cm (robotens "undre" höjd) och 10 cm (robotens "övre" höjd, dvs upp till sensorns slut). Den försöker tvinga in sig under allting, men lyckas inte, och förstör både sig själv och möbeln när den försöker.

  2) Den klarar inte av stolar. Den är för bred. Den är precis så bred att den klarar av att gå in mellan en stol och FASTNA i den (om färgen på stolen inte är t ex sprutlackerad, eftersom den inte fastnar lika lätt då). När den fastnat så börjar den försöka vålda loss sig, och drar iväg stolen och börjar köra mer aggressivt så att den flyttar runt saker i lägenheten.

  Sedan har den ett annat problem, och det ena är att den är VÄLDIGT högljudd, så du vill inte vara hemma när den dammsuger. Det här hade jag haft överseende med om den inte var så jäkla envis med att försöka dammsuga där den inte kan (men inte förstår att den inte kan). Så man kan inte bara låta den dammsuga, utan man går runt och kollar "vad förstör du nu då?" som om man hade en efterbliven städhjälp hemma som hela tiden måste instrueras och kontrolleras.

  När dammsugaren försökte dammsuga första gången och tjejen var hemma så blev det väldigt sura miner. Hon fick gå och hjälpa dammsugaren komma loss och tömma filtret flertalet gånger under en vanlig dammsugning.

  Kortfattat så hade jag nog försökt hitta en dammsugare som inte har ett "sensortorn" som den fastnar i ÖVERALLT, och möjligen också en dammsugare som är ett par cm smalare så att den kommer in mellan stolarna. Nu är det nästan mer arbete att administrera dammsugaren än att dammsuga själv.

  Jag kommer inte sälja dammsugaren utan kommer i stället anpassa alla möbler i lägenheten att bli 0,5 cm högre så att roboten inte fastnar. Ska ordna en checklista där jag plockar bort alla stolar som roboten fastnar i och stolar där jag vill att roboten ska dammsuga, mattor och gardiner, etc. Det blir ett jäkla jobb. Tidsbesparande är detta inte. Däremot kanske det inte är lika jobbigt att plocka bort grejer inför en dammsugning som att dammsuga under soffan, soffbord, säng, etc. Så något slags värde har den väl.

  Uppdatering: Jag har nu haft den i en vecka, och måste sänka betyget ytterligare (4 till 1). Den är så korkad att jag kommer nog slå sönder den en vacker dag, och det kommer göra mig lycklig. Jag har höjt upp det mesta i lägenheten så att roboten kommer under. Ännu inte TV-bänken, som verkar vara precis för låg för att den ska komma in. Roboten försöker komma in, och kommer inte in. Den cirklar runt och försöker igen. Den verkar aldrig fatta att den inte kommer in. Sen börjar den svänga, och råkar klämma in sig under bänken. Den fastnar helt. Man tar loss robotjäveln. Den åker tillbaka och klämmer fast sig igen. Man lyfter ut den igen. Den klämmer fast sig igen, på samma jävla ställe.

  Sedan lyckas man lyfta bort den så att den glömde vart den var någonstans, då börjar den dammsuga normalt ett tag. Sen börjar den dammsuga under soffan. Bra. Sen börjar den dammsuga under soffan igen. Och igen. Och igen. Och efter femte gången säger jag åt robothelvetet att åka tillbaka till basen. Den åker runt i lägenheten och hittar inte basen. Jag lyfter den till sängen där basen står. Den åker in under sängen. Den börjar åka i cirklar längst in under sängen. Den åker i cirklar i ungefär 10 minuter. Jag ställer basen FRAMFÖR robotjäveln. Den ser inte basen. Roboten åker ut från sängen som av ett mirakel. Den ber mig ladda den. Jag kör den manuellt till laddstationen.

  Jag tror att jag har fått en HELT efterbliven robot, för inte fan kan en sån här skit ha såhär bra betyg och vinna tester?! Herregud vilket skräp!
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Läste på lite inför köp och såg att denna fick bäst i test 2016 så jag slog till. Och jag har inte ångrat mitt köp en enda sekund. Den är värd varenda krona. Krånglar i princip aldrig. Det enda jag har sett att den fått problem med emellanåt är våra barstolar med "trumpetliknande" bas. Men med två hundar och två barn i hushållet håller den mycket renare än vad vi mäktade med själva med en manuell dammsugare.
 • Usel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  *min originalrecension var på engelska, därför har jag översatt texten och ber om ursäkt för eventuella grammatiska fel*

  Roomba 880 ersatte min Neato BotVac D85 eftersom Neatons batteri började läcka syra. 880 är dyrare, men kvaliteten är mycket bättre. Första intrycket är produktens kvalitet och "out of box experience" är långt högre kvalitet än den billigare Neato. Negativa var den mindre dambehållaren. Det krävs knappt någon underhållning alls och den tar sig lätt loss från sladdar, trassel och hinder.

  880 dammsuger utan minsta problem mitt hus på 150 kvadratmeter.

  Batteritiden på Roomba 880 är fyra gånger längre än på BotVac D85.

  Köp Roomba, inte Neato!
 • Acceptabel
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Vi hade först en 85, men den gick sönder. Hår fastnade så att kullagren tryckte ut plasten i sidobumpern. Efter en smidig kontakt med tillverkaren fick vi en ny Neato, en D85. Detta problem är nu åtgärdat.

  Den nya fungerade bra någon dag. Det första som hände var att dammbehållaren inte låser när man trycker ned den, så det kommer upp ett felmeddelande "sätt tillbaka dammbehållaren". Nu får jag fullaga den med vikta pappersbitar varje dag för att den ska låsa.

  Att den ska vara anpassad för husdjur vet jag inte riktigt om det stämmer. Borsten som följer med är av två olika material, en del med gummi och en del som är "borste". Delen som är "borste" gör ju att hundhår fastnar väldigt lätt och gör att det blir stopp.

  Lite besviken att det blir fel på två av två Neato. Det blir nog ytterligare ett garantiärende för mig.
 • Perfekt
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Efter att ha haft ett uppehåll från robotdammsugare i några år var det dags igen. Förra gången körde vi Neato signature pro men blev besvikna på att dammbehållaren lossnade varje gång den gick över en tröskel vilket gjorde att maskinen stannade. Vi testade 2 sen gav vi upp. Nu kör vi D85:an och utveckligen har bevisligen gått framåt. Den tar sig fram överallt och det är en fröjd att se hundhåren försvinna. Ett stort plus för att dammbehållaren är dubbelt så stor som på signature pro. Ska man ha en robot ska man ha en Neato. Tittade på connected men har inget behov att styra den med mobilen man är tillräckligt uppkopplad som man är :)
 • Bra
  2 år sedan
  Uppdaterat: 2 år sedan
  Sidoborsten och det bredare insuget gör den bättre än min föregående XV-15, men kvaliteten måste ifrågasättas. På den första jag fick gick dammbehållaren inte att stänga helt. Så for roboten körde på något, tex en matta åkte behållaren upp och den stannade.
  Jag fick en ny på garanti, och den lyckas hålla fast sin behållare. Dessvärre låter gnisslar den fruktansvärt när den kör.

  Tyvärr är det fortfarande Neatos robotar som "hittar" bäst, dvs navigationen är överlägsen iRobot. Med tanke på priset hade det varit kul om dom satsade på bättre kvalitet.
 • Usel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Köpte denna eftersom jag efterforskat och hört bra omdömen. Men tyvärr har den varit ett stort misslyckande. Vet inte om jag har haft extrem otur eller inte men såhär ligger det till:

  Robot 1:
  Men den jag fick fungerade en körning sen dog den, det blev något fel på lasern för den stod bara och skannade sin omgivning och körde aldrig igång någon städning mer. Jag köpte den via en webbshop och de hänvisade då till Neatos support. Företaget finns i USA och man kan chatta med deras supportavdelning. Finns även en svensk mailadress man kan maila som svarar inom ett par dagar. Hur som helst skulle jag få en ersättningsrobot. Det jobbiga är att för att få denna ersättningsrobot så måste man posta sin robot till Tyskland och sedan vänta på den nya. Detta tar några veckor.

  Robot 2:
  Den nya roboten funkade en månad sen slutade den att ladda. Supporten kom fram till att jag skulle få ytterligare en ersättningsrobot. Samma sak igen... skicka till Tyskland och vänta ett antal veckor på den nya.

  Robot 3:
  Denna nya roboten funkade ytterligare en månad sen gick det inte att stänga luckan till dammbehållaren. Den snäppte inte fast helt enkelt. Detta fel har jag sett att flera haft innan mig. Detta gör att roboten stannar i körningen eftersom den tror att man tagit bort dammbehållaren. Kontaktade supporten igen och nu får jag skicka till Tyskland igen. Men jag kommer få pengarna tillbaka och det är ju i alla fall EN positiv sak. Dock skulle det dröja 6-8 veckor innan jag kunde få mina pengar tillbaka (efter de hade mottagit roboten).

  Jag frågade då lite försynt (absolut inte med någon hård ton) om jag kunde få någon slags kompensation eller en rabatt på någon annan Neatomodell men fick svaret att detta inte var deras policy.

  Som sagt vet inte om jag haft extrem otur, men har alltså testat tre olika robotar alla med OLIKA fel. Har aldrig varit med om liknande. Dessutom väldigt frustrerande med att skicka till Tyskland varje gång. Varför finns inget lager i Sverige?

  Neato kunde ju ha vunnit mig över på deras sida om de givit mig någon slags kompensation eller rabatt. Men nu tänker jag aldrig mer köpa något från dem tyvärr.
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  En systematisk smart liten hjälpreda.

  Köpte denna för att den till skillnad mot många andra dammsugare åker på ett effektivt sätt fram och tillbaka över golvet. Många andra dammsugare studsar runt slumpvis. Dessutom är det en ”mogen” modell som har utvecklats och förbättrats under flera år.

  Roboten scannar av rummet med laser, delar sedan in rummet i ca 3*3 meters rutor som systematiskt dammsugs. Tack vare laser behöver den inte krocka in i väggen för att vända – den stannar precis framför väggen. Möbler med smala ben och andra mindre föremål (till exempel låga skor som kommer under lasern) krockar den mot innan den svänger. Även avkänning av stolsben fungerar mycket bra - den kör i en tät cirkel runt dessa. Ett tips är att ställa ihop stolar så att de står med benen mot varandra – då städar roboten mycket snabbare eftersom den inte behöver leta sig fram lika mycket.

  Jag är nöjd med resultatet - den plockar upp allt synligt skrot. Tack vare sidoborsten så kommer den åt ända in mot väggarna, och in i hörnen. Dammsugningen motsvarar ungefär en noggrann borstning av golvet. Ljudnivån är som en modern tyst dammsugare på mellaneffekt - inget som man vill lyssna på när man ser på TV direkt, men tanken är ju att köra roboten när man inte är hemma. Enklast är att starta den innan man går hemifrån.

  Roboten har hittills fungerat utmärkt. Vid ett tillfälle har den blivit förvirrad av ett fönster som går ända ner till golvet. Jag misstänker att lasern inte fungerar på fönster helt enkelt. Den redde ut situation själv och hade jag inte tittat på den just då (det är ju riktigt kul att se på!) så hade jag inte ens märkt att den behövde ta några extra svängar. Den har även fått kämpat med att ta sig över en lös sladd som ligger på golvet, det blir lätt att den drar med sig sladden och tappar riktningen.
 • Knappt godkänd
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Jag har inte köpt den, men vi har den på jobbet i utrymme där städpersonal inte får åtkomst, och nu när ordinarie personal har semester så jag och ett par andra fått servat den(2 veckors tid).

  - När den misslyckas med något är den glad att berätta det, ljudligt. Som ett litet barn på toaletten som skriker färdig. Du kan ignorera den, men får egentligen inte någon ro.

  - Den "fastnar" på ställen där den inte borde fastna. Jag kan förstå att saker kan vara i vägen, men varför den stannar och inte backar eller kör runt förstår jag inte.

  - Filtret är fullt och behöver rensas är något som dykt upp ett par gånger, kanske för att golvet här är mer grusigt än dammigt. Den stannar då och klagar. Sedan klagar den på att du har tagit ut filtret.

  + När den inte klagar så verkar den göra sitt jobb med en acceptabel ljudnivå. Betydligt lägre än vanliga dammsugare.

  Slutsats: Precis som man behöver säkra sitt hem från vassa kanter och saker man kan klämma sig i med småbarn så behöver man robotsäkra sitt hem genom att ta bort konstiga möbler. Jag var lite sugen innan på att skaffa en robot, men känner nu att jag inte är där än.
 • Bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Min första robotdammsugare. Inte lika smidigt som jag trodde då det krävs en del förberedelser innan man kan starta maskinen. Jag hade tänkt att schemalägga daglig rengöring, men så blir det inte. Innan man startar maskinen måste vi (för att få ett bra resultat) lyfta bort våra barstolar, lyfta upp köksstolar på bordet, lyfta upp soffbordet på soffan, lyfta upp hundens fårfäll. Då har vi ändå en öppen planlösning som jag trodde var optimal för dessa robotar. En funktion som borde finnas är minne för annat rum (i vårt fall övervåningen). Nu får vi fortfarande dammsuga manuellt där uppe. Sedan låter dammsugaren mycket. Inte bara sugmotorn, utan även något gnällande oljud som säkert kommer från något hjul. Man kan därmed inte köra roboten under natten även om vi sover på andra våningen i vårt hus, så som jag tänkt mig från början.

  En hel del negativt i mitt omdöme alltså. Det positiva är dock att när allt är förberett så dammsuger den bra! Vi tar väldigt sällan fram vanliga dammsugaren för att städa nedervåningen längre, vilket vi gjorde i princip dagligen förr. Skönt att slå på dammsugaren innan man åker och handlar. Bekvämligheten med detta väger upp MYCKET på betyget till 7/10.

  + Dammsuger bra när allt är förberett!
  + Bra att den dammsuger med strategi så inte någon yta dammsugs flera gånger.

  - Kräver mycket förberedelser hemma hos oss.
  - Låter högt.
  - Om den fastnar så piper den regelbundet alldeles för lång tid. Om man sover på övervåningen måste man gå ner och hjälpa den för att få slut på pipandet.
  - Lite jobbigt att tömma dammbehållaren då ett filter ska rengöras.
  - Den borde ha ett läge för att dammsuga övervåningen.

  Jag ger denna dammsugare 8/10 för att jag
 • Mycket bra
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Så, nu har vi haft denna Neato i två veckor, och vi är positivt överraskade över denna nya familjemedlem.

  Man får "robotdamsug" säkra hemmet, som att få lite ordning på kabelhärvor se till att gardinerna inte släpar i golvet.

  Fick även komplettera med en liten kvarsstavslist vid en trösel som var högre än 20 mm, det tog 15 minuter, så inget hinder tycker jag.

  Sedan får man underhålla den, ta hand om hår som fastnar i borsten.

  Men det gör inget, vi är nöjda med den "so far", köpte den på Clas Olsson, där jag frågade om den inte klarar av trösklar om man kunde lämna tillbaka den då, inga problem sa dom muntligt, så köp där så kan du se om den är något för dig, jag kommer att behålla denna lilla krabat.

  Drömmen vore om Neato hade en billigare web kopplad Botvac, då hade det blivit en fullpottare.

  Känns lite som Jetsons, en egen liten robot hemma! :)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Bästa köpet någonsin!

  Med ett litet barn hemma som drar med sig grus och sand och smutsiga kläder så har denna damsugare gjort mitt liv sååå otroligt mycket lättare. Bor på ca 100 kvm.
  Har den inställd på att köra mån-fre kl 10 å så länge jag kommer ihåg att plocka kan upp strumporna å annat som kan fastna så behöver jag stöddamsuga med min manuella damsugare typ en gång varannan vecka å då är det typ hörn som den inte riktigt kommer åt men detta är ett litet pris att betala för att ha ett damm och smutsfritt golv.

  Man inser också hur otroligt smutsigt det verkligen är hemma då man tömmer behållaren och ser allt damm och annat skit den har hittat.

  +arbetar sig igenom hela lägenheten utan problem
  +tar mattor och dörrlister utan problem
  + förenklar livet
  +man blir bättre på att plocka upp eftersom det annars fastnar och blir stående tills det är ordnat

  - känner inte av hur höga saker är så den kan åka in under sonens säng som har 10 cm ben och fastna, dock följer det med en remsa som man kan sätta framför sängen som gör att den inte dammsuger där.

  - behållaren för smutsen är inte särskilt smidig när man ska tömma och leder till att man spiller ut om man inte är försiktig

  - har inte internet uppkoppling (mest för att det skulle va roligt att ha)
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Kors, jag dammsuger inte länge!
 • Acceptabel
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Var bra i 3 veckor sen slutade den att ta laddning, mätte laddaren och den genererade 18,2 volt. Supporten nordisk och inget vidare. Skall nu vänta 2-5 dagar på att de mailar en följesedel för retur. Sedan skall det ta 2,5 vecor innan ja får en ny. Dåligt!, borde kunna få åka in och byta någonstans. När den gick var den dock bra. Inte idealisk i en stor villa med höga trösklar och mycket mattor dock. Lägenhet med låga trösklar borde vara perfekt för denna då den faktiskt är smart och går nära väggar och hörn. Kanske får fler stjärnor om och när den nya kommer snabbt.
 • 3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  Detta omdöme är under utredning
 • Utmärkt
  3 år sedan
  Uppdaterat: 3 år sedan
  + Betydligt tystare än tidigare generationer Neato (tror det var en XV vi lånade)
  + Betydligt smartare än t.ex Roomba 581
  + Suger upp ordentligt

  - Krångligare att tömma än Roomba 581, man måste kamma ut damm ur det veckade pappfiltret med den medföljande rengöringskammen.
  - Har vid ett tillfälle tryckt in främre bumpern som inte fjädrade tillbaka helt, så den trodde att den hela tiden körde in i nått och backade i vild panik (verkligen, den svängde fram och tillbaka 2-3 ggr/s samtidigt som den försökte backa uppför väggen iom att den lyfte på hjulen samtidigt). Har ej hänt igen.
  - 90-gradershörn fram har inte bara fördelar, vi har en byrå som den (eftersom den är systematisk) kör in och fastnar bakom varje gång pga fram-hörnen.
  - Gnäller onödigt mkt när man plockat ut dammuppsamlaren
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Neato D85 arbetar helt klart över förväntningarna och känns välbyggd. Den har inga problem att ta sin genom trösklarna mellan rum eller ta upp på mattor. Startas med en knapptryckning eller så kan man programmera att den städar endast vid viss tidpunkter - tex. när man inte är hemma. När den är klar åker den tillbaka till base camp (dockningstation) och laddar sig själv.. (Det finns även en annan knapp för spot-cleaning, läs: "åk inte runt utan städa 1.2 x 1.8 meter framför dig ").

  Det nog mest imponerande är att den metodiskt går fram och tillbaka över golv och mattor och har full koll på omgivningen. Bordsben förväxlas inte med väggar utan ritar ut en väg för att noga åka runt bordsbenet i 360+ grader. Den känns smart helt enkelt - förmodligen tack vara en bra radar som ständigt scannar i kombination med bra programmering.

  Kommer inte göra mig av med min "vanliga" dammsugare, då den har sitt syfte ibland, men 99% av tiden överlåter jag städ ansvaret till Neato D85.
 • Perfekt
  4 år sedan
  Uppdaterat: 4 år sedan
  Köpte d85 14/7 2015!

  D85 har jag väntat på länge! Riktigt snygg robotdammsugare.
  Har suttit å kollat när den städar å den missar ingenting! Tar rum för rum sedan går den tillbaka å laddar sig igen! Helt otroligt hur mycket skit den suger upp!
  Vi har städhjälp hemma så då testade jag om dom hade gjort ett bra jobb!
  Tröck igång d85 å en hel del skit hittade den fast det redan var städat av en städtant! Hehe he

  På plus sidan så!
  + städar riktigt rent
  + snygg
  + känns robust och välbyggd
  + missar inte en fläck
  + städar snabbt

  På minus hittar vi!
  -lite väl hög(10cm)! Nästa gång så gör ni den mindre!
  -låter lite högt!